RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejsemål » Europa » Storbritannien » En dag i London – så meget kan du se!
London - bro themsen storby byguide - rejser
England Storbritannien

En dag i London – så meget kan du se!

Seværdighederne i Central London er tæt på hinanden

Vi starter på Trafalgar Square lige i hjertet af London. Det er nemt at komme hertil med ‘tuben’ (London undergrundsbane) og således et godt udgangspunkt for starten på din dag i storbyen.

Herfra går turen videre forbi Downing Street, hvor den britiske premierminister har bolig. For enden af Whitehall/Parliament Street ligger Westminster Abbey, der også udefra er et prægtigt syn. Kigger du til venstre finder du det britiske parlament, Palace of Westminster, og det velkendte klokketårn, hvor Big Ben troner.

Her er et godt flytilbud til London – tryk på “se tilbud” inde på siden for at få den endelige pris

London - bus big ben storby byguide - rejser

Kryds nu Themsen via Westminster Bridge og du står for foden af London Eye. Her vil jeg anbefale, at du gør dagens første stop og tager turen rundt i det enorme pariserhjul, hvor du vil blive forkælet med en episk udsigt over Londons skyline.

Se mere om forfatteren Kristoffer Føns her

Vitterligt lige ved siden af London Eye kan du boarde en sightseeingbåd, der sejler østpå på Themsen. Det er ret specielt at se London fra ‘søsiden’, hvor man i ro og mag kan nærstudere byens mange forskelligartede bygninger.

Bådtur og frokost

Nu er det ved at være frokosttid, så min anbefaling er at stå af båden ved London Bridge Pier. Herfra er der 5 minutters gang til et af Londons mest legendariske madmarkeder, Borough Market.

Borough Market stammer helt tilbage fra det 12. århundrede og selvom de nuværende bygningerne ‘kun’ er fra omking 1850, mærker man virkelig historiens vingesus her. Du kan spise alt fra burgere til asiatisk streetfood med britiske specialiteter som pies blandet ind imellem.

Få flere storbyguides her

Efter Borough Market skal du igen ned til Themsen, hvor turen går videre østpå – denne gang til fods. Tower Bridge troner i horisonten og efter 15 minutters gang rammer du den verdenskendte bro. Hvis du skal have et klassisk London-foto til Instagram, så giver det god mening at have et med Tower Bridge i baggrunden.

London - tower bridge themsen storby byguide - rejser

Lige ved siden af broen finder vi naturligvis Tower of London. Tower var et af Storbritanniens bedst sikrede fængsler i mange år, men er nu en turistattraktion, hvor de britiske kronjuveler opbevares. Om du går ind i Tower eller bare nyder synet udefra er naturligvis op til dig.

Se gode tilbud på hoteller i London her

Herfra kan du enten tage båden tilbage til det centrale London eller gå på opdagelse i Londons East End, hvor Brick Lane for eksempel kun er cirka 20 minutters gang væk fra Tower.

Rigtig god rejse til London!

Om rejseskribenten

Avatar

Kristoffer Føns

Kristoffer Føns er vild med rejser og prøver på rejsekris.dk, at give dig de bedste guides til blandt andet overnatning, seværdigheder og transport i Europas storbyer.

Udover de europæiske storbyer står Kristoffer Føns bag sitet traveleast.dk, som beskæftiger sig med asiatiske destinationer.

Kommentér

Kommentér