visit østrig, visit austria, banner
RejsRejsRejs » Rejsemål » Asien » Japan » Tokyo med børn – en lærerig ferie
Japan

Tokyo med børn – en lærerig ferie

Tokyo er en fantastisk by hvor kun fantasien sætter grænser. Tag børnene med på en uforglemmelig rejse
visit østrig, visit austria, banner

Tokyo med børn – en lærerig ferie af Kristian Bang Larsen

Tokyo - Japan - Rejser

Odaiba – det sjove Tokyo med børn

”Faa-aar, jeg keeeeder mig”, klynker poden.

Banner, engelsk banner, top banner

Sådan kan det let gå i Tokyo, der har alt hvad hjertet kan begære for både voksne og teenagere, men kan være et svært sted at være for børn. Legepladserne er få og små, transporttiderne lange, og hvad kerer en bette knejt eller tøs sig om shopping, sights og smarte restauranter?

Men der er faktisk et rigt udbud af børnevenlige aktiviteter i den japanske hovedstad. Her er museer, der aktiverer legesanserne, alskens temaparker og tivolier og store, åbne parker. Så her er en lille guide over børneaktiviteter, jeg kan anbefale i Tokyo.

I en megaby som Tokyo er afstand og transporttid altid et issue, men på den kunstige ø Odaiba står børneakvtiviteterne på geled langs monorailbanen, der fører dig rundt på øen med den imposante sci-fi-arkitektur.

Tokyo - Japan - børn - Rejser

Underholdningsoverload i storcenteret 

Storcentreret Decks er første stop og byder blandt andet på en hel etage bygget op som en forretningsgade fra 1960’erne komplet med old school spillehal. Det er sjovt. Der er desuden et Legoland Discovery Centre, et lille Madame Tussaud-museum, et Trick Art Labyrinth Museum, der præsenterer klassiske japanske visuelle tricks, samt Segas high-tech legeland Joypolis, med indendørs rollercoaster, spillemaskiner og virtual reality-ture. Så er ungerne underholdt, og du er fattigere.

Den hurtigste måde at komme hertil, er at tage direkte til  Odaiba Kaihin-koen Station (Yurikamome line). Er du derimod ude efter at opleve området på en anden vis, så kan du i stedet tage med havnerundfarten fra Takeshiba Ferry Terminal. Her bliver du sat lige ved Odaiba Marine Park nedenfor storcenteret Decks.

Læs mere om Decks her

Se de bedste rejsetilbud her

Find de billigste flybilletter til destinationen her

Japan - Tokyo - børn - Rejser

Videnskab er sjovt med børn

Næste stop: Museer er kun fede for børn, hvis de kan røre og prøve, og det kan de heldigvis på sci-fi museet Miraikan, der gør videnskab sjovt. Her kan hele familien prøve rumkapsler, lege med robotter og besøge det interaktive videnskabs-børneland ”curiosity field”.

Og til Odaiba-sidst: Ingen tur til solens rige uden et besøg i et onsen, et traditionelt japansk kurbad. Den store Ooedo-Onsen Monogatari er skabt til at være i den historiske Edo-periode. 

Mænd og kvinder bader adskilt (og nøgne) i de mange forskellige inden- og udendørs kurbade, men mødes iklædt deres sommerkimonoer (inkluderet i prisen – håndklæder ligeså) blandt de historiske restauranter, tivolispilleboder og souvenirbutikker. 

Det er ret sjovt og en smule kulørt – men japanerne elsker at tematisere og konceptualisere alting, så i virkeligheden bliver det ikke meget mere autentisk japansk end et fake historisk kurbad på en kunstig ø. Bemærk for resten: Ingen tatoveringer tilladt her – og i mange andre onsen – det er kun Yakuza-gangstere der har den slags. Så ved du det.

Sådan kommer du bedst herhen: Den nemmeste både at komme til temaparken er at tage til Telecom Center station (Yurikamome line). Alternativt kan du gå fra Miraikan, hvilket kun er få hundrede meter væk.

Se rejsetilbud til Tokyo her

Oplev Tokyo, japan - rejser til Tokyo

Picnic i parken

Den gamle olympiske park fra 1964, Komazawa Olympic Park, er ideel til en picnic og en rolig dag med familien. Her er tre fine legepladser samt et soppebassin, en cykeltræningsbane for børn (du kan leje cykler) og en skaterbane. 

