visit østrig, visit austria, banner
RejsRejsRejs » Rejsemål » Asien » Oman » Oman – et overset land, tæt på Dubai
Oman - yiti beach
Oman

Oman – et overset land, tæt på Dubai

Der er endnu ikke så mange, der rejser til Oman på ferie. Men det er synd, fordi Oman fylder kufferten og hjertet med gode oplevelser. Vejret er dejligt, og der er masser at se i ørkenen og bjergene, langs vandet og i byerne. Her er vores tips til de mest uforglemmelige oplevelser.
visit østrig, visit austria, banner

Af Henriette Krog-Andersen

Oman - Dromedarer ørken rejser

Omans mange oplevelser

Vi tilbragte en uge i Oman og kom hjem med en kuffert fuld af gode og overvældende oplevelser.

Banner, engelsk banner, top banner

Det er nemt at rejse i landet, og der er en fascinerende arabisk kultur, traditionel byggestil og ingen skyskrabere. Der er også et rigt og anderledes dyreliv. Og vigtigst af alt, så er der en virkelig sød og imødekommende befolkning, der står med åbne arme og venter på, at vi kommer og besøger dem. 

Der er varmt i Oman, men rejser man fra oktober til april ligger temperaturen ”kun” på 25-35 grader. Så vi anbefaler Oman som en god efterårs- og vinterferie-destination.

Rejsetilbud: Kulturrejse til ørkenlandet Oman

Oman - Muscat - Souq marked rejser

Nizwa-fortet og Souq’en i Muscat

Nizwa fortet er virkelig flot og vedligeholdt, og det sender ens tanker tilbage til ”det gamle Arabien”. Fortets nabo er en ‘souq’ – marked på arabisk – med mange interessante boder. Der er både turistboder, men også mange boder, hvor de lokale handler.

Souq’en er markedet i hovedstaden Muscat. Her finder du alt, hvad hjertet begærer. Man kan ikke lade være med at blive helt overvældet af alle indtrykkene. Der er så meget at kigge på og opleve og dufte, og er du glad for guldsmykker, vil du blive begejstret over de mange, mange gader med smykkeforretninger.

Her er et godt flytilbud til Oman – tryk på “se tilbud” inde på siden for at få den endelige pris

Oman dishdasha kumma rejser

Lad tørklædet blive hjemme

Oman er et muslimsk land, og man ser de omanske kvinder i alt fra tørklæde til Niqab. Mændene er oftest iklædt en hvid ‘dishdasha’, og hovedbeklædningen er oftest en ‘kumma’ – som ses på billedet ovenfor – eller en turban.

Men som ikke-muslimsk turist føler man sig meget velkommen. Man skal blot sørge for at holde skuldre og knæ tildækket hele tiden, så støder man ikke nogen. Kvinder behøver ikke dække håret til, medmindre man skal besøge en moske. Vil man bade i bikini, kan man gøre det på de store hoteller, da det ikke er velanset at gøre på de offentlige strande.

Her finder du gode tilbud på overnatninger

Oman - Sultan Qaboos Grand Mosque rejser moske

Imponerende arabisk bygningsstil

Sultan Qaboos Grand Mosque er imponerende – både i størrelse og udseende. Det er et meget flot bygningsværk i arabisk stil med alverdens udskæringer og mosaikker, og der kan være 20.000 bedende i moskeen.

I kuplen er der en overvældende stor lysekrone, og i flere år havde de rekorden for at have verdens største gulvtæppe. Det er dog overgået af en anden moske i dag.

Til moskeen er der en flot park med mange farverige blomster. Det ser man ellers ikke så mange steder i Oman, da der jo skal vandes meget, fordi der er så varmt, så det er helt unikt.

Her finder du gode tilbud på solskinsrejser

Oman - Wahiba Sands ørkenen rejser

Ørken

Oman er et meget varmt land, hvor der nemt er 40 grader om sommeren. Det betyder selvfølgelig, at der ikke er så frodigt, men til gengæld er der masser af flot ørken.

