RejsRejsRejs » Rejsemål » Europa » Færøerne » Færøerne: En rejse på tværs af øerne til 7 smukke steder
Færøerne

Færøerne: En rejse på tværs af øerne til 7 smukke steder

Færøerne Sarah Green søpapegøje
Her får du en guide til 7 smukke steder, som du skal besøge på Færøerne.
harzen banner Hotel Skt. Annæ banner

Færøerne: En rejse på tværs af 7 smukke steder er skrevet af Sarah Green.

rejse til Færøerne - kort rejser - rejser - kort - færøerne kort - øer i nord kort

En rejse til Færøerne: Et smukt ørige i Nordatlanten

Vild og barsk og så alligevel lille og overskuelig. Færøerne er et af Nordeuropas smukkeste steder, og så er øerne små nok til, at du sagtens kan nå at se størstedelen af dem på en enkelt uge i bil. Det lille ørige består af 18 øer, hvoraf de fleste er forbundet via tunnel, bro eller dæmning.

Når tågen ruller ned fra bjergene på Færøerne og indhyller de troldede klippeformationer, forstår man godt, hvorfor øerne rummer så mange sagn og myter. Og inden du ved af det, er også du blevet ramt af den særlige færøske magi.

konkurrence tropical islands
Mykines, fyr, rejser, rejse til færøerne

Øen Mykines – et paradis for søpapegøjer

Mykines er en sjov smal færøsk ø med kun 10 faste indbyggere. Sejlturen hertil tager 45 minutter, og fra havnen kan du gå hele vejen ud til fyrtårnet på øens vestlige spids. På vejen kommer du forbi en koloni af verdens nok mest nuttede fugle; søpapegøjerne med de sørgmodige øjne og farverige næb.

Kolonien består af flere hundrede fugle, som er sjove at betragte, når de kommer tumlende ind fra havet med næbbet fuld af småfisk. Gåturen tager cirka en time. Du kan sejle til Mykines fra havnen i Sørvágur, som ligger på øen Vágar.

Det er også på Vágar, du finder lufthavnen, så det kan give god mening at udforske den vestlige del af øerne med det samme, når du lander. Der er biludlejning lige ved siden af lufthavnen, og du kan også tage bussen ind til Sørvágur.

Færøerne Gasadalur, vandfald - rejser

Vandfaldet ved Gásadalur

I mange år skulle man vandre henover bjerget for at komme til den lille by Gásadalur, som betyder Gåsedalen på dansk. Men siden 2004 har man kunne køre hertil gennem en tunnel. Sikke et held, for stedet er simpelthen så smukt.

Baden-Württemberg, banner, 2024, kampagne, europa-park, europa-park resort

Nedenfor bygden løber vandfaldet Múlafossur udover klippen og ned i havet. Er vinden kraftig nok, blæser vandfaldet sidelæns eller nærmest lodret op igen. Her kan man virkelig opleve naturens vilde kræfter, som Færøerne er så kendt for.

Du kan se vandfaldet fra en udsigtsplatform, hvor der også er spektakulær udsigt over kysten.

Vil du have den fulde oplevelse af Gásadalur og Múlafossur, kan du overnatte i små traditionelle hytter lige ved vandfaldet. Du finder formentlig ikke en mere fredfyldt oplevelse end denne. Hytterne har græs på taget, plads til 4-6 personer, og naboerne er får og langhårede køer.

Trollkonufingur rejser

Troldkonens Finger

I byen Sandavágur leder et skilt og en sti dig på sporet af klippen Trøllkonufingur – ‘Troldkonens Finger’. Fra den lille p-plads er der kun 15 minutters gang ud til den dramatiske klippekyst, hvor den forstenede troldkones ene finger stikker op ad vandet som en 313 meter høj monolit.

Færøernes dramatiske kyst er i det hele taget overstrøet med eventyragtige klipper med mytiske navne. Mere om det om lidt. Det er bare om at skrue op for fantasien og gå på opdagelse.

Princess cruises banners
Saksun, sky - rejser

Saksun

En lang smal vej snor sig igennem den færøske intethed. Overalt piler de sort-hvide strandskader rundt. Tjaldur hedder de på færøsk og er øernes nationalfugl. Når du ankommer til den lille bygd Saksun, er det nærmest som at have rejst tilbage i tiden.

