RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejsemål » Europa » Østrig » 10 steder i Østrig, du ikke må gå glip af
Østrig - bjerge natur alperne - rejser
Østrig

10 steder i Østrig, du ikke må gå glip af

Her finder du inspiration til din rejse til Østrig
RejsRejsRejs Banner
 

Østrig er simpelthen en skøn rejsedestination for både børn og voksne. Landet, der er godt klemt ind mellem de sneklædte alper, gemmer på meget andet end en hurtig weekendtur til hovedstaden Wien.

Østrig kort rejser

For selvom den østrigske hovedstad bestemt er et værdigt besøg værd, så finder du samtidig et utal af grønne dale, idylliske søer, glimrende vandreruter, kulturrige småbyer samt skønne vine og gastronomi rigtig mange andre steder på denne rejsedestination.

Banner - Østrig, Visitaustria

Her får du redaktionens bud på 10 uforglemmelige steder i Østrig.

1. Wien – en vandretur gennem historien

Wien - Belvedere museum by - rejser

Den østrigske hovedstad gemmer på tonsvis af kulturelle oplevelser, hvad enten du kommer et smut forbi på en weekendtur eller stopper på bilferien. Her er der store paladser og museer i massevis, og byen er også berømt for at være en af den klassiske musiks absolutte højborge. Er du til hyggelige caféer, god mad, autentisk arkitektur og sublime shoppingmuligheder, så får du i Wien den velkendte, energifyldte storby-atmosfære, som man også kender fra andre europæiske storbyer oven i hatten.

Wien er for dig, som søger oplevelser indenfor historie, kultur og arkitektur.

2. Salzburg – i selskab med Mozart og ‘The Sound of Music’

Salzburg - slot kultur by - rejser

Salzburg er fødested for den legendariske og verdenskendte komponist Mozart, og byen lever også højt på sine charmerende grønne områder, majestætisk arkitektur og ikke mindst film- og musicalfænomenet, ‘The Sound of Music’. Dette gør Salzburg til et af de mest besøgte steder i Østrig. Derudover er den gamle bydel ‘Altstadt’ med sine unikke barok-bygninger placeret på UNESCOs verdensarvsliste.

Salzburg er for dig, som søger oplevelser indenfor natur, fotografi, musik og arkitektur.

3. Innsbruck – de smukkeste postkort

Innsbruck - flod huse bjerge - rejser

Denne by, der ligger mellem de sneklædte alper, er værd at besøge på alle årets fire årstider. Om vinteren er det et af Østrigs fornemmeste skiområder, hvor sommeren i stedet byder på et utal af storslåede vandreruter gennem grønne dale. Er du i stedet klar på lidt af et adrenalin-sus, så kan du springe bungee-jump fra Europa-broen.

Innsbruck er for dig, som søger oplevelser indenfor aktiv ferie, adrenalin, arkitektur og kultur.

4. Salzkammergut – stressfri idyl

Salzkammergut - sø klipper natur - rejser

Lige udenfor Salzburg ligger området Salzkammergut. Her finder du intet mindre end 76 smukke søer i forskellige størrelser. Her er der noget for enhver smag, men er du på udkig efter afslapning og idyl, så er dette stedet for de mest luksuriøse – og ret så unikke – spa-oplevelser midt i den utrolige natur. Som en del af UNESCOs verdensarvsliste ligger her også den eventyrlige landsby, Hallstatt. Med sine pastelfarvede bygninger og en placering lige ved den utrolige sø med samme navn er dette et af de smukkeste steder i Østrig.

Salzkammergut er for dig, som søger oplevelser indenfor natur, wellness og kultur.

Læs mere om at rejse i Østrig her

5. Graz – en kombination af kultur, gastronomi og historie

Graz - udsigt by østrig - rejser

Graz er Østrigs næststørste by kun overgået af hovedstaden Wien. Ligesom den østrigske hovedstad har Graz en sublim kombination af både kultur, gastronomi og historie. Derudover har Graz intet mindre end seks universiteter, som alle er beliggende i byen. Som noget helt unikt har Graz en høj bakke midt i centrum komplet omringet af storbyens daglige travlhed. Udover et par enkelte historiske bygninger er bakken fuldstændig dækket af træer, så er dette et fantastisk sted, at nyde udsigten ud over Østrigs næststørste by.

Graz er for dig, som søger oplevelser indenfor gastronomi, uddannelse, kultur og historie.

6. Wörthersee – for en uforglemmelig sommerferie

Wörthersee er et af de allerbedste steder i Østrig at nyde sommeren med familien. Her er kanoture, bådture og en varm dukkert i søen alle gode bud på aktiviteter. Den smukke sø er et skønt sted for både børn og voksne, og ønsker du lidt mere fysisk aktivitet, kan du tilmed gå på opdagelse i området omkring søen, hvor der er mulighed for at udforske den farverige drypstenshule ‘Griffen’. Til jer, som er vilde med biler, er dette også området, hvor Porsche i sin tid blev produceret.

