RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejsemål » Europa » Portugal » Madeira » Madeira: 5 insider-rejsetips
Madeira Portugal

Madeira: 5 insider-rejsetips

Madeira er kendt for blomster, underskøn natur og ikke mindst Cristiano Ronaldo. Se rejseekspert Claus Andersens personlige 5 tips til øen. God læselyst!

Jeg har arbejdet på Madeira som rejseleder gennem de sidste 8 år. Jeg har også været rigtig meget på øen som privatperson og kender den derfor rigtig godt. Her er lidt om nogle af de ting, jeg synes, man skal tage sig til, hvis man besøger Ronaldos grønne ø i Atlanterhavet.

Se mere om forfatteren Claus Andersen her

1: Tag op på toppen af Madeira

Portugal - Madeira, bjerge - rejser

Madeira er måske mest kendt som en tropisk blomsterø. Men den er altså mere end 1900 meter høj. Når man først er oppe over 1500 meters højde, er naturen helt anderledes og meget mere rå. Et perfekt sted hvis man elsker at vandre, klatre eller køre mountainbike.

Er du mere til at leje en bil og kører øen rundt, så find et godt billeje-tilbud her

2: Tag en tur til lufthavnen

Portugal - Madeira, lufthavn - rejser

Madeira har en af verdens mest spektakulære lufthavne. Landingsbanen er bygget på mere end 180 betonpiller, da der ikke findes fladt landskab på Madeira. Der er faktisk både tivoliplads og cirkusplads under landingsbanen. Lufthavnen ligger lige ved en bjergside, hvor der er udsigtsplatforme til flyspottere, ligesom der også er en offentlig café i lufthavnen med flyspotter-balkon. Det er meget federe end at stå og fryse i november på Flyvergrillen i Kastrup. Og så hedder lufthavnen Cristiano Ronaldo International Airport.

Find et godt flytilbud fra flyvergrillen til Christiano Ronaldos hjemstavn her – tryk på “se tilbud” for den endelige pris

3: Til fodbold på Madeira

Portugal - Madeira, fodbold - rejser

Madeira er først og fremmest kendt for, at Cristiano Ronaldo er født på øen. Men øen har også flere professionelle fodboldhold. Især klubben Maritimo er rigtig god at se, hvis de er på hjemmebane. Deres stadion ligger i gåafstand fra både Funchal og Lido-området, hvor de fleste hoteller er. Og deres fans er nogle af de mest trofaste fans i Portugal. Deres stadion med plads til 12.000 fans har i snit omkring 10.000 tilskuere per kamp. Man kan sagtens tage børn med til fodbold på Madeira. Der er masser af børn til kampene, ligesom der også er masser af kvindelige fans til deres kampe.

Artiklen fortsætter efter boksen

Sådan kommer du nemt til Madeira Der er flyafgange fra Danmark: Her er et eksempel fra Momondo. Her er et par hoteller i Madeira, som vi kan anbefale: Hvis du har brug for tips og tricks til, hvordan du planlægger din rejse til Madeira, kan du læse vores store rejseguide her. Du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev, der kommer 1-2 gange om måneden, hvis du vil holde dig opdateret med både tips og tricks til Madeira eller til rejser andre steder i Portugal. I denne boks er der links til en eller flere af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil læse mere om, hvordan det foregår, så se her.

4: Besøg Camara de Lobos

Portugal - Madeira, både - rejser

Camara de Lobos er en lille by, der ligger på Madeiras sydkyst. Den er lidt en tidslomme, hvor de lokale stadig lever mest af fiskeri og banandyrkning. Der er af samme årsag næsten ingen hoteller i området, selvom det er den mest pittoreske by på Madeira. Den er også en lavindkomstby af samme årsag, da man ikke er stået på turistræset – hvis man lige ser bort fra et par caféer og et par souvenirbutikker. I Camara de Lobos dyrker man bananer, fanger fisk og spiller kort nede på havnen.

Find et godt tilbud på en afbudsrejse til Madeira her

5: Fado på Arsenio’s

Portugal - Madeira, Fado - rejser

Fado er en portugisisk sang-art, der er meget populær i Lissabon. Men man har den også på Madeira. Og vil man gerne opleve Fado, så vil jeg foreslå, at man besøger Restaurant Arsenio’s. Den ligger lige midt i den gamle by. Stedet er familieejet og har rigtig gode Fado-sangere hver eneste aften. Fado foregår på den måde, at sangerne skiftevis synger deres melankolske viser på scenen, mens man sidder og spiser. Det er super stemningsfuldt og noget, man børe gøre, hvis man holder af flotte sangstemmer.

Ved du hvor du skal bo på Madeira? Find et godt hoteltilbud her

Læs mere om rejser til Portugal her

Madeira har masser at byde på – måske ses vi hernede på ferie en dag.

Om rejseskribenten

Claus Andersen

Claus Andersen

Claus Andersen har rejst det meste af sit liv og ånder og lever for at rejse og for at være verdensborger.
Han lever af at være rejseleder, foredragsholder, blogger og med turismeudvikling i diverse lande. Claus er på farten det meste af året og har det fint med sin rastløshed og elsker at være rundt i verden og besøge alle de venner, han har fået gennem årerne på alle kontinenter.
Claus Andersen er også passioneret langturscyklist og har cyklet gennem mere end 30 lande, ligesom han også elsker at vandre og bestige vulkaner i fritiden. Jobbet som rejseleder kan til tider være stressende, og så er det godt med frisk luft og motion i eksotiske omgivelser når man har fri.
Claus har en ret omfattende blog på engelsk om sine rejser, som hedder travellingclaus.com, og en dansk udgave kan findes på rejsetossen.dk.

Kommentér

Kommentér