RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejsemål » Europa » Færøerne » Færøerne: 7 smukke steder du skal besøge
Færøerne Sarah Green søpapegøje
Færøerne

Færøerne: 7 smukke steder du skal besøge

Vild og barsk, og så alligevel lille og overskuelig. Færøerne er et af Nordeuropas smukkeste steder, og så er øerne små nok til, at du sagtens kan nå at se størstedelen af dem på en enkelt uge i bil. Det lille ørige består af 18 øer, hvoraf de fleste er forbundet med tunneller.

Når tågen ruller ned fra bjergene og indhyller de troldede klippeformationer, forstår man godt, hvorfor øen rummer så mange sagn og myter. Og inden du ved af det, er også du blevet ramt af den særlige færøske magi.

Se mere om forfatteren og fotografen Sarah Green

 

Færøerne Sarah Green Mykines1.    Øen Mykines – et paradis for søpapegøjer

Mykines er en sjov smal ø med kun 10 faste indbyggere. Sejlturen hertil tager 45 minutter, og fra havnen kan du gå hele vejen ud til fyrtårnet på øens vestlige spids. På vejen kommer du forbi en koloni af verdens nok mest nuttede fugle; søpapegøjerne med de sørgmodige øjne og farverige næb. Kolonien består af flere hundrede fugle, som er sjove at betragte, når de kommer tumlende ind fra havet med næbbet fuld af småfisk. Gåturen tager cirka en time. Du kan sejle til Mykines fra havnen i Sørvágur, som ligger på øen Vágar.

 

Færøerne Sarah Green Gasaldular2.    Vandfaldet ved Gasadalur

I mange år skulle man vandre henover bjerget for at komme til den lille bygd Gasadalur (Gåsedalen). Men siden 2004 har man kunne køre hertil gennem en tunnel. Sikke et held – for stedet er simpelthen så smukt. Nedenfor bygden løber vandfaldet Múlafossur udover klippen og ned i havet. Er vinden kraftig nok, blæser vandfaldet sidelæns eller nærmest lodret op igen. Her kan man virkelig opleve naturens vilde kræfter!

Færøerne Sarah Green trollkonufingur3.    Troldkonens Finger

I byen Sandavágur leder et skilt og en sti dig på sporet af klippen Trøllkonufingur – troldkonens finger. Fra den lille p-plads er der kun 15 minutters gang ud til den dramatiske klippekyst, hvor den forstenede troldkones ene finger stikker op ad vandet som en 313 høj monolit.

Færøerne Sarah Green Saksun

4.    Saksun

En lang smal vej snor sig igennem den færøske intethed. Overalt piler de sort-hvide strandskader rundt. Tjaldur hedder de på færøsk og er øernes nationalfugl. Når du ankommer til den lille bygd Saksun, er det nærmest som at have rejst tilbage i tiden. En samling små stenhuse med græs på taget og en lille hvid kirke udgør bygden, som ligger smukt på bjergsiden med udsigt over fjorden. Ved lavvande kan man gå på stranden langs fjorden og hele vejen ud til havet.

Artiklen fortsætter efter boksen

Sådan kommer du til Færøerne

Der er flere danske rejsebureauer, der har kvalitetsrejser hertil.

Der går direkte flyafgange fra Danmark til Færøernes eneste lufthavn, Vágar lufthavn. Turen tager lidt mere end 2 timer, og priserne starter fra 1.114 kr. Se et eksempel på ruter samt priser her.

Hvis du har brug for tips og tricks til, hvordan du planlægger din rejse til Færøerne, kan du læse vores store rejseguide her. Du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev, der kommer 1-2 gange om måneden, hvis du vil holde dig opdateret med både tips og tricks til Færøerne eller til rejser andre steder i Europa.

I denne boks er der links til en eller flere af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil læse mere om, hvordan det foregår, så se her.

 

Færøerne Sarah Green tjornuvik

5. Tjørnuvík

I byen Tjørnuvík kan du fra stranden se de to klippeformationer Risin og Kellingin. Legenden siger, at kæmperne på Island var jaloux på Færøernes skønhed og sendte de to kæmper Risin og Kellingin (kæmpen og kællingen) for at trække øerne nærmere. De havde så travlt, at de ikke lagde mærke til solopgangen og blev til sten i morgenlyset. Lige før du når til byen Tjørnuvík, kan du spotte Færøernes højeste vandfald ved vejsiden. Det hedder Fóssa, som helt bogstaveligt betyder vandfald på færøsk.

6. Trøllanes på øen Kalsoy

Nordøerne er de mest afsidesliggende og dramatiske af øerne og virkelig et besøg værd. Især øen Kalsoy, hvor en kort tur med bilfærge og fire smalle tunneller bringer dig frem til den lille by Trøllanes. Her er der 30 minutters gang til øens nordligste spids, hvor der ligger et fyrtårn på de smalle, stejle klipper.

Færøerne Sarah Green Gjovg

7.    Naturhavnen i Gjóvg

Turen til byen med det særprægede navn Gjógv er en af de smukkeste køreture på Færøerne. Hårnålesvingene tager dig forbi Færøernes højeste bjerg Slætteratindur, inden du igen lander sikkert mellem de farverige huse i Gjógv. Den naturlige havn i byen er utrolig smuk, og til venstre for havnen går en sti op ad bjerget til et fint udsigtspunkt, hvor man kan kigge over på øen Kalsoy.

Færøerne i den nordlige del af kongeriget er en overset – men ganske oplagt – destination for naturelskere især.

Rigtig god rejse!

Om rejseskribenten

Sarah Green

Sarah Green

Sarah Green er grafisk designer, naturfotograf og blogger om sine rejser på sarahinthegreen.dk og instagram.com/sarahinthegreen.

Sarah har en særlig kærlighed til de nordiske lande og trasker gladelig rundt i sne på Grønland eller regn på Færøerne for at opleve den enestående natur. Netop naturen er omdrejningspunktet for Sarah rejser, hvor hun fanger vilde dyr og smukke landskaber med sit kamera.

Kommentér

Kommentér