RejsRejsRejs » Rejsemål » Nordamerika » USA » Route 66 roadtrip i USA – en guide for begyndere
USA

Route 66 roadtrip i USA – en guide for begyndere

Route 66 - rejser - USA
Det ultimative roadtrip er Route 66 tværs over USA. Så bliver det ikke mere amerikansk på den fede måde. Ned med kalechen og derudaf.
harzen banner Hotel Skt. Annæ banner

Route 66 road trip i USA – en guide for begyndere er skrevet af Henrik Lange.

USA - Route 66, Santa Monica, skilt, roadtrip på Route 66 - rejser

5 tips til den perfekte roadtrip på Route 66

Få oplevelser i USA kan tænde så mange drømme som legendariske Route 66 fra Chicago til Los Angeles. Men mange turister ”slår sig” på den 4.000 kilometer lange rute, hvis de ikke er klar over, hvad de går ind til.

I denne artikel giver jeg førstegangsrejsende 5 rejsetips til, hvordan I får den bedste og mest autentiske oplevelse af turen på tværs af USA. Og ikke mindst hvordan I undgår at begå nogle af de klassiske fejl, som mange andre før jer har begået, fordi de ikke var klar over, hvad Route 66 er for en størrelse. Det gælder nemlig om at have forventningsafstemningen på plads.

konkurrence tropical islands

Route 66 blev grundlagt i 1926 og var dengang 3.939 kilometer lang. I 1960 blev ruten ændret og blev til en nyere og mere direkte rute på 3.601 kilometer. Ruten starter officielt omkring Lake Michigan og Downtown Chicago og slutter ved Santa Monica Pier i Californien.

Den lange strækning gennem USA fører jer igennem 8 delstater: Illinois, Missouri, Kansas, Oklahoma, Texas, New Mexico, Arizona og Californien fra øst mod vest. Og I oplever hele 3 tidszoner undervejs.

USA - Route 66, Ariston Café - rejser

Afsæt mindst 14 dage

Med små 4.000 kilometer fra Chicago til Los Angeles er Route 66 ikke nogen søndagstur eller noget, der kan klares på en forlænget weekend. Ruten kræver tid, hvis I skal kunne nyde turen og fordybe jer i essensen af den legendariske rute og ikke bare få et overfladisk glansbillede.

Hver stat undervejs kræver rundt regnet et par dage med undtagelse af de 14 miles gennem det sydøstlige hjørne af Kansas, som du kan klare på et par timer. Stater som Illinois, Missouri, Oklahoma, New Mexico, Arizona og Californien kræver mindst to dage hver. Strækningen gennem det nordlige Texas skal du afsætte en hel dag til.

Casinomekkaet Las Vegas i Nevada har aldrig ligget på den officielle rute, selvom mange rejsebureauer inkluderer Las Vegas i deres Route 66-rejseplaner. Men spillebyen har altså intet med den lange køretur at gøre. Det har Grand Canyon i Arizona til gengæld i kraft af sin placering ganske tæt på ruten. Det er klart værd at gøre stop der. Grand Canyon ligger nord for Route 66-byen Flagstaff.

Baden-Württemberg, banner, 2024, kampagne, europa-park, europa-park resort

Hvis I også skal have tid til at opleve Chicago og Los Angeles, skal der sættes ekstra dage af til det. Summa summarum: 20 dage er en god ramme omkring en tur på Route 66.

USA - roadtrip på Route 66, bil - rejser

Route 66 skal køres i lejebil – ikke i motorhome

Glem alt om autocampere eller ‘motorhomes’, når det handler om Route 66. Der er intet i vejen med ferie i USA i autocampere og motorhomes kombineret med campingpladser. Det kan give god mening. Men ikke når det gælder den ægte Route 66.

Route 66’s guldalder var i 1930’erne, 40’erne og 50’erne, og dengang var der ikke noget, der hed motorhomes. Til gengæld var der masser af moteller, ‘motor courts’ og små hytter langs ruten, hvor man kørte sin bil op foran værelset, læssede bagagen af og spiste noget god mad i nabolaget for så at køre videre næste dag.

Det er med udgangspunkt i dette, at I skal udforske Route 66, så I får den lokale vinkel med. Så glem motorhome og lej i stedet en skøn udlejningsbil og cruise så afsted ud på den tosporede rute.

Roadtrip på Route 66 er en voksenoplevelse

Princess cruises banners

På trods af Disneys skønne animationsfilm Biler fra 2006, der med den lille flække Kølerkildekøbing i centrum tog børn og barnlige sjæle med ud på Route 66, er køreturen ikke nogen udpræget børnevenlig oplevelse.

De 4.000 kilometer fra Chicago til Los Angeles vil være en stor – og måske for stor – mundfuld for de fleste børn, medmindre de er ualmindeligt tålmodige og er klar til at tilbringe adskillige timer på bagsædet af bilen.

Route 66 i fuld længde er en voksendestination og en voksenoplevelse, så lad ungerne blive hjemme. Uden børn kan I tage den med ro og nyde de mange herlige småbyer og hyggelige strækninger væk fra ræset ude på motorvejen.

Læs om fem nationalparker i USA her

USA - Route 66, motel, roadtrip på Route 66 - rejser


Overnat lokalt på jeres roadtrip.

