RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejsemål » Europa » Østrig » Vandreparadiset i St. Johann in Tirol
St. Johann in Tirol - Østrig - rejser
Østrig

Vandreparadiset i St. Johann in Tirol

Er du vild med aktive ferier, hvor du er omgivet af storslået natur, er St. Johann in Tirol stedet for dig. Det ligger i Østrig i dalen Leukental på nordsiden af det 2.000 meter høje bjerg Kitzbüheler Horn og er således placeret midt i de østrigske alper.

Læs mere fra skribent Stefan Slothuus her

Visit Austria Vinter Banner Rejser

Byen St. Johann in Tirol er en gammel velhavende mineby, og det hyggelige centrum ligger ud fra den gamle markedsplads og barokkirke. Herfra er der adskillige restauranter og caféer, hvor man kan nyde den friske alpeluft. Byen er en god base, hvis man gerne vil have en aktiv ferie med eller uden børn.

Østrig, Kort over Østrig, St Johann in Tyrol

Fra byen og foden af Kitzbüheler Horn finder du mere end 200 kilometer vandre- og mountainbikestier. På disse stier i området omkring byen er der mere end 20 hytter og bjergkroer, hvor du kan nyde en god frokost med en fantastisk panoramaudsigt. Især bliver naturreservatet Kaiserbachtal og slugten Grießbachklamm fremhævet som højdepunkter.

St. Johann in Tirol - Østrig - rejser

Området er også til golfspillere og hesteentusiaster. Og så er der et væld af aktiviteter som paragliding, faldskærmsudspring, rafting, canyoning, svævebane, klatrebane og kano- og kajaksejlads. Hvis udsigten ikke er god nok på vandreturene i bjergene, er der endda i højsæsonen mulighed for at se hele området fra en luftballon.

Artiklen fortsætter efter den grønne boks.

Sådan kommer du nemt til St. Johann in Tirol 

Der er flere danske rejsebureauer, der har kvalitetsrejser til Østrig. Se flere muligheder og oplevelser i St Johann her

Kør til Østrig

Køretiden fra Danmark til St. Johann er på cirka 12 timer, så det er et oplagt sted at køre til på sommerferie eller tage et ophold, hvis du skal længere sydpå.

Fly til Østrig

Hvis du vil flyve til Østrig, så er der direkte ruter mellem København og Wien eller med mellemlanding i eksempelvis Tyskland på vejen. Alternativt kan du søge på Salzburg og Innsbruck, der ligger noget tættere på. Prøv dig frem her på Momondo.

Vil du køre i bil eller tage toget er der også gode muligheder.
Hvis du er på udkig efter bæredygtige rejser, så se her: Rejs bæredygtigt

Hvis du vil have flere tips til flybilletter, hotel og billeje kan du finde dem her i vores store guide. Du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev, der kommer 1-2 gange om måneden, hvis du vil holde dig opdateret med tips og tricks til Østrig og de andre lande i regionen.

I denne boks er der links til en eller flere af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil læse mere om, hvordan det foregår, så se her.

Du kan sagtens have børn med, da der også er mulighed for et spændende familieprogram. Fra nogle af de lettere vandrestier og mountainbiketure til en tur i saunaen eller en forfriskende dukkert i friluftsbadene. For de mindste i familien er legestien ‘Sommer-Spielstraße’ et hit, mens eventyrverdenen ‘Moor & More’ også er populær.

Så hvis du elsker aktive ferier i smukke omgivelser, så er østrigske St. Johann in Tirol et godt bud. God tur!

Læs mere om Østrig som rejseland her

Om rejseskribenten

Stefan Slothuus

Stefan Slothuus

Stefan har fra barnsben af rejst en del – ofte i Frankrig med sine frankofile forældre. Efter studenterhuen var sikret, blev de typiske europæiske kulturer skiftet ud med en større udflugt med 16 forskellige landebesøg på knap 5 måneder, der inkluderede Vesteuropa og Sydøstasien.

Siden bliver de fleste opsparinger ved siden af studiet brugt på rejser – ofte til mere fremmede kulturer til billige penge, som eksempelvis østeuropæiske destinationer kan byde på. Rejse-bucketlisten er nærmest uendelig, men rejser til Latinamerika og fjerntliggende stillehavsøer vægtes særligt højt.

Derudover studerer Stefan Medievidenskab i Odense, elsker sport og har nok set lidt flere film og tv-serier, end hvad sundt er.

Kommentér

Kommentér