blank
RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejsemål » Sydamerika » Argentina » Argentina: Den store rejseguide
Patagonia - Argentina - bjerge - rejser
Argentina

Argentina: Den store rejseguide

Efter at have besøgt Argentina 10 gange i løbet af de seneste 10 år er jeg nu ved at boble over med oplagte rejsemål i det noget nær perfekte rejseland. Her kommer derfor en insiderguide og masser af flotte billeder, der viser hvor alsidigt et rejseland Argentina er.
blank

Af Jacob Gowland Jørgensen

Perito Moreno Glacier, Argentina, Sydamerika, Rejser

Argentinas stærkeste kort

Få lande kan prale med at have så mange verdensklasseseværdigheder og oplevelser, som Argentina har. Fx verdens flotteste vandfald – ifølge adskillige berejste i hvert fald. Verdens sydligste by. Det højeste bjerg i verden uden for Himalaya. De største pingvinkolonier i verden. En berømt madkultur. En hovedstad, der aldrig sover. En unik fodboldkultur. Kæmpe sumpområder med et unikt dyreliv. Vilde ørkenområder, der flyder med mærkelige klipper og dinosaurus-skeletter. En udbygget infrastruktur til rejsende. Og ikke mindst en gæstfri befolkning og valuta for pengene – specielt i øjeblikket, hvor kursen er lav.

Du kan udforske det store land på et road trip på Ruta 40 – Argentinas udgave af Route 66. Ruta 40 løber igennem vilde landskaber og smukke kolonibyer fra grænsen til Bolivia i nord til Patagonien i syd, som blandt andet byder på El Calafate og gletcheren Perito Moreno.

Rejsetilbud: Kulturrejse til Argentina

blank

Den helt store oplevelse i Argentina

Hvis du vil have en stor oplevelse, så prøv at opleve den oprindelige – og stadig sprællevende – landkultur på en fungerende herregård, en estancia med kvæg. Man skal dog et stykke fra byen for at finde autentiske steder, da jorden på den fugtige pampas omkring Buenos Aires er alt for frugtbar til at spilde på kvæg. Der ligger en del autentiske estancias i en afstand af 300+ km fra Buenos Aires på den mere tørre pampas, men kig også omkring Corrientes i nord eller ved Mendoza, Salta og de andre bjergbyer.

Hvis du ikke har så meget tid, kan du kigge på San Antonio de Areco lige nord for Buenos Aires. Denne fine landsby er den mest traditionelle af landsbyerne tæt på Buenos Aires, og her afholdes der jævnligt shows og konkurrencer, hvor de lokale cowboys – kaldet gauchos – viser deres evner frem.

Rejsetilbud: Krydstogt fra Chile til Argentina

Mendoza, Argentina, Sydamerika, Rejser

Camping i Argentina

Argentina har efter sigende det højeste antal campingpladser i verden pr. indbygger. Og det skal nok passe, for der er masser af private og kommunale campingpladser, der også bruges til picnic af de lokale i weekenderne. Så hvis du godt kan lide at være ude i naturen, er camping en glimrende og billig måde at rejse rundt på.

Argentinerne er muligvis dem, der er bedst til engelsk i deres del af verden, for engelsk sprogundervisning er integreret i mange skoler, eksempelvis i matematikundervisningen. Når det er sagt, er der også en del, der ikke føler sig komfortable med at snakke engelsk, for de hører og snakker det ikke så tit. Så lær lidt småord på spansk, kast dig ud i dit bedste skraldespansk-engelske, og alle er glade.

Find billige flybilletter her

blank

De bedste rejsemåneder i Argentina

Argentina er et oplagt rejsemål året rundt på grund af de mange klimazoner og højdeforskelle. Var det fx noget med en skiferie i juli? Eller en badeferie i januar?

November, december og marts er alle oplagte måneder med flot vejr, og januar og februar kan også godt være fantastiske fra Buenos Aires og sydpå, men er man ikke til fugtig varme, skal man prøve at undgå dem, for Buenos Aires bliver ret fugtigvarm. April og delvist maj har også sin charme med køligere vejr og høj sol i Buenos Aires, mens det godt kan sne i juli, selvom vejret midt på dagen som regel er mindst 10 grader, og der er meget regn i august. Hvis du skal til Patagonien, er januar højsæson.