En samling af små stenhuse med græs på taget og en lille hvid kirke udgør bygden, som ligger smukt på bjergsiden med udsigt over fjorden. Ved lavvande kan du gå på stranden langs fjorden og hele vejen ud til havet.

Færøerne Sarah Green tjornuvik rejser - beskåret, rejse til færøerne

Tjørnuvík

I byen Tjørnuvík kan du fra stranden se de to klippeformationer ‘Risin og Kellingin’ – “Kæmpen og Kællingen”. Legenden siger, at kæmperne på Island var jaloux på Færøernes skønhed og sendte de to kæmper, Risin og Kellingin, for at trække øerne nærmere. De havde så travlt, at de ikke lagde mærke til solopgangen og blev til sten i morgenlyset.

Lige før du når til byen Tjørnuvík, kan du spotte ørigets højeste vandfald ved vejsiden. Det hedder Fóssa, som helt bogstaveligt betyder vandfald på færøsk.

                                                                 

Vidste du: Her er de 7 bedste madbyer i verden ifølge Tripadvisors millioner af brugere!

7: Barcelona i Spanien
6:  New Delhi i Indien
Få nummer 1-5 med det samme ved at skrive dig op til nyhedsbrevet, og kig i velkomstmailen:

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

                                                                 

Trøllanes på øen Kalsoy

Nordøerne er de mest afsidesliggende og dramatiske af Færøernes øer og virkelig et besøg værd. Især øen Kalsoy, hvor en kort tur med bilfærge og fire smalle tunneller bringer dig frem til den lille by Trøllanes. Her er der 30 minutters gang til øens nordligste spids, hvor der ligger et fyrtårn på de smalle stejle klipper.

Færøerne Sarah Green Gjovg, rejse til færøerne

Naturhavnen Gjógv og Færøernes højeste bjerg

Turen til byen med det særprægede navn Gjógv er en af de smukkeste køreture på din rejse på Færøerne. Hårnålesvingene tager dig forbi Færøernes højeste bjerg Slætteratindur, inden du igen lander sikkert mellem de farverige huse i Gjógv.

Den naturlige havn i byen er utrolig smuk, og til venstre for havnen går en sti op ad bjerget til et fint udsigtspunkt, hvor du kan kigge over på øen Kalsoy. Da James Bond-filmen ‘No Time to Die’ kom ud, steg turismen til Kalsoy betragteligt, da øen er centrum for en af de helt centrale scener i filmen. Ingen spoilere herfra.

Færøerne i den nordlige del af kongeriget er en overset – men ganske oplagt – destination for naturelskere især.

Rigtig god rejse til de dramatiske og eventyrlige øer mod nord – rigtig god rejse på Færøerne!

konkurrence tropical islands

Hvad skal man se på Færøerne? Seværdigheder og attraktioner

Et af de helt store spørgsmål, hvis turen går til Færøerne, er nok: Hvad skal man se på Færøerne? Her er et bud på nogle af de bedste seværdigheder på Færøerne.

  • Magiske Mykines
  • Vandfaldet Múlafossur
  • Klippeformationen Trøllkonufingur
  • Bygden Saksun
  • Bygden Tjørnuvík med de høje fjelde
  • Øen Kalsoy
  • Færøernes største sø Sørvágsvatn
  • Drangarnir-klipperne
  • Bjerget Slættaratindur
  • Byen Gjógv

Vidste du: Her er de 7 byer i Europa med flest solskinstimer

7: Nice i Frankrig – 342 timer/måned
6: Valencia i Spanien – 343 timer/måned
Få nummer 1-5 med det samme ved at skrive dig op til nyhedsbrevet, og kig i velkomstmailen:

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Der kan være links til samarbejdspartnere i denne artikel - du kan se hvordan det foregår her
Baden-Württemberg, banner, 2024, kampagne, europa-park, europa-park resort
  Princess cruises banners

Om forfatteren

Sarah Green

Sarah Green er grafisk designer, naturfotograf og blogger om sine rejser på sarahinthegreen.dk og instagram.com/sarahinthegreen.

Sarah har en særlig kærlighed til de nordiske lande og trasker gladelig rundt i sne på Grønland eller regn på Færøerne for at opleve den enestående natur. Netop naturen er omdrejningspunktet for Sarah rejser, hvor hun fanger vilde dyr og smukke landskaber med sit kamera.

Tilføj kommentar

Kommentér her

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Rejsetilbud

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.