RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejsemål » Mellemamerika og Caribien » Costa Rica » Costa Rica: En insiderguide
Guanacaste, solnedgang, rejser
Costa Rica

Costa Rica: En insiderguide

Smukke naturoplevelser, rigt dyreliv og kilometervis af strande. Rikke Bank Egeberg giver sine bedste insidertips til naturskønne Costa Rica.
blank blank

Costa Rica: En insiderguide er skrevet af Rikke Bank Egeberg.

Costa Rica, Monteverde, bro, regnskov, rejser

Oplev naturskønne Costa Rica

Er du til vilde naturoplevelser og aber, der vækker dig om morgenen? Så er smukke Costa Rica en oplagt feriedestination. Landet er på mange måder et foregangsland, hvad angår vindenergi og naturfredning. Hele 25% af landet er fredet og er i dag gjort til nationalparker. Her er, hvad du bør opleve i Costa Rica. 

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Bygning, Costa Rica, San José, rejser

Første stop er San José

De fleste ankommer til San José og bruger et par døgn her til at komme sig over sit jetlag. Brug tiden til at udforske Guldmuseet og Nationalmuseet med de præcolumbianske genstande i centrum for at få et lille indblik i den costaricanske kultur.

Jeg vil anbefale at bo i Escalante-området – specielt hvis du er en foodieMen når det er sagt, så er San José ikke særlig fascinerende. Afsted til reggae- og strandland på østkysten. 

Se månedens bedste rejsetilbud her

Fra San José til den caribiske kyst

Med sine 212 km kystlinje er der massevis af smukke strande, der kan udforskes. Her vil jeg anbefale at have base i byen Puerto Viejo, hvorfra man kan tage på utallige cykelture til de omkringliggende strande. I Puerto Viejo finder du en masse ‘ticos’, som de lokale kaldes, sammen med backpackere, surfere og gadekunst.

Tip: Lej en cykel og tag på dagstur til Punta Uva. Her kører du med stranden på din ene side og junglen på den anden i et skønt subtropisk klima. 

2021 bliver et brag af et rejseår! Se her hvorfor og hvordan

Banner - Bulli - 1024
Tortuguero, fugle, rejser

Flodsafari og havskildpadder i Costa Rica 

Når du nu befinder dig på østkysten og er godt afslappet efter et par dage i Puerto Viejo, kan jeg anbefale at tage på flodsafari i Tortuguero. Området minder på mange måder minder om Amazonas med sit rige dyreliv.

Mellem juli og oktober kan du opleve de enorme havskildpadder lægge æg her. Du kan kun komme til Tortuguero med fly eller båd, men det er hele oplevelsen værd. Bådturen i sig selv er utrolig smuk. 

Her finder du alle vores rejsetilbud til Caribien og Mellemamerika

Costa Rica, Arenal, vulkan, rejser

Fra det subtropiske klima til højlandet 

Selvom Costa Rica kun er en smule større end Danmark, er det imponerende, hvordan klimaet ændrer sig fra provins til provins. Puntarenas og Alajuela er begge regnskovsprovinser. I Alajuela kan du opleve den majestætiske vulkan Arenal med sine varme kilder. Et perfekt afslapningsmiddel efter en dag på farten på enten en vandