RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejsemål » Europa » Færøerne » Færøerne: En rejse på tværs af 7 smukke steder
Færøerne Sarah Green søpapegøje
Færøerne

Færøerne: En rejse på tværs af 7 smukke steder

Færøerne er et ørige nord for Danmark, som består af 18 øer. Der er utallige smukke steder, men vi har samlet 7 af de steder, som du skal besøge.

Færøerne: En rejse på tværs af 7 smukke steder er skrevet af Sarah Green

rejse til Færøerne - kort rejser - rejser - kort - færøerne kort - øer i nord kort

Færøerne: Et ørige nord for Danmark

Vild og barsk, og så alligevel lille og overskuelig. Færøerne er et af Nordeuropas smukkeste steder, og så er øerne små nok til, at du sagtens kan nå at se størstedelen af dem på en enkelt uge i bil. Det lille ørige består af 18 øer, hvoraf de fleste er forbundet med tunneller.

Når tågen ruller ned fra bjergene på Færøerne og indhyller de troldede klippeformationer, forstår man godt, hvorfor øerne rummer så mange sagn og myter. Og inden du ved af det, er også du blevet ramt af den særlige færøske magi.

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

rejse til Mykines rejser

Øen Mykines – et paradis for søpapegøjer

Mykines er en sjov smal ø med kun 10 faste indbyggere på Færøerne. Sejlturen hertil tager 45 minutter, og fra havnen kan du gå hele vejen ud til fyrtårnet på øens vestlige spids. På vejen kommer du forbi en koloni af verdens nok mest nuttede fugle; søpapegøjerne med de sørgmodige øjne og farverige næb.

Kolonien består af flere hundrede fugle, som er sjove at betragte, når de kommer tumlende ind fra havet med næbbet fuld af småfisk. Gåturen tager cirka en time. Du kan sejle til Mykines fra havnen i Sørvágur, som ligger på øen Vágar.

Se månedens bedste rejsetilbud her

rejse til Gasadalur rejser

Vandfaldet ved Gasadalur

I mange år skulle man vandre henover bjerget for at komme til den lille by Gasadalur (Gåsedalen). Men siden 2004 har man kunne køre hertil gennem en tunnel. Sikke et held, for stedet er simpelthen så smukt.

Nedenfor bygden løber vandfaldet Múlafossur udover klippen og ned i havet. Er vinden kraftig nok, blæser vandfaldet sidelæns eller nærmest lodret op igen. Her kan man virkelig opleve naturens vilde kræfter på sin rejse til Færøerne!

Her er et godt flytilbud til Tórshavn – tryk på “se tilbud” for at få den endelige pris

Trollkonufingur rejser

Troldkonens Finger

I byen Sandavágur leder et skilt og en sti dig på sporet af klippen Trøllkonufingur – troldkonens finger. Fra den lille p-plads er der kun 15 minutters gang ud til den dramatiske klippekyst, hvor den forstenede troldkones ene finger stikker op ad vandet som en 313 høj monolit.

Banner - Backpack - 1024
Sarah Green Saksun

Saksun

En lang smal vej snor sig igennem den færøske intethed. Overalt piler de sort-hvide strandskader rundt. Tjaldur hedder de på færøsk og er øernes nationalfugl. Når du ankommer til den lille bygd Saksun, er det nærmest som at have rejst tilbage i tiden.

En samling af små stenhuse med græs på taget og en lille hvid kirke udgør bygden, som ligger smukt på bjergsiden med udsigt over fjorden. Ved lavvande kan du gå på stranden langs fjorden og hele vejen ud til havet.

Her er nogle gode tilbud på hoteller i Tórshavn – tryk på “se tilbud” for at få den endelige pris

rejse på Færøerne - Sarah Green tjornuvik rejser - beskåret

Tjørnuvík på Færøerne

I byen Tjørnuvík kan du fra stranden se de to klippeformationer Risin og Kellingin. Legenden siger, at kæmperne på Island var jaloux på Færøernes skønhed og sendte de to kæmper, Risin og Kellingin (kæmpen og kællingen), for at trække øerne nærmere. De havde så travlt, at de ikke lagde mærke til solopgangen og blev til sten i morgenlyset.

Lige før du når til byen Tjørnuvík på din rejse til Færøerne, kan du spotte øriges højeste vandfald ved vejsiden. Det hedder Fóssa, som helt bogstaveligt betyder vandfald på færøsk.

Rejsetilbud: Ophold i afslappende omgivelser med vidunderlige vandringsmuligheder

rejse på Færøerne

Trøllanes på øen Kalsoy

Nordøerne er de mest afsidesliggende og dramatiske af ørigerne på Færøerne og virkelig et besøg værd. Især øen Kalsoy, hvor en kort tur med bilfærge og fire smalle tunneller bringer dig frem til den lille by Trøllanes. Her er der 30 minutters gang til øens nordligste spids, hvor der ligger et fyrtårn på de smalle, stejle klipper.

Rejsetilbud: Bilferie – Islands gyldne cirkel

rejse på Færøerne Sarah Green Gjovg

Naturhavnen på Færøerne: Gjóvg

Turen til byen med det særprægede navn Gjógv er en af de smukkeste køreture på din rejse på Færøerne. Hårnålesvingene tager dig forbi Færøernes højeste bjerg Slætteratindur, inden du igen lander sikkert mellem de farverige huse i Gjógv.

Den naturlige havn i byen er utrolig smuk, og til venstre for havnen går en sti op ad bjerget til et fint udsigtspunkt, hvor du kan kigge over på øen Kalsoy.

Færøerne i den nordlige del af kongeriget er en overset – men ganske oplagt – destination for naturelskere især.

Læs mere om Færøerne her

Rigtig god rejse!

Hvad skal man se på Færøerne? Seværdigheder og attraktioner

  • Magiske Mykines
  • Vandfaldet Múlafossur
  • Klippeformationen Trøllkonufingur
  • Bygden Saksun
  • Bygden Tjørnuvík med de høje fjelde
  • Øen Kalsoy
  • Færøernes største sø Sørvágsvatn
  • Drangarnir-klipperne
  • Bjerget Slættaratindur
  • Byen Gjóvg

Denne artikel indeholder links til en eller flere af vores samarbejdspartnere. Se hvordan det foregår her.

blank

Om rejseskribenten

Sarah Green

Sarah Green

Sarah Green er grafisk designer, naturfotograf og blogger om sine rejser på sarahinthegreen.dk og instagram.com/sarahinthegreen.

Sarah har en særlig kærlighed til de nordiske lande og trasker gladelig rundt i sne på Grønland eller regn på Færøerne for at opleve den enestående natur. Netop naturen er omdrejningspunktet for Sarah rejser, hvor hun fanger vilde dyr og smukke landskaber med sit kamera.

Kommentér

Kommentér

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Instagram

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.