visit østrig, visit austria, banner
RejsRejsRejs » Rejsefavoritterne » Rejse til Italien og 4 andre gode rejsedestinationer

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Rejsebilleder fra Instagram

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Italien - Cinque Terre - rejser
Italien Malaysia Rejsefavoritterne Spanien Tyrkiet Vietnam

Rejse til Italien og 4 andre gode rejsedestinationer

Hvorfor er Italien så populært? Hvad kan det gæstfrie land Vietnam? Er 10 gange i Spanien for meget? Og hvad byder Tyrkiet og Malaysia på. Læs med her.
visit østrig, visit austria, banner

Rejse til Italien og 4 andre gode rejsedestinationer er skrevet af Jesper Munk Hansen

Italien - Toscana - Firenze

Mine 5 Rejseoplevelser: At rejse til Italien og mere til

At lave en top-5 over sine rejseoplevelser kan godt være svært og virke uoverskueligt, for kan man huske dem allesammen? Men jeg har her gjort et forsøg på at huske 5 gode rejseoplevelser, som der gjorde indtryk på mig.

Banner, engelsk banner, top banner

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Toscana, Italien, Landskab, 5 gode rejseoplevelser, rejse til italien

Min rejse til Italien – Den første af mine 5 gode rejseoplevelser

Netop at rejse til Italien er helt klart nummer 1 på min top 5-liste. Italien er det land, jeg har besøgt flest gange. I foråret var jeg der 2 gange og kom op på et total af 19 gange i “Støvlelandet”.

Hvis man kan tale om, at have en “Bucket List” er det helt klart, at rejse til Italiens 20 regioner. Indtil videre har jeg besøgt Veneto, Liguria, Piemonte, Lombardia, Trentino Alto-Adige, Toscana, Friuli-Venezia Giulia, Emilia-Romagna og Lazio. Så jeg er knap halvvejs. Hvis jeg kunne ville jeg skrive dem alle, på min liste over 5 gode rejseoplevelser.

Det der gør at rejse til Italien fantastisk – og min favorit – er ikke kun klimaet og naturen, men i høj grad også sproget, kulturen, maden, passionen. Jeg elsker alt ved Italien. Som nogle måske ved står I-T-A-L-Y for “I Trust And Love You”.

Derudover er området omkring Val d’Orcia i syd et særsyn. Da jeg var der i foråret 2019 og kørte ned igennem landskabet måtte jeg stoppe mindst 5-6 gange undervejs på en køretur på 3 timer for at nyde landskabet og få det hele med.

Naturen i det sydlige Toscana er det flotteste, jeg nogensinde har set. Hvis du ikke har besøgt Toscana skylder du dig selv at tage afsted med det samme. Den region har alt at byde på. Både storby i Firenze, mindre byer i form af Lucca og Pisa samt den historiske by Siena.

Et andet område i Italien, jeg er stor fan af, er Torino, som ligger i Piemonte. Det er en lidt overset by i forhold til Rom, Milano, Firenze og Venedig. Men det er faktisk Italiens første hovedstad og ikke mindst hjemby for min favoritklub, Juventus, som jeg har fulgt siden 1991.

Torino anses for at være en lidt kedelig by, men jeg er direkte uenig. Torino har meget at byde på, hvis man selv opsøger det. Derudover har områder som Venedig og Trieste også overrasket mig positivt.

Se de bedste rejsetilbud her

Find de billigste flybilletter til destinationen her

Thailand - Halong Bay - hav - rejser - 5 gode rejseoplevelser - rejse til vietnam

Min rejse til Vietnam – en god rejseoplevelse

I sommeren 2019 havde jeg fornøjelsen af, at besøge Vietnam – fra nord til syd. Med start i Hanoi gik turen til Ha Long Bay og videre med nattog til Hoi An. Til sidst endte vi i Ho Chi Minh City i den sydlige del af landet.

Vietnam er et af de mest gæstfri lande, jeg har været i, og naturen er fantastisk. Især Ha Long Bay, som ligner noget fra et maleri. Det kan næsten måle sig med naturen i Toscana.

De første dage blev tilbragt i Hanoi, og det er en storby med 9 millioner indbyggere og 6 millioner motorcykler. Det var ikke favoritstedet i Vietnam, men helt klart en oplevelse og især var det en oplevelse af se “Railway Street” hvor folk sidder og spiser på restauranter lige ved siden af jernbanen. Når toget kommer kørende bliver alle borde og stole flyttet, så toget kan komme forbi. Derefter fortsætter folk med at spise.

Ha Long Bay var et godt afbræk fra storbyen og en tur på krydstogtskib er altid dejligt. Ha Long Bay bliver besøgt af 1 million turister hver dag, så vi var langt fra alene. Det kunne man også tydeligt se ved et besøg i en af grotterne, hvor alt for mange mennesker og alt for høje temperaturer gjorde, at humøret dalede en lille smule. Men overordnet set var Ha Long Bay fantastisk.

Efter nattog og 17 timers togtur var vi i Hoi An. Den by var personligt min favorit på Vietnam-turen. En by med “kun” 100.000 indbyggere. Det er en stor by efter dansk målestok, men en lille by i Vietnam.

Her kunne vi cykle til stranden, snorkle, besøge den gamle bydel og slappe af i 4 dage. Hvis jeg en dag skal tilbage til Vietnam skal det helt klart være Hoi An.

Sidste del af turen foregik i Ho Chi Minh City, hvor vi var på udflugt til Cu Chi Tunelerne, som blev brugt under Vietnamkrigen. Vi var desuden ude og sejle på Mekong Delta, som er en flod, der går igennem 6 lande og har en samlet størrelse på et lige så stort areal som hele Danmark.

Her finder du alle vores rejsetilbud til Asien

Spanien - Granada slot - rejser - 5 gode rejseoplevelser - rejse til spanien

Min rejse til Spanien – det sikre valg

Selvom Italien er min favorit i Sydeuropa kan man ikke komme udenom Spanien. Man er næsten altid sikker på godt vejr, god mad, gode rejseoplevelser og så det er en fordel, at jeg kan sproget. Det gør det lidt sjovere at være i Spanien, når man kan snakke med lokalbefolkningen på deres eget sprog.

Spanien fangede mig allerede dengang jeg var 11-12 år og derfor var det også nærliggende, at jeg ville lære sproget, da jeg fik muligheden for det på handelsskolen. Selvom det er mange år siden, har det hængt ved og kan varmt anbefales, hvis folk har lidt sprogøre.

Jeg har besøgt Barcelona, Malaga samt en masse øer – heriblandt Mallorca, Tenerife, Lanzarote, Gran Canaria og La Gomera. Så selvom det måske ikke er så mange forskellige steder, jeg har været, har jeg været i Spanien ca. 10 gange i mit liv. Der er altid en afslappet stemning i det spanske – selv i storbyerne.

Jeg har et stort ønske om, at se Valencia og Sevilla en dag og naturligvis også Madrid. Derudover er hele det sydlige Spanien interessant, hvor der er mange steder jeg gerne vil besøge.

Her finder du alle vores rejsetilbud til Europa

Tyrkiet - Alanya

Min rejse til Tyrkiet – en afslappende rejseoplevelse

Tyrkiet er først blevet en af mine favoritter de seneste 10 år efter mine forældre købte en lejlighed i landet. Tidligere havde jeg kun været i Tyrkiet en enkelt gang helt tilbage i 1990, men de sidste 10 år har jeg været der 5-6 gange.

Tyrkiet er lidt anderledes end de traditionelle sydeuropæiske lande fordi det ligger på grænsen til Mellemøsten og har en anderledes kultur end det Europa, vi kender fra Spanien, Italien, Frankrig, Portugal osv.
Tyrkiet tager det bedste fra Europa og det bedste fra Mellemøsten og Asien. Derfor er det et multikulturelt samfund på mange måder.

Byen, hvor mine forældre har en lejlighed, hedder Avsallar og ligger på sydkysten kun 20 km. fra Alanya. Det er en lille by med 9000 indbyggere og derfor kan man trække sig tilbage fra storbyen og ud til den lille by og nyde stilheden og havudsigten.
Når jeg har været i Tyrkiet har det ikke været så kulturelt som når jeg f.eks. har besøgt Italien, men for mig er Tyrkiet afslapning og det er der også brug for nogle gange. Tyrkiet, sol, varme og afslapning, det er grunden til at Tyrkiet er på min liste over 5 gode rejseoplevelser.

Du kan læse mere om Tyrkiet her

visit østrig, visit austria, banner
Malaysia, Kuala Lumpur, Asien

Min rejse til Malaysia – det glemte paradis

Jeg boede i Malaysia i 3 måneder tilbage i 2006 og på den baggrund blev det også et af de lande, jeg lærte at kende på mange måder.

Malaysia er et multikulturelt land med 53% muslimer og resten af befolkningen er fordelt over kristne, buddhister og hinduister. Det var meget anderledes at komme fra Danmark til Malaysia. Man skulle lige vænne sig til den nye kultur og det nye klima.Vi boede i Kuala Lumpur, som er hovedstaden. Byen minder en del om en europæisk storby – måske pga. den føromtalte multikulturelle mentalitet.

Malaysia er fyldt med moskeer pga. religionen, men også kinesiske traditioner og kulturer bliver vægtet højst i det sydøstasiatiske land.
Der bliver fejret kinesisk nytår, hvilket vi var heldige at opleve og der bliver fejret jul. Så mangfoldigheden lever i bedste velgående i Malaysia. Især nytåret gjorde indtryk, hvilket er derfor Malaysia er havnet på min liste over 5 gode rejseoplevelser.

Hvis man vil væk fra storbyen tager det kun 40 minutter at flyve ud til Pulau Tioman, som er en lile ø øst for fastlandet. Her kan man slappe af imens man kigger udover havet og nyder stilheden.
I den modsatte ende af landet kan man også opleve Cameron Highlands, som er tæt på grænsen til Thailand. Her kan man i meget høj grad opleve landsbybefolkningen og hvordan de lever det primitive liv langt væk fra alt, der hedder elektricitet og mobiltelefoner.

I løbet af de 3 måneder fik vi både oplevet storby, ø-liv og landliv i Malaysia og på den baggrund lander den på min femteplads.

Her kan du læse mere om rundrejse i Malaysia

Dette indlæg indeholder links til nogle af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil se, hvordan det foregår med samarbejder, så kan du trykke her.nyhedsbrev rejsrejsrejs banner rejser

Banner, engelsk banner, top banner

rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022

Om rejseskribenten

Jesper Munk Hansen

Jesper bor i Kolding og har rejst meget i sit liv. Især i Sydeuropa, hvor Italien og Spanien er hans favoritter, hvor han har besøgt Spanien cirka 10 gange. Jesper taler spansk og er også ved at lære italiensk. Han har været i Italien intet mindre end 20 gange indtil videre og er ambassadør for Visit Italy. Derudover har han boet i Malaysia i 3 måneder og er også glad for at rejse i Thailand. Jesper er ude og rejse mindst 3 gange om året og i 2019 var han ude at rejse 4 gange. Hans kommende ture går til Norge, Italien og Tyrkiet, mens Rimini og San Marino også er på rejse-tegnebrættet i den nærmeste fremtid, når mulighederne byder sig.

Følg Jespers side om Italien på Instagram, hvor han fortæller om sine mange rejser til Italien: https://www.instagram.com/favoritalia/

Kommentér

Kommentér