Hvis du selv kan vælge og skal både sydpå og nordpå, så kan jeg anbefale tre uger i november eller fra starten af marts. Argentinerne holder selv lang sommerferie fra jul og frem til sent i februar, og mange rejser i deres eget land, hvilket gør, at der kan være fyldt på de gode hoteller rundt omkring i den periode. Det betyder også, at der ikke er så meget gang i Buenos Aires som man ville forvente omkring nytår og i januar. Så det er en noget fredeligere oplevelse der, selvom det stadig er en by, der aldrig rigtig sover.

Uanset hvad du vælger, skal du helt sikkert nok få en storartet tur. Det er ikke uden grund at Argentina vandt titlen som Sydamerikas bedste rejseland.

Her finder du gode tilbud på afbudsrejser

1) De bedste steder i Argentina forår og efterår

Buenos Aires

Malba Buenos Aires argentina - rejser argentina

 

Salta

 

Iguazu

vandfald - Brasilien - rejser

 

De bedste sommersteder i Argentina (januar og februar)

San Martin de los Andes

 

La Cumbrecita

 

Valdes-halvøen

argentina pingvin punta tombo peninsula valdes - rejser

3) Bedste vintersteder i Argentina (maj til september)

Bariloche (ski)

 

Buenos Aires

 

Iguazu

blank

 

4) De bedste mad- og vinsteder i Argentina

Buenos Aires

asado argentina - restauranter i buenos aires

 

Mendoza

 

Iguazu

blank

 

5) Bedste steder for kulturoplevelser

Buenos Aires

Argentina - aires-fiesta-electronica-aire-libre-dia-sol - rejser

 

Cordoba

 

Villa General Belgrano (Oktoberfest)

 

6) Bedste steder for badedyr

Mar de las Pampas

 

Pinamar

 

Colon (flod)

 

7) Bedste steder for dyreinteresserede

Valdes med Punta Tombo

blank

 

Esteros del Ibéra

 

Iguazu

 

8) Bedste steder for bjergjunkier

Aconcagua

 

Talampaya

 

Vulkanen Lanin

 

9) Bedste off-road steder

Månedalen – Ischigualasto

 

Salinas grandes Jujuy

 

Perito Moreno

blank

 

10) Bedste ekstreme steder

Ushuaia

 

Toget til skyerne – Salta

 

El Calafate

Argentina - El Calafate - patagonien - rejse

 

11) Bedste steder med få besøgende

Antofagasta de la Sierra

blank

 

Nationalparken Mburucuyá (med dansk historie)

Argentina - parque nacional mburucuya - rejser

 

Fiambala hot spring

God rejse til et af verdens bedste rejselande, Argentina!

Om rejseskribenten

Jacob Gowland Jørgensen, redaktør

Jacob Gowland Jørgensen, redaktør

Jacob er en munter rejsenørd, der har rejst i over 90 lande fra Rwanda og Rumænien til Samoa og Samsø. Jacob er medlem af De Berejstes Klub, hvor han har været bestyrelsesmedlem i fem år, og han har en omfattende erfaring med rejseverdenen som foredragsholder, magasinredaktør, rådgiver, forfatter og fotograf. Og naturligvis vigtigst af alt: Som rejsende. Jacob nyder både at rejse traditionelt som fx bilferie til Norge, krydstogt i Caribien og storbyferie i Vilnius, og mere ud-af-boksen rejser som solotur til Etiopiens højland, road trip til ukendte nationalparker i Argentina og vennetur til Iran.

Jacob er landeekspert på Argentina, hvor han har været 10 gange indtil videre. Han har tilbragt næsten et år i alt på at rejse igennem de mange forskelligartede provinser, fra pingvinlandet i syd til ørkener, bjerge og vandfald i nord, og har også boet i Buenos Aires i et par måneder. Derudover har han særlig rejseviden om så forskellige steder som Østafrika, Malta samt landene omkring Argentina.

Udover rejseriet er Jacob en hæderlig badmintonspiller, Malbec-fan og altid frisk på et brætspil. Jacob har desuden haft en karriere i kommunikationsbranchen i en årrække, senest med titel af Communication Lead i en af Danmarks største virksomheder, og har i en del år desuden arbejdet med den danske og internationale mødeindustri som konsulent, bl.a. for VisitDenmark og Meeting Professionals International (MPI).

Kommentér

Kommentér