RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejsefavoritterne » 7 overrendte steder, som er det hele værd
Vandfald-victoria falls
Frankrig Grækenland Jordan Kina Rejsefavoritterne Singapore Tyskland Zambia Zimbabwe

7 overrendte steder, som er det hele værd

Alle lande har bunkevis af turistattraktioner, som turistbureauerne anbefaler. Men nogle attraktioner er overvurderede, fyldt med turister og lokale, der forsøger at sælge dig skrammel – kort sagt en turistfælde. Andre attraktioner er derimod så smukke og unikke, at de er det hele værd. Vi har udvalgt syv turistattraktioner fra hele verden, der på trods af turister, skrammelsælgere og lang kø er hele turen værd.

Gardens by the bay

Gardens by the Bay, Singapore

Gardens by the Bay er et kæmpe parkanlæg med hele tre parker ved havneområdet i Singapore. Parkerne er inddelt i tolv finurlige haver med forskellige temaer. Her er alt fra store, futuristiske lysende træer, til ‘Cloud Forest’ – en skov på højkant, omgivet af tågeskyer samt en familievenlig have med sjove, interaktive oplevelser for børn og meget mere. De arbejder hele tiden på nye projekter, så undersøg hvilke haver, der er tilgængelige, inden du tager afsted.
En af anlæggets målsætninger er at udforske og arbejde med bæredygtighed. De har derfor gjort meget ud af at udnytte solenergi, genbruge vand og anlægge små naturlige økosystemer i de forskellige haver. Det er en oplevelse for alle, store og små, og er på ingen måder en turistfælde.

the-great-wall

Den Kinesiske Mur, Kina

Hele muren med alle sine forgreninger er cirka 9000 km lang og strækker sig fra øst til vest i det nordlige Kina. Efter mange års gentagne angreb blev muren i første omgang bygget som et forsvarsværk mod det nordlige rytterfolk anført af Djengis Khan. Det er ikke alle dele af muren, der er velholdt, og nogle steder er det ikke sikkert at gå på den, så det skal du være opmærksom på. Der findes et væld af dagture til muren, så hvis du ønsker en guidet tur, er der rig mulighed for det. Alt efter hvad du vælger, og hvor du vælger at besøge muren, er det forskelligt, hvor mange andre turister og dermed sælgere der er. Hvis du er heldig kan du måske finde et stykke mur, du kan have relativt for dig selv. Og når du står på den og skuer over det fascinerende kinesiske landskab, er det næsten helt uforståeligt, at mennesker for så mange år siden har bygget et bygningsværk, der ifølge legenden kan ses fra månen.

Læs mere om rejser til Kina her

 

victoria-falls- Zambia

Victoria Falls, Zambia

På grænsen mellem Zambia og Zimbabwe findes verdens mest spektakulære vandfald. Floden Zambezi falder på dette sted over 100 meter ned i en dyb kløft, hvorefter floden ufortrødent bruser videre. Vandfaldet strækker sig næsten over to kilometer, og hele dalen er dækket af dis fra de brølende vandmasser. I regnsæsonen flyder der over fem hundrede kubikmeter vand pr. minut ud over kanten, og på denne tid af året kan disen fra faldet ses mange kilometer væk.
Når man stå ved kanten af vandfaldet og mærker vandets kræfter ryste jorden, giver det en følelse af ydmyghed over for naturens storhed. Og det kan være meget sundt at opleve.

Læs om rejser til Afrika her

 

Artiklen fortsætter herunder

Sådan kommer du nemt afsted

Der er mange gode danske rejsebureauer, der arrangerer spændende rejser til forskellige destinationer, du kan se de forskellige rejsetilbud her 

Hvis du har brug for tips og tricks til, hvordan du planlægger din rejse, kan du læse vores store rejseguide her. Du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev, der kommer 1-2 gange om måneden, hvis du vil holde dig opdateret med både tips og tricks til forskellige destinationer. Skulle du være uheldig at blive forsinket undervejs, så se hvad du kan gøre her i vores guide.

