RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejsefavoritterne » Verdens bedste rejselande
Argentina Cuba Etiopien Frankrig Galapagos Grønland Guatemala Iran Japan Laos Marokko Namibia New Zealand Oman Rejsefavoritterne Seychellerne USA Vanuatu

Verdens bedste rejselande

New Zealand - vand strand natur - rejser

Kan man sige, at et rejseland er bedre end et andet?

Vi rejser jo heldigvis meget forskelligt, for præferencer, tid og budget sætter sine markante spor på alles rejseplaner. Derfor er det umiddelbare svar på spørgsmålet nok et rungende “nej”. Og så alligevel. Definitionen på verdens bedste rejseland er forskelligt fra person til person. Men der er vel en grund til at Frankrig, Spanien og USA bliver ved med at toppe listerne over de mest besøgte lande i verden.

Der er steder man fortæller mere om, når man er kommet hjem, fordi kombinationen af oplevelser, mennesker, seværdigheder, mad, klima og meget andet spillede ekstra godt sammen. Og det skabte de der rejseminder der holder.

I rejse-nørdeklubben De Berejstes Klub har man i de seneste par år spurgt medlemmerne om deres favoritter blandt verdens lande. Undersøgelser af den slags er jo som de er: Subjektive og haltende på forskellige statistiske parametre. Men når man spørger nok mennesker, der har rejst rigtig meget, er der nogle mønstre. Man får derfor en stribe rigtig gode bud på lande, man i hvert fald ikke bør overse.

Her får du derfor favoritterne – først opdelt efter kontinent, og tilsidst den ultimative top-3.

Verdenskort med stole - rejser

Verdens bedste rejselande – Asien

Vi starter i Asien, hvor der var flere tydelige favoritter, som ikke nødvendigvis matcher med hvor de fleste danskere rejser hen. I Nordøstasien blev Japan en klar vinder, og det er vi her på redaktionen helt enige i. Det er for vildt et rejseland, og ikke nødvendigvis så dyrt som man skulle tro.

Udover de kendte byer med deres fantastiske madkultur og vilde teknologi, kan Japan også byde på sneklædte bjerge og tropestrande. I det hele taget er Japan et land, som rummer uendelige rejsemuligheder. At det så ikke er så nemt med sproget må man så leve med – eller arrangere sig ud af.

Her er et godt flytilbud til Tokyo – tryk på “se tilbud” inde på siden for at få den endelige pris

Japan - gade, tempel - rejser

Vinderen i Sydøstasien blev ikke Thailand, selvom det også kan meget. Næ, det blev nabolandet Laos, som ofte beskrives som “Thailand som det var engang, bare endnu langsommere”. Her finder du Luang Prabang, der er en af de smukkeste og hyggeligste byer i Asien, og en kultur, hvor der er plads til ro og fordybelse. Og så kan det nemt kombineres med nabolandene, fx Cambodia. Laos er en must-have, hvis du alligevel er i området.

Laos - Luang Prabang - bro - rejse

Hvis vi flytter os til Centralasien, finder vi en af de klareste favoritter overhovedet, nemlig Iran. Sjældent har et land fået så meget dårlig presse, og sjældent har vi her på redaktionen oplevet en større gæstfrihed. Der er masser af klassiske seværdigheder i landet, en rigtig god infrastruktur, og en madkultur, der får mundvandet til at løbe.

Men det vigtigste er dog mødet med perserne. De synes det er for fedt, at man er kommet for at besøge deres land, og hjælper gerne med alt muligt og umuligt. Uden at mase på eller sælge deres moster samtidig. Iran er et hit som rejseland.

Her er et godt flytilbud til Teheran – tryk på “se tilbud” inde på siden for at få den endelige pris

Iran - Yazd, hvælvinger, bazar - rejser

På den arabiske halvø og i Mellemøsten var det samlet set Oman, der løb med opmærksomheden. Et land, der har bevaret sine traditioner, og som samtidigt er helt åbent for rejsende. Oman kan tilbyde smukke naturoplevelser, og arabiske eventyr på den nemme og sikre måde. Nå ja, og så ligger det lige ved siden af Dubai, så det er ret enkelt at kombinere Oman med en mellemlanding i tårnenes by.

Oman - yiti beach

Af andre steder der blev fremhævet var bl.a. Usbekistan, Kirgisistan, Armenien, Myanmar og Sri Lanka.

Verdens bedste rejselande – Europa

Grønland! Ja, selvfølgelig, vil dem, der har besøgt vores søsterland sige, men der er også mange danskere, der ikke har været der, og det er egentlig synd.

Grønland var favoritten i et ellers stærkt felt i Nordeuropa. Her er Island, Færøerne og Norge jo også fantastiske naturdestinationer på hver deres facon. Diskobugten emmer af fede rejseoplevelser, der bare ligger og venter, så du kan trygt begynde at spare op.