De gamle olympiske idrætsanlæg er strøet omkring det store parkområde, og du kan næsten ikke undgå at vandre forbi en lokal fodbold- eller baseballkamp. Til tider afholdes også forskellige events i parken. Her er desuden nogle fine løberuter, hvis far eller mor skal have jogget lidt kalorier af sig efter al den lækre japanske mad.

Sådan kommer du bedst herhen: Adressen er 1-1 Komazawa-Koen, Setagaya-ku. Med fordel kan du komme direkte derhen ved at tage til Komazawa-Daigaku Station (Denentoshi line).

Senso-ji templet er Tokyos ældste og mest besøgte buddhistiske tempel, men ærlig talt: Det er ikke længe, børn gider glo på guldbuddhastatuer. Men det er ikke målet, men vejen dertil, der er det vigtige. Og den går gennem Tokyos ældste udendørs butiksarkade; et mylder af små boder, der sælger turist-tingel-tangel, traditionelt kunsthåndværk og søde sager nok til at sende småbørn i sukkerchok: manjū-konfekt af rød bønnepasta, rissukkerstadset arare og softice med eksotiske smage af grøn te, sesamfrø og azuki-bønner.

Det er sjovt at fare vild i mylderet. Går man til venstre ved selve templet, kommer man desuden til Asakusa Hanayashiki, Tokyos ældste Tivoli fra 1883. Mere charme og nostalgi end moderne action-rutsjebaner, men for mindre børn er det stadig fornøjeligt.

Sådan kommer du bedst herhen: Til både arkaden og templet er adressen 2-3-1 Asakusa, Taito-ku samt 2-28-1 Asakusa, Taito-ku, til tivoliet.
Skal du finde vej til templet, kan du tage til Asakusa Station (Asakusa, Ginza lines), udgang 1, 3, A4.

Tag på rundrejse i Japan se rejsetilbud her

Japan -Oplev  Tokyo - Temple - Natur - Rejser

Oplev Tokyo med børn – på den kulturelle måde

Tokyo Toy Museum er en gemt perle, der putter sig i en tidligere skole nede af en sidegade, et stykke fra byens mere opulente sights. Men det er et meget fint lille museum, fyldt med legemuligheder for især mindre børn (vuggestue til indskoling). 

Her er masser af old school analogt legetøj og spil at prøve, et tumlerum af træ for de allermindste og trælegetøjsskov for de lidt større. Der er daglige workshops, hvor børnene kan lave deres eget legetøj.

Sådan kommer du bedst herhen: Tag med det offentlige til Yotsuya-Sanchome station (Marunouchi line), udgang 2. Adressen er 4-20 Yotsuya, Shinjuku-ku.

Næste ting du skal opleve med børn i Tokyo er er verdens bedste nulevende animationsinstruktør er japaner og hedder Hayao Miyazaki. Du har nok allerede set nogle af hans dybt personlige og samtidig afsindigt populære tegnefilm som ”Min nabo Totoro”, ”Chihiro og heksene” og ”Det levende slot” – fyldt med poesi, energi, melankoli og humor – og hvis ikke, så er det stor fornøjeligt hjemmearbejde for dig og dine børn inden afrejse til Tokyo! 

Miyazakis magiske verdener kan du besøge fysisk I en forstad til Tokyo, og Ghibli Museum er turen værd, for det fantasifulde hus er lige præcist så poetisk, legesygt og empatisk som den store mesters film. I kan komme på besøg i tegnerens værksted, se unikke tegnefilm, der kun vises på museet, og lege i bus-katten fra Min nabo Totoro.

Museet er ikke særlig stort, men vanvittigt populært, og billetter skal bookes hjemmefra – der er intet billetsalg på museet. Billetter for den kommende måned sættes fri den 10. i hver måned, og der kan være rift om de populære datoer. Kom tidligt for at undgå kø. Eller I kan tålmodigt vente til 2022 hvor en reel Ghibli-temapark skulle være færdig. De første parkdesign-skitser er ude, og det ser feeeedt ud.

