visit østrig, visit austria, banner
RejsRejsRejs » Rejsemål » Afrika » Seychellerne » Seychellerne: Det skal du opleve på Mahé, Praslin og La Digue
Afrika Seychellerne Strand Palme Rejser
Seychellerne

Seychellerne: Det skal du opleve på Mahé, Praslin og La Digue

Tag med rundt på de største øer på Seychellerne; Mahé, Praslin og La Digue, og bliv klogere på hvad du kan opleve, og hvor det er oplagt at spise og bo.
visit østrig, visit austria, banner

Af Jacob Gowland Jørgensen

seychelles, beach

Det smukke ø-rige

Praslin ligger imellem de to andre hovedøer Mahé og La Digue i det smukke ø-rige Seychellerne, midt i det Indiske Ocean.

Banner, engelsk banner, top banner

Seychellerne er smukke strande, runde klipper og azurblåt hav. Men det handler ikke kun om de fantastiske strande på Praslin. Ø-riget er også en interessant ø-destination på mange andre måder.

Her er derfor en rundtur til de tre forskellige hovedøer, som de fleste besøger, med fokus på, hvad du kan opleve og på gode steder at bo. Der er 115 øer i alt, og der er gode muligheder for at besøge nogle af de andre øer på dagsture fra Mahé, Praslin eller La Digue.

Rejsetilbud: Øhop på Seychellerne

Mahé

Der bor kun 100.000 på Seychellerne, og de fleste af dem bor på Mahé.

Det er her, du finder hovedstaden Victoria, hvor der er shoppingmuligheder og museer. Du skal dog ikke særlig langt væk fra Victoria, før naturen igen får plads, og strandene dukker op. Fx ligger det populære strandområde Beau Vallon kun fem kilometer fra centrum.

Rejsetilbud: Oplev malerisk smukke Seychellerne

Oplevelser og spisesteder på Mahé

Først og fremmest skal du huske at sætte lidt tid af til at vandre rundt i Victoria. Det kan efter sigende gøres på 15 minutter, hvis du har travlt, men det skal man ikke have på Seychellerne, så sæt et par timer af. Besøg mad-markedet, hindu-templet, det naturhistoriske museum og de små boder.

Kom ind i ø-stemningen ved at spise kreolsk mad, der formår at kombinere fransk madlavning med specialiteter fra Det Indiske Ocean. I Mahé kan du gå hen til Marie Antoinette, der er en hyggelig lokal restaurant i et af de oprindelige huse, og hvor maden er lige så frisk, som kæmpeskildpadderne lige ved siden af er gamle.

Fire kilometer syd for centrum ligger Eden Island, som er et flot område med marina, butikker og naturligvis gode spisesteder. Her kan du fx finde Bravo Restaurant, der har virkelig lækker mad og en flot udsigt.

Der er også lækker mad i lufthavnen, hvor et af de store resorts, Avani Resorts, driver en lækker lounge, der er åben for alle. Den hedder CIP Lounge og ligger på 1. sal, inden indtjekning.

Hvis du er til rom, krydderier og lækker mad, er det helt oplagt at tage sydpå til Takamaka knap 20 kilometer fra Victoria. Her ligger to af øens stoltheder samlet ét sted, nemlig Takamaka Rum Distillery, der har populære smagsprøver, og restauranten La Grande Maison. Restauranten er en af øens absolut bedste restauranter, og det hele ligger i en idyllisk lille park med krydderier og blomster. Begge dele kan varmt anbefales.

Mahé rummer også Morne Seychellois National Park, hvor du kan trekke, og det er også fra Mahé, at du kan sejle ud til småøerne i Saint-Anne Marine National Park lige ud for Victoria.

Der er mange, der besøger Mission Lodge, der er et af de historiske steder. Stedet fortæller historien om, hvordan man tog sig af slavernes børn i en missionsskole, og der er en smuk udsigt deroppefra, med en duft af kanel og eksotiske blomster.

Der er generelt masser af små hyggelige hjørner på øen, hvor man nemt kan finde et fredeligt hjørne og en smuk strand.

