Montenegro banner
RejsRejsRejs » Rejsemål » Europa » Færøerne » Færøerne: En rejse på tværs af øerne til 7 smukke steder
Færøerne

Færøerne: En rejse på tværs af øerne til 7 smukke steder

Færøerne Sarah Green søpapegøje
Her får du 7 smukke steder, som du skal besøge på Færøerne.
Montenegro banner    

Færøerne: En rejse på tværs af 7 smukke steder er skrevet af Sarah Green.

rejse til Færøerne - kort rejser - rejser - kort - færøerne kort - øer i nord kort

Færøerne: Et smukt ørige i Nordatlanten

Vild og barsk og så alligevel lille og overskuelig. Færøerne er et af Nordeuropas smukkeste steder, og så er øerne små nok til, at du sagtens kan nå at se størstedelen af dem på en enkelt uge i bil. Det lille ørige består af 18 øer, hvoraf de fleste er forbundet via tunnel, bro eller dæmning.

Når tågen ruller ned fra bjergene på Færøerne og indhyller de troldede klippeformationer, forstår man godt, hvorfor øerne rummer så mange sagn og myter. Og inden du ved af det, er også du blevet ramt af den særlige færøske magi.

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

rejse til Mykines rejser

Øen Mykines – et paradis for søpapegøjer

 • rrr banner 22/23

Mykines er en sjov smal færøsk ø med kun 10 faste indbyggere. Sejlturen hertil tager 45 minutter, og fra havnen kan du gå hele vejen ud til fyrtårnet på øens vestlige spids. På vejen kommer du forbi en koloni af verdens nok mest nuttede fugle; søpapegøjerne med de sørgmodige øjne og farverige næb.

Kolonien består af flere hundrede fugle, som er sjove at betragte, når de kommer tumlende ind fra havet med næbbet fuld af småfisk. Gåturen tager cirka en time. Du kan sejle til Mykines fra havnen i Sørvágur, som ligger på øen Vágar.

Færøerne Gasadalur rejser

Vandfaldet ved Gásadalur

I mange år skulle man vandre henover bjerget for at komme til den lille by Gásadalur, som betyder Gåsedalen på dansk. Men siden 2004 har man kunne køre hertil gennem en tunnel. Sikke et held, for stedet er simpelthen så smukt.

Nedenfor bygden løber vandfaldet Múlafossur udover klippen og ned i havet. Er vinden kraftig nok, blæser vandfaldet sidelæns eller nærmest lodret op igen. Her kan man virkelig opleve naturens vilde kræfter, som Færøerne er så kendt for.

Færøerne Trollkonufingur rejser

Troldkonens Finger

I byen Sandavágur leder et skilt og en sti dig på sporet af klippen Trøllkonufingur – ‘Troldkonens Finger’. Fra den lille p-plads er der kun 15 minutters gang ud til den dramatiske klippekyst, hvor den forstenede troldkones ene finger stikker op ad vandet som en 313 meter høj monolit.

2023 bliver et fantastisk rejseår – hvis du følger de her 5 rejsetips…

Banner - Backpack - 1024
Færøerne Sarah Green Saksun

Saksun

En lang smal vej snor sig igennem den færøske intethed. Overalt piler de sort-hvide strandskader rundt. Tjaldur hedder de på færøsk og er øernes nationalfugl. Når du ankommer til den lille bygd Saksun, er det nærmest som at have rejst tilbage i tiden.

En samling af små stenhuse med græs på taget og en lille hvid kirke udgør bygden, som ligger smukt på bjergsiden med udsigt over fjorden. Ved lavvande kan du gå på stranden langs fjorden og hele vejen ud til havet.

Færøerne Sarah Green tjornuvik rejser - beskåret

Tjørnuvík

I byen Tjørnuvík kan du fra stranden se de to klippeformationer ‘Risin og Kellingin’ – “Kæmpen og Kællingen”. Legenden siger, at kæmperne på Island var jaloux på Færøernes skønhed og sendte de to kæmper, Risin og Kellingin, for at trække øerne nærmere. De havde så travlt, at de ikke lagde mærke til solopgangen og blev til sten i morgenlyset.

Lige før du når til byen Tjørnuvík, kan du spotte ørigets højeste vandfald ved vejsiden. Det hedder Fóssa, som helt bogstaveligt betyder vandfald på færøsk.

Montenegro banner

Se hvordan du kan rejse på Færøerne i kørestol

Trøllanes på øen Kalsoy

Nordøerne er de mest afsidesliggende og dramatiske af Færøernes øer og virkelig et besøg værd. Især øen Kalsoy, hvor en kort tur med bilfærge og fire smalle tunneller bringer dig frem til den lille by Trøllanes. Her er der 30 minutters gang til øens nordligste spids, hvor der ligger et fyrtårn på de smalle stejle klipper.

Her finder du gode tilbud på overnatninger

Færøerne Sarah Green Gjovg

Naturhavnen Gjógv og Færøernes højeste bjerg

Turen til byen med det særprægede navn Gjógv er en af de smukkeste køreture på din rejse på Færøerne. Hårnålesvingene tager dig forbi Færøernes højeste bjerg Slætteratindur, inden du igen lander sikkert mellem de farverige huse i Gjógv.

Den naturlige havn i byen er utrolig smuk, og til venstre for havnen går en sti op ad bjerget til et fint udsigtspunkt, hvor du kan kigge over på øen Kalsoy.

 • rrr banner 22/23

Færøerne i den nordlige del af kongeriget er en overset – men ganske oplagt – destination for naturelskere især.

Læs mere om Færøerne her

Rigtig god rejse!

Hvad skal man se på Færøerne? Seværdigheder og attraktioner

 • Magiske Mykines
 • Vandfaldet Múlafossur
 • Klippeformationen Trøllkonufingur
 • Bygden Saksun
 • Bygden Tjørnuvík med de høje fjelde
 • Øen Kalsoy
 • Færøernes største sø Sørvágsvatn
 • Drangarnir-klipperne
 • Bjerget Slættaratindur
 • Byen Gjógv

Dette indlæg indeholder links til nogle af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil se, hvordan det foregår med samarbejder, så kan du trykke her.

Om forfatteren

Sarah Green

Sarah Green er grafisk designer, naturfotograf og blogger om sine rejser på sarahinthegreen.dk og instagram.com/sarahinthegreen.

Sarah har en særlig kærlighed til de nordiske lande og trasker gladelig rundt i sne på Grønland eller regn på Færøerne for at opleve den enestående natur. Netop naturen er omdrejningspunktet for Sarah rejser, hvor hun fanger vilde dyr og smukke landskaber med sit kamera.

Kommentér

Kommentér

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Emner

Rejsebilleder fra Instagram

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.