visit østrig, visit austria, banner
RejsRejsRejs » Rejsemål » Europa » Tyrkiet » Oplevelser i Alanya – mere end basarer, barer og badestrande
Tyrkiet - Alanya
Tyrkiet

Oplevelser i Alanya – mere end basarer, barer og badestrande

Find ud af hvad der gør Alanya til noget helt særligt.
visit østrig, visit austria, banner

Oplevelser i Alanya – mere end basarer, barer og badestrande er skrevet af Redaktionen

Sponsoreret indlæg. Denne artikel er lavet i samarbejde med Iben T. Winther og Escapeaway.dk
Signatours.dk er en online rejsearrangør og eksperter i fleksible rejser.

Banner, engelsk banner, top banner
Tyrkiet - oplevelser i Alanya - Strand - Rejser

De bedste strand-oplevelser i Alanya

Alanya har nogle af Tyrkiets bedste strande, og hvis du skal på ferie i Alanya i din sommerferie, vil en god bid af ferien sikkert gå med at dase på den brede og kilometerlange Kleopatrastrand vest for centrum – eller på den mere børnevenlige Øststrand, hvis du er på familieferie med mindre børn.

Middelhavet her er fantastisk, og for strandelskere er det ikke svært at bruge hele ferien her, hvor du endda kan være heldig at få følgeskab af en af de store havskildpadder på din svømmetur (det var en stor oplevelse!).

Men gode strande kan du jo finde mange steder – den nærmeste ligger sikkert max 1 times kørsel fra dit hjem.

Måske tænker du på basarer med kopivarer, barer med dansende tjenere og restauranter med danske menukort, når du tænker på Alanya. Alt det kan du også opleve i Alanya. Men ligesom København også er mere end Strøget, så er Alanya meget mere end basarer, barer og strande.

Det er alt dette andet og mange flere oplevelser i Alanya, der får mig til at vende tilbage igen og igen og opdage nye sider af byen (ind imellem mine ture på strandene og barerne).

Se rejsetilbud til Side i Tyrkiet her

Tyrkiet - oplevelser i Alanya - grøntsagsmarked

Lokale oplevelser på fiskerestaurant i Alanya

Tyrkiet er stort set selvforsynende, når det kommer til fødevarer, og her er en enorm produktion af frugt og grønt, også i området omkring Alanya.

Besøg madhallerne, Toptanci Hal, hvor grønthandlerne ligger side om side med små bjerge af frugt, grønt og krydderier som en duftende palet af grønne, røde, gule og orange farver.

Adskillige fiskehandlere præsenterer dagens fangst af fisk, skaldyr og blæksprutter på is, mens slagternes gavmilde udskæringer af okse, kalv, lam og kylling kæmper om din opmærksomhed.

Jeg har flere gange fyldt pose efter pose og slæbt det hele med hjem til én af mine danske venner, der havde en stor grill på terrassen.

Hvis du ikke lige har adgang til en grill, ligger der et par lokale fiskerestauranter i Toptanci Hal. Her udvælger du din friske fisk fra montren, betaler pr. vægt, og får den dampet eller grillet, som du ønsker det.

I Tyrkiet serveres fisk noget anderledes end herhjemme: Fisk i rigelige mængder. Tilbehør: en halv citron og salt. Dertil en simpel grøn salat. Slut. Ikke noget med kartofler, hollandaise, dampede grøntsager eller andet, der kan tage fokus fra måltidets kerne og stjerne: fisken.

Du sidder på skæve klapstole ved små plastikborde. Her serveres ikke alkohol (indrømmet, et godt glas hvidvin kan løfte en veltilberedt fisk til himmelske højder). Det lever du med, hvis du bare overgiver dig til det simple men tæt på perfekte måltid for fiskeelskere. ”Afiyet olsun” (velbekomme)!

Her finder du gode tilbud på overnatninger

2022 bliver et fantastisk rejseår – hvis du følger de her 5 rejsetips…

Banner - Backpack - 1024
Tyrkiet - oplevelser i Alanya - udsigt fra borgen

Svævebane i ruinerne

Den historieinteresserede kan med fordel besøge ruinerne af fæstningen på toppen af forbjerget, der rager langt ud i havet og deler byen i øst og vest.

Det tager 3 min med den nye 830 m lange svævebane, der starter ved Kleopatrastranden og slutter ved fæstningen på forbjergets top, 250 m over havet.

Svævebanen åbnede i 2017 og blev bygget for at imødekomme UNESCO, der overvejer at sætte borgen på verdensarvslisten – hvis Alanya fremover bevarer ruinerne bedre og for eksempel undlader at lade de store turbusser køre i rutefart helt derop.

Vejen derop er stejl og lidt for lang at gå i klipklappere, så svævebanen er et godt tiltag for både byen, borgen og de besøgende. På toppen af forbjerget har du en fremragende udsigt over byen, strandene, Middelhavet og de grønne Taurusbjerge i baggrunden.

Nu er udsigten jo ikke speciel historisk, så nu du har suget den til dig, kan du gå en tur langs ruinerne af den gamle fæstning, der sammen med det senere tilføjede røde tårn er byens vartegn.

Det siges, at fæstningen oprindeligt blev bygget af en piratanfører, men det meste af murene og det røde tårn for foden af bjerget er bygget af seljukkerne i det 13. århundrede.

Turen ned igen anbefaler jeg at tage til fods gennem de smalle stier og veje, der går gennem de små, gamle huse i Alanyas oprindelige landsby.

Har du været på borgen fra morgenstunden, kan jeg med stor begejstring anbefale, at du stopper ved en af de lokale morgenmadsrestauranter med panoramaudsigt over havnen, byen og Øststranden.

Her kan du nyde det store tyrkiske morgenmadsbord, der fungerer fint som brunch med friske grøntsager, frisk og tørret frugt, ost, oliven, æg og tyrkisk bagværk.

Find de bedste og billigste flybilletter her

Tyrkiet - Alanya - borgen by night

Den oplyste mur

Om aftenen oplyses hele den 6 km lange mur i et varmt, gyldent lys, og det er en god afslutning på dagen at nyde en tyrkisk middag fra én af byens mere lokale restauranter (hvor menukortet ikke står på dansk).

Prøv fiskerestauranten Rihtim Restaurant, der ligger helt i starten af havnen, lige nedenfor Det Røde Tårn, ”Kizil Kule”.

Her har jeg siddet i brisen på terrassen ved et af bordene tættest på vandet og nydt utallige ”mezes” (små, tyrkiske forretter), skaldyr og fisk, mens jeg nød udsigten, selskabet og – ikke mindst – et godt glas hvidvin.

Læs om et andet smukt sted i Tyrkiet: Pamukkale

Dette indlæg indeholder links til nogle af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil se, hvordan det foregår med samarbejder, så kan du trykke her.

nyhedsbrev rejsrejsrejs banner rejser

Banner, engelsk banner, top banner

rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022

Om rejseskribenten

Redaktionen, RejsRejsRejs

RejsRejsRejs.dks faste redaktion deler både egne personlige tips og tricks og fortæller om alt det, der sker i rejseverdenen.
Vi skriver artikler og guides, laver konkurrencer og giver dig de bedste rejsetilbud, rejseforedrag og rejsesjov.

Kommentér

Kommentér

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Læs mere om:

Inspiration

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Rejsebilleder fra Instagram

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.