RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejsemål » Europa » Østrig » Østrig – hyggelige og uhyggelige oplevelser
Østrig - Wien, Hundertwasserhaus - rejser
Østrig

Østrig – hyggelige og uhyggelige oplevelser

Alle lande har museer og seværdigheder for enhver smag, men Østrig har alligevel nok lidt mere end de fleste andre – ikke mindst når det handler om de lidt uhyggelige – og hyggelige oplevelser.
blank blank

Østrig – hyggelige og uhyggelige oplevelser er skrevet af Jens Skovgaard Andersen.

Wien, kapucinerkrypten, skelet, kranium, rejse

Makabre attraktioner i Wien

I Østrigs hovedstad Wien finder du domkirken Stephansdom, der har en imponerende samling af knogler fra 11.000 mennesker. Udover almindelige wienere er de habsburgske kejsere og kejserinders jordiske rester også opbevaret i Kapucinerkrypten. Det er ikke kun skeletterne, men også kejserlige hjerter og indvolde, som er lagt i urner.

Hvis det ikke er uhygge nok, så byder Wien også på et bedemandsmuseum, en gravplads for de navnløse samt museer for både anatomi og forfærdelige forbrydelser. Der er noget at gå i gang med, og der skal nok komme en kuldegysning eller to ud af det.

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Østrig - Wien, Hundertwasserhaus - rejser

Wiens hyggeside

Wien er heldigvis også et sted for de levende. Den verdenskendte arkitekt Hundertwasser er et af de bedste eksempler på livets farverige og sjove sider. Flere af hans værker kan ses i Wien i hans hjemland Østrig. Du kan blandt andet se hans Hundertwasserhaus, som er bygget helt uden lineal – Hundertwasser var ikke fan af lige linjer…

Museer går som regel meget op i, at deres værker er de originale og ægte, men i Wien er der et museum, som går helt i den anden retning. Fälschermuseum hylder den kunst, det er at forfalske kunstværker. Her kan du opleve forfalskninger og kopier af verdenskendte kunstnere, og du vil sikkert anerkende, at det at forfalske stor kunst i sig selv er en stor kunst.

Se månedens bedste rejsetilbud her

Østrig - Hallstatt, kranier - rejser

Østrig er fyldt med både hygge og uhygge

I Salzburg kan du besøge Sebastianskirken og den tilhørende kirkegård. Stedet huser nogle af Østrigs kendte sønner og døtre og ikke mindst en lang stribe dekorationer, som skal minde os levende om, at også vi en dag skal dø. Temmelig morbidt.

I Mondsee ikke langt fra Salzburg kan du opleve et alter med skeletter af tidligere munke fra 1100-tallet i St. Michaels Kloster. I Hallstatt i Salzkammergut kan du besøge et ‘benhus’ med over 1200 udsmykkede kranier.

Salzkammergut er også meget andet end det makabre, og du kan også udforske den fantastisk smukke region af andre grunde.

Også i Sankt Florian tæt på byen Linz og i Eggenburg nordvest for Wien kan du opleve, hvordan knogler og kranier er blevet brugt til kunstnerisk udsmykning, og det er faktisk ret imponerende.

Andre seværdigheder rundt om i Østrig er mere muntre. Du kan blandt andet opleve verden i miniformat i Minimundus i Klagenfurt. Her er verdens mest kendte bygningsværker opført i miniskala, og du kan gå rundt i hele verden på en dag og føle dig som en kæmpe ved siden af Eiffeltårnet og Det Hvide Hus.

Hvis du er blevet bidt af at se verden lidt fra oven, kan du i nærheden af Klagenfurt tage turen op i Pyramidenkogel og nyde den fantastiske udsigt – og tage rutsjebanen ned.

Se meget mere om at rejse i Østrigs forskellige regioner

Banner Østrig, 2020-21
Østrig - Krystalwelten - Innsbruck - rejser

Østrigs tossede opfindelser, en verden af krystal og et atomkraftværk, som aldrig kom i brug

Nord for Wien i byen Herrnbaumgarten – som kalder sig selv ‘den skøre by’ – ligger et museum. Det har en imponerende samling af tossede opfindelser. Museet hedder Nonseum og huser blandt andet cigaretter med filter i begge ender, suppetallerkener med afløb og en samling af berømte historiske knaphuller…

Swarowski er verdensberømt for krystaller, og de har endda åbnet en temapark, hvor krystallerne er i fokus. Parken hedder Crystal Worlds og ligger tæt på Innsbruck. Swarowskis berømte krystalpark kan virkelig få enhvers øjne til at funkle.

I Østrig har de ikke atomkraft, men de har et atomkraftværk alligevel. I 1970’erne byggede de Zwentendorf-værket, men folkelige protester gjorde, at det aldrig blev taget i brug. Nu ligger det vest for Wien og er i stedet blevet en turistattraktion, som virker som en tidslomme fra en bestemt periode i det 20. århundrede.

Book flybilletter til Østrig her

Ølbad - Starkenberger - bryggeri - spa - bade - innsbruck - rejser

Bad i øl fra Østrig

Har du nogensinde drømt om at svømme rundt i et bassin med øl? Det kan du gøre på bryggeriet Starkenberger. Her tilbyder de wellness med øl i centrum, når bassinet fyldes. Ovenpå en rundtur i Østrig med noget for alle sanser er en afslappende tur i ølbassinet lige det, kroppen har brug for.

Uanset om du er til det hyggelige eller det uhyggelige på rejsen, så har Østrig rigeligt at gå i gang med. Tag de gode nerver og det store smil med på turen – der venter dig oplevelser, du helt sikkert ikke finder andre steder.

Læs mere om Østrig som rejseland her

Gute Reise!

Denne artikel indeholder links til en eller flere af vores samarbejdspartnere. Se hvordan det foregår her.

blank

Om rejseskribenten

Jens Skovgaard Andersen, redaktør

Jens er en glad rejsenørd, der har rejst i over 60 lande fra Kirgisistan og Kina til Australien og Albanien. Jens er uddannet i Kinastudier, har boet i Kina i 1½ år og er medlem af De Berejstes Klub. Han har en omfattende erfaring med rejseverdenen som rejseleder, foredrag, rådgiver, forfatter og fotograf. Og naturligvis vigtigst af alt: Som rejsende. Jens går ofte efter steder, hvor der også er mulighed for at se en god fodboldkamp i selskab med andre inkarnerede fans og har en særlig forkærlighed for Boldklubben FREM, hvor han sidder i bestyrelsen. For de fleste er det oplagt at se op til Jens (han er knap to meter høj), og så er han 14-dobbelt mester i TV-quizzen Jeopardy og stadig single, så hvis du ikke kan finde ham ude i verden eller på et fodboldstadion, kan du nok finde ham ude at turnere i det københavnske quiz-miljø.

Kommentér

Kommentér

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Rejsebilleder fra Instagram

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.