RejsRejsRejs » Rejsefavoritterne » Fodboldrejser, EM 2024 og Nations League – gode tips til fodbold på din ferie
Rejsefavoritterne Schweiz Serbien Spanien Tyskland

Fodboldrejser, EM 2024 og Nations League – gode tips til fodbold på din ferie

Fodbold, ferie, Brasilien, stadion, fan - rejser
Vi elsker at rejse, og vi elsker fodbold - og helst samtidig. Her er gode tips til fodbold på ferien.
Skodsborg banner Tropical islands Berlin

Fodboldrejser, EM 2024 og Nations League – gode tips til fodbold på din ferie er skrevet af Redaktionen, RejsRejsRejs.

Fodbold, fodboldrejser Stadion Fans rejser

Fodbold, fællesskab og lokale klubber

Der er mange gode grunde til at tage på fodboldrejser – endda også hvis du ikke er helt skør med fodbold. Fodboldrejser kan nemlig sagtens indeholde mange andre elementer end selve kampen.

Du skal selvfølgelig opleve selve byen og landet, hvor kampen bliver spillet, og der er altid mulighed for shopping, god mad og kulturelle oplevelser. Og så kan du forhåbentligt være vidne til en god omgang fodbold med det unikke fællesskab med andre fans, der hører sig til. 

Mange rejser ud for at se bestemte klubber, og andre får en stor oplevelse ved at støtte landsholdet til store landskampe i udlandet. Du kan også bare spørge dig omkring, når du alligevel er på ferie, om der ikke er noget fodbold i nærheden; det er der som regel. På den måde bliver dine ferier nemt til spontane fodboldrejser.

De store fodboldoplevelser på rejsen kommer tit i de små lokale kampe, som har stor betydning for de lokale der, hvor du er. Det er her, du møder noget, du ikke havde forventet, og hvor kulturen lever i sin reneste form.

Her på redaktionen hjælper vi gerne med, hvordan du forbereder dig på at tage afsted på fodboldrejser – eksempelvis til EM i fodbold i Tyskland i sommeren 2024, og vi har også andre guides, blogs og tips her.

Rejs på egen hånd eller få hjælp til dine fodboldrejser

Der er fodbold i hele verden, og næsten uanset hvordan du rejser, skal du nok støde på en kamp – eller endda selv blive inviteret med til lidt småspil på gaden. Derfor behøver du ikke planlægge alverden hjemmefra. Køb en tog- eller flybillet, tag ud og se, hvad der sker – det skader dog ikke at tjekke kampkalenderen på forhånd.

Det kan godt være svært at få billet til de store klubber og de store kampe. Derfor kan det nogle gange give rigtig god mening at lade et rejsebureau hjælpe med det praktiske. Det er ærgerligt at tage på fodboldrejser uden fodbold, hvis der er udsolgt, når du kommer frem til billetlugen.

Vi har også samlet en række rejsetilbud til forskellige store byer i Europa med endnu større fodboldklubber.

indgang, fans - rejser

Fodbold forener turister og lokale

Når du er på ferie og er turist, så kan det være svært at komme ud af turistrollen og den ‘boble’, man nogle gange lever i, når man er omringet af andre turister. Her er fodbold en rigtig god måde at få hul på boblen og nå ind til de lokale.

Til en fodboldkamp er alle fælles om oplevelsen. Ingen ved, hvordan det kommer til at gå, og alle håber det bedste. Vi er en del af en begivenhed, som sker lige nu og her. Det er en helt særlig situation, som giver mulighed for at vise følelser og danne forbindelser til ellers fremmede mennesker.

Når der sker noget på banen, så reagerer vi i fællesskab. Glæde, morskab, frustration og forventning er universelle følelser, og når bolden ruller på stadion, har vi noget til fælles.

Tag en snak med sidemanden undervejs, veksl et par ord med de andre i øl- eller pølsekøen, smil til de lokale fans og klap med, når der sker noget godt. Fodbold åbner døre – også til de lokale, når du er på ferie.

