RejsRejsRejs » Rejsefavoritterne » Byer i Europa: 20 undervurderede byer du bør besøge
Belgien Frankrig Litauen Rejsefavoritterne Schweiz Østrig

Byer i Europa: 20 undervurderede byer du bør besøge

Belgien, Gent - rejser
De her oversete storbyer skal du opleve.
Skodsborg banner Tropical islands Berlin

Byer i Europa: 20 undervurderede byer du bør besøge er skrevet af Stefan Slothuus

Schweiz - Luzern - bjerge - rejser - Byer i europa

Undervurderede byer i Europa

Det kan være svært at planlægge sin næste rejse til en smuk, spændende og charmerende by i Europa. For der jo er så mange gode at vælge imellem. Derfor giver vi her på redaktionen vores bud på byer, der bestemt ikke vil skuffe.

I denne guide til byer i Europa har vi set bort fra de kendte storbyer som Paris, London, Berlin og Madrid. De er naturligvis alle et besøg værd på hver sin måde, men der er så mange andre at vælge i mellem, så i stedet fokuserer vi på de mellemstore byer, der måske er en anelse mere ukendte, men har meget at byde på.

Vi starter med at lade os inspirere af mere end hundredtusinde læsere af det amerikanske magasin Condé Nast Traveler, der rangerer deres tre favoritter.

Dernæst vil vi her på redaktionen give vores bud på tre andre europæiske byer, som bør tilføjes på must-see-listen.

I slutningen af artiklen finder du en lang liste over undervurderede byer i Europa, som helt bestemt også er et besøg værd.

Schweiz, Basel - rejser

Basel – Den kulturelle højborg i Schweiz

Den schweiziske by ligger lige der, hvor Frankrig, Tyskland og Schweiz mødes.

Derfor er den muligvis mest kendt som mellemstation mellem disse lande, når man er på farten. Det er dog en skam, da byen har meget at byde på i sig selv.

Basel er nemlig landets kulturelle højborg med sine mange museer og teatre. Og så er det en fryd at bevæge sig rundt i de charmerende brostensbelagte stræder, hvor Rhinen idyllisk snor sig igennem byen.

Basel er en af de byer i Europa som man naturligt kommer forbi på en Tour De Europa, så husk at sætte lidt tid af til den.

Schweiz, Luzern - rejser - Byer i europa

Luzern – Schweizisk æstetik og storslåede bjerge

Vi bliver i den schweiziske idyl og rykker ind midt i landet, hvor Luzern befinder sig.

Luzern er noget mindre end Basel, men er nærmest billedet på den klassiske schweiziske æstetik. Arkitekturen er særpræget med sin farverige stil, der blander det historiske og moderne.

Det ses også ved Europas ældste overdækkede bro, Kapellbrücke. Her kan du krydse Luzern-søen og mundingen af floden Reuss, der er bindeleddet mellem den gamle og nye bydel.

Byen ligger desuden ved foden af de mægtige alper, som kan ses derfra. Derfor er den også et populært udgangspunkt for ekspeditioner i bjergene.

Østrig, Salzburg - rejser

Salzburg – Hjemsted for Mozart

Vi er fortsat i den tysktalende del af Europa, hvor Salzburg er uomgængelig. Her på redaktionen er vi også begejstrede for Østrig, der er magnet for danske skientusiaster. Men Østrig er bestemt også et besøg værd i årets mere solrige måneder, og derfor er Salzburg med i vores byguide.

Byen er hjemsted til Mozart og den udødelige Oscar-vindende musical Sound of Music. Derfor er den også et populært rejsemål for musikalske og kulturelle connaisseurs. Derudover er byen omkranset af smuk natur og seværdigheder, der er alle pengene værd.

Ikke langt fra Salzburg finder du St Johann in Salzburg, som med sin smukke natur og landskab også er et besøg værd.

Skotland - Edinburgh, slot - rejser - Byer i europa

Byer i Europa – Redaktionen anbefaler

De andre favoritter på deres byguide er tyske Köln, italienske Firenze og Venedig, portugisiske Porto, skotske Edinburgh, svenske Stockholm og spanske Sevilla.

Herunder følger vores bud på oversete destinationer.