I denne boks er der links til en eller flere af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil læse mere om, hvordan det foregår, så se her.

Berlin-mur

Berlinmuren, Tyskland

Umiddelbart virker tanken om en ødelagt mur fyldt med huller og grafitti måske ikke tillokkende. Men turistbureauet har ret, når de foreslår denne oplevelse. Når man står ved muren, der nogle steder stadig er over 1 kilometer lang, får man fornemmelsen af, hvordan det har set ud, da der var helt lukket til. Og hvor vildt det egentlig er, at der blev bygget en mur tværs igennem en storby. I et historisk perspektiv er det ikke lang tid siden, muren faldt, selvom det i hverdagen føles som noget, der er sket for lang tid siden. Når man står og stirrer på en mur, der har været anledning til så meget sorg og smerte, giver det stof til eftertanke.

Læs vores insiderguide til Berlin her

 

sacre-coeur-Paris

Sacré-Coeur, Paris

Den smukke kirke Sacré-Coeur er en af de nyere kirker i Paris. Den ikoniske katolske kirke blev indviet lige efter 1. Verdenskrig og er kendt for sine bønner for de faldne og verdensfred. Den ligger på bakken Montmartres højeste punkt, hvorfra du kan nyde en smuk udsigt over hele kvarteret. Indvendigt vil du opleve en helt afdæmpet og ærbødig verden, der på mange måder står i kontrast til det omkringliggende livlige Paris. De tændte lys til ære for de afdøde er noget af det første, der møder dig, og de skaber fundamentet for den helt særlige stemning, man oplever i rummet. Det er gratis at besøge selve kirken, men det koster en billet, hvis man vil op i kirketårnet og se ud over byen.

Læs mere om Paris' herligheder her

 

petra-grotter

Petra, Jordan

Der er noget fascinerende over de røde klipper i Petra. Templer og huler, der for tusind år siden blev hugget ind i de høje klippeformationer. Selvom der til tider er mange mennesker, giver den rå ørken en speciel stemning, som hensætter en til en anden tidsalder. Der er også mulighed for at besøge området om aftenen, hvor mørket har sænket sig over templer og huler. De bliver i stedet oplyst af hundredvis af små lamper og får én til at føle sig som en del af et gammelt tempelritual.

Se mere om Petra og Jordan her

 

acropolis-athen

Akropolis, Athen

Over storbyen Athen hæver Akropolis sig op over den moderne skyline. De oldgamle bygninger står endnu, selvom rystelserne fra storbyen under dem truer deres fremtidige eksistens. Området er kun tilgængeligt til fods fra en bakkekam i nærheden. På selve klippen ligger ikke mindre end 21 bygninger fra det gamle Grækenland, hvor nogle af de mest interessante er Parthenon, Propylaia og Erechtheion. Det kan være en fordel at få en guidet tur til området, da det kan være lidt svært at skille de mangle bygninger fra hinanden. Her er der virkelig tale om at gå rundt midt i historien. Og det er al besværet værd.

Volos og Pelion – mine egne yndlingssteder

Om rejseskribenten

Ida Dreboldt Kofoed-Hansen

Ida Dreboldt Kofoed-Hansen

Ida er uddannet cand.mag i kommunikation og dansk litteratur. Hendes rejser fokuserer enten på naturoplevelser eller på kulturoplevelser. Som tidligere spejder har hun en forkærlighed for vandreture, rygsæk og bålmad. I familien er der lige blevet indkøbt et stor 10 personers telt med kabiner, så fremtiden byder på nye spændende friluftsoplevelser.

Når rejsen skal have et mere kulturelt fokus, er Ida glad for hovedstader. På storbyferien har hun altid en lang liste med historiske seværdigheder der skal opleves, og der bliver ikke brugt meget tid på hotelværelset. Hun har blandt andet været i London, Paris, Prague, Amsterdam, Venedig, Rom og Reykjavik.

Kommentér

Kommentér