RejsRejsRejs » Rejsefavoritterne » Sommerferie 2024: Her er redaktionens 10 favoritter til sommer
Canada Costa Rica Grækenland Irland Kroatien Rejsefavoritterne Spanien Tanzania Thailand Tyrkiet Østrig

Sommerferie 2024: Her er redaktionens 10 favoritter til sommer

Her er redaktionens anbefalinger til en dejlig sommerferie i 2024.
Skodsborg banner Tropical islands Berlin

Sommerferie 2024: Her er redaktionens 10 favoritter til sommer er skrevet af Redaktionen, RejsRejsRejs.

Filippinerne - strand - solnedgang - rejser

Sommerferie 2024 bliver vild

Sommerferie i Danmark er super dejligt, men sommervejret er som bekendt lunefuldt herhjemme. Derfor kribler det nok i de fleste af os for at komme ud i den store verden. Sommerferien 2024 bliver nok også en vild omgang, hvor man skal bestille i god tid, hvis man skal være sikker på at få de bedste rejser.

Derfor får du her redaktionens bedste bud på, hvor sommerferien skal gå hen i år, så du kan få et brag af en sommer og få udlevet dine rejsedrømme. De bedste rejsedrømme er jo dem, der bliver til virkelighed.

Grækenland, Greece, græsk ø, strand, græsk strand, græske strande, både, ø, rejser, Sommerferie, sommer, feriepenge, skoleferie

Grækenland: Danskernes favorit til sommer

Når vi snakker populære, lækre og solrige lande, så kommer vi ikke uden om Grækenland.

Danskerne har altid elsket Grækenland; både hovedstaden Athen, den lækre græske mad og de mange fantastiske små øer, som udgør det græske øhav.

Grækenland byder på en blanding af lækre strande, udsøgte delikatesser – som friske oliven og feta – og en rig historie med masser at kulturarv; fx Parthenon på toppen af Akropolis og ridderborgen ‘Stormesterpaladset’ på Rhodos. Derudover er der selvfølgelig rig mulighed for shopping og naturoplevelser.

Grækenland har både kendte steder, du bare må opleve, og små skjulte skatte gemt væk fra turistmængderne.

Grækenland er især et oplagt valg, hvis du planlægger ferie uden for skolernes sommerferie. Vejret kan nemlig blive næsten ulideligt i juli og august, hvor temperaturer kan snige sig helt op omkring de 40 grader. Grækenland er derfor perfekt i juni måned, hvis du gerne vil undgå den aller varmeste sommerhede.

Sommerferie, Thailand, , sommer, feriepenge, skoleferie

Thailand: Besøg smilets land i din sommerferie 2024

Vores andet bud er meget længere væk fra Danmarks grænser, men en mindst lige så stor sommerferiefavorit hos danskerne, nemlig Thailand – smilets land.

Thailand er kendt for deres bounty-strande, de fede snorkel- og dykkermuligheder, storslåede templer og ikke mindst overdådig og fremragende mad.

Tag til Bangkok og oplev en hektisk og spændende storby, hvor de thailandske tuktuk-taxaer flyver forbi dig, og hvor madmarkederne bugner af frugt, grønt, kød og krydderier – både dem på land og de flydende markeder. Tag en pause fra den travle storby og tag ind i junglen, som ligger tæt på byen.

Søger du noget kulturelt, så har Thailand også masser at byde på. Tag til Chiang Rai og oplev Det Hvide Tempel, Wat Rong Khun, eller tag til den fantastiske ø Phuket for at se The Big Buddha.

Har du fået nok storby og kultur, så er der selvfølgelig det, som Thailand nok er mest kendt for, og som de gør til topkarakter: Et hav af udsøgte bounty-øer og paradis-strande.

Thailand har regnperiode i den danske sommer, så hvis du gerne vil have sol, varme og bounty-strande, skal du rejse til øerne Koh Samui og Koh Phangan eller nogle af de små mindre øer omkring Koh Samui, der ikke oplever samme regnperiode som andre steder i Thailand.

Her er noget for en hver smag, så indstil blot kompasset efter Thailand til din sommerferie og forvent smil og et “velkommen tilbage” fra de lokale.

Find alt om Thailand til din ferie her

Costa Rica: Sommerferie til natur- og dyreelskere

Tredje bud på listen er fortryllende Costa Rica.

Costa Rica ligger i Mellemamerika og er en overset perle. Med en beliggenhed mellem Nicaragua mod nord og Panama i syd giver Costa Rica dig også nem mulighed for at opleve endnu mere af kontinentet.

Costa Rica er et rent paradis af hvide bounty-strande og farverig regnskov. Der findes en del nationalparker rundt omkring. Er du dyreven, kan du flere steder gøre en forskel for at redde dyrene enten praktisk eller økonomisk. Du kan blandt andet komme ind på Jaguar Rescue Center, hvor de redder tukaner og dovendyr, der er kommet til skade.

Costa Rica er et lille land på størrelse med Danmark. Det betyder også, at der er kort til havet på begge sider, hvor det krystalklare blå vand lokker til en lækker dukkert. Så skal din sommerferie 2024 også være en badeferie – blandet med lidt vandsport og surfing – så bør Costa Rica være på din liste.

find et godt tilbud banner 2023
Kappadokien - Tyrkiet - balloner - rejser, Sommerferie, sommer, feriepenge, skoleferie

Tyrkiet: Svæv dig ind i et eventyrland til sommer

Vores fjerde anbefaling går til Tyrkiet.

