visit østrig, visit austria, banner
RejsRejsRejs » Rejsemål » Europa » Italien » Road trip i Italien – på egen hånd gennem Central- og Norditalien

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Rejsebilleder fra Instagram

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Italien

Road trip i Italien – på egen hånd gennem Central- og Norditalien

Italien er et skønt rejseland. Tag med på road trip igennem de smukkeste dele af Støvlelandet.
visit østrig, visit austria, banner

Road trip i Italien – på egen hånd gennem Central- og Norditalien er skrevet af Jesper Munk Hansen.

Italien, road trip i Italien - rejser

Road trip i Italien – Italien rundt på egen hånd

Endelig blev det sommer, og vi kunne rejse igen. Det var også et år siden, vi sidst var i en lufthavn.
Nu var turen kommet til sommerferien i Italien, hvor vi havde booket 13 dage på tre forskellige overnatningssteder i det centrale og nordlige Italien.

Banner, engelsk banner, top banner

Jeg er typen, der ikke er meget for at bo samme sted i en eller to uger. Jeg vil gerne opleve nogle forskellige ting, så derfor bookede vi tre forskellige hoteller i de dage, vi var der.

Første stop var Locanda Poggioleone i Castiglione del Lago ved Lago Trasimeno – Trasimenosøen på dansk – som er Italiens fjerdestørste sø. Her skulle vi bo i fem dage og opleve dele af regionerne Umbrien og Toscana.

Vi havde lejet en bil i lufthavnen i Pisa, og vi havde den til rådighed alle 13 dage.

Efter en enkelt dag med afslapning ved hotellet tog vi på dag to til vinsmagning syd for Assisi. Det var booket hjemmefra og lå langt ude på landet på en bakketop mellem Assisi og Spello.

Det var en fantastisk vinsmagning med fem forskellige slags vin inklusiv mad. Det kan uden tvivl anbefales at prøve en rigtig vinsmagning på en lokal vingård i Italien.

Italien - Assisi, road trip i Italien - rejser

Assisi – den hellige by på bjerget

Efterfølgende gik turen til Assisi 15 kilometer væk, hvor resten af dagen blev tilbragt. Assisi er en mindre by i italiensk målestok med knap 30.000 indbyggere og en spændende by med meget historie. Den er især kendt for Frans af Assisi, som levede i byen og på det nærliggende bjerg i 1100- og 1200-tallet.

En rigtig god ting ved Assisi er – udover historien – at man kan gå i fred for biler inde i byen, da det for det meste kun er varebiler, der kører derinde. På den måde kan man gå roligt rundt uden at tage hensyn til trafik.

Hvis du vil opleve en mindre og hyggelig italiensk by med meget historie, er Assisi et oplagt valg.

Se de bedste rejsetilbud her

Find de billigste flybilletter til destinationen her

Italien - Cascate del Mulino - rejser

Termiske bade i det sydlige Toscana

Et af de steder, jeg længe gerne har ville besøge, er de termiske bade i den sydlige del af Toscana, Terme di Saturnia. Men det skulle selvfølgelig være de varme kilder ude i naturen, Cascate del Mulino, hvor man ser de mere naturlige kilder. Terme di Saturnia er et spa-resort, mens Cascate del Mulino er de varme kilder i naturen. Så vi valgte de varme kilder.

To timers køretur hver vej til et sted, hvor de slet ikke snakkede et eneste ord engelsk. Men heldigvis kan jeg lidt italiensk, så det gik uden de store problemer, da vi efter en dag i de varme kilder tog ind til den nærmeste landsby for at spise aftensmad.

I løbet af den tid, vi boede ved Lago Trasimeno, var vi også i den nærliggende by, Montepulciano, som virkelig kan anbefales. Vi var der kun en enkelt aften for at spise, men det er en by, jeg gerne vil opleve mere af på et tidspunkt.

2022 er et brag af et rejseår! Se her hvorfor og hvordan

Marseille - Frankrig - rejser
Italien - Bologna, road trip i Italien - rejser

Bologna – Italiens madby nummer et

Efter 5 dage gik turen videre til Bologna, hvor vi havde booket fire overnatninger. Det er en meget anderledes oplevelse at gå fra at bo ude på landet, hvor nærmeste by har 1000 indbyggere, til at være i Bologna, hvor der bor 350.000. Bologna var også et sted, jeg i flere år har haft på min ‘bucket list’.

Første dag i Bologna startede med en ‘Free walking tour’, som vi ofte benytter os af. Konceptet går ud på, at man booker en gåtur i byen, og så betaler man guiden et selvvalgt beløb. Denne gang havde vi guiden helt for os selv pga. et sent afbud. Der var afsat halvanden time til en tur rundt i Bologna med guide, men det endte med at tage over to timer. Som guiden sagde, så havde vi lidt ekstra tid, fordi det kun var os.

En ‘Free walking tour’ kan helt klart anbefales, uanset hvilken by man er i. Man kan bare søge på Google på ”Free walking tour” efterfulgt at bynavnet. Så kommer der flere muligheder frem.

