RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejsemål » Sydamerika » Argentina » Argentina: Den store rejseguide
Argentina, Caminito, Sydamerika, Buenos Aires, Insiderguide, rejse til Argentina, Tips til Argentina, rejser
Argentina

Argentina: Den store rejseguide

Se hvad et af verdens bedste rejselande Argentina kan tilbyde.
blank blank

Argentina: Den store rejseguide er skrevet af Jacob Gowland Jørgensen

Perito Moreno Glacier, Argentina, Sydamerika, Rejser

Det højeste, flotteste, største og vildeste Argentina

Efter at have besøgt Argentina 10 gange i løbet af de seneste 10 år er jeg nu ved at boble over med oplagte rejsemål i det noget nær perfekte rejseland. Her kommer derfor en insiderguide og masser af flotte billeder, der viser hvor alsidigt et rejseland Argentina er.

Få lande kan prale med at have så mange verdensklasseseværdigheder og oplevelser, som dette land har. Verdens flotteste vandfald Iguazu – ifølge adskillige berejste, i hvert fald. Verdens sydligste by Ushuaia. Det højeste bjerg i verden uden for Himalaya, Aconcagua. De største pingvinkolonier i verden. En berømt madkultur. En hovedstad, der aldrig sover. En unik fodboldkultur. Kæmpe sumpområder med et helt unikt dyreliv. Vilde ørkenområder, der flyder med mærkelige klipper og dinosaurus-skeletter. En udbygget infrastruktur til rejsende. Og ikke mindst en gæstfri befolkning og valuta for pengene.

Du kan udforske det store land på mange måder. Prøv fx et road trip på Ruta 40 – landets udgave af den amerikanske Route 66.

Ruta 40 løber igennem vilde landskaber og smukke kolonibyer fra grænsen til Bolivia i nord til Patagonien i syd, som blandt andet byder på El Calafate og den smukke gletcher Perito Moreno.

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

gaucho, rejser, argentina, kvæg, hest, cowboy mendoza,

Estancias og gauchos i Argentina

Hvis du vil have en stor oplevelse, så prøv at opleve den oprindelige – og stadig sprællevende – landkultur på en fungerende herregård, en estancia med kvæg.

Man skal dog et stykke ud fra byen for at finde rigtig autentiske steder, da jorden på den fugtige pampas lige omkring Buenos Aires er alt for frugtbar til at spilde på ordinært kvæg. Der ligger en del autentiske estancias i en afstand af 100+ km fra Buenos Aires, og kig også omkring Corrientes i nord eller ved Mendoza, Salta og de andre bjergbyer.

Hvis tiden er knap, og du ikke har så meget tid tilbage inden du skal rejse, kan du besøge San Antonio de Areco lige nord for Buenos Aires. Denne fine landsby er den mest traditionelle af landsbyerne tæt på Buenos Aires, og her afholdes der jævnligt shows og konkurrencer, hvor de lokale cowboys – kaldet gauchos – viser deres evner frem.

Se månedens bedste rejsetilbud her

camping, argentina, mendoza, rejser, ørken, telt

Camping i Argentina

Landet har efter sigende det højeste antal campingpladser i verden pr. indbygger. Og det skal nok passe, for der er masser af private og kommunale campingpladser, der også bruges til picnic af de lokale i weekenderne.

Så hvis du godt kan lide at være ude i naturen, er camping en glimrende og billig måde at rejse rundt på.

Læs alt om Sydamerika her

Kast dig ud i de spanske gloser

Argentinerne er muligvis dem, der er bedst til engelsk i deres del af verden, for engelsk sprogundervisning er integreret i mange skoler, eksempelvis i matematikundervisningen.

Når det er sagt, er der også en del, der ikke føler sig komfortable med at snakke engelsk, for de hører og snakker det ikke så tit.

Så lær lidt småord på spansk, kast dig ud i dit bedste skraldespanske, og alle er glade.

Find billige flybilletter til Buenos Aires her

Argentina

De bedste rejsemåneder i Argentina

Dette smukke land er et oplagt rejsemål året rundt på grund af de mange klimazoner og højdeforskelle. Var det fx noget med en skiferie i juli? Eller en badeferie i januar?

November, december og marts er alle oplagte måneder med flot vejr, og januar og februar kan også godt være fantastiske fra Buenos Aires og sydpå, men er man ikke til fugtig varme, skal man prøve at undgå dem, for Buenos Aires bliver ret fugtigvarm.

April og delvist maj har også sin charme med køligere vejr og høj sol i Buenos Aires, mens det godt kan sne i juli, selvom vejret midt på dagen som regel er mindst 10 grader, og der er meget regn i august. Hvis du skal til Patagonien, er januar højsæson, med perfekt vejr at rejse i.