De fleste tænker nok sol, strand og billige drikkevarer, når de tænker på Tyrkiet. Alanya og Antalya er fremragende eksempler på dette med kilometervis af liggestole lige ned til Middelhavet, lækre strandrestauranter og azurblåt vand.

Men Tyrkiet er meget mere end det. Drager du mod millionbyen Istanbul, ramler du ind i et fantastisk mix af moderne storby og oldtidskultur. Derudover er Istanbul også den eneste millionby i verden, som ligger på hele to kontinenter; nemlig både i Europa og Asien.

Tager du længere mod øst ind i landet, rammer du Kappadokien.

Området byder på smukke bjerge og et venlig folkefærd, men hvad Kappadokien virkelig er kendt for er deres luftballoner. Hundredvis af farverige balloner svæver stille og roligt over og mellem bjergtinderne og giver dig den mest storslåede udsigt over nationalparken og de surrealistiske landskaber.

Der er rimelig varmt i Tyrkiet på den tid af året, men hvis du kan klare varmen, er det bare med at komme afsted til sommer.

Kroatien, Croatia, vand fald, sø, skov, natur, rejser, Sommerferie, sommer, feriepenge, skoleferie

Kroatien: Badeferie ud over det sædvanlige

Vores femte bud er lidt tættere på hjem; nemlig smukke Kroatien.

Kroatien er perfekt til sommer. Landet byder på krystalklart vand, smukke øer og middelhavsmad med masser af smag. Med en kyststrækning på over 600 km og over 1000 øer er der rig mulighed for at boltre sig i havet, sejle fra ø til ø og smage på alt godt fra havet.

Søger du kultur på din sommerferie, så har Kroatien også masser at byde på. Tager du til Dubrovnik, nok en af Kroatiens mest kendte byer, finder du et hav af arkitektoniske vidundere som Sankt Johannesfæstningen, Sponzapaladset, Rektorpaladset, Franciskanerklostret og Dominikanerklostret.

Derudover er Kroatien også et fremragende udgangspunkt til at besøge Balkan og nogle af de andre lande i det tidligere Jugoslavien og omegn. Slovenien, Serbien, Ungarn og Bosnien-Hercegovina grænser alle op til Kroatien og er oplagte at besøge på vejen tilbage imod Danmark.

Hvis du kigger på rejser i sommerferie 2024, finder du de bedste rejsetilbud her

 • Alperne - Østrig - rejser
 • Ingen rejse til Afrika uden safarioplevelser

Oplev Østrig, Spanien, Irland, Canada og Tanzania i din sommerferie

Der er naturligvis også mange gode muligheder for sommerferie i resten af verden.

Østrig er et land, som mange forbinder med skiferier og sne, men det er faktisk også et fantastisk rejseland til sommer. Besøg hovedstaden Wien med alle de kulturoplevelser, byen byder på, eller tag på kør-selv ferie igennem landet – måske på vej til nogle af de mere sydlige lande som Frankrig, Italien eller Portugal.

Du kan også lave et stop i Spanien. Hovedstaden Madrid er en kulturperle ud over det sædvanlige, eller forsæt hele vejen til middelhavskysten og oplev Malaga, Granada og Solkysten.

Der kan blive temmelig varmt i Madrid om sommeren, og de fleste spaniere rejser selv fra hovedstaden, når sommervarmen rammer byen. Så hvis du leder efter mere behagelige temperaturer, er sommerferien et oplagt tidspunkt at drage mod de spanske kystbyer.

Har du mindre brug for at bade, men stadig en interesse for kultur og natur, er Irland et fantastisk bud. Irland byder på nogle af de smukkeste landskaber, man kan forestille sig. Ja, faktisk så smukke og majestætiske, at store dele af serien Game of Thrones blev indspillet på den grønne irske ø.

Skal du havde natur for alle pengene, så er Canada det ultimative rejseland til din sommerrejse. Enorme naturlandskaber, sneklædte bjerge, betagende søer og et rigt dyreliv gør det til en oplevelse, du vil huske for livet.

Og tilhører du dem, som bare elsker dyreoplevelser, så er Tanzania svaret. Med nogle af Afrikas bedste nationalparker og den verdensberømte tropeø Zanzibar er Tanzania svaret på dine sommerferieplaner, hvis du render rundt med et ønske om at se løver, elefanter eller flodheste i sine naturlige omgivelser.

Og er du mere til det nære, er Danmark jo som nævnt også dejlig om sommeren.

God sommerferie – uanset hvor ferien går hen.

Tanzania - Zanzibar, skildpadde, hav, strand - rejser

Her er de 10 bedste steder til din sommerferie 2024

 • Grækenland
 • Thailand
 • Costa Rica
 • Tyrkiet
 • Kroatien
 • Østrig
 • Spanien
 • Irland
 • Canada
 • Tanzania

Om forfatteren

Redaktionen, RejsRejsRejs

RejsRejsRejs.dks faste redaktion deler både egne personlige tips og tricks og fortæller om alt det, der sker i rejseverdenen.
Vi skriver artikler og guides, laver konkurrencer og giver dig de bedste rejsetilbud, rejseforedrag og rejsesjov.

Tilføj kommentar

Kommentér her

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Rejsetilbud

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.