Montenegro banner
RejsRejsRejs » Rejsemål » Europa » Spanien » Málaga – seværdigheder i Andalusiens hjerte
Spanien

Málaga – seværdigheder i Andalusiens hjerte

Málaga
I Málaga har du Costa del Sols strande lige ved dine fødder - sammen med en masse gastronomiske glæder og historiske seværdigheder i de smalle gader midt i Andalusiens hjerte.
Montenegro banner    

Málaga – seværdigheder i Andalusiens hjerte er skrevet af Redaktionen, RejsRejsRejs.

Malaga kort - kort over Malaga

Ægte spansk charme i Málaga

Málaga er på mange måder det ideelle rejsemål, hvis du drømmer om en kombineret by- og badeferie i det sydlige Spanien.

Her ligger de dejlige strande på Costa del Sol lige for dine fødder, mens der oppe i byens gamle smalle gader venter masser af kulinariske oplevelser og spændende seværdigheder. Sidst, men ikke mindst, har du i Málaga det perfekte udgangspunkt for at udforske resten af Andalusien.

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Spanien Malaga by blomster rejser

Andalusiens hjerte og porten til Sydspanien

 • rrr banner 22/23

Málaga er en vigtig indgangsport til det sydlige Spanien og ikke mindst til den fantastiske solkyst, men traditionelt har kun en mindre del af de mange ferierejsende taget sig tid til at udforske selve byen, før turen gik videre mod kystens badebyer.

I de senere år har flere og flere rejsende dog fået øjnene op for, at Málaga ikke bare er en lufthavn, men i sig selv et spændende rejsemål. Man kan da heller ikke undgå at bemærke, at byen på det seneste har gennemgået en bemærkelsesværdig opblomstring med et fornyet havneområde, talrige nye museer og et væld af nyåbnede restauranter og hoteller.

Trods udviklingen har den smukke havneby dog formået at bevare sin oprindelige spanske charme.

Det var fønikerne, som grundlagde Málaga omkring år 800 f.v.t. Op gennem tiden har byen med den strategisk vigtige placering været under græsk, romersk og maurisk herredømme.

Den rige og til tider dramatiske historie fornemmer du tydeligt på en gåtur rundt i den gamle bydels labyrintiske gader, eller hvis du for eksempel besøger slottet Castillo de Gibralfaro fra det 14. århundrede. Herfra har du en betagende udsigt over stort set hele byen og Middelhavet.

Du bør også lægge vejen forbi den imponerende mauriske Alcazaba-fæstning, en anden af Málagas seværdigheder, og det romerske amfiteater, som først blev genopdaget i 1951.

Spanien By Rejser, malagas seværdigheder

I Pablo Picassos fodspor

Det er dog ikke kun for længst forsvundne folkeslag, som har sat deres præg på byen. I lidt nyere tid er Málaga blandt andet også kendt som fødeby for den verdensberømte kunstner Pablo Picasso. Enhver med interesse for kunst bør da også besøge Picasso-museet, som er indrettet i det flotte Palacio de Buenavista, hvor du kan se hundredvis af hans værker.

Efter en dag med sightseeing i byen eller afslapning på en af de nærliggende strande, kan du begive dig ind i den gamle bydel for at nyde godt af det store udvalg af spisesteder. Her er der rig mulighed for at stifte nærmere bekendtskab med Andalusiens specialiteter såsom paella, Espeto de Sardinas, lufttørret Serrano-skinke og ikke mindst de gode lokale vine.

Efter restauranterne i 1960’erne begyndte at servere retter med et internationalt tilsnit for at imødekomme turisternes smagsløg, har mange restauranter således de senere år i stigende grad fundet tilbage til regionens stolte gastronomiske traditioner og de originale opskrifter.

Du kan derfor glæde dig til en ferie med unikke kulinariske oplevelser, som er godt på vej til at blive en af de store attraktioner ved Málaga.

Montenegro banner

Rejsetilbud: Rejs til Mallorcas skjulte skatte med Escapeaway

Udflugter fra Málaga op og ned ad kysten

Du får nemt et par dage til at gå med bare at besøge seværdighederne i selve Málaga, men du bør også afsætte god tid til at tage på udflugter til nogle af de andre fascinerende byer og attraktioner i regionen.

Der er gode vejforbindelser fra Málaga både op og ned langs kysten og ind i landet, så har du lejet en bil, vil problemet ikke være at komme omkring, men snarere at vælge blandt de mange spændende udflugtsmål.

Find alle rejsetilbud med Escapeaway til Europa her

Málaga - frigiliana

Frigiliana, den hvide landsby

En times kørsel mod øst fra Málaga ligger det, der ofte bliver kaldt for en af Spaniens smukkeste landsbyer, Frigiliana. Den hører til de for regionen så karakteristiske hvide landsbyer, ‘pueblos blancos’, som ligger højt i terrænet med stejle brostensbelagte gader og ikke mindst hvidvaskede huse.

Byen er ikke stor, men du kan dog alligevel nemt ende med at bruge et par timer på at slentre rundt i de idylliske, snørklede gader med deres hyggelige restauranter og charmerende småbutikker. Slå dig eventuelt ned med en tallerken lækre tapas og nyd udsigten over landskabet ned mod kysten.

Frigiliana ligger i øvrigt lige i udkanten af nationalparken Sierras de Tejeda, Almijara y Alhama, så har du et par solide vandresko med, er det oplagt at vandre en tur ad en af de mange stier i det naturskønne område.

