RejsRejsRejs » Rejsefavoritterne » Krydstogt i Middelhavet: Sådan er det at tage på krydstogt for første gang
Rejsefavoritterne

Krydstogt i Middelhavet: Sådan er det at tage på krydstogt for første gang

princess cruises krydstogt rejser
Vi tog på krydstogt i Middelhavet med Princess Cruises nyeste skib. For allerførste gang.
harzen banner Hotel Skt. Annæ banner
Sponsoreret indlæg, rekalme, grafik, disclaimer

Krydstogt i Middelhavet: Sådan er det at tage på krydstogt for første gang med Princess Cruises er skrevet af Anna Christensen.
Redaktionen var inviteret med på turen af Princess Cruises. Alle holdninger er som sædvanlig redaktionens egne.

princess cruises krydstogt i Middelhavet - Sun princess

5-stjernet krydstogt: Træd ombord på den flydende by

“Det er det største skib jeg nogensinde har set.”

Det er min første tanke, da jeg kigger op på Sun Princess. Det er det nyeste og største af Princess Cruises’ krydstogtskibe, og det skal være mit hjem den næste uge på rejsen i Middelhavet fra Athen til Barcelona.

konkurrence tropical islands

Jeg kan ikke engang fange halvdelen af skibet på mit kamera, mens jeg står under den bagende sol på havnen i Piræus i Athen og kigger op på det imponerende 5-stjernede skib.

Jeg har egentlig aldrig overvejet at tage på krydstogt. Jeg ved ikke hvorfor, for jeg er typen, der planlægger hundredeogtyve aktiviteter og seværdigheder for meget på alle rejser. Jeg elsker at se og opleve ting – og mit motto er altid “jo mere jo bedre” – så tanken om at vågne op til en ny destination hver morgen er sød musik i mine ører.

Princess Cruises har i alt 16 luksuriøse krydstogtskibe, og jeg var så heldig at være inviteret ombord på det nyeste og mest moderne af dem. Sun Princess blev lanceret i februar i år og skal tilbringe sommeren i Middelhavet og efteråret og vinteren i Caribien, indtil det igen ender tilbage til Europa og Middelhavet til marts. 

Alt kører på skinner fra bagageaflevering til udlevering af min ‘all inclusive’-medalje, der hænger og dingler som et hypnotiserende pendul om min hals og minder mig om, at jeg nu ikke behøver at løfte en finger i en hel uge.

I venterummet er der både kaffe, mad og alverdens drikkevarer og kolde klude til fri afbenyttelse. Man kan tydeligt se, at Sun Princess er en 5-stjernet krydstogtoplevelse.   

Så bliver det min tur til at boarde sammen med resten af Gruppe 2, og mit først krydstogteventyr begynder.

Baden-Württemberg, banner, 2024, kampagne, europa-park, europa-park resort
 • krydstogt i middelhavet
 • krydstogt i middelhavet
 • Sun princess i Middelahavet
 • princess cruises krydstogt
 • Sun princess i Middelhavet

Velkommen til et slaraffenland af madoplevelser

Jeg føler mig hurtigt som en fisk på landjorden, mens jeg går rundt på det enorme krydstogsskib. Jeg slentrer forbi en restaurant og mærker maven rumle, så jeg beslutter mig for, at skibet skal stå sin første madtest.

Jeg spørger pænt en af de ansatte, om maden i denne restaurant er inkluderet. Hun griner og spørger mig forstående, om det er min første gang på krydstogt med Princes Cruises. Jeg griner tilbage og siger ja.

Alt er inkluderet, siger hun og slår ud med armene, og jeg begynder at forstå, hvilket slaraffenland jeg er havnet i.

Cruiset er på samme tid alt og intet af, hvad jeg forventede.

Mad er der nok af ombord; faktisk er der hele 29 restauranter og barer på Sun Princess. Eller 31, hvis du tæller de to 24-timers roomservice-stationer med. Og så er der 253 kokke ombord til at tage sig godt af dig og sørge for at tilberede de hele 220 tons mad og drikkevarer, der bliver leveret ombord hver uge.