Hvis du selv kan vælge og skal både sydpå og nordpå, så kan jeg anbefale tre uger i november eller fra starten af marts. Argentinerne holder selv lang sommerferie fra jul og frem til sent i februar, og mange rejser i deres eget land, hvilket gør, at der kan være fyldt på de gode hoteller rundt omkring i den periode. Det betyder også, at der ikke er så meget gang i Buenos Aires som man ville forvente omkring nytår og i januar. Så det er en noget fredeligere oplevelse der, selvom det stadig er en by, der aldrig rigtig sover.

Uanset hvad du vælger, skal du helt sikkert nok få en storartet tur. Det er ikke uden grund at dette land vandt titlen som Sydamerikas bedste rejseland.

Rejsetilbud: Krydstogt rundt om Kap Horn

1) De bedste steder i Argentina forår og efterår

Buenos Aires, Argentina

Malba Buenos Aires argentina - rejser argentina

Salta, Argentina

Argentina

 

Iguazu, Argentina

vandfald - Brasilien - Argentina- rejser

De bedste sommersteder i Argentina (januar og februar)

San Martin de los Andes, Argentina

Argentina

 

La Cumbrecita, Argentina

 

Valdes-halvøen, Argentina

argentina pingvin punta tombo peninsula valdes - rejser

3) Bedste vintersteder i Argentina (maj til september)

Bariloche, Argentina

 

Buenos Aires, Argentina

 

Iguazu, Argentina

 

4) De bedste mad- og vinsteder i Argentina

Buenos Aires

Danmark København Argentina event Rejser

 

Mendoza

Argentina - vin - rejser

 

Iguazu

Seychellerne - mahe mad fisk - rejser

 

5) Bedste steder for kulturoplevelser

Buenos Aires, Argentina

Argentina - aires-fiesta-electronica-aire-libre-dia-sol - rejser

 

Cordoba, Argentina

 

Villa General Belgrano

 

6) Bedste steder for badedyr

Mar de las Pampas

Argentina - hus i Mar de las pampas rejser

 

Pinamar

Pinamar - Argentina - rejser

Colon

 

7) Bedste steder for dyreinteresserede

Valdes med Punta Tombo

 

Esteros del Ibéra

 

Iguazu

 

8) Bedste steder for bjergjunkier

Aconcagua, Argentina

 

Talampaya, Argentina

 

Vulkanen Lanin, Argentina

 

9) Bedste off-road steder

Månedalen, Ischigualasto – Valle de la Luna

 

Salinas Grandes, Jujuy

 

Perito Moreno

Perito Moreno Glacier, Argentina, Sydamerika, Rejser

 

10) Bedste ekstreme steder

Ushuaia

 

Toget til skyerne, Salta

 

El Calafate

Argentina - El Calafate - patagonien - rejse

 

11) Bedste steder med få besøgende i Argentina

Antofagasta de la Sierra, Argentina

 

Nationalparken Mburucuyá, Argentina, med dansk historie

Argentina - parque nacional mburucuya - rejser

 

Termas de Fiambala, Catamarca, Argentina

Argentina Fiambala termas spa rejser

God rejse til et af verdens bedste rejselande!

Find billige flybilletter her

Dette indlæg indeholder links til nogle af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil se, hvordan det foregår med samarbejder, så kan du trykke her.

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

blank

Om rejseskribenten

Jacob Jørgensen, redaktør

Jacob er en munter rejsenørd, der har rejst i snart 100 lande fra Rwanda og Rumænien til Samoa og Samsø. Jacob er medlem af De Berejstes Klub, hvor han har været bestyrelsesmedlem i fem år, og han har en omfattende erfaring med rejseverdenen som foredragsholder, magasinredaktør, rådgiver, forfatter og fotograf. Og naturligvis vigtigst af alt: Som rejsende. Jacob nyder både at rejse traditionelt som fx bilferie til Norge, krydstogt i Caribien og storbyferie i Vilnius, og mere ud-af-boksen rejser som solotur til Etiopiens højland, road trip til ukendte nationalparker i Argentina og vennetur til Iran.

Jacob er landeekspert på Argentina, hvor han har været 10 gange indtil videre. Han har tilbragt næsten et år i alt på at rejse igennem de mange forskelligartede provinser, fra pingvinlandet i syd til ørkener, bjerge og vandfald i nord, og har også boet i Buenos Aires i et par måneder. Derudover har han særlig rejseviden om så forskellige steder som Østafrika, Malta samt landene omkring Argentina.

Udover rejseriet er Jacob en hæderlig badmintonspiller, Malbec-fan og altid frisk på et brætspil. Jacob har desuden haft en karriere i kommunikationsbranchen i en årrække, senest med titel af Communication Lead i en af Danmarks største virksomheder, og har i en del år desuden arbejdet med den danske og internationale mødeindustri som konsulent, bl.a. for VisitDenmark og Meeting Professionals International (MPI). Jacob er i dag også ekstern lektor på CBS.

Kommentér

Kommentér

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Rejsebilleder fra Instagram

Unsupported get request. Object with ID '17841405729241451' does not exist, cannot be loaded due to missing permissions, or does not support this operation. Please read the Graph API documentation at https://developers.facebook.com/docs/graph-api

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.