visit østrig, visit austria, banner
RejsRejsRejs » Rejsemål » Sydamerika » Argentina » Catamarca, Argentina: Road trip 28° 29′ S, 65° 47′ V

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Rejsebilleder fra Instagram

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Talampaya - Argentina - rejser
Argentina

Catamarca, Argentina: Road trip 28° 29′ S, 65° 47′ V

I Catamarca i det vestlige Argentina findes der en blomstrende bilkultur, der gør et road trip til en stor oplevelse.
visit østrig, visit austria, banner

Catamarca, Argentina: Road trip 28° 29′ S, 65° 47′ V er skrevet af Jacob Gowland Jørgensen.

Roadtrip- Argentina - Catamarca - Rejser

Den ultimative road trip findes i Catamarca, Argentina

Argentina er det ultimative land til et road trip. Her findes en blomstrende bilkultur, og som de lokale siger: ”Her har selv de fattige biler.”

Banner, engelsk banner, top banner

Her kan du køre fra verdens bredeste boulevard i Buenos Aires og ud på hovedvejen Panamericana, og 1.100 km senere ende her i provinsen Catamarca med dens fascinerende ørkenlandskaber.

Provinshovedstaden hedder San Fernando del Valle de Catamarca og er nok en af de smukkeste byer i hele landet. Det er også en af de varmeste – jeg har min personlige varmerekord herfra, 42 tørre °C i skyggen den 24. december.

Hvis du skal afsted på road trip i Argentina findes der ligesom i USA også en Route 66. Her hedder hovedvejen Ruta 40. Den krydser Catamarca provinsen med sine godt 5.000 km veje og løber helt fra grænsen til Bolivia i nord til Patagonien i syd.

Road trip - Argentina - rejser

Motorløb og nationalparker i verdensklasse

Hvis du er mere til off road-oplevelser, er Catamarcas landskaber også hjemsted for flere etaper af det vilde motorløb Paris-Dakar.

Catamarca er en oplagt indgang til anbefalelsesværdige Unesco-steder og nationalparker som Talampaya og Valle de la Luna, kaldet Månedalen på dansk – der i argentinsk målestok ligger lige rundt om hjørnet, det vil sige 400 km væk. 

Det anbefales herfra, at du kun tager på road trip til Catamarca – hvis du kan leve med unikke naturoplevelser, en god infrastruktur og få turister. Det er svært ikke at lade sig begejstre.

Find billige flybilletter til Buenos Aires i Argentina – tryk på “se tilbud” for at se den endelige pris

Rigtig god tur rundt på de argentinske veje i Catamarca.

Find mange flere artikler, guides og tips om rejser til Argentina. Få mere inspiration her.

Dette indlæg indeholder links til nogle af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil se, hvordan det foregår med samarbejder, så kan du trykke her.

nyhedsbrev rejsrejsrejs banner rejser

Banner, engelsk banner, top banner

rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022

Om rejseskribenten

Jacob Jørgensen, redaktør

Jacob er en munter rejsenørd, der har rejst i snart 100 lande fra Rwanda og Rumænien til Samoa og Samsø. Jacob er medlem af De Berejstes Klub, hvor han har været bestyrelsesmedlem i fem år, og han har en omfattende erfaring med rejseverdenen som foredragsholder, magasinredaktør, rådgiver, forfatter og fotograf. Og naturligvis vigtigst af alt: Som rejsende. Jacob nyder både at rejse traditionelt som fx bilferie til Norge, krydstogt i Caribien og storbyferie i Vilnius, og mere ud-af-boksen rejser som solotur til Etiopiens højland, road trip til ukendte nationalparker i Argentina og vennetur til Iran.

Jacob er landeekspert på Argentina, hvor han har været 10 gange indtil videre. Han har tilbragt næsten et år i alt på at rejse igennem de mange forskelligartede provinser, fra pingvinlandet i syd til ørkener, bjerge og vandfald i nord, og har også boet i Buenos Aires i et par måneder. Derudover har han særlig rejseviden om så forskellige steder som Østafrika, Malta samt landene omkring Argentina.

Udover rejseriet er Jacob en hæderlig badmintonspiller, Malbec-fan og altid frisk på et brætspil. Jacob har desuden haft en karriere i kommunikationsbranchen i en årrække, senest med titel af Communication Lead i en af Danmarks største virksomheder, og har i en del år desuden arbejdet med den danske og internationale mødeindustri som konsulent, bl.a. for VisitDenmark og Meeting Professionals International (MPI). Jacob er i dag også ekstern lektor på CBS.

Kommentér

Kommentér