Princess cruises banners

Min første morgenmad snupper jeg på The Eatery. Det er den store buffet på Sun Princess, og der er alt, hvad hjertet begærer. Faktisk er der så mange muligheder, at jeg i går rundt et par minutter i vildrede for at se det hele. Alt er bag glasmontrer, så det er personalet, der giver dig maden, hvilket virker helt genialt. 

Efter at været gået rundt om mig selv et par gange, beslutter jeg mig for at tage en omelet. En ældre amerikansk herre bestiller også en – den skal bare være med ost og bacon. Og da den venlige kok, der laver omeletter spørger, om han skal have krydderier eller grøntsager i, griner han og blinker: Ja, ekstra bacon. 

Min første fordom er bekræftet. Amerikanerne elsker at cruise. Og jeg begynder at forstå hvorfor.

 • krydstogt - sun princess i Middelhavet
 • krydstogt - sun princess i Middelhavet
 • krydstogt sun princess i Middelhavet

Klokken er altid cocktail-tid et eller andet sted i verden

Tørsten er også temmelig nem at få stillet i en af de 12 barer. Der er forskellige typer af barer, på hvad der virker som hvert et hjørne, hvor der serveres alt fra eksotiske drinks til fadøl. Der er blevet lavet over 200 nye cocktails til Sun Princess, så der er nok at vælge imellem.

Der er endda en Aperol-bod på et af de øverste dæk, hvor du kan skåle sommerstemningen ind. Man mærker hurtigt, at her på denne flydende ø virker ordsproget “det er altid cocktail-tid et eller andet i verden” til at være helt legitimt.

                                                                 

Vidste du: Her er 7 af de bedste lokale madmarkeder i Danmark!

7: Grønt Marked i København
6: Økomarked i Randers
Få nummer 1-5 med det samme ved at skrive dig op til nyhedsbrevet, og kig i velkomstmailen:

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

                                                                 

Et lille tip, hvis du tager på tur med Sun Princess, er at tage på Crooners Bar på dæk 8 og bestille drinken “ROSE”. Det er den smukkeste drink, jeg nogensinde har fået.

Selvom de imponerende cocktails kort virker til at fortsætte i det uendelige på Sun Princess, så er det maden ombord, jeg har glædet mig mest til. Og den skuffer bestemt ikke. Middelhavet og mad hører sammen.

På krydstogtet prøvede jeg to af Sun Princess i alt 10 specialrestauranter – henholdsvis Crown Grill og Umai Teppanyaki, som begge var to fantastiske madoplevelser.

Specialrestauranterne koster ekstra at besøge, medmindre man har Princess Premium-pakken, hvor to besøg er inkluderet. Men de ‘almindelige’ restauranter, der er inkluderet, ligegyldigt om du vælger en pakke eller ej, er også virkelig gode.

Jeg spiste på Horizon de fleste aftener. Den minder om en god restaurant herhjemme, hvor menuen skifter hver dag. Der er også The Eatery, som er Sun Princess’ buffet, og som byder på mad fra hele verden.

Restauranten Alfredos har en chefkok, der er blevet nomineret til den bedste pizzakok på et krydstogtskib, så hvis du er til italiensk, er den helt klart et must. Jeg nåede forbi to gange, og den skuffede bestemt ikke.

Lad os bare sige, at der er noget for enhver smag, og jeg vender mig hurtigt til den luksus, det er bare at bippe min medaljon og bestille, hvad min mave end beder om den dag.

konkurrence tropical islands

Hvis solen og de eksotiske drinks er steget dig til hovedet, kan du kan også bare bestille room service – der er åben 24 timer – med et enkelt klik i appen og nyde maden i din egen kahyt, hvilket er gratis med en af de to pakker.

princess cruises skib

Findes der noget, som hedder krydstogt-tid?

Klokken er 17:00, og jeg føler, at jeg har gennemlevet tre dage allerede. Man oplever virkelig meget, hvis man vil, og min indre tidsoptimist er i den syvende himmel.

Findes der noget, som hedder ‘krydstogt-tid’? Hvis der ikke allerede gør, burde der, for det er som om, tiden går anderledes her. Som om man lever i sin egen lille boble uden for tid og sted på en flydende ø, hvor tiden på samme tid går langsommere og hurtigere. 

