Salzburgerland Banner 2022
RejsRejsRejs » Rejsemål » Sydamerika » Colombia » Rejse til Colombia: Det ukendte land
Colombia

Rejse til Colombia: Det ukendte land

Colombia, Guatape, Peñol, sø, øer, rejser
Tag med på en rejse til det ukendte Colombia, der rummer masser af skjulte rejseoplevelser. Hele farvepaletten er i spil, og det kan man kun blive glad af.
Montenegro banner    

Rejse til Colombia: Det ukendte land er skrevet af Anne Marie Boye.

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Colombia - dør - rejser

Farverige og smukke Colombia

1980’erne og 90’ernes tv-billeder af unge drenge og piger i camouflagetøj står stadig printet på nethinden. Jeg husker gennem min barndom at have lagt øre til ord som kokain, guerillasoldater og FARC.

Som barn fik jeg en følelse af, at det der store ukendte land i Sydamerika, som hed Colombia, det ville jeg aldrig komme til at besøge. Det var alt for farligt. Dengang fik jeg indtryk af, at der var så store problemer og så farligt at opholde sig, så det ville aldrig kunne løse sig. Jeg afskrev det på verdenskortet og forbandt det med no go.

Men alligevel sker der jo ændringer over tid. Og for et par år siden begyndte jeg at møde flere og flere rejsende, som havde besøgt Colombia. De fortalte med iver i stemmen om et pragtfuldt land, en venlig befolkning, et fantastisk dyreliv og meget få turister. Især i 2016, da jeg besøgte nabolandet Ecuador, fik jeg forståelse for, hvor populært Colombia var gået hen og blevet.

Colombia - Bogota - streetart - rejse til Colombia - rejser

Sydamerikas hotte rejsemål

Og der er virkelig sket store forandringer. Colombia er inden for de sidste par år blevet et af de hotte rejsemål i Sydamerika. Efter en fredsaftale med FARC og et stort ”oprydningsarbejde” af politiet er Colombia på rekordtid blevet et sted, hvor man som turist med almindelig omtanke i bagagen godt kan rejse hen.

Her kan du opleve fantastiske strande, regnskov og dyreliv, streetart i verdensklasse og masser af smukke byer. Colombia har virkelig meget at byde på.

Når du hører om rejsende, som har været på rejse til Colombia, så har de højst sandsynligt fortalt historier om den smukke by Cartagena, nationalparken Tayrona, den grønne storby Medellín og de høje vokspalmer nær byen Salento. Men der er selvfølgelig mange, mange flere steder, som er værd at besøge i Colombia – og også flere, end det er muligt at nævne her.

Jeg har valgt fire fantastiske steder ud, som har det til fælles, at de alle ligger langt fra alfarvej. Det betyder selvfølgelig, at det kræver tid at komme dertil, men også at de indtil nu har været beskyttet fra masseturismen. Det kunne dog godt gå hen og ændre sig inden for en overskuelig årrække, da flere og flere får øjnene op for disse perler.

Derudover vil jeg også gerne slå et slag for Colombias hovedstad Bogotá, som gennem årene har haft et noget blakket ry, men som nu igen er interessant og rimelig sikker at besøge.

Amazonas, amazonjungle, papegøje - rejser

Amazonas – verdens største regnskov

Colombia består af over 100.000 kvadratkilometer regnskov. Der er ingen veje gennem den store og ufremkommelige Amazonjungle, som fylder så meget i Sydamerika. Så vil du besøge skoven, bliver du nødt til at flyve til den lille by Leticia.

Den grænser op til Brasilien, og Peru ligger lige på den anden side af Amazonfloden. Byen i sig selv er ikke det mest spændende sted, men herfra kan du tage færgen op ad floden til forskellige junglebyer, som er gode afsæt for videre transport ind i selve regnskoven.

Vi var tre dage i junglen med to lokale Ticuna-indianere. De viste os, hvordan man lever og overlever i en regnskov. Det var en utrolig interessant tur, som bød på mange oplevelser undervejs.

