RejsRejsRejs » Rejsefavoritterne » Vild med verdensarv
Indien Irland Nordirland Norge Rejsefavoritterne Storbritannien Tyrkiet USA

Vild med verdensarv

Taj Mahal-indien-kvinde
UNESCO udvælger verdens mest seværdige steder til deres liste over verdensarv. De fleste af dem er helt klart en rejse værd.

Af Ida Dreboldt Kofoed-Hansen

Verdensarv - Glacier Point - Yosemite - Rejser

Yosemite National Park – Californien

Californien er et yndet rejsemål for mange danskere, og der er også mange spændende oplevelser at få. Når du har besøgt de store byer, shoppet igennem og taget selfie ved Hollywood-skiltet, må du ikke snyde dig selv for en tur i Yosemite National Park.

rrr banner 22/23

USA har utallige nationalparker, men Yosemite er en af de mest kendte. Parken er stor og vanvittig smuk med vandfald, store skove og høje bjerge. Et oplagt sted at tage på vandretur og nyde det storslåede landskab, der er meget anderledes end det danske.

Rejsetilbud: Rundrejse i Californien og Hawaii

Indien - Verdensarv - Agra, Taj Mahal, mennesker - rejser

Taj Mahal – Indien

Taj Mahal er Indiens svar på et eventyrpalads. Uden for Taj Mahal er der larm, kaos og store menneskemængder, men når du kommer indenfor paladsanlægget, er der en helt anderledes stemning. Der er stadig mange mennesker, men der er roligt, og folk påvirkes af det smukke palads og den stemning, det udstråler.

Her kan du drømme dig væk til en anden tid med smukke klæder, tjenere og hemmelige eventyr. Selvom der er meget snak om, at Taj Mahal er truet af områdets forurening og store mængder af affald, er det bestemt et sted, der er værd at besøge.

Rejsetilbud: Oplev Indiens gyldne trekant

2022 bliver et fantastisk rejseår – hvis du følger de her 5 rejsetips…

Banner - Backpack - 1024
Tyrkiet - Pamukkale - verdensarv - rejser

Pamukkale – Tyrkiet

Vi forstår godt, hvorfor de unikke varme kilder ved Pamukkale i Tyrkiet er kommet med på UNESCOs liste. De 17 søer er fordelt på flere etager, og aflejringerne fra kalkstenene ligner store istapper.

Men blot fordi området ligner noget fra filmen ‘Frozen’, skal du ikke tage fejl; kilderne er næsten 100 grader varme og ikke lige til at dyppe tæerne i. Hele området er fredet, så du kan ikke komme helt tæt på søerne, men der er selvfølgelig en sti rundt i hele området, hvor du kan nyde det unikke syn.

Her er et godt flytilbud til Antalya – tryk på “se tilbud” for at få den endelige pris

ireland-Giant's Causeway

Giant’s Causeway og Causeway Coast – Nordirland

Det knudrede klippelandskab ved Nordirlands Giant’s Causeway ligner nærmest byggeklodser stablet af kæmper. Der er cirka 40.000 søjler, og de fleste er sekskantede, hvilket giver dem et menneskeskabt look.

De har imidlertid ligget der siden istiden, og man formoder, at det er lava, der er afkølet af havvandet. Da søjlerne findes i mange højder, får både børn og voksne lyst til at bestige dem – og det må du heldigvis også godt.

Selvom Giant’s Causeway teknisk set ligger i Nordirland i Storbritannien er det klart det nemmeste at flyve til Dublin i Irland og så tage videre nordpå derfra. Dublin er også en spændende by, så det er kun et plus.

Her er et godt tilbud på en pakkerejse til Irland – tryk på “vælg” for at få den endelige pris

Her er et godt tilbud billeje i Dublin – tryk på “se tilbud” for at få den endelige pris

Norge - Bergen Bryggen - Verdensarv - rejser

Bryggen, Bergen – Norge

Sidst men ikke mindst på listen over verdensarv er Bryggen. Bryggen minder lidt om Nyhavn i København, er et område i Bergen, Norges næststørste by. De gamle farvestrålende huse lyser op hele året rundt og spejler sig i havet.

De gamle huse er stadig hjem for butikker og caféer, og du får en fornemmelse af, hvor travlt et område det må have været dengang, det blev bygget.

Som i Nyhavn vrimler det med glade mennesker om sommeren, og det er et godt sted at slå sig ned en lun sommerdag.

Her er nogle gode hoteltilbud i Bergen – tryk på “se tilbud” for at få den endelige pris

Norge - Bergen. skilt - rejser

Vores allesammens verdensarv

UNESCOs verdensarv tilhører os alle, så det er bare om at komme ud og nyde de mange utrolige steder. Se hele listen her. 

God tur på opdagelse i den skønne verdensarv!

Se mange flere rejsetilbud til smukke og kulturelle rejsemål her

Dette indlæg indeholder links til nogle af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil se, hvordan det foregår med samarbejder, så kan du trykke her.

nyhedsbrev banner 22/23

Om forfatteren

Ida Dreboldt Kofoed-Hansen

Ida er uddannet cand.mag i kommunikation og dansk litteratur. Hendes rejser fokuserer enten på naturoplevelser eller på kulturoplevelser. Som tidligere spejder har hun en forkærlighed for vandreture, rygsæk og bålmad. I familien er der lige blevet indkøbt et stor 10 personers telt med kabiner, så fremtiden byder på nye spændende friluftsoplevelser.

Når rejsen skal have et mere kulturelt fokus, er Ida glad for hovedstader. På storbyferien har hun altid en lang liste med historiske seværdigheder der skal opleves, og der bliver ikke brugt meget tid på hotelværelset. Hun har blandt andet været i London, Paris, Prague, Amsterdam, Venedig, Rom og Reykjavik.

Kommentér

Kommentér

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Emner

Rejsebilleder fra Instagram

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.