Du kan eventuelt slutte af med at køre ned til nærliggende Nerja for at tage en dukkert fra en af de dejlige sandstrande eller nyde udsigten over havet fra Balcón de Europa.

Find de bedste og billigste flybilletter her

Málaga - Ronda - Malagas seværdigheder

Ronda – tyrefægtning, arabiske bade og spektakulær udsigt

I byen Ronda, som ligger omkring 100 km vest for Málaga og dermed inden for fornuftig afstand til en dagsudflugt, kan du se en af Spaniens ældste tyrefægterarenaer fra 1785, La Plaza de Toros, med det officielle navn Real Maestranza de Caballería de Ronda. En af Málagas omegns seværdigheder, som man bare må opleve.

Byen er dog mindst lige så berømt for sin spektakulære beliggenhed helt ud til kanten af en stejl klippe. Rondas vartegn Puente Nuevo – den nye bro – står hen over den dybe El Tajo-kløft, som opdeler byen. Udsigten herfra er uforglemmelig.

Læg også vejen forbi de arabiske bade, Baños Árabes de Ronda, der hører til blandt de bedst bevarede af sin slags på den Iberiske Halvø.

Gå på opdagelse i de bedste rejser og de bedste priser lige nu

Málaga - cordoba - Malagas seværdigheder

Córdoba – imponerende verdensarv nord for Málaga

Kører du derimod 160 km mod nord, finder du Córdoba, som er en af Spaniens ældste byer. Her skiller særligt ét bygningsværk sig ud, den fantastiske La Mezquita, kendt som moskéen, der huser en katedral.

Den tidligere moské er måske nok ikke helt så storslået som før den kristne tilbageerobring af området i 1400-tallet, men den er fuldt fortjent optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Det gælder i øvrigt også for resten af Córdobas gamle bydel, hvilket gør byen til et fint udflugtsmål som et afbræk fra selve Málagas seværdigheder.

Det er en stor oplevelse at gå rundt inde blandt søjlerne i La Mezquita, men det er ikke til at komme uden om, at Andalusiens største historiske seværdighed er Alhambra i Granada.

Læs mere om Spanien her

Alhambra - Malagas seværdigheder

Alhambra i Granada – Andalusiens historiske trækplaster

Den betagende paladsby, som ligger omkring halvanden times kørsel fra Málaga, er uden diskussion det smukkeste levn fra tiden med maurisk herredømme i Spanien og tiltrækker næsten dagligt tusindvis af besøgende. Det kan derfor anbefales at reservere sine adgangsbilletter på forhånd via internettet, hvis man ikke vil ende i den lange kø og risikere ikke at komme ind.

Selve Granada er også værd at udforske, især den gamle arabiske bydel El Albaicín med dens små gårdhaver og smalle brostensgader. Tag en pause ved udsigtsterrassen på Plaza de San Nicolas, hvorfra der er en betagende udsigt over til Alhambra. Granada og Alhambra kan sagtens måle sig med Málagas seværdigheder og er i høj grad køreturen værd.

Læs mere om at rejse rundt i Europa her

Spanien bygning rejser

Nemt at leje bil i Málaga

Selvom Málaga er knudepunkt for regionens bustrafik, er det som turist som regel en fordel at leje en bil. Så er du helt uafhængig af køreplaner og har større frihed til at udforske regionens mange seværdigheder i dit eget tempo.

Ofte er det mest praktisk at leje en bil i lufthavnen, som betjenes af talrige biludlejningsfirmaer. Men hvis du først vil bruge nogle dage på at udforske selve byen og derfor ikke har brug for en bil med det samme, er det naturligvis også muligt at afhente en lejebil fra et udlejningskontor inde i byen.

Selvom det generelt er billigt at leje en bil i Málaga, og der er et stort udvalg af biludlejere, er det altid en god ide at tjekke priserne på forhånd og reservere sin bil hjemmefra.

 • rrr banner 22/23

God rejser til Andalusien og Sydspanien og nyd alle Málagas seværdigheder!

Malaga - strand - Spanien - både

Hvad skal man se i Málaga? Seværdigheder og attraktioner

 • Córdoba
 • Alhambra
 • Ronda
 • Frigiliana
 • Kunst af Pablo Picasso
 • Baños Árabes de Ronda
 • Real Maestranza de Caballería de Ronda
 • Puente Nuevo
 • Nationalparken Sierras de Tejeda, Almijara y Alhama

Denne artikel indeholder links til en eller flere af vores samarbejdspartnere. Se hvordan det foregår her

Sponsoreret indlæg. Denne artikel er skrevet i samarbejde med Mikkel Houmøller og billeje.info, en dansk hjemmeside, der formidler de bedste bil-lejetilbud, bl.a. i Spanien. 

Dette indlæg indeholder links til nogle af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil se, hvordan det foregår med samarbejder, så kan du trykke her.

Om forfatteren

Redaktionen, RejsRejsRejs

RejsRejsRejs.dks faste redaktion deler både egne personlige tips og tricks og fortæller om alt det, der sker i rejseverdenen.
Vi skriver artikler og guides, laver konkurrencer og giver dig de bedste rejsetilbud, rejseforedrag og rejsesjov.

Kommentér

Kommentér

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Emner

Rejsebilleder fra Instagram

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.