Sådan kommer du bedst herhen: For at komme til dette utrolige museum, se er det nemmest at tag til enten Kichijoji Station (Chuo, Keio Inokashira lines) eller Mitaka Station (Chuo line). I begge tilfælde er der en gåtur på et kvarter til museet. Adressen er 1-1-83 Shimorenjaku, Mitaka-shi.

Book hotel i Tokyo her

2022 er et brag af et rejseår! Se her hvorfor og hvordan

Marseille - Frankrig - rejser

Der er også Tokyo Disneyland. Det er ligesom alle de andre Disneylande med forlystelser, Mickey-merchandise og parader med tegnefilmsfigurer. Det er en heldagstur lidt uden for byen, og dine børn vil elske det – sådan er det bare.

Sådan kommer du bedst herhen: Hop på toget og tag til Maihama Station (Keiyo, Musashino lines), hvorefter du skal benytte den sydlige udgang.

Okay, jeg har faktisk ikke været i KidZania, men det lyder så sjovt, at jeg lige må nævne det. Kan du huske de der temauger i folkeskolen, hvor I legede by med butikker og legepenge og jobs til alle? Det er KidZania – bare med en rigtig bygget by i lilleputstørrelse med biler og butikker og banker og alting, hvor børn i alderen 2-12 år kan tilbringe dagen med at lege voksenverden som kirurg, brandmand eller professionel fodboldspiller, eller hvad barnehjertet nu begærer.

Der er dog rift om de populære job, siger mine kilder – sidste mand bliver fabriksarbejder på blyantfabrikken. Børnene får lokal KidZania-valuta for deres arbejde, som de kan bruge til at handle rundt omkring i byen. Det er på min, øh, min datters to-do liste.

Sådan kommer du bedst herhen: Start med at pakke en dagstaske og tag så toget til Toyosu Station (Yurakucho line, Yurikamome). Adressen på KidZania er Lalaport Toyosu 2-4-9 Toyosu, Koto-ku.

Læs mere om Japan her

visit østrig, visit austria, banner
Børn - Oplev - Tokyo rejser

Badeferie i Shimoda

Til sidst: Et par dage i vandkanten. Er børnene blevet slidte af mega-storbyens jag, er der faktisk ikke mere end to-tre timer med tog til en lille strandferie i badebyen Shimoda, der ligger i bunden af halvøen Izu. 

Det er de smukke hvide sandstrande og det klare blå Stillehav rundt om byen, der lokker, men ungerne vil også elske en tur til den flydende hav-zoo Shimoda Floating Aqarium, hvor de kan klappe sæler, fodre pingviner og se et imponerende delfinshow. 

For de voksne er der hyggelige cafeer og lidt monumenter og mindesmærker til de historisk interesserede; det var i Shimoda, at Japan i 1854 åbnende for samkvem med vesten efter mange års isolation. Det skete ikke helt frivilligt, da den amerikanske kommandør Matthew C. Perry ankom til havnen med sine sorte skibe.

Sådan kommer du bedst herhen: Trænger du til et par dage på stranden, kan du tage lyntoget Shinkansen til byen Atami, og derefter videre med det hyggelige bumletog ned gennem Izuhalvøen, hvor alle konduktører går i Hawaii-skjorter.

Tokyo er, på mange måder, stedet der rummer alt mellem himmel og jord. Hvis du i langtid har troet at Tokyo både er byen der kombinerer et utal af neonlys, besynderlige seværdigheder, samt milevis af sjove og forunderlige aktiviteter og tiltag, så har du ramt helt plet i den betragtning. Tokyo med børn er nemmere og sjovere end man tror.

Den japanske storby er dog et skønt sted at være, og helt sikkert en fantastisk rejsedestination, hvor der med sikkerhed er rigeligt at tage sig til, for både børn og voksne.

Rigtig god rejse til Tokyo med børn.

Læs mere om Tokyo her

Dette indlæg indeholder links til nogle af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil se, hvordan det foregår med samarbejder, så kan du trykke her.

nyhedsbrev rejsrejsrejs banner rejser

Banner, engelsk banner, top banner

rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022

Om rejseskribenten

Kristian Bang Larsen

Kristian Bang Larsen er kommunikatør og uddannet journalist. Han besøger jævnligt Japan, og især Tokyo, med sin datter og sin japanske kone.

Kommentér

Kommentér

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Læs mere om:

Inspiration

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Rejsebilleder fra Instagram

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.