visit østrig, visit austria, banner
RejsRejsRejs » Rejsemål » Nordamerika » Mexico » Baja California Sur i Mexico: 6 gode grunde til at rejse hertil

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Rejsebilleder fra Instagram

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Baja California Sur, Mexico, hav, båd, kyst
Mexico

Baja California Sur i Mexico: 6 gode grunde til at rejse hertil

Hvaler, søløver, hajer, bjerge, ørkener og sandstrande på et og samme sted? Ja, faktisk. Tag til Baja California og få hele pakken.
visit østrig, visit austria, banner

Baja California Sur i Mexico: 6 gode grunde til at rejse hertil skrevet af Aske Mørkeberg Sørensen.

Baja California Sur, Mexico, bjerge

Næsten for godt til at være sandt

Hvis jeg fortalte dig, at du kunne køre gennem tørre Texas-lignende ørken- og bjerglandskaber, hoppe fra den ene overdådige og smukke sandstrand til den anden, svømme med søløver, hvaler og hvalhajer, og ikke mindst vandre i storslåede mexicanske kløfter – ville du så tro mig?

Banner, engelsk banner, top banner

Den sydlige del af halvøen Baja California i Mexico har det hele. Og meget mere til.

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Baja California Sur, Mexico, vej

Baja California Sur – staten der har det hele

Baja California Sur er ikke det klassiske Mexico, som du muligvis kender det. Med sine forskellige og storslåede landskaber og charmerende kystbyer er Baja California Sur den perfekte mexicanske region at rejse til, hvis du – som mange – gerne vil det hele.

Som navnet antyder, ligger denne vestlige mexicanske stat i den sydlige del af den Californiske Halvø, som på spansk hedder Baja California.

Her har jeg samlet 6 gode grunde til, hvorfor Baja California Sur måske er Mexicos mest undervurderede region – og hvorfor det bør være din næste rejsedestination.

Se de bedste rejsetilbud her

Find de billigste flybilletter til destinationen her

Baja California Sur, Mexico, bjerge

Det perfekte roadtrip i Mexico sker i Baja California Sur

Det bedste ved hele Baja-halvøen er, at den er perfekt til roadtrips. Vejene er for det meste passet godt på i forhold til andre veje rundt omkring i Mexico, og det er nemt at køre fra den ene spektakulære oplevelse til den næste.

Når du hører Highway 1, tænker du højst sandsynlig på den i delstaten Californien i USA. Men den berømte motorvej snor sig faktisk helt fra Californien ned til Baja California Sur – og det er netop den rute, du kan følge.

Starter du i Los Cabos, som er den sydlige del af regionen, vil du i første omgang opleve imponerende panoramaer over Stillehavet og dernæst bevæge dig igennem nogle idylliske byer, der hver især har sin charme. Mere om det senere.

Nord for La Paz begynder de helt lange kørestrækninger, og nu skal du have kameraet klar. For det netop her, du bliver mødt af Baja California Surs helt unikke landskaber og rå natur; alt fra tørre kaktusbeklædte ørkener, almægtige bjergkæder og rå klippekyster til idylliske sandstrande og frodige palmeoaser. Listen er lang.

Hvis du beslutter dig for at rejse rundt i Baja California, er et roadtrip den bedste rejseform, da det
giver dig gode muligheder for at opleve de absolut smukkeste steder i regionen, mens du er ‘on the road’.

2022 er et brag af et rejseår! Se her hvorfor og hvordan

Baja California Sur, Mexico, hav, ø, vand, strand

Mexicos allersmukkeste strande

Selvom tørre ørkenlandskaber normalt ikke går hånd i hånd med fortryllende strande, så overrasker naturen igen-igen i Baja California Sur.

Baja California Sur er nemlig hjemsted til en af verdens smukkeste strande, Balandra Beach,
der ligger omkring 30 minutter nord for den populære storby La Paz. I den smukke og næsten
surrealistiske bugt finder du stille turkisblåt vand, der forsigtigt falder langs kyststrækningen.