Og så er der selvfølgelig det praktiske aspekt i at hoppe mellem tidszoner; vi satte uret frem og tilbage tre gange på den uge, jeg var afsted i Middelhavet. Men man mærker det ikke, for det er som om, krydstogtskibet har sin helt egen tidszone.

Det føles næsten som om, man har en tidsmaskine med alt det, man når at se på en dag. Jeg gik i land på alle fire destinationer i Middelhavet og nåede alligevel at deltage i flere af aktiviteterne senere på dagen. Og slappe af ved poolen.

Vi besøgte Montenegro, Korfu, Sicilien og Napoli, der alle er fantastiske middelhavsdestinationer. Og netop destinationerne er faktisk også en af Princess Cruises’ store fokusområder, ligegyldigt hvilket af deres krydstogtskibe du sejler med.

Det betyder, at de har mange ruter med kun få dage på vandet, så du kan opleve så mange destinationer som muligt. Det er helt sikkert et stort plus i min bog, at Princess Cruises har fokus på destinationerne, for det er for mig en vigtig del af oplevelsen. 

 • princess cruises krydstogt
 • princess cruises krydstogt
 • princess cruises krydstogt
 • princess cruises krydstogt
 • princess cruises krydstogt
 • princess cruises krydstogt

Oplevelser ombord – er du til bingo eller Silent Disco?

Mens jeg befinder mig på Sun Princess, føler jeg, at jeg på mystisk vis er trådt gennem gaderobeskabet til Narnia og ind i en anden verden, hvor hvert et hjørne gemmer på et nyt eventyr. Akrobater, musikere, dansere og entertainere virker til at være alle vegne, og de leverer den ene oplevelse efter den anden.

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Sun Princess har et væld af aktiviteter, som du kan holde øje med i app’en, hvor du også kan bestille mad og reservere bord. Du får også det daglige program i kahytten hver dag. Der er alt, og jeg mener virkelig alt. Fra strikkeklub, bingo og bibellæsning til fitnesshold, quizshows og linedance.

Jeg skippede bingo og bibellæsning og hoppede direkte på 80’er-linedance; det er lang tid siden, jeg har grinet så meget.

Der er et tæt program hver dag, og selvom jeg gerne ville prøve det hele, måtte jeg hurtigt indse, at det var fuldkommen umuligt. Jeg nåede dog at deltage i temmelig mange aktivteter. Nogle af mine favoritter var linedance, film under stjernerne om aftenen på det åbne dæk, silent disco og de mange gameshows.

De fedeste oplevelser var dog nok de fantastiske shows ombord. Jeg var overvældet – endda til tårer ved en af forestillingerne – over de talentfulde artister ombord. Det er svært at vælge mit favoritshow, for de kunne noget hver især, men Princess Cirque Show tog pusten fra mig.

Jeg vil gætte på, at der er over 50 forskellige aktiviteter dagligt, som man frit kan deltage i, men hvis du er mere til ren afslapning, kan du altid bare slappe af ved en pool. Eller du kan gøre begge dele, hvilket endte med at blive min strategi. For på et krydstogt er tiden din egen.

 • princess cruises krydstogt
 • princess cruises The Dome yoga time
 • princess cruises båden
 • princess cruises krydstogt

Fine faciliteter: Butikker, fitness og spa

På dag nummer to snupper jeg en kaffe og går på opdagelse ombord på det store luksusskib for at udforske de forskellige faciliteter. Jeg farer kun vild et par gange på det enorme skib, hvilket er en stor forbedring fra den foregående dag.

Første stop er fitnesscentret. Lad os bare sige, at jeg tabte både næse og mund, da jeg trådte ind i fitnesscentret.

Klokken er 08.45, og der er ikke en eneste ledig maskine. Min fordom om, at folk på krydstogt er der for at drikke drinks i lange baner og bestille mad til poolkanten, falmer, og jeg begynder at få dårlig samvittighed over, at mit træningstøj stadig ligger i kufferten.

Jeg beslutter mig for, at min tid er bedre givet ud et andet sted og bevæger mig videre rundt på min opdagelse på det store skib.

