Montenegro banner
RejsRejsRejs » Rejsemål » Europa » Italien » Sardinien-tips til din rejse: 5 fantastiske steder som ikke er Smaragdkysten
Italien

Sardinien-tips til din rejse: 5 fantastiske steder som ikke er Smaragdkysten

Sardinien er belissimo. Nyd livet i Bosa, Isola di San Pietro, Isola dell'Asinara og alle de andre steder, italienerne selv elsker.
Montenegro banner    

Sardinien-tips til din rejse: 5 fantastiske steder som ikke er Smaragdkysten er skrevet af Louise Laurenius.

Italien - støvlelandet - Europa - kort - rejser - sardinien kort - italien kort - kort over sardinien - kort over italien - italien map - sardinien map

Sardinien – de lokales rejsefavorit

Italienerne er et folkefærd, som elsker at rejse inden for deres egne grænser. Og det er ikke så svært at forstå. På den italienske halvø kan man nemlig opleve alt fra sneklædte tinder og lange gyldne strande til det fineste køkken og en helt unik kulturhistorie. Der er nok at opleve i Italien.

Når jeg spørger mine italienske venner, hvor de skal hen på ferie til sommer, vil deres svar i over halvdelen af tilfældene være Sardinien. Denne smukke og frodige ø i det Tyrrhenske Hav stik syd for den franske ø Korsika er blevet et yndlingsmål for italienerne – og efterhånden også for resten af ​​verden. For har du blot en gang oplevet en af de eventyrlige sardinske sandstrande, som er blevet udpeget til Europas bedste, så har du aldrig lyst til at prøve noget andet.

  • rrr banner 22/23

Men den store popularitet giver også udfordringer. Særligt mellem juni og september bliver befolkningstallet omkring hovedattraktionen Smaragdkysten mangedoblet. Det er ikke her, du skal holde ferie, hvis du vil være dig selv i et stykke tid. Men hvad de fleste ikke ved er, at Sardinien er en ø med mange kontraster. Her giver jeg dig tips til Sardinien med et bud på fem steder, som du skal opleve på din næste rejse dertil – udover Smaragdkysten.

Sardinien Bosa By Natur Rejser

Bosa

Bosa ligger ved floden Temo syd for Alghero. Temo løber gennem byen og bidrager til en unik atmosfære. Flodbredden er omgivet af et malerisk centrum med farverige huse og et spændende gadeliv.

Her kan du sidde ved en af de lokale restauranter og få et godt måltid mad baseret på lækre og friske lokale råvarer. Bliv inspireret af byen sådan som blandt andre mange kunstnere har gjort gennem tiden.

Isola di San Pietro

Ud for Sardiniens sydvestlige kyst ligger øen Isola di San Pietro, som du kan nå med færge fra Portovesme. Den største – eller faktisk den eneste – by på Isola di San Pietro hedder Carloforte. Det er en dejlig fiskerby, der faktisk minder mere om Ligurien end resten af Sardinien.

Besøg en af byens restauranter og prøv den lokale specialitet Bottarga di Tonno, der bedst kan beskrives som lufttørret tunfisk. Fortsæt til den nordlige del af den lille ø, hvor kysten er uberørt og vild. Her kan du beundre de store klippeformationer, Le Colonne – ‘Søjlerne’ – som øen er så berømt for.

Find et fantastisk rejsetilbud til Italien her!

2023 bliver et fantastisk rejseår – hvis du følger de her 5 rejsetips…

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Banner - Backpack - 1024
Sardinien Klipper mur Isola Nuraghe Rejser

Nuraghe

Sardinien har noget, der ikke findes noget andet sted i verden; nemlig en unik form for forsvarsstruktur bygget i det 15. århundrede f.Kr. kaldet ‘nuraghe’. Tårnene er bygget af store klipper og er spredt over hele øen. Det anslås, at der findes mellem 7000 og 8000 nuragher på øen, men Su Nuraxi di Barumini-komplekset i den lille landsby Barumini er den bedst bevarede og mest berømte. Den blev optaget på UNESCOs verdensarvsliste i 1997.

Her finder du gode tilbud på overnatninger

Sardinien Isola dell'Asinara Strand Rejser

Isola dell’Asinara

Isola dell’Asinara har fået sit navn fra det italienske ord for æsel – ‘asino’ – fordi øen huser en helt unik race af albinoæsler. Bortset fra disse er øen til gengæld ubeboet.

Montenegro banner

Øen tjente som fængsel for dømte mafiosos helt frem til 1997. Herefter blev den udlagt som naturpark, og i 2000 fik offentligheden så endelig adgang til området for første gang i 115 år. Og netop fordi øen har været isoleret i så lang tid, kan du her opleve helt uberørte og utroligt smukke strande samt et glitrende krystalklart hav.

Rejs hertil med færge fra Porto Torres, Stintino eller Castelsardo.

Læs meget mere om at rejse i Italien her

Cala Gonone Strand  Rejser

Cala Gonone – fantastisk strandliv på Sardinien

Stranden i Cala Gonone, som er beliggende i provinsen Nuoro, tog fjerdepladsen i kåringen af de smukkeste skjulte strande i Middelhavet, der blev foretaget af tidsskriftet Lonely Planet for nogle år siden. Og det er let at forstå hvorfor. Med et turkis næsten grønt hav og superfint sand på stranden er det en helt særlig oplevelse at komme hertil. Byen med samme navn er efterhånden blevet en turistby, men har faktisk formået at bevare sin charme med en livlig strandpromenade og en hyggelig marina.

  • rrr banner 22/23

Her finder du flere rejsetips til Sardinien

Vi håber du fik en masse gode tips til Sardinien. Rigtig god rejse!

Find din billige flyrejse til Sardinien her – husk at trykke “se tilbud” for at få den endelige pris

Italien - Sardinien. nuraghe - rejser

Hvad skal man se på Sardinien? Seværdigheder og attraktioner

  • Byen Bosa
  • Øen Isola di San Pietro
  • Nuraghe – de kegleformede tårne, som kun kendes fra Sardinien
  • Øen Isola dell’Asinara
  • Kystbyen Cala Gonone

Dette indlæg indeholder links til nogle af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil se, hvordan det foregår med samarbejder, så kan du trykke her.

Om forfatteren

Louise Laurenius

Kommentér

Kommentér

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Emner

Rejsebilleder fra Instagram

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.