visit østrig, visit austria, banner
RejsRejsRejs » Rejsemål » Afrika » Tanzania » Kilimanjaro – rejsen, du aldrig glemmer

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Rejsebilleder fra Instagram

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Tanzania - Kilimanjaro - rejser
Tanzania

Kilimanjaro – rejsen, du aldrig glemmer

Kilimanjaro tiltrækker eventyrlystne rejsende fra hele verden, og med god grund.
visit østrig, visit austria, banner

Sponsoreret indlæg. Denne artikel er lavet i samarbejde med Nana Kristine Mark Christensen fra Rickshaw Tours & Travels, som er eksperter i Afrika og selvfølgelig også i rejser til Kilimanjaro og Tanzania.

Kilimanjaro - Kenya - Afrika - rejser

Kilimanjaro er i en klasse for sig

Der er ikke meget, der slår den udsigt, man bliver belønnet med, når man stolt og lettet når toppen og ser solen står op over Afrikas højeste punkt – Uhuru Peak. Her forplanter både strabadser, udsigt og minder sig i sindet på en måde, der berører de fleste dybt.

Banner, engelsk banner, top banner

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Tanazania - Kilimanjaro (Rickshaw1) - rejser

Kilimanjaro er for de fleste

Fra Tanzania i Østafrika kalder Kilimanjaro året rundt på eventyrlystne rejsende fra hele verden. Hvert år prøver cirka 25.000 mennesker kræfter med Kilimanjaro, der med sine 5.895 meter over havets overflade er Afrikas højeste bjerg og verdens højeste fritstående bjerg.

Folk i alle aldre og af vidt forskellig type drømmer om at møde den afrikanske mastodont. Fra teenagere til pensionister og fra erfarne bjergbestigere og vandrere til glade amatører.

Talrige håbefulde vandrere efterlader deres fodspor på bjerget. Mange når heldigvis deres mål, mens andre må vende hjem uden synet af is-gletsjerne øverst oppe. Men udfordringen venter lige rundt om hjørnet for dig, der har drømmen om Kilimanjaro plantet i dit sind.

Kilimanjaro er ikke kun for toptrænede og erfarne bjergbestigere. Du behøver hverken være maratonløber eller fitnessguru for at klare turen op til toppen af det afrikanske bjerg. Bjerget er for alle typer og alle aldre fra 12 år. Det er nemlig ikke teknisk svært at bestige Kilimanjaro. Du kan gå støt og roligt hele vejen op ad bjerget. Din vejrtrækning, dit langsomme tempo samt din viljestyrke og mentale udholdenhed betyder langt mere for din chance for succes end din fysiske råstyrke og grundform.

Se de bedste rejsetilbud her

Find de billigste flybilletter til destinationen her

Tanzania - Kilimanjaro (Rickshaw2) - rejser

Vandreturen op af Kilimanjaro

Bestigningen foregår udelukkende ved vandring – ikke klatring – og det gør udfordringen fysisk overkommelig for de fleste, der har lysten – og ikke mindst viljen. Når det er sagt, er Kilimanjaro selvfølgelig ikke bare a walk in the park, og du kommer ikke udenom anstrengelserne. Kroppen er dog i stand til at klare utrolige ting, og hvis du kan overvinde din egen tvivl og mentale træthed, vil du opdage højderne af din ydeevne og styrken af din psyke.

Din forberedelse og fysiske form har naturligvis betydning for oplevelsen. Jo bedre du er forberedt mentalt, og jo bedre form du er i hjemmefra, desto mere nyder du turen. Og den utrolige og foranderlige natur og udsigt undervejs er virkelig værd at nyde i fulde drag.

Find de bedste og billigste flybilletter her

2022 bliver et fantastisk rejseår – hvis du følger de her 5 rejsetips…

Banner - Pyramider - 1024
Tanzania -  (Rickshaw3) - rejser

Bjergtagende naturoplevelser på Kilimanjaro

En bestigning af Kilimanjaro danner til hver en tid ramme om en storslået natur, der udfolder sig meter for meter op ad bjerget og gang på gang tager pusten fra dig. Kilimanjaro består af tre vulkanske toppe: Kibo, som er den højeste, Shira og Mawenzi. Føromtalte Uhuru Peak er det højeste punkt på Kibos kraterkant.

Find de bedste og billigste flybilletter her

visit østrig, visit austria, banner
Tanzania - Kilimanjaro (Rickshaw4) - rejser

Over skyerne

På din tur op over bjerget vandrer du igennem hele fire klimazoner: Tropisk og frodig regnskov, over åbne sletter og dernæst den tørre alpine ørken for at ende i et alpint klima på den øverste del af bjerget.

Efter at have tilbagelagt et lille stykke vej på bjerget står du med et oppe over skyerne midt i solnedgangen omgivet af et farveorgie af rødlige og orange toner. Er du heldig at stå op til en skyfri dag, så er luften så klar og ren som det fineste krystal, og udsigten overgår dine vildeste forestillinger.