Hvert dæk kan noget forskelligt. På dæk 7 finder man for eksempel ‘Entertainment’, hvor der er comedy, Sun Princess-teatret, karaoke, banko og den irske pub O’Malley’s med livemusik, hvor du kan møde piratdronningen, der holder pokerturneringer.

På dæk 8 er der et stort casino og flere butikker fyldt med luksusmærker og diamantsmykker.

For de yngste er der tre børneklubber til forskellige aldersgrupper, og på dæk 19 en ‘fun park’ med klatrevæg, en vandrutsjebane, hvor man flyver ud over krydstogtskibet og meget mere.

Der er også en prisbelønnet spa-afdeling, hvor du kan få de nyeste Hollywood-behandlinger, og med neglesalon og frisør. Og så er der selvfølgelig fem pools og ni hot tubs fordelt ud over skibet, hvorfra man har den smukkeste udsigt ud over Middelhavet.

Det er som en flydende by med alt hvad et hjerte kan begære, og hvert et behov kan blive stillet.

 • Montenegro Middelhavet
 • Sicilien Middelhavet
 • Korfu - Middelhavet

Er der ikke mange mennesker på sådan et krydstogt?

Et af de spørgsmål jeg fik flest af, inden jeg tog afsted på krydstogt med Princess Cruises, var det her: “Tror du ikke, du kommer til at føle dig fanget med så mange mennesker ombord på et skib i en uge?”

Jeg havde da også selv mine bange anelser. Men efter at have tilbragt en uge ombord på Sun Princess i Middelhavet, må jeg bare sige, at mit svar er nej. Faktisk har jeg følt mig mere overvældet af mennesker på andre ferier sydpå, end jeg på noget tidspunkt gjorde her.

                                                                 

Vidste du: Her er de 7 byer i Europa med flest solskinstimer!

7: Nice i Frankrig – 342 timer/måned
6: Valencia i Spanien – 343 timer/måned
Få nummer 1-5 med det samme ved at skrive dig op til nyhedsbrevet, og kig i velkomstmailen:

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

                                                                 

Der er mange mennesker om bord. 4.300 mennesker på denne tur for at være mere præcis, men jeg mærkede det ikke. 

Faktisk følte jeg kun to gange, at der var mange mennesker. Den første gang var ved morgenmadsbuffeten, da jeg spiste klokken 9.15 i stedet for klokken 8 som de andre dage. Alting gik dog stadig hurtigt, og det var bare som på et almindeligt hotel til morgenmadsbuffeten. 

Den anden gang var, da jeg skulle på ekskursion til Taormina på Sicilien. Jeg når et øjeblik at føle, at jeg er i svømmehallen, og grøn tid er slut, da jeg får smækket et sølvklistermærke med nummeret 11 på brystet og bliver guidet ind en afdeling fyldt med andre forventningsfulde gæster.

Få minutter senere bliver vi råbt op efter farve og nummer. Systemet virker, for under 10 minutter senere sidder jeg i en bus sammen med resten af min gruppe og er på vej mod Taormina.

Og bare rolig: Du behøver ikke reservere en liggestol med dine håndklæder om morgenen – der er masser!

Her er mange amerikanere. Faktisk er mere end halvdelen af gæsterne på denne rejse fra USA. På en andenplads kommer Canada, og Australien sniger sig ind på en tredjeplads over flest gæster ombord, så engelsk må siges at være det mest talte sprog om bord. Der var en åben, glad og hyggelig stemning, hvilket der i øvrigt tit er der, hvor amerikanere tager på ferie.

Besætningen er dog lidt mere fordelt fra hele verden. Faktisk er de i alt 1.600 besætningsmedlemmer fra 60 forskellige nationaliteter på det her Princess Cruises skib.

 • princess cruises krydstogt
 • princess cruises krydstogt

Det praktiske på krydstogtet – fra standard til premium

Jeg lærte hurtigt, at der er mange måder at tage på krydstogt på. Nogle vælger at ligge på soldækket hele dagen og nyder alle de goder, denne flydende by har at tilbyde, mens andre er her for at opleve destinationerne og aktiviteterne ombord. Og så er der alle dem midt imellem.