Læs også: Seychellerne – øerne med paradisets have

Hoteller og resorts på Mahé

Der er flere hundrede hoteller og resorts på Mahé, og derudover er der privat udlejning af værelser, lejligheder og huse, så der er nok at vælge mellem. Prisniveauet er generelt højt, sådan som det er i hele ø-riget. Her er et par gode bud på resorts, der alle ligger i den dyrere ende, men også leverer varen:

I Beau Vallon deler moderne og velfungerende H Resort og mere traditionelle Le Meridien Fishermans Cove en smuk strand med gode snorkelmuligheder. H Resorts villaer med lille pool foran er virkelig dejlige, og er alt det, man ville forvente af et resort på Seychellerne.

Constance Ephelia er et stort og moderne resort, der dækker en hel halvø med flere helt perfekte strande. Deres restaurant Corossol er også i absolut topklasse. Du kan også zipline og trekke her, og generelt får man gået noget, hvis man ikke vil køre i golfvogne.

Maia Luxury Resort er lige så eksklusivt som Constance Ephelia, men på en grundlæggende anden måde. Maia Luxury Resort er meget mindre, og her er der kun de smukkeste villaer og fokus på ro og samvær med dem, man er kommet med.

Maia Luxury Resort ligger helt fantastisk og har et serviceniveau, som de fleste 5-stjernede hoteller kun kan drømme om.

Hvis dit budget ikke er til de her steder, så er der masser af mindre guesthouses og privat udlejning. Strandene er de samme, for de er nemlig offentlige og frit tilgængelige for alle.

Her finder du gode tilbud på overnatninger

Praslin

Praslin er muligvis den smukkeste af de tre øer. Her ligger den ene af øernes UNESCO-nationalparker, og strandene er lige præcis så dejlige, som man tænker, de kan være. Der er også mange forskellige typer af strande og hoteller.

Find de bedste og billigste flybilletter her

Oplevelser og spisesteder på Praslin

Vallée de Mai naturreservat er et UNESCO-reservat, der ligger i Praslin nationalpark. Den er berømt for kokospalmen Coco de Mer, der har verdens største plantefrø og sexede former: Den kvindelige nød er formet som en kvindes skød og den mandlige som… en elefantsnabel!

Tag på en guidet tur, hvor I vandrer igennem den tætte skov på gode stier, og hør de fascinerende historier om den smukke skov. Også her kan en god guide gøre en forskel, og 7° South er et oplagt valg her. Nationalparken ligger midt i det hele på den lille ø.

Anse Lazio ligger på den nordlige side af Praslin, i Baie Chevalier. Den er regelmæssigt på listen over verdens smukkeste strande, og det er der en god grund til. Det er så også en ret fredelig og stor strand, så der er masser af plads. Flere hoteller har shuttlebusser hertil, og lokalbussen kører også herhen.

Det er oplagt at tage på udflugt til de små øer Cousin, Curieuse and St. Pierre, som med Masons Travel typisk er en del af en heldagsudflugt med en behagelig kæmpe-katamaran.

Cousin er en lille ø spækket med dyr, og Curieuse er en perle, man ikke må snyde sig for. Her vandrer kæmpeskildpadderne frit, og stranden er virkelig smukkere end smuk. St. Pierre er bare en klippeknold med svær snorkling, men meget malerisk.

Der er enkelte gode spisesteder, der ikke ligger på hotellerne, og her kan vi blandt andre anbefale Les Lauriers og St. Pierre Beach Restaurant. Den hyggeligste og mest muntre var dog Café Des Arts, der er strandcafe om dagen, fin restaurant om aftenen og danse- og cocktailsted i weekenden. Den ligger centralt på stranden Anse Volbert.

No1 Baie Sainte Anne er hyggelig med morgenmad, café og lækre kager.

Her finder du gode tilbud på solskinsrejser

2022 bliver et fantastisk rejseår – hvis du følger de her 5 rejsetips…

visit østrig, visit austria, banner
Banner - Backpack - 1024

Hoteller og resorts på Praslin

Paradise Sun ligger lige ud til en af de mest smukke strande, nemlig Anse Volbert. Det er en del af en sydafrikansk hotelkæde, og derfor er der fuldstændig styr på service og logistikken.

