RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejsemål » Asien » Vietnam » Oplev Vietnam på 14 dage
blank
Vietnam

Oplev Vietnam på 14 dage

Har du overvejet en rejse til smukke Vietnam? Her er en guide til hvad du kan nå på 2 uger!
Østeuropa- kulturbanner - rejser blank

Af Asia Tours

Sponsoreret indlæg. Dette indlæg er lavet i samarbejde med Asiatours, der er eksperter i at arrangere rejser i Vietnam og Sydøstasien.

Vietnam Halong Bay Bjerge Rejser

Hvad skal jeg opleve på 2 uger i Vietnam?

Vietnam er et fantastisk rejseland!

Men med en flyvetid på mere end 10 timer, så er det rart at have god tid til at udforske landets seværdigheder.

Her får du en smagsprøve på, hvad du kan nå at opleve på 2 uger i Vietnam.

blank

Hanoi – Vietnams hovedstad

Start i Hanoi, Vietnams hovedstad, der ligger i den nordlige del af Vietnam.

Det er en stemningsfyldt storby, der byder på interessante kontraster mellem smukke kolonitidsbygninger og historiske templer. Det ligger alt sammen side om side med nutidens moderne skyskrabere.

Der er store oplevelser i vente i hovedstaden.

Gå først en tur i Litteraturtemplet, der er et af de få tilbageværende eksempler på vietnamesisk arkitektur, og som tilmed var Vietnams første universitet. Besøg Ho Chi Minh Complex, der blev skabt for at ære Vietnams første præsident, Ho Chi Minh. Besøg Hanois specielle gader, f.eks. det gamle kvarters 36 gader, hvor hver gade er navngivet efter de varer, der oprindeligt blev handlet her. Ja, byen mangler ikke interessante seværdigheder.

Hanoi er desuden oprindelsesstedet for den vietnamesisk ret Bún chả (en suppe med blandt andet kødboller og dertil en skål risnudler), samt den vietnamesiske Egg Coffee. Det lyder måske ikke delikat, men er faktisk er en fløjlsblød kaffeoplevelse.

Vietnam - Ha Long Bay - rejser

Halong-bugten i Nordvietnam

Fortsæt sydøst til Ha Long-bugten, der er blandt Vietnams største seværdigheder. Du må næsten ikke besøge Vietnam uden også at opleve dette fantastiske område.

Ha Long-bugten er en del af UNESCO Verdensnaturarv og et af Vietnams mest specielle naturområder.

I den 1.500 km² store bugt rejser de grønklædte kalkstensklipper sig dramatisk op af det smukke vand, der skifter farve mellem dybblå og jadegrøn alt efter årstiden.

Ha Long-bugten er forbundet med interessante legender om drager, der fortæller, at klipperne opstod, fordi drager tabte juveler og jade ud af munden. På et minicruise i bugten kan du opleve klipperne tæt på og måske høre om legenderne.

Se et rejsetilbud med rundrejse i Vietnam her

Vietnam - Hue, palads - rejser

Hue i det centrale Vietnam

Hvis du er historieinteresseret, skal du fortsætte videre sydpå til den centrale del af Vietnam, hvor du finder nogle historisk interessante byer i både Hue og Hoi An.

Hue var Vietnams hovedstad fra 1802 til 1945, hvor Nguyen-dynastiet faldt. Hue er stadig kendt som den kejserlige by.

En af byens største seværdigheder er det kejserlige citadel, der blev opbygget i begyndelsen af 1800-tallet. Her kan du stadig opleve noget af byens royale fortid, der til dels er blevet genopbygget efter de skader, citadellet pådrog sig under Vietnam-krigen.

Hue er også kendt som Vietnams kulinariske hovedstad, og mange vietnamesiske retter stammer herfra. Du kan udforske kulturen ved at smage på Hues kulinariske skatte. Prøv f.eks. den lokale Bún bò Hue, en okse-nudelsuppe, som du kan finde over alt i byen. Eller smag på den lokale Huda-øl, der er resultatet af et samarbejde mellem Carlsberg og en vietnamesisk øl-producent.

blank

Hoi An

Lige sydøst for Hue ligger den charmerende kystby Hoi An.

Hoi An er en af de mest velbevarede historiske byer i Asien, da byen blev skånet for bomber under Vietnam-krigen.

I det 17.-19. århundrede var Hoi An en af de vigtigste havnebyer i denne del af Sydøstasien – og du kan stadig opleve den multikulturelle indflydelse i byen fra både Japan, Kina og Indien, f.eks. i den gamle bydel.

Den gamle bydel er et skønt mix af franske kolonitidsbygninger, kinesiske templer, japansk-designede broer og kanaler. Bydelen er på UNESCOs Verdensarvsliste, blandt andet på grund af de mere end 800 historiske bygninger, som bydelen rummer. De fleste forelsker sig i den gamle bydel. Gå en tur under de smukke lanterner, der lyser den gamle by op om aftenen.

Læs her for flere rejsetilbud i Asien

Vietnam - Mekong, flydende marked - rejser

Ho Chi Minh – Vietnams største by

Afslut din rejse i Vietnams største by Ho Chi Minh City, der ligger i den sydlige del af landet. Ho Chi Minh City er også kendt under sit tidligere navn Saigon.

Også her kan du opleve store kontraster mellem det moderne, dynamiske byliv over for de klassiske bygningsværker fra den franske kolonitid. Du kan f.eks. se det Gamle Posthus, der er tegnet af Gustav Eiffel, der også står bag Eiffeltårnet i Paris.

Ho Chi Minh City er desuden et godt udgangspunkt for halv- og heldagsture til Cu Chi-tunnellerne og Mekong-deltaet.

Cu Chi-tunnellerne blev bygget af Viet Cong’erne fra Nordvietnam under Vietnam-krigen. Det er en labyrint af tunneller, der fungerede som skjulested for operationer mod amerikanerne under krigen. Labyrinterne indeholder underjordiske kommandocentraler, træningsfaciliteter og opholdssteder.

Syd for Ho Chi Minh City ligger Mekongdeltaet, der blandt andet er kendt som Vietnams spisekammer. På de flydende markeder kan du købe alt, hvad hjertet begærer og få oplevelser, du længe vil huske. F.eks. en handelskvinde, der sejler rundt i en båd fyldt til randen af ananas. Smag også på lokale specialiteter i området såsom ”elephant ear fish”, der kun lever i Mekong-deltaet.

Vietnam - pho - rejser

Vil du afsted til Vietnam?

På 2 uger i Vietnam har du mulighed for at opleve de største af Vietnams højdepunkter samt interessant kultur, kulinariske oplevelser, spændende historie og smuk natur.

Tag på en rejse til Vietnam og få oplevelser for livet!

Bornholm banner 930

Om rejseskribenten

Asia Tours

Asia Tours

Hos Asiatours.dk kan du finde gennemtestede pakkerejser til et bredt udvalg af destinationer i Asien, f.eks. til Bali, Vietnam og Thailand.
Uanset hvilken destination, du vælger, er vores mål at sende dig på dit livs rejse. Vi fokuserer på at lave spændende rejseprogrammer til fornuftige priser, og vi arbejder hver dag på at give vores gæster fantastiske rejseoplevelser.

Asiatours.dk – Eventyrlige rundrejser

Kommentér

Kommentér