Litauen, Vilnius - rejser

Vilnius – En hovedstad fuld af historie

Vores første bidrag er Litauens hovedstad, Vilnius.

Vilnius en rigtig hyggelig by med en spændende historie. Den egner sig især også, hvis tegnebogen ikke er helt fyldt op, da byen generelt har venlige priser – selv på sine ellers overraskende gode restauranter.

Tag tilbage i tiden på Folkemordsmuseet i det tidligere KGB-hovedkvarter, eller spadser rundt i byens hyggelige stræder med de mange kirker og andre historiske monumenter.

I det hele taget er der mange fine byer i Europa, der ligger øst for Danmark.

Frankrig, Aix-en-Provence - by - gade - byguide - rejser

Aix-en-Provence – Fransk charme og kultur

Vi kunne ikke lave denne liste uden at inddrage en by fra mangfoldige Frankrig, der er et rejsemekka for enhver. Valget faldt på den provencalske by Aix-en-Provence. Romerne elskede byen i sin tid, og det samme gør både lokale og turister nu.

Hele stemningen i byen oser af provencalsk kultur med sin vin, olivenolie, ost, arkitektur og musik. En decideret modsætning til den ellers gængse hverdag i stress og jag. Derfor er det et optimalt rejsemål, hvis du trænger til at komme helt ned i gear med god mad og drikke.

En klar anbefaling herfra når du leder efter interessante byer i Europa.

Belgien, Gent - kanal - byguide - rejser - Byer i europa

Gent – En af middelalderens gamle byer i Europa

Belgien er generelt et overset rejseland, og der er bestemt noget at komme efter i den nordlige flamske del af landet.

Her finder du Gent, der ligger mellem to måske mere kendte rejsemål: Antwerpen og Brugge. Gent har en charmerende sjæl med arkitektur, der vidner om en gammel og historisk by.

Hvor den i Middelalderen var Europas næststørste by, er den i dag meget mere moderne end som så. De mange unge indbyggere fra byens store universitet skaber en livlig stemning. Du kan derfor finde mange hippe butikker, cocktailbarer og værtshuse, hvor der især er et væld af gode lokale belgiske øl.

Hvis du nærmer dig den hyggelige gamle havn i byens centrum, løber munden i vand af de utallige vaffelhuse – omringet af historiske monumenter og kirker. Du får altså alt det bedste fra en ellers splittet nation.

Tampere centrum Finlayson teater festival Finland rejser

Flere oversete byer i Europa

Udover de 6 nævnte byer er der rigtig mange andre fine oversete byer i Europa.

Nogle af redaktionens egne favoritter er Tampere i Finland, Bergen i Norge, Freiburg i Tyskland, Gdansk i Polen, Graz i Østrig, Beograd i Serbien og České Budějovice i Tjekkiet.

Der er også Volos i Grækenland, Sligo i Irland, Kaunas i Litauen, og Scilla helt nede på den sydligste støvlespids Italien eller Trento helt oppe ved den italienske grænse i nord. Andre oversete byer i Europa er Ljubljana i Slovenien og Mostar i Bosnien-Hercegovina.

Det er oplagt at opleve byerne på en forlænget weekend, et road trip, eller på en togtur igennem Europa.

God rejse til de mindre kendte byer i Europa!

Om forfatteren

Stefan Slothuus

Stefan har fra barnsben af rejst en del – ofte i Frankrig med sine frankofile forældre. Efter studenterhuen var sikret, blev de typiske europæiske kulturer skiftet ud med en større udflugt med 16 forskellige landebesøg på knap 5 måneder, der inkluderede Vesteuropa og Sydøstasien.

Siden bliver de fleste opsparinger ved siden af studiet brugt på rejser – ofte til mere fremmede kulturer til billige penge, som eksempelvis østeuropæiske destinationer kan byde på. Rejse-bucketlisten er nærmest uendelig, men rejser til Latinamerika og fjerntliggende stillehavsøer vægtes særligt højt.

Derudover studerer Stefan Medievidenskab i Odense, elsker sport og har nok set lidt flere film og tv-serier, end hvad sundt er.

Tilføj kommentar

Kommentér her

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Rejsetilbud

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.