Grønland - isbjerg - rejser

I det sydlige Europa var der tæt opløb mellem klassiske feriedestinationer, hvor Frankrig endte med at løbe med æren. Du har sikkert været i Paris og i Alsace, men har du været i Bayeux, Aix-en-Provence eller Toulouse? Hvis ikke du har oplevet Europas svar på Grand Canyon i Verdon, Middelalderbyen Carcassonne og D-day strandene i Normandiet har du i den grad noget til gode.

Og så er der jo en grund til, at de fleste fine restauranter er inspireret af det franske køkken. Køkkenet som har mange lokale variationer afhængig af hvor du vender smagsløgene hen. Frankrig er det mest besøgte land i verden, og det er der en god grund til.

Frankrig - Paris, Pere Lachaise, Jim Morrison - rejser

Der var også god opbakning til Storbritanien, Rusland, Tjekkiet, Grækenland, Malta og Madeira.

Verdens bedste rejselande – Afrika og det Indiske Ocean

Afrika er sammen med Sydamerika nok de mest undervurderede kontinenter, når det kommer til rejseoplevelser. Selv i De Berejstes Klub er der en del medlemmer, der kun har været i enkelte lande i Afrika. Men nyheden er ude, og der er mange der begynder at kigge på det kæmpe kontinent med nye øjne. Og det kan man roligt gøre.

Fin lækre hoteller i Marrakech her

I Nordafrika var den klare favorit Marokko, der med sin unikke blanding af kulturer, farver og oplevelser er meget mere end en stranddestination. At rejse fra Agadir via Essaouira og op i Atlasbjergene til Marrakech, er en stor oplevelse i et land, der opleves som overraskende velorganiseret. Plus de har et brag af en madkultur, der er nem at opleve.

Marokko er et helt oplagt valg til en lidt anderledes vinterrejse, hvor flyvetid, budget og tidszone-skift gerne skal holdes på et minimum.

Marokko - Agadir -paradise-valley

I Vestafrika var der en og kun en favorit, nemlig det nemme og sikre rejseland Ghana. Landet, der har dansk kolonihistorie, er et oplagt valg hvis du skal besøge Vestafrika for første gang, for de snakker engelsk, er venlige og der er masser at kigge på. Og ellers kan man også roligt kigge på Gambia og endda Sierra Leone.

Find rejsetilbud til Ghana her

Det centrale Afrika har traditionelt været en lidt svær størrelse ifht. rejser. Men også her er der steder, der både er sikre og kan noget ekstraordinært, nemlig ø-gruppen Sao Tome og Principe, der er tropiske paradis-øer med et solidt stænk portugisisk historie. Gabon er for dig, der elsker dyreoplevelser, og selvom det ikke er et billigt land at rejse i, kan du bla. opleve mandriller og lavlands-gorillaer.

I det østlige Afrika er der så mange oplagte rejselande, at det har været et svært valg. Men Etiopien skilte sig ud som favorit! Hvis du kun kender landet fra støtte-sange og sultkatastrofer, kan du roligt forberede dig på at blive positivt overrasket. Etiopien er et kulturland i særklasse, og var bl.a. det andet land i verden, der blev kristent. Og det eneste land i Afrika, der aldrig rigtig blev koloniseret. Det er også her du finder de stammer, der i mindre politisk korrekte tider blev kaldt tallerkennegre, bl.a. mursierne. 

Der er en lang række unikke naturoplevelser, bl.a den blå nils udspring, Simien-bjergene og Danakil, der er et helt ekstremt naturområde i det nordlige Etiopien.

lalibela - etiopien - præst

De klassiske safarilande som Tanzania og Uganda fik også god opbakning, hvilket vi her på redaktionen sagtens kan forstå.

Det sydlige Afrika havde en klar favorit, og det var Namibia. Et kæmpe land med få mennesker, hvor moder natur i fri leg skaber den ene store rejseoplevelse efter den anden. At det så også kan kombineres med nabolandene som Sydafrika og Botswana gør det ikke mindre dårligt.

Namibia - Sossusvlei, ørken - rejser

I det Indiske Ocean er der masser af paradis-øer, der på hver deres facon tilbyder den rejsende fede oplevelser. Favoritten er Seychellerne, og de to brag af nogle rejselande Reunion og Madagaskar fik fortjent også pæn opbakning.

Rejse Reunion, en ø i det Indiske ocean, rejser

Verdens bedste rejselande – Sydamerika

Klassiske rejselande som Peru og Brasilien blev slået af den klare favorit, Argentina. Uanset hvad du er til, leverer dette eminente rejseland. Du kan få alt det storbyliv du vil i pulserende Buenos Aires. Landet kan diske op med næsten alle naturoplevelser du kan forestille dig – uanset om du er til pingvinkolonier, gigantiske vandfald eller klippeformationer.