Hotellet har små hyggelige hytter med masser af træ ret tæt på stranden, så man kan høre havet. Der er en uformel strandrestaurant, som har en kæmpe buffet med alt godt fra havet. Det er et af de mest afslappede hoteller, vi kender på øerne.

Le Duc de Praslin ligger lige ved siden af Paradise Sun og er nabo til Café Des Arts. Det er et ret moderne 4-stjernet hotel med super lækre badeværelser og en smilende service i receptionen.

Udover værelserne rundt om en lille indre gård har de flere luksusvillaer på bakken med sigende navne som Villa 360, der har 360 graders udsigt fra poolen. Hotellet ligger næsten lige ved stranden. Hotellets restaurant La Pirogue er en nydelig restaurant med høje ambitioner og dejlig mad.

Les Villas D’Or ligger en smule længere nede af stranden og er en helt anden stil end de to førstnævnte hoteller. Her ligger klassiske og hyggelige hytter i en stor park, og fokus er på venlig service, ro og at nyde naturen.

Det er drevet af en lokal famile, der vil dig det bedste, og samtidig er der ikke antydningen af bling-bling eller noget prætentiøst. Du går få meter, og så er du ude på stranden Anse Volbert med den smukke udsigt. Villas D’Or er et sted, hvor man nemt føler sig hjemme.

Coco de Mer Hotel ligger på vestsiden af øen, så der er garanti for smukke solnedgange. Stranden er helt anderledes her – mere vild og utæmmet. Det 4-stjernede hotel har en del stamgæster, og det kan vi godt forstå, for her føler man sig velkommen fra første sekund.

Værelserne på Coco de Mer er pæne med et moderne touch og havudsigt. De har en række luksussuiter kaldet Black Parrot.

Restauranten er muligvis den bedste hotelrestaurant på øen med flotte og delikate anretninger, selvom det er en buffet-restaurant. Der er inkluderet guidede vandreture op til udsigtspunktet, og det er en smuk, svedende og underholdende oplevelse. Der er gratis shuttlebus til Anse Lazio.

Coco de Mer har også lokale ejere.

Gå på opdagelse i de bedste rejser og de bedste priser lige nu

La Digue

Den lille klippeø La Digue er et helt andet sted i livet end dens storebrødre Mahé og Praslin. Her er der flere cykler end biler, og livet går sin rolige gang. La Digue ligger ganske tæt på Praslin, og der er færge dertil med Cat Rose Ferry, så den er oplagt at besøge, hvis du vil ned i tempo og mærke ø-livet.

Det er også et oplagt sted, hvis du vil ud og trekke og bevæge dig. Når du ankommer til havnen, er du midt på hovedgaden og ved turistbureauet, så det er nemt at få hjælp til at komme videre.

Seychellerne - la digue - rejser

Oplevelser og spisesteder på La Digue

Livet på La Digue foregår primært til fods eller på cykel. Det er oplagt at leje nogle gode cykler fra cykelstederne i den lille havn og bruge dem til at komme ad den halvstejle vej rundt om øen. Læg mærke til, at der som regel ikke er lås på cyklerne. Der er også en del golfvogne på øen – mest til transport.

En af de mest oplagte oplevelser er at komme ud at trekke. Der er nogle steder, hvor det er rimelig enkelt, fx langs den verdensberømte strand Anse Source d’Argent. Men hvis du virkelig vil opleve naturen, er der ingen vej udenom at tage med på en guidet trekkingtur, hvor Sunny Trails Guide er den mest oplagte.

Det skal forstås helt bogstaveligt: Der er områder sydpå ved den gudesmukke – og ret hemmelige – strand Anse Marron, hvor du simpelthen ikke kan komme ind og rundt, hvis ikke du kender den helt præcise vej mellem klipperne. Selv erfarne trekkere giver op der uden en guide.

Det er en trekkingtur, du kun skal tage med på, hvis du er sikker på benene og har gode vandresko eller lignende, for du skal ud og balancere på klipper og vade igennem havet flere steder. Til gengæld får du set, hvor smukt Seychellerne kan være i al sin naturlighed og får oplevet Anse Marron nærmest for dig selv.

