RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejsemål » Europa » Spanien » Ferie på Gran Canaria – 5 af de dejligste steder
Spanien Gran Canaria rejser
De Kanariske Øer Spanien

Ferie på Gran Canaria – 5 af de dejligste steder

Skal du til Gran Canaria på ferie? Gran Canaria er meget mere end det vi kender. Her er 5 insider-tips til øen.
blank blank

Ferie på Gran Canaria – 5 af de dejligste steder er skrevet af Per Wium

Spanien. Melenara Rejser

Ferie på Gran Canaria – på visit i Melenara

Rigtig mange danskere har været på ferie på Gran Canaria, og de Kanariske Øer er noget for sig, selvom de egentlig også er Spanien. Gran Canaria er ikke bare Gran Canaria; derfor er her nogle insidertips til øen. Vi starter i Melenara.

Melenara er en lille lokal by med en pragtfuld strand. Den ligger mellem lufthavnen og hovedstaden Las Palmas. Altså på østkysten. Det er her spanierne selv kommer, og de kan nyde en sandstrand af bedste kvalitet.

Hvis du vil bo billigt, har byen et hostel, Hostel Albacar Melenara, der ligger 400 meter fra strandområdet. Langs stranden ligger gode fiskerestauranter og hyggelige caféer.

Sandet er sort, og en teori er, at kanarierne netop har valgt sand, der ikke i første omgang lokker de nordeuropæiske turister til. Et karakteristisk kendetegn på Melenara er den store Neptun-statue, der står ude i vandet.

Find billige flybilletter til Gran Canaria her

Spanien, San Agustín Rejser

San Agustín

San Agustín ligger lige øst for det kendte Playa del Inglés. Stranden ved San Agustín har sort sand og er populær. Langs stranden ligger de store badehoteller. Der ligger også bungalows, og flere af disse kan lejes på AirBNB og andre portaler.

Der er ikke høje bjerge i San Agustín – og derfor næsten aldrig skygge. I modsætning til fx populære Puerto Rico, som ligger nede mellem to meget høje bjergsider. Det giver skygge enten formiddag eller eftermiddag, alt efter hotellets beliggenhed. I San Augustin kan du nyde solen hele dagen.

San Agustín er et trafikknudepunkt for adskillige busruter, og det er derfor nemt at komme til og fra med offentlig transport. Trafikknudepunktet ligger i gåafstand fra såvel stranden som de fleste af hotellerne.

Området har et shoppingcenter med mange restauranter. Måske lidt for mange, men konkurrencen er stor og priserne lave.

Find et godt tilbud på biludlejning her

Gran canaria arguineguin

Arguineguín

Arguineguín ligger syv km syd for den populære by Puerto Rico – altså på sydvestkysten. Her er mange, mange solskinstimer hele året.

Den er – i modsætning til fx Puerto Rico – en rigtig by med masser af lokale indbyggere. Arguineguín har en havn, og i nærheden af den finder du en dejlig strand. Arguineguín har masser af lokale barer og restauranter, og byen har bredt sig langt op i bjergene.

Hvis du booker en lejlighed i byen, skal du tjekke beliggenheden. Mange lejligheder ligger flere kilometer oppe i bjergene, og det er langt at gå – især hjem…

En helt særlig attraktion for badende gæster er den dejlige strand Patalavaca, der ligger lige nord for Arguineguín. Du kan spadsere til den på 20 minutter.

Tag på yogarejse i Spanien – se rejsetilbud her

Ferie på Gran canaria

Tasarte og Veneguera meget mere ferie på Gran Canaria

Vil du opleve storslået natur og højt til himlen? Så tag ind i landet.

Kør ad motorvejen mod Mogán. Når den stopper, skal du køre til højre mod selve byen Mogán. Nogle kilometer efter denne deler vejen sig i to. Du skal køre til venstre ad GC-200. Du kører nu op ad bjergsiden, og fem-ti minutter senere har du nået toppen, og på den anden side starter et storslået landskab.

Områderne hedder Tasarte og Veneguera.

Der er flere steder, hvor du kan holde ind på små rastepladser, og det skal du helt bestemt gøre. I flot vejr er det en helt unik naturoplevelse. Bagefter kan du køre tilbage ad samme vej – eller du kan fortsætte mod nord og køre med uret rundt om Gran Canaria.

Turen rundt om øen tager i hvert fald en times tid, men den er unik, fordi du kommer gennem så mange tableauer og typer af byer.

Find tilbud på overnatning i Veneguera her

Spanien, Gran Canaria Tasarte og Veneguera Rejser

Vecindario

Byen ligger 10 km syd for Las Palmas Lufthavn, og mange har set byen fra motorvejen, mens de haster sydpå. Vecindario er en rigtig by, og der bor masser af lokale. Der er en rar atmosfære, og der er masser af butikker, barer og restauranter. 

Elba Vecindario Hotel er fire-stjernet og rigtig dejligt. Absolut rimelige priser, gode værelser med altan – og ikke mindst: Pool på taget!

Hotellet Avenida de Canarias er endnu billigere og knap så udendørs fokuseret. Et glimrende hotel med billig morgenbuffet. Der er ikke strand ved Vechindario, men i bil eller med bus tager det ikke lang tid at køre til føromtalte San Agustin.

Læs mere om Spanien her

God tur til Gran Canaria – der er nok at gå i gang med.

Denne artikel indeholder links til en eller flere af vores samarbejdspartnere. Se hvordan det foregår her.

blank

Om rejseskribenten

Per Wium

Per Wium er 65 år. Han er vokset op i Aarhus og bor i dag i København. Per elsker at rejse. Hans foretrukne rejsemål er Polen og Spanien.
I Polen har han lejlighed i kystbyen Swinoujscie, og i Spanien rejser Per gerne såvel til Costa del Sol som til Kanarieøerne.Per er på Gran Canaria og Tenerife sammenlagt ca fire uger hver vinter.
Han har en facebookside om Spanien Turist ved spanske kyster og en om Swinoujscie og området i nærheden Oplevelser i Svinoujscie. På disse sider lægger han fotos og korte tekster op til inspiration for andre rejsende.

Til daglig beskæftiger Per Wium sig med musik. Han er musiker i bandet "Something" og han holder en lang række musikforedrag over hele landet, ja faktisk også af og til i netop Polen og Spanien.
Hans speciale er The Beatles og deres musik. Men også navne som Frank Zappa, Jimi Hendrix og ABBA er på Pers foredragsliste.

(Portrætfotograf: Alex Nyborg Madsen)

Kommentér

Kommentér

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Rejsebilleder fra Instagram

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.