Vandet bliver aldrig rigtig dybere end en halv meter uanset hvor langt du går ud, hvilket gør det perfekt til afslappende vandsport som fx kajak, SUP eller snorkling. Du kan også være heldig at støde på djævlerokker – kaldet ‘manta rays’ – og andre smukke fisk i det krystalklare vand.

Derudover byder stranden også på diverse hikes, som gør, at du kan få nogle helt episke udsigter fra oven. Balandra er virkelig det, man vil kalde en uspoleret strand – og det er helt sikkert et must visit, når du rejser rundt i Baja California Sur.

Er du til de store hvide sandstrande, utæmmede surfbølger eller noget helt tredje, så kan du
også let finde dette. I den sydlige del af halvøen omkring Los Cabos finder du en lang række
populære sandstrande som Lovers Beach, Santa Maria Beach og utallige uberørte strande i
den beskyttede Cabo Pulmo National Marine Park.

Er du mere til surfing, så kan du finde en lang række fantastiske surfingstrande langs østkysten mod Stillehavet. Her er strande som El Pedrito, La Pastora og Los Cerritos de mest populære.

Find de bedste og billigste flybilletter her

Baja California Sur, Mexico, hav, strand

Fantastiske oplevelser på havet i Baja California Sur

Når du vil have en pause fra at ligge på stranden, så byder Baja California Sur også på et rigt og farvestrålende undervandsliv. Den Californiske Bugt, som også kaldes Sea of Cortez, er særligt kendt for sin koncentration af hvalhajer og søløver, som giver dig rig mulighed for at finde
snorkelgearet frem og svømme med disse fantastiske væsener.

Jeg var selv ude og svømme med hvalhajer på min tur. Det er noget, der i starten giver et kæmpe adrenalinkick, men som kort tid efter bliver erstattet af en fascination af, hvor rolige og smukke disse kæmper egentligt er.

Timer du din rejse rigtigt, kan du også få en anden hvaloplevelse med i bagagen. I perioden fra november til april kan du dagligt opleve både gråhvaler og pukkelhvaler ud for kysterne ved Cabo San Lucas, San Jose del Cabo og Loreto.

Jeg var der selv midt i hvalsæsonen, og det var nemt at spotte disse majestætiske kæmper langs kysten – og det var altså fra stranden, jeg var så heldig at se dem. Det er selvfølgelig også muligt at komme helt tæt på de flotte hvaler, hvis du hopper på en af de mange bådture, som du finder i næsten alle kystbyerne.

Her finder du gode tilbud på overnatninger

visit østrig, visit austria, banner
Baja California Sur, Mexico, bjerge, klipper

Vandring i de vilde kløfter og storslåede bjerge

Hvis du er til alt, hvad der rimer på hiking og trekking, så byder Baja California Sur på mange muligheder for at komme ud og få blodet til at pumpe. Overalt i regionen kan du nemlig finde stier og vandreruter til alle niveauer – og de er bestemt værd at prøve, mens du er der.

Særligt i området omkring havnebyen Loreto finder du nogle helt fantastiske kløfter, der bare venter på at blive vandret i. Jeg prøvede selv kræfter med kløfterne Tabor Canyon og Mesquite Canyon.

Begge to er populære hikes, der tester din fysik og stædighed med dybe vandhuller og meterhøje klippevægge, der skal bestiges. Begge hikes var en kæmpe fornøjelse, og du bliver hurtigt mindet om, hvor lille du egentlig er, når du går imellem de storslåede bjerge.

Udover de mere udfordrende hikes er der som nævnt også utallige smukke vandrestier, som kan klares på en hyggelig familietur, og som altid er spækket med fantastiske udsigtspunkter langs ruten. Derfor er det endnu en grund til, at Baja California Sur fortjener et visit.