Folk vælger også fra forskelige hylder af luksus ombord. Kahytterne spænder fra indendørs kahyt uden vindue til store luksussuiter med privat terrasse. Jeg er ikke overrasket, da jeg hører, at de forskellige typer af suiter er de første kahytter, der bliver udsolgt.

Der er forskellige pakker, man kan vælge. Princess Standard hører med, når du køber en kahyt og inkluderer mad ad libitum i standardrestauranterne og alle de shows og aktiviteter, du har lyst til at deltage i.

Du kan også tilvælge to forskellige former for pakker; henholdsvis Princess Plus og Princess Premium, som inkluderer gratis wi-fi, drikkevarer, flere typer af restauranter, drikkepenge, ubegrænset sportshold og gratis roomservice og levering af mad og drikke, ligegyldigt hvor du er på båden.

Om du vælger en pakke eller ej afhænger af, hvilken type cruise du vil på, så du kan skræddersy det efter dine behov.

Det bliver næppe nemmere end et krydstogt i Middelhavet

En af de ting, der tiltaler mig mest ved krydstogt, er, hvor nemt det er. Hver morgen står man op og vandrer mod en af morgenmadsrestauranterne, og så starter dagen der. Jeg fik prøvet tre, hvor den internationale café var min yndlings, både på grund af nemheden, og fordi de havde skibets bedste kaffe.

Så bipper man bare sin medaljon og vupti, så er der mad.

Du kan også brugen Princess Cruises app’en til at få ting leveret, ligegyldigt om du vil have det til din solseng, til dit værelse eller et andet sted på skibet.

Jeg tænker flere gange, at jeg bliver nødt til at huske, at man ikke bare kan gå fra regningen, når jeg kommer hjem, for jeg blev så vant til bare at bestille noget, få det og så gå.

Et andet virkelig stort plus er, at du ikke skal tænke på hverken transport eller bagage, mens du rejser rundt, og det, må jeg sige, var utrolig befriende. 

Jeg har før rejst fra sted til sted hver dag, både på Interrail og roadtrip, og jeg elskede det, fordi man netop ser så mange steder på kort tid. Det eneste minus i min bog ved de rejseformer er, at man aldrig rigtig får muligheden for at pakke ud. Man føler altid, man lever i sin taske. Det er det fede ved et krydstogt, hvor du rejser rundt, men stadig har det samme værelse hver nat.

Før jeg tog afsted på dette 5-stjernede krydstogt, havde jeg aldrig overvejet at tage på krydstogt, men Sun Princess og dets fantastiske besætning har på magisk vis ændret mit syn på krydstogt. 

Flere af mine fordomme blev gjort til skamme, og dem der levede op til forventningerne, gjorde det på bedste vis.

Det største minus, jeg kan komme i tanke om, var den sidste dag på havet, hvor der var lidt for høj bølgegang efter min smag. Det havde der ellers slet ikke været undervejs på vores rejse i Middelhavet. Lad os bare sige, at jeg nød, at jeg havde en dejlig stor kahyt, hvor jeg kunne slappe af det meste af den dag.

Hvis du havde spurgt mig inden min rejse i Middelhavet med Princess Cruises, om jeg var krydstogt-typen, havde mit svar nok været nej. Men efter at være trådt gennem gaderobeskabet og ind i denne krydstogtsverden, er det svært at se sig tilbage.

Princess Cruises’ nye slogan er “I love this”, og min konklusion efter en uge om bord på Sun Princess er, at jeg er helt enig.

Rigtig god tur på krydstogt i Middelhavet!

krydstogt i Middelhavet

5 fantastiske oplevelser på krydstogt med Sun Princess i Middelhavet

 1. Princess Cirque Show i The Dome
 2. Film under stjernerne
 3. Solnedgang over Middelhavet på dæk 17
 4. Viva la Musica – Sun Princess’ egen produktion
 5. Maden om bord – Crown Grill var fantastisk
Der kan være links til samarbejdspartnere i denne artikel - du kan se hvordan det foregår her
Baden-Württemberg, banner, 2024, kampagne, europa-park, europa-park resort
  Princess cruises banners

Om forfatteren

Anna Christensen

Tilføj kommentar

Kommentér her

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Rejsetilbud

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.