Vi sov i hængekøjer under myggenet, sejlede på floden i jagten på fisk og gik ture i den tætte jungle med Don Victor og hans machete forrest. Vi var også heldige at se aber, ara-papegøjer, en flot tukan og de sjældne lyserøde floddelfiner.

Hjemmefra frygtede jeg de tre nætter i hængekøje, da jeg sætter utrolig stor pris på en god madras. Men det skulle vise sig at blive en rigtig interessant oplevelse. Fra at tro, at jeg ikke skulle sove i tre døgn, blev det nærmest meditativt for mig at ligge der under myggenettet og lytte til alle junglens lyde.

find et godt tilbud banner 2023

På grund af masser af myg ved skumringstid, gik vi meget tidligt i seng. Herefter blundede vi i nogle timer, og til sidst faldt vi i søvn. Næste morgen vågnede vi tidligt til arapapegøjer, som fløj skræppende over lejren, samtidig med at indianerne tændte op i bålet og puslede med morgenmaden. En ny dag i junglen kunne begynde og vores rejse til Colombia kunne forsætte.

Da vi kom tilbage til et lummert hotelværelse i byen, savnede vi lige frem nætterne i skoven og vores hængekøjer.

Colombia, Los Llanos, landevej, Rejser

Los Llanos – Colombias vilde vesten

Området Los Llanos øst for Bogotá betyder sletterne og er rigtig cowboy-land. Her er masser af rancher, hvor man kan overnatte, og bønderne ridder stadig på heste og bruger lasso, når de skal tilse deres bedrift. Jeg har tidligere forbundet cowboys med det vilde vest i USA, men her i Colombia findes de sejeste cowboys stadigvæk. Og det er ikke for turisternes skyld.

Los Llanos er så nyt på turist-radaren, at det ikke engang er omtalt i den seneste udgave af Lonely Planet Colombia. Det har tidligere været et rigtig barskt sted med væbnede konflikter. Derfor har hverken lokale eller udlændinge kunne rejse dertil, og det betyder, at områdets natur og dyreliv er utroligt velbevaret. Sydamerika er faktisk fuld af fantastiske og eksotiske dyr.

Los Llanos - kapivar - rejser

Colombias rige dyreliv

Vores mål med turen var at opleve ‘det vilde vesten’ samt se masser af dyr og fugle. Det kom vi til i overflod. Vi fløj til byen Yopal og tog derfra lokalbussen ud til en ranch, hvor vi havde booket tre overnatninger.

Snart kom vi på tur rundt i området og så masser af spændende fugle, kaimaner, kapivarer, brøleaber, leguaner og skildpadder. Vi så tilmed også en anakonda, som var kravlet ned i en fordybning i jorden. Er du også interesseret i heste, så er der her rig mulighed for at komme på ridetur.

Jardin Plaza, torv, rejse til Colombia - rejser

Næste stop på din rejse til Colombia er Jardín – måske det smukkeste sted på jord

Forestil dig den smukkeste lille by i de gladeste farver midt i Andesbjergene. Her sidder gamle mænd og drikker kaffe på det skønne torv, mens lokale bønder med cowboyhat rider forbi på heste. Og noget helt særligt på dette torv er, at det er kutyme at vippe på stolene, mens man ser på livet, som passerer forbi.

Colombia - Jardin - café, rejse til Colombia - rejser

Du møder de fineste, farverige caféer på din rejse til Colombia

Disse stole er malet i de flotteste farver og er hver dag fyldt med kaffedrikkere. Jardín er desuden udgangspunkt for masser af vandre- eller rideture i området til grotter, vandfald eller kaffeplantager, bare for at nævne et par muligheder.

Samtidig lever der også nogle særlige fugle, såsom guløret papegøje og klippehane – også kaldet cock-of-the-rock – hvis du skulle være fugleinteresseret.

Vi tog lokalbussen fra Medellín til Jardín og blev straks forelskede i stedet. Bjergluften og roen i byen giver en helt speciel stemning, og man får lyst til bare at stoppe tiden og nyde øjeblikket.