Fodbold, rejser, fodboldrejser

Redaktør Jens rejser med landsholdet

Vi kan ikke selv dy os for at fortælle om de store oplevelser, som disse rejser giver os. RejsRejsRejs’ redaktør Jens tager selv på fodboldrejser mange gange om året, og han overværede fx på tætteste vis danskerne give irerne en fodboldlektion på deres hjemmebane i Dublin.

Jens anbefaler selv at rejse til en slutrunde et sted, hvor mange fans fra forskellige lande samles om fodbold, hygge og gang i den. Og så kan man ofte finde en lokal kamp rundt om hjørnet.

Han har selv oplevet fodboldslutrunder i Sydafrika, Ukraine, Frankrig, Rusland, Forenede Arabiske Emirater, Holland, Storbritannien og Qatar plus masser af enkeltstående fodboldrejser. Og der er mange flere på vej.

Når du rejser med landsholdet på udebane, bliver du en del af en stor gruppe danskere, som følger holdet tæt. Og du får oplevelser sammen med de andre, som er svære at beskrive. Det er det, fodbold kan.

Når du lader din egen rejsekalender styre af, hvor Danmarks fodboldlandshold spiller, kan du fx ende i spændende byer som Olomouc i Tjekkiet, Elbasan i Albanien, Saransk i Rusland, Cluj-Napoca i Rumænien, Kharkiv i Ukraine og Rustenburg i Sydafrika. Det er da rejseeventyr, der vil noget.

find et godt tilbud banner 2023
Schweiz - Silver Tray, togrejse, Alperne - rejser

Spændende fodboldrejser med landsholdet i 2024

Sommeren kommer i høj grad til at stå i europamesterskabets tegn. Slutrunden i EM i fodbold spilles i Tyskland, og rigtig mange danske fans og tilskuere tager afsted over grænsen for at støtte de rød-hvide. Danmark spiller sine gruppekampe i I EM i fodbold Stuttgart, Frankfurt og München mod henholdsvis Slovenien, England og Serbien.

Udover fodbolden er der masser at opleve i Tyskland, og det kan næsten kun give minder for livet at bruge sommeren på EM. Det er nemt at komme til, nemt at komme rundt og nemt at komme hjem igen.

Til efteråret starter Nations League, og her skal vi lidt rundt i Europa. Solrige Spanien, spændende Serbien og smukke Schweiz er på menuen i efterårets kampe, og igen er der store oplevelser i vente. Kampene i Spanien og Schweiz spilles begge i oktober, mens kampen mod Serbien i Beograd spilles i november.

Alle tre rejselande er vi ret vilde med, og vi kan kun anbefale, at du kaster dig ud i det og tager med på fodboldrejser. Det er supersjovt!

Se meget mere om at rejse til fodbold her

Rigtig god fodboldrejse – vi ses til fællessang, fadøl, fodbold og ferie!

Rejser, fodbold

5 måder du kan få mere fodbold på rejsen: 

  • Rejs med landsholdet ud og bliv en del af noget større 
  • Besøg stadioner, når du rejser – der er mange interessante stadioner derude
  • Tag med til lokalbrag i provinsen, hvor du nu end er
  • Oplev en af de helt store fodboldkampe, fx Superclasico i Buenos Aires – så bliver du helt sikkert grebet
  • Rejs med til slutrunderne uanset om Danmark er med eller ej – der er garanti for god stemning

Om forfatteren

Redaktionen, RejsRejsRejs

RejsRejsRejs.dks faste redaktion deler både egne personlige tips og tricks og fortæller om alt det, der sker i rejseverdenen.
Vi skriver artikler og guides, laver konkurrencer og giver dig de bedste rejsetilbud, rejseforedrag og rejsesjov.

Tilføj kommentar

Kommentér her

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Rejsetilbud

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.