Hvis man lejer en bil med firehjulstræk, kan man selv køre rundt i ørkenen. Fx findes der mange turistlejre i ørkenen Wahiba Sands, som det er muligt at køre ud til, selvom man ikke er vant til ørkenkørsel. Vil man ”lege” med at køre off-road i sandklitterne, kan man booke en tur med en professionel chauffør.

Gå på opdagelse i de bedste rejser og de bedste priser lige nu

2022 bliver et fantastisk rejseår – hvis du følger de her 5 rejsetips…

Banner - Backpack - 1024
visit østrig, visit austria, banner
Oman - Wadi Shab rejser

Wadi Shab

Wadi Shab er Omans oase, og en Wadi er et delvis udtørret flodleje. Når det regner, samles der dog vand i wadierne, og derfor er der frodigt.

Oman er generelt et tørt og forholdsvis goldt land. Så når man kommer til et flot sted med lækre grønne palmer og turkisgrønt vand lige til at bade i, så føles det helt fantastisk.

Oman - Qantab stranden i Muscat rejser

Qantab-stranden

På billedet ses Qantab stranden i Muscat, og ved den sene eftermiddag kommer omanerne ud på stranden. Her møder man de unge fodboldspillende drenge, de ældre mænd, der ligner at de holder byråd, og familierne, der nyder, at temperaturen er ved at falde lidt.

Generelt set har Oman mange lækre strande, man kan tage til og bade ved.

Her finder du alle vores rejsetilbud til Asien

Oman - Dromedarer ørken rejser

Mød havskildpadderne og dromedarerne

Havskildpadderne kommer til Omans strande for at lægge sine æg. Det er virkelig et fascinerende syn at se dette store dyr, der har eksisteret igennem så mange år.

Og heldigvis gør Oman meget for at passe på skildpadderne og sørge for, at turisterne får mulighed for at se dem uden at komme for tæt på dyrene.

Kamelerne var foretrukne transportmiddel i Oman før i tiden, og der er stadig masser af dem. De går frit rundt, hvilket godt kan virke lidt skræmmende når man kører på en landevej med 80 i timen, og der så står sådan et stort dyr ude i vejsiden. Men de holder sig nu pænt ude i siden. Og i øvrigt er det egentlig dromedarer, men omanerne kalder dem for kameler.

Oman - Luksushotel rejser

Bordskik i Oman

Omanerne sidder på gulvet og spiser. Som det ses på billedet herover, var vi på et luksushotel, hvor der er en hynde at sidde på. Og der var nu også altid en europæisk sektion på restauranterne, hvor der var stole og borde.

Oman skolebus rejser

Når turister bliver en attraktion

Oman har endnu ikke så mange turister. Så man skal ikke særlig langt væk fra hovedattraktionerne, før man selv bliver til en attraktion.

Tjenerne serverer for biler, der holder ind til siden for at købe en kop kaffe gennem vinduet. Da en skolebus stoppede for at købe kaffe, var skolebørnene lige så optagede af os, som vi var af dem.

Oman er et fascinerende rejseland og en kæmpe anbefaling værd. God rejse til Oman!

Dette indlæg indeholder links til nogle af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil se, hvordan det foregår med samarbejder, så kan du trykke her.

nyhedsbrev rejsrejsrejs banner rejser

Banner, engelsk banner, top banner

rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022

Om rejseskribenten

Henriette Krog-Andersen

Henriette elsker at rejse! Hun elsker at komme ud og møde nye kulturer, se anderledes steder, og især bliver hun igen og igen overvældet af, hvor fantastiske oplevelser man kan få i naturen.

Hun fik for alvor øjnene op for udlandet, da hun boede i USA som udvekslingselev. Senere boede hun 2½ år i Grønland, men nyder nu hverdagen i Danmark sammen med sin familie. Dog skal der helst være mindst én ferie planlagt, så de altid har nye oplevelser i sigte.

Henriette blogger om deres rejser på Enfamiliederrejser.dk, blandt andet om hvordan de rejser som familie, og om hvordan de på bedste vis forsøger at kombinere både børneoplevelser og voksenoplevelser.

Kommentér

Kommentér

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Læs mere om:

Inspiration

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Rejsebilleder fra Instagram

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.