Providencia, Cayo Cangrejo, rejse til Colombia - vand, Rejser

Providencia – Caribien møder Colombia

Hvis en grøn tropeø i Caribien omgivet af turkisblåt vand lyder tillokkende, så er Providencia svaret. Et besøg på øen kræver godt nok en flyvetur på omkring 800 km fra selve Colombia til øen San Andrés.

Derefter skal man yderligere sejle knapt 4 timer med en katamaran eller hoppe på endnu et fly. Til gengæld bliver man for transportbesværet belønnet med en fantastisk oplevelse i det uspolerede Caribien – noget der nu til dags kan være svært at finde.

På Providencia findes der ingen resorts eller store hotelkæder med all inclusive. Og det er ulovligt at bygge højere end i to etager. Til gengæld finder du små hyggelige hoteller langs med kysten, da det midterste af øen er et stort bjergmassiv. Her er en blanding af forrevne kyster og smukke strande, hvor du kan tage en dukkert.

Providencia - havskildpadde - dyk - rejser

Snorkelmulighederne er mange på din rejse til Colombia

Vi bestilte en bådtur ud til koralrevet og nogle af de små ubeboede øer, hvor der er gode snorkelmuligheder. Her så vi både farverige fisk, havskildpadder og en haj. De andre dage lejede vi scooter og kørte rundt om øen med stop på nogle af strandene. Har du brug for smukke udsigter og ren afslapning, så er Providencia svaret.

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Colombia - Bogota - street art - rejser

På din rejse til Colombia skal du fordi hovedstaden Bogotá

Bogotá har i mange år været no-go for turister. Men det har heldigvis også ændret sig. Byen er selvfølgelig en millionby, men man prøver på flere forskellige måder at gøre byen mere grøn.

Eksempelvis findes der her verdens største vertikale have, som hænger uden på et højhus, og flere steder vokser der planter oven på busskurene. Alt sammen noget, som skal være med til at forbedre luften i storbyen.

Bogotá er i disse år et af de mest hippe steder for streetart i Sydamerika. Mange udenlandske kunstnere bosætter sig her for at blive en del af fællesskabet og for at male på byens husmure.

Der er en rigtig interessant, gratis graffititur, som man kan tage på. Denne tur bringer dig også gennem den ældste del af Bogotá, som består af hyggelige gader og gamle, farverige huse.

Colombia, Bogota, Hovedstad, bygninger, rejser

Grøn, grønnere, Bogotá.

Derudover byder byen også på malerier af den verdensberømte kunstner Fernando Botero samt en af Sydamerikas største samlinger af guld på det overdådige guldmuseum. Du finder også masser af restauranter i alle prisklasser og fra alle verdenskøkkener.

Selvom Bogotá er en millionby, er det omringet af bjerge og naturparker, som også er værd at bruge en dag på at udforske. Bestig bjerget Montserrate i den gamle bydel ved morgengry og stå på toppen, når Bogotá vågner.

Colombia har så meget forskelligt at byde på, så der er basis for utallige rejser, hvis du vil opleve det hele. Uanset hvad man vælger, venter der helt sikkert en masse gode rejseoplevelser i et af de mest undervurderede rejselande i Sydamerika.

Rigtig god tur til Colombia – det autentiske Sydamerika.

Læs meget mere om at rejse rundt i Colombia og resten af Sydamerika her

Dette indlæg indeholder links til nogle af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil se, hvordan det foregår med samarbejder, så kan du trykke her.

Om forfatteren

Anne Marie Boye

Anne Marie elsker at rejse til anderledes destinationer, hvor der er mulighed for at få store rejseoplevelser og gerne komme ud i naturen og tæt på dyrene. Hun er med i De Berejstes Klub, og har været i mere end 60 lande, og flere er på vej. Hun rejser med sin kæreste Rasmus, og sammen skriver de på twodanesontour.com

Kommentér

Kommentér

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Emner

Rejsebilleder fra Instagram

Cannot call API for app 591315618393932 on behalf of user 10223349763506603

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.