RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejsemål » Europa » Italien » 5 fantastiske steder på Sardinien – som ikke er Smaragdkysten
Italien

5 fantastiske steder på Sardinien – som ikke er Smaragdkysten

RejsRejsRejs Banner
 

Sponsoreret indlæg. Denne artikel er lavet i samarbejde med Louise Laurenius og In-Italia, som er eksperter i Italien og dermed selvfølgelig også Sardinien.

Italienere er et folkefærd, som elsker at rejse inden for deres egne grænser. Og det er ikke så svært at forstå, da man på den italienske halvø kan opleve alt fra sneklædte tinder og aflange, gyldne strande, til det fineste køkken og en helt unik kulturhistorie. Der er nok at opleve i Italien.

Når jeg spørger mine italienske venner, hvor de skal hen på ferie til sommer, vil deres svar i over halvdelen af tilfældene være Sardinien. Denne smukke og frodige ø i det Tyrrhenske Hav, stik syd for den franske ø Korsika, er blevet et yndlingsmål for italienerne – og efterhånden også for resten af ​​verden. For har du blot en gang oplevet en af de eventyrlige, sardinske sandstrande, som er blevet udpeget til Europas bedste, så har du aldrig lyst til at prøve noget andet.

Men den store popularitet giver også udfordringer, særligt mellem juni og september, hvor befolkningstallet omkring Smaragdkysten mangedobles. Det er ikke her, du skal holde ferie, hvis du vil være dig selv i et stykke tid. Men hvad de fleste ikke ved er, at Sardinien er en ø med mange kontraster, og her giver jeg dig et bud på fem steder, som du skal opleve på Sardinien – som ikke er Smaragdkysten.

1. Bosa

Bosa ligger ved floden Temo syd for Alghero. At Temo løber gennem byen bidrager til en unik atmosfære, og flodbredden er omgivet af et malerisk centrum med farverige huse og et spændende gadeliv. Her kan du sidde ved en af de lokale restauranter, få et godt måltid mad baseret på lækre og friske lokale råvarer, og blive inspireret af byen, sådan som blandt andre mange kunstnere har gjort gennem tiden.

2. Isola di San Pietro

Ud for Sardiniens sydvestlige kyst ligger øen Isola di San Pietro, som du kan nå med færge fra Portovesme. Den største, eller faktisk den eneste, by på Isola di San Pietro, hedder Carloforte – en dejlig fiskerby, der faktisk minder mere om Ligurien end resten af Sardinien. Besøg en af byens restauranter og prøv den lokale specialitet Bottarga di Tonno, der bedst kan beskrives som lufttørret tunfisk. Fortsæt til den nordlige del af den lille ø, hvor kysten er uberørt og vild, og hvor du kan beundre de store klippeformationer, Le Colonne (“Søjlerne”), som øen er så berømt for.

Artiklen fortsætter efter boksen

Sådan kommer du nemt til Sardinien

Det danske rejsebureau InItalia, har kvalitetsrejser til Sardinien.

Hvis du har brug for tips og tricks til, hvordan du planlægger din rejse til Sardinien, kan du læse vores store rejseguide her. Du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev, der kommer 1-2 gange om måneden, hvis du vil holde dig opdateret med både tips og tricks til Sardinien eller til rejser andre steder i Middelhavet.

I denne boks er der links til en eller flere af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil læse mere om, hvordan det foregår, så se her.

3. Nuraghe

Sardinien har noget, der ikke findes noget andet sted i verden. Det handler om en unik form for forsvarsstruktur, bygget i det 15. århundrede f.Kr., kaldet Nuraghe. Tårnene er bygget af store klipper og er spredt over hele øen. Det anslås, at der findes mellem 7000 og 8000 nuragher på øen, men Su Nuraxi di Barumini-komplekset i den lille landsby Barumini er den bedst bevarede og mest berømte. Den blev optaget på UNESCOs verdensarvsliste i 1997.

4. Isola dell’Asinara

Isola dell’Asinara har fået sit navn fra det italienske ord for æsler – asino – fordi øen huser en helt unik race af albinoæsler. Bortset fra disse er øen til gengæld ubeboet. Øen tjente som fængsel for dømte mafios helt frem til 1997, hvorefter den blev udpeget som en naturpark, og i 2000 fik offentligheden så endelig adgang til området – for første gang i 115 år. Og netop fordi øen har været isoleret i så lang tid, kan du her opleve helt uberørte og utroligt smukke strande, samt et glitrende, krystalklart hav. Rejs hertil med færge fra Porto Torres, Stintino eller Castelsardo.

Læs mere om Sardinien her

5. Cala Gonone

Stranden i Cala Gonone, som er beliggende i provinsen Nuoro, tog fjerdepladsen i kåringen af de smukkeste, skjulte strande i Middelhavet, der blev foretaget af tidsskriftet Lonely Planet for nogle år siden. Og det er let at forstå hvorfor. Med et turkis, næsten grønt hav og superfint sand på stranden er det en helt særlig oplevelse at komme hertil. Byen med samme navn er efterhånden blevet en turistby, men har faktisk formået at bevare sin charme med en livlig strandpromenade og en hyggelige marina.

Ses vi på Sardinien? God rejse!

Om rejseskribenten

In-Italia

In-Italia

In-Italia er eksperter i bl.a. lejligheder og hoteller på Sardinien og andre af Italiens populære rejsemål.

Kommentér

Kommentér

Show Buttons
Hide Buttons