Vi brugte i alt fire dage i Bologna, hvor byen blev udforsket. Der er meget at opleve netop i Bologna, som betragtes som Italiens madby nummer et. Det oplevede jeg selv, da jeg på en restaurant ville bestille Tortellini og en Aperol Spritz. Der fik jeg at vide af tjeneren, at det ikke passer sammen, så jeg måtte få hvidvin. Aperol Spritz nægtede han at servere for mig. Så meget går de op i, at mad og drikke skal passe sammen.

Bologna er en lidt mindre kendt by i Italien i forhold til Firenze, Milano, Rom og Venedig, men meget interessant. Jeg kunne godt tænke mig at komme tilbage en dag.

Find de bedste og billigste flybilletter her

Lago di Garda – det føles som at komme hjem

Sidste stop på turen i det centrale og nordlige Italien var en gammel kending i form af Lago di Garda – på dansk Gardasøen.

Her ved Italiens største sø har jeg været mange gange. Både i den nordlige del med de høje bjerge og i den sydlige del med det mere flade terræn.

Lago di Garda har netop fået en ‘svævende cykelsti’ hele vejen rundt, så man kan cykle de 140 km rundt om hele søen.

Vi havde tre dage ved søen denne gang og boede på et flot hotel, Grand Hotel Liberty, i Riva del Garda helt oppe i den nordlige del af søen. Det er et fantastisk 4-stjernet hotel, hvor morgenmad var inkluderet i prisen.

Vi havde bestilt hotel mange måneder i forvejen, og derfor fik vi hotellet til cirka 50 % af, hvad prisen var, da vi ankom. Det kan anbefales at bestille i god tid. Jeg var nemlig ikke i tvivl om, at vi på trods af situationen sagtens kunne rejse i sommeren 2021, og derfor blev det bestilt tidligt.

Planen for vores road trip i Italien var egentlig, at vi en af dagene ville en tur til Verona 80 kilometer væk, men eftersom vi havde så få dage ved Lago di Garda, valgte vi at blive i nærheden af søen og vandet i stedet for at gå rundt inde i en større by i varmen. Det havde vi fået en del af i Bologna, så nu ville vi gerne blive ved vandet.

Lago di Garda er noget helt specielt for mig. Jeg har besøgt Italien 21 gange og har været i mange forskellige byer og regioner. Men Lago di Garda vil altid betyde noget særligt for mig, fordi det var her, jeg var første gang, jeg besøgte Italien og har siden været her flere gange. Det føles som at komme hjem.

Som nævnt boede vi på hotel i Riva del Garda. En by med 15.000 indbyggere, hvilket er en større by, når man sammenligner med de øvrige byer ved søen.

Byen og søen generelt er indrettet efter turister. Ikke omvendt. Heldigvis var der fyldt med mennesker, og det var ikke til at mærke, at det var et usædvanligt rejseår. Det var dejligt at være omgivet af mange mennesker i et land, hvor man slet ikke kunne mærke, at noget var anderledes. Alt føltes normalt.

Generelt var stemningen i Italien god, og tingene var meget afslappede – ligesom vi kender det fra tidligere år. Jeg var meget positivt overrasket over tingenes tilstand i Italien, når man gennem det seneste år har fået den ene dårlige nyhed efter den anden fra landet. Det var slet ikke til at mærke. Jeg slappede af under hele rejsen.

Jeg kan kun anbefale at tage en tur til Italien. Både nu og i fremtiden. Uanset om du er til solbadning, storbyferie, vinsmagning, madoplevelser, udforskning af små lokalsamfund eller noget helt sjette. Italien er et fantastisk land, som har så meget forskelligt at byde på i de forskellige regioner.

Jeg tager til Italien igen i januar 2022, hvor jeg for første gang skal opleve Italien på en anden måde end jeg plejer. Jeg skal nemlig bo i et skiområde i den lille region, Valle d’Aosta tæt på Schweiz. Ski kan Italien nemlig i høj grad også.

God ferie og god road trip i Italien!

Banner, engelsk banner, top banner

rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022

Om rejseskribenten

Jesper Munk Hansen

Jesper bor i Kolding og har rejst meget i sit liv. Især i Sydeuropa, hvor Italien og Spanien er hans favoritter, hvor han har besøgt Spanien cirka 10 gange. Jesper taler spansk og er også ved at lære italiensk. Han har været i Italien intet mindre end 20 gange indtil videre og er ambassadør for Visit Italy. Derudover har han boet i Malaysia i 3 måneder og er også glad for at rejse i Thailand. Jesper er ude og rejse mindst 3 gange om året og i 2019 var han ude at rejse 4 gange. Hans kommende ture går til Norge, Italien og Tyrkiet, mens Rimini og San Marino også er på rejse-tegnebrættet i den nærmeste fremtid, når mulighederne byder sig.

Følg Jespers side om Italien på Instagram, hvor han fortæller om sine mange rejser til Italien: https://www.instagram.com/favoritalia/

Kommentér

Kommentér