Der er meget stor forskel på strandene. Nogle er med sand, nogle med klippe. Nogle har ingen bølger, andre har massive bølger. Nogle få frarådes at svømme ved pga. understrøm. Så det er bare med at finde en ny strand hver dag, så du kan opleve hele paletten af skønhed ved vandet.

Fordi La Digue er mere low key, er der kun mindre hoteller og mange muligheder for at spise ude. Midt i byen på hovedgaden ligger den populære Fish Trap Restaurant med både lokale og internationale retter, den elegante Combava og endelig Mi Mum’s Takeaway, der som navnet antyder er enkel og velsmagende mad. De ligger allesammen inden for få hundrede meter i øens eneste by, La Passe.

RejsRejsRejs Banner_Zebra_930x180

Rejsetilbud Afrika

Her finder du alle vores rejsetilbud til Afrikas øer og fastland

Hoteller og resorts på La Digue

Der findes udelukkende familiehoteller, boutiquehoteller, hostels og hytter til leje, og langt de fleste er lokalt drevet. På den måde passer hotellerne rigtig fint til øen.

Patatran Hotel er oplagt for dig, der elsker flotte udsigter. Fra din terrasse eller fra poolen kan du se direkte ud på det smukke hav og følge vejrets gang og solens vandring. Det er et hyggeligt og gedigent hotel med en rimelig stor restaurant.

Den lokale strand Anse Patates er nogle gange god at svømme og snorkle ved, og andre gange er der for mange bølger. Stranden ligger lige foran hotellet og bliver næsten udelukkende besøgt af hotelgæsterne.

Patatran Hotel ligger lige ved nordspidsen af øen, så der er 1,5 kilometer fra byen, som er en flot cykeltur med et par stigninger undervejs.

Et godt alternativ er Chateau St Clou syd for byen, og ellers lej et hyggeligt værelse eller en hytte af de lokale.

Seychellerne er et sted, du skal opleve en dag. God tur til Mahé, Praslin og La Digue og de mange andre småøer – god tur til det Indiske Ocean.

Dette indlæg indeholder links til nogle af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil se, hvordan det foregår med samarbejder, så kan du trykke her.

Banner, engelsk banner, top banner

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

nyhedsbrev rejsrejsrejs banner rejser

Banner, engelsk banner, top banner

rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022

Om rejseskribenten

Jacob Jørgensen, redaktør

Jacob er en munter rejsenørd, der har rejst i snart 100 lande fra Rwanda og Rumænien til Samoa og Samsø. Jacob er medlem af De Berejstes Klub, hvor han har været bestyrelsesmedlem i fem år, og han har en omfattende erfaring med rejseverdenen som foredragsholder, magasinredaktør, rådgiver, forfatter og fotograf. Og naturligvis vigtigst af alt: Som rejsende. Jacob nyder både at rejse traditionelt som fx bilferie til Norge, krydstogt i Caribien og storbyferie i Vilnius, og mere ud-af-boksen rejser som solotur til Etiopiens højland, road trip til ukendte nationalparker i Argentina og vennetur til Iran.

Jacob er landeekspert på Argentina, hvor han har været 10 gange indtil videre. Han har tilbragt næsten et år i alt på at rejse igennem de mange forskelligartede provinser, fra pingvinlandet i syd til ørkener, bjerge og vandfald i nord, og har også boet i Buenos Aires i et par måneder. Derudover har han særlig rejseviden om så forskellige steder som Østafrika, Malta samt landene omkring Argentina.

Udover rejseriet er Jacob en hæderlig badmintonspiller, Malbec-fan og altid frisk på et brætspil. Jacob har desuden haft en karriere i kommunikationsbranchen i en årrække, senest med titel af Communication Lead i en af Danmarks største virksomheder, og har i en del år desuden arbejdet med den danske og internationale mødeindustri som konsulent, bl.a. for VisitDenmark og Meeting Professionals International (MPI). Jacob er i dag også ekstern lektor på CBS.

Kommentér

Kommentér

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Læs mere om:

Inspiration

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Rejsebilleder fra Instagram

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.