Det er som at leve gennem forskellige episoder af dokumentarserien Planet Earth. Både fredeligt og betagende smukt undervejs til næste camp. Det er det perfekte tidspunkt blot at være i øjeblikket og koble fra.

Her finder du gode tilbud på overnatninger

Nyd turen på Kilimanjaro og undgå højdesyge

Et Kilimanjaro-trek er ikke uden risici. Der er risiko for, at du bliver ramt af højdesyge på bjerget. Lad os sige det med det samme; det er ikke grundet dårlig form, man bliver ramt af højdesyge. Alle kan blive ramt, og det betyder populært sagt, at du får for lidt ilt til hjernen og får det så dårligt, at du må gå med en guide ned igen. For højdesyge kan være farligt, men heldigvis er der flere ting, man kan gøre for at undgå det.

Nøglen til at forhindre højdesygen på Kilimanjaro er først og fremmest tid. Hele trekket skal foregå i langsomt tempo for dermed at øge chancen for at nå helt til tops – samt for at sikre, at du får en mere fuldendt tur og en større oplevelse.

Det er vigtigt, at du indlægger tilstrækkelig tid til akklimatisering på din rejse, så kroppen kan vænne sig til den tynde luft og det lave iltindhold i blodet. Selvom vores tilpasningsevne i ekstrem højde varierer og er umulig at forudsige, ved vi, at kroppen tilpasser sig til sidst. Med den rette tilgang til trekket undgår langt de fleste den frygtede højdesyge og får deres livs oplevelse, når de skuer udover de sandfarvede savanner fra Uhuru Peak.

Gå på opdagelse i de bedste rejser og de bedste priser lige nu

Tanzania - (Rickshaw6) - rejser

Fuldend dit Kilimanjaro-eventyr med en walking safari i Arusha National Park

Vil du have den fulde og helt exceptionelle oplevelse ud af dit Kilimanjaro-eventyr, så kombinerer du bestigningen af bjerget med en en-dags walking safari i Arusha National Park dagen før trekket op ad bjerget påbegyndes. Parken ligger for foden af Kilimanjaros ‘nabovulkan’ Mount Meru i smukke omgivelser.

Her kan du glæde dig til synet af flora og fauna og ikke mindst til at opleve det vilde dyreliv helt tæt på under din safari til fods. Her er ingen løver eller andre rovdyr, men året rundt vil du møde bøfler, vandbukke, giraffer, vortesvin, zebraer og bavianer. Kun ganske få nationalparker i Tanzania tilbyder muligheden for at opleve dyrenes verden så tæt på og i dit eget tempo.

Et besøg i parken er intet mindre end den helt perfekte optakt til bestigningen og den optimale måde at udvide oplevelsen af Kilimanjaro på. Dagen på safari giver dig en blød landing og gør dig mentalt klar til bjerget. Du får også gang i benene og varmet op uden at anstrenge dig over evne.

Mens du lader omgivelsernes ro sænke sig i dig og nyder naturen og dyrelivet omkring dig, skuer du op på et fantastisk blåt lærred, hvor konturerne af Kilimanjaro er malet på. Forventningen om morgendagens strabadser sitrer i kroppen, og du er er klar til dit livs udfordring.

Hvor skal du starte i Afrika? Se begynderguiden til det store kontinent her

Tanzania - (Rickshaw7) - rejser

Realiser drømmen – bjerget venter

Din beslutning om at gøre drøm til virkelighed og kaste dig ud i dit eget Kilimanjaro-eventyr er en beslutning, du aldrig vil fortryde. Det magiske bjerg burde stå på alles ønskeliste, for turen giver ofte et helt nyt perspektiv på livet, og muligvis bliver Kilimanjaro-trekket dit livs største oplevelse: En rejse, du aldrig glemmer.

Se mere om at rejse i Tanzania her

7 andre bjerge du kan bestige i Afrika:

  • Toubkal i Marokko
  • Sinai-bjerget i Egypten
  • Mount Kenya i Kenya
  • Mount Stanley i Uganda
  • Table Mountain i Sydafrika
  • Maromokotro i Madagaskar
  • Mount Karisimbi i Rwanda

Dette indlæg indeholder links til nogle af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil se, hvordan det foregår med samarbejder, så kan du trykke her.

nyhedsbrev rejsrejsrejs banner rejser

Banner, engelsk banner, top banner

rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022

Om rejseskribenten

Redaktionen, RejsRejsRejs

RejsRejsRejs.dks faste redaktion deler både egne personlige tips og tricks og fortæller om alt det, der sker i rejseverdenen.
Vi skriver artikler og guides, laver konkurrencer og giver dig de bedste rejsetilbud, rejseforedrag og rejsesjov.

Kommentér

Kommentér