Wörthersee er for dig, som søger oplevelser indenfor aktiv ferie, natur og biler.

7. Bad Gastein – når krop og sjæl trænger til en opkvikker

Bad Gastein - by bjerge natur - rejser

Det er ikke helt forkert at kalde Bad Gastein en spa-by, som navnet også antyder. Med sin beliggenhed i Gasteinerdalen er det her muligt at nyde de varme kilder fra de omliggende bjerge, mens du indånder den rene og friske bjergluft. Selvom denne by indbyder til afslapning, er dens placering samtidig perfekt til en mere aktiv ferie, hvor cykelture på mountainbike, vandreruter og skiløb er populære aktiviteter i området.

Bad Gastein er for dig, som søger oplevelser indenfor skiferie, afslapning, wellness og historie.

8. Bregenz – med fødderne oppe ved søen

Bregenz - udsigt sø lake constance - rejser

Med sin beliggenhed på den østlige side af Bodensøen giver byen Bregenz udsigt til de tyske og schweiziske alper. Her kan du geare ned og nyde en afslappende ferie ved søpromenaden, hvor der er rig mulighed for at prøve den lokale mad og nyde et glas eller to af de østrigske vine. Det er desuden muligt at tage svævebanen op til Pfänder-bjerget, hvor du som på billedet herover kan skue ud mod de høje bjerge i horisonten. Som så mange andre steder i Østrig er der her også mulighed for at finde vandrestøvlerne frem og gå på opdagelse i naturen.

Bregenz er for dig, som søger oplevelser indenfor natur, kultur og afslapning.

9. Wachau – for vin-entusiasterne

Wachau - vingård natur durnstein - rejser

Holder du af at få et godt glas vin, og er du interesseret i at komme helt tæt på, hvordan vindruerne bliver høstet og omdannet til vin, så er Wachau i det sydlige Østrig lige stedet for dig. Den smukke flod Donau snor sig gennem Wachau-dalen, hvor der er rig mulighed for at opleve historiske slotte og klostre samtidig med, at du får vækket din indre vin-entusiast til live.

Wachau er for dig, som søger oplevelser indenfor vin, gastronomi, historie og arkitektur.

10. Zell Am See – billedskønne alpelandskaber

Zell Am See - udsigt sø bjerge - rejser

Zell Am See er et af de mest fantastiske områder i Østrig. Området er berømt for sin utrolige kombination af internationale skiresorts, den lyseblå sø og ikke mindst de billedskønne bjerge. Zell Am See indbyder til en aktiv ferie, hvor du om dagen enten løber på ski, vandrer gennem landskabet eller cykler langs søen for så om aftenen at nyde noget god mad og hvile benene på et af de mange udsøgte hoteller.

Zell Am See er for dig, som søger oplevelser indenfor afslapning, natur, skiferie og aktiv ferie.

Artiklen fortsætter efter boksen

Sådan kommer du til Østrig

Der er flere danske rejsebureauer, som kan hjælpe dig med rejsen til Østrig, uden at det bliver dyrere af den grund. Find dem her:Rejsetilbud

De fleste store flyselskaber har ruter direkte til Østrig, men ofte kun Wien. Du kan også flyve til Innsbruck eller Salzburg, se eksempel her.

Vil du køre i bil eller tage toget er der også gode muligheder.
Hvis du er på udkig efter bæredygtige rejser, så se her: Rejs bæredygtigt

Det østrigske turistbureau har masser af gode tips til Østrig for hele familien. Se meget mere på deres danske hjemmeside her.

Hvis du har brug for tips og tricks til, hvordan du planlægger din rejse til Østrig, kan du læse vores store rejseguide her. Du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev, der kommer 1-2 gange om måneden, hvis du vil holde dig opdateret med tips og tricks til Østrig og de andre lande i regionen.

I denne boks er der links til en eller flere af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil læse mere om, hvordan det foregår, så se her.

Disse ti steder er naturligvis kun et lille udpluk af, hvad Østrig som rejsedestination har at tilbyde. Der er selvfølgelig masser af andre smukke og fortryllende områder at opleve i et land, som virker til at besidde så godt som alt, hvad man som rejsende kunne ønske sig.

God rejse.

Om rejseskribenten

Danny Salling Hansen

Danny Salling Hansen

Danny er uddannet cand.mag. i turisme fra Aalborg Universitet København. Og ja, så elsker han virkelig at rejse! Når han ikke drømmer om, at surfe på Hawaii, vandre gennem frodige Amazonas eller spejde fra toppen af de højeste bjerge, så hverdagen sit fokus på digital kommunikation og marketing. Desuden er han vild med gastronomi og mødet med fremmede kulturer, og har tidligere arbejdet som kok i København, i flere år.

Kommentér

Kommentér

Show Buttons
Hide Buttons