Og ja, så er der også en fantastisk gastronomisk kultur, der er en attraktion i sig selv. Argentina er et oplagt førstevalg, hvis du endnu ikke har været i Sydamerika, og et lige så oplagt valgt til et genbesøg.

Argentina - aires-fiesta-electronica-aire-libre-dia-sol - rejser

Verdens bedste rejselande – Nord- og Mellemamerika, inkl. Caribien

USA! Ja, dette kæmpe land byder på tonsvis af rejseoplevelser, og det er bare at vælge hvilken nationalpark eller storby du vil besøge når du rejser. Der er rigelig af begge dele. Du kan også rejse til USA året rundt, for der er altid et sted hvor solen skinner, og i øvrigt mange gode skisportssteder. Og så er amerikanerne ofte et ret gæstfrit folkefærd, der gerne hjælper og viser vej. US of A, here we come!

Se spændende pakkerejser til Californien her

USA - Toadstool - rejser

I Mellemamerika var favoritten Guatemala. Mayaruiner, smukke strande og de gamle kolonibyer, hvor Antigua nok er stjernen i hele regionen, skiller landet positivt ud blandt de mange små lande dernede.

Guatemala - Chichicastenango, tekstiler - rejser

I Caribien var der ingen lande der kunne konkurrere med Cuba. Kombinationen af et smukt land, med interessante mennesker og salsa i højttalerne er svær at slå. Og når man så tilsætter en ordentlig dosis kultur og historie er Cuba et must i Caribien. Der var også pæn opbakning til Saint Kitts & Nevis, Grenada og Den Dominikanske Republik.

Cuba - kop - rejser

Verdens bedste rejselande – Oceanien

Det er vel egentlig ikke et helt fair valg, at bede nogle om at vælge mellem Australien og New Zealand som bedste rejseland. Men når man nu skal vælge faldt valget på New Zealand, der har alt samlet i ét lille land. Genialt og et absolut obligatorisk stop på en jorden-rundt rejse.

New Zealand - bjerge og vand - rejser

Stillehavet har en noget større mangfoldighed end man kan forestille sig, hvilket vinderne også tydeligt viser. Galapagos ved Sydamerika med sine unikke dyreoplevelser. Vanuatu ud for Australien med sin vældig aktive vulkan. Netop de to er favoritterne, mens der også var pæn opbakning til en stribe andre lande, bl.a. traditionelle Samoa.

Galapagos øgle - rejser

Og vinderen er…

Hvilket rejseland ville du selv vælge, hvis man kun må vælge ét? Ét rejseland, som har givet dig fantastiske rejseoplevelser og som du uden videre anbefaler til andre, når de spørger nysgerrigt ind til dine rejser. Når man spørger medlemmerne i De Berejstes klub er dette her svaret:

  1. New Zealand
  2. Iran
  3. Namibia, Grønland og USA deler tredjepladsen

Det var favoritterne, og dem kan vi her på redaktionen kun sige god for. De er alle fem ekstraordinære rejselande, og hvis du lige smider Argentina, Japan og Frankrig ind i puljen også, er der virkelig noget at gå efter.

God rejse, uanset hvor du skal hen.

New Zealand - Hobbiton - rejser

Om rejseskribenten

Jacob Gowland Jørgensen, redaktør

Jacob Gowland Jørgensen, redaktør

Jacob er en munter rejsenørd, der har rejst i over 90 lande fra Rwanda og Rumænien til Samoa og Samsø. Jacob er medlem af De Berejstes Klub, hvor han har været bestyrelsesmedlem i fem år, og han har en omfattende erfaring med rejseverdenen som foredragsholder, magasinredaktør, rådgiver, forfatter og fotograf. Og naturligvis vigtigst af alt: Som rejsende. Jacob nyder både at rejse traditionelt som fx bilferie til Norge, krydstogt i Caribien og storbyferie i Vilnius, og mere ud-af-boksen rejser som solotur til Etiopiens højland, road trip til ukendte nationalparker i Argentina og vennetur til Iran.

Jacob er landeekspert på Argentina, hvor han har været 10 gange indtil videre. Han har tilbragt næsten et år i alt på at rejse igennem de mange forskelligartede provinser, fra pingvinlandet i syd til ørkener, bjerge og vandfald i nord, og har også boet i Buenos Aires i et par måneder. Derudover har han særlig rejseviden om så forskellige steder som Østafrika, Malta samt landene omkring Argentina.

Udover rejseriet er Jacob en hæderlig badmintonspiller, Malbec-fan og altid frisk på et brætspil. Jacob har desuden haft en karriere i kommunikationsbranchen i en årrække, senest med titel af Communication Lead i en af Danmarks største virksomheder, og har i en del år desuden arbejdet med den danske og internationale mødeindustri som konsulent, bl.a. for VisitDenmark og Meeting Professionals International (MPI).

Kommentér

Kommentér

Show Buttons
Hide Buttons