En meget stor del af oplevelsen ved Route 66 er at overnatte på de lokale moteller fra 30’erne, 40’erne og 50’erne, som heldigvis stadig ligger langs ruten med jævne mellemrum. Se efter de store neonskilte; det er her, I får den autentiske og historiske oplevelse af Route 66.

I 2016 tjekkede jeg ind på Boots Court i Carthage, Missouri – et lokalt motel åbnet i 1939 i art deco-stil og nænsomt restaureret af nogle passionerede lokale værter. Da jeg åbnede døren til værelset, stod radioen og spillede musik fra 40’erne – TV var der ikke – for ligesom at slå stemningen an. Værelset har naturligvis egen garage, og så var det i øvrigt det værelse, Hollywood-legenden Clark Gable foretrak, når han besøgte nogle venner i byen.

                                                                 

Vidste du: Her er 7 oversete mad-oplevelser du skal prøve i Østrig! 

7: Gourmet i 3,000 meters højde på Ice Q restaurant i Tyrol
6: Spis ost på oste-gaden i Bregenzerwald ved Vorarlberg
Få nummer 1-5 med det samme ved at skrive dig op til nyhedsbrevet, og kig i velkomstmailen:

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

                                                                 

I 2019 tjekkede ind på El Trovatore Motel i Kingman, Arizona. Prisen var naturligvis 66 dollars, og værelset var et ægte retroværelse. TV’et var tændt og viste en Elvis Presley-film fra 1960’erne – meget passende, eftersom jeg havde fået det Elvis-tematiserede værelse. Og det var helt ok, for motellet var den ægte vare med en historie, der også går helt tilbage til 1939.

Det er på sådanne steder, I skal bruge jeres feriepenge. For det er her, I får den ægte, originale og autentiske Route 66-stemning – ikke på Holiday Inn Express, Motel 6 eller Super 8.

Familieejede diners og caféer

Masser af lokale ildsjæle holder liv i Route 66 i de mange småbyer undervejs fra Chicago til Los Angeles. Og der venter jer masser af fantastiske smagsoplevelser, når I prøver nogle af de lokale familieejede dinere og caféer, som ligger langs ruten. Så giv fastfood-kæderne en pause og støt de mere lokale spisesteder.

Det kan for eksempel være den hyggelige restaurant Ariston Café i Litchfield nordøst for St. Louis, som siden 1935 har serveret udsøgt mad til de rejsende på Route 66, uden at man bliver ruineret. Og så er der endda hvid dug på bordet.

Glæd jer til en fin kulinarisk oplevelse, I sent vil glemme. I staten Missouri er barbecue nærmest en religion, og svinger I ind forbi Missouri Hick Barbeque i den hyggelige by Cuba sydvest for St. Louis, bliver I ikke skuffede. Det skønne Wagon Wheel Motel ligger endda som nærmeste nabo.

I New Mexico er det naturligvis det mexicanske køkken, der er i centrum. I Santa Rosa øst for Albuquerque, kan I overveje at teste den autentiske mexicanske Comet II Restaurant. Bemærk de mange lokale firehjulstrækkere, der ofte holder parkeret ude foran ved frokosttid – de er et fingerpeg om et godt køkken.

Læs mere om USA her

konkurrence tropical islands

I kan godt glæde jer. Nu er I godt klædt på til turen – god roadtrip på Route 66!

På Route 66 kommer du gennem:

  • Illinois
  • Missouri
  • Kansas
  • Oklahoma
  • Texas
  • New Mexico
  • Arizona
  • Californien
  • Kansas

Vidste du: Her er ekspert fra USA Rejser Nicolai Bach Hjorths top-7 oversete destinationer i USA

7: Apostle Island, unikke øer ved Wisconsin
6: Finger Lakes, naturskønne søer i New York
Få nummer 1-5 med det samme ved at skrive dig op til nyhedsbrevet, og kig i velkomstmailen:

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.


Der kan være links til samarbejdspartnere i denne artikel - du kan se hvordan det foregår her
Baden-Württemberg, banner, 2024, kampagne, europa-park, europa-park resort
  Princess cruises banners

Om forfatteren

Henrik Lange

Henrik Lange kender USA bedre end de fleste.
Henrik er uddannet journalist, har besøgt USA og Canada mere end 30 gange og har været i de fleste hjørner af det store kontinent. Han elsker de nordamerikanske landeveje, de klassiske moteller med flotte neonskilte, de autentiske diners og caféer, de mange småbyer og de store åbne vidder og landskaber. Og ikke mindst de unikke nationalparker.
Henrik er ekspert i kør-selv-ferie i USA og har både kørt rundt i USA i udlejningsbil og motorhome. Han står bag USA portalen Highways-USA.com og medlemsklubben Highways-Academy.com, og så rådgiver han danske familier, der planlægger ferie på egen hånd i USA eller Canada.
Nå ja, han har forresten også skrevet 12 rejseguider om forskellige regioner af USA.
Henrik startede i øvrigt sin karriere som USA-ekspert ved at rejse rundt i det amerikanske Midtvesten tilbage i 1990erne sammen med en amerikansk familie, hvor han hjalp med at sælge friskpresset limonade til de tørstige amerikanere til byfester, dyrskuer, landbrugsmarker, rodeoturneringer og flyshows.
Henrik og Highways-USA kan også findes på Facebook, Instagram, og Youtube.

Tilføj kommentar

Kommentér her

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Rejsetilbud

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.