Her finder du gode tilbud på solskinsrejser

, oase, palmer, flod,

Frodig palmeoase midt i ørkenen

Tro det eller ej, men efter noget tid i den knastørre ørken er det ikke unormalt, at du oplever frodige palmeoaser på din vej. I byen Mulegé, som ligger i den nordlige del af regionen, finder du nok den største og smukkeste palmeoase.

Det er en helt speciel form for stilhed, der bliver skabt i den idylliske oase, hvor synet af kilometerlange strækninger af palmeskove, som kløver sig gennem det tørre bjerglandskab bliver svært at beskrive med ord. En stor kontrast til de andre smukke landskaber, som Baja California Sur ellers byder på, og derfor bliver netop dette syn ekstra storslået.

Udover selve oasen rummer Mulége også en masse historie, da den frodige oase i en ellers tør region har været et centralt levested for indfødte i tusinder af år. Så er du til historie og kultur, så er det her, du skal snøre vandreskoene og begive dig ud i de nærliggende bjerge. Her vil du fx kunne se oldtidsmalerier dateret helt tilbage til 100 år før Kristus. Palmeoasen i Mulegé er derfor en unik perle i det skjulte, som du bare må opleve.

Her finder du alle vores rejsetilbud til Nordamerika

, by, biler, flag, gade

Baja California Surs chamerende byer

Som nævnt tidligere så bugner Baja California Sur af idylliske byer. Alle byerne har hver deres udtryk og charme, og de fortjener alle et besøg. Listen er lang, og jeg kunne skrive en roman om dem alle, men hvis jeg skulle fremhæve én by, som gjorde indtryk på mig, så ville jeg anbefale, at du slår et smut forbi Todos Santos.

Todos Santos er en lille idyllisk kystby, som mest er kendt for sine utrolig flotte surferstrande og mange kunstgallerier. Dog byder byen på meget mere end bare det.

Byens smukke gader emmer af charme med sit lokale udtryk. Og hvis du læser en smule op på byen, finder du blandt andet ud af, at det er i denne by, hvor du kan finde det famøse Hotel California, som The Eagles’ berømte nummer af samme navn refererer til. Et musiknummer, der i
øvrigt egner sig umådelig godt til din lange roadtrip-tur.

Derudover har byen også utroligt mange lækre ‘fra jord til bord’-restauranter, hvor du kan få de mest fantastiske egnsretter fra restauranternes egne baghaver. En gastronomisk oplevelse, som varmt kan anbefales.

Som nævnt er Todos Santos ikke den eneste spændende by i Baja California Sur, så sørg for ikke at dase for meget ved strandene, for byerne fortjener bestemt også din opmærksomhed.

Gå på opdagelse i de bedste rejser og de bedste priser lige nu

God rejse og nyd Baja California og også resten af Mexico.

Dette indlæg indeholder links til nogle af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil se, hvordan det foregår med samarbejder, så kan du trykke her.

nyhedsbrev rejsrejsrejs banner rejser

Banner, engelsk banner, top banner

rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022

Om rejseskribenten

Aske Mørkeberg Sørensen

Aske er en rejseglad digital freelancer der rejser rundt med computeren i rygsækken.
Efter at have studeret i 20 af sine 28 år valgte han at droppe sit stabile fuldtidsjob og springe ud i livet som digital nomade. Han har altid rejst meget, og elsker at se verden fra forskellige perspektiver og at opleve dens kulturer. Denne rejselyst/nysgerrighed har betydet, at han udover de klassiske backpackerture gennem Asien og Latinamerika, også har oplevet andre spændende dele af verden, hvor han blandt andet har rejst i lande som Belarus, Makedonien, Rusland og Ukraine. Udover sit freelance arbejde er han meget aktiv på Instagram, hvor man kan følge hans færden rundt i verden. Han drømmer om at få en livsstil hvor at arbejde og at rejse er to ting der hænger sammen, og hvor der er rig mulighed for at opleve alle
verdens kroge. Øverst på listen af nye lande er blandt andet lande som Sydafrika, Jordan, Grønland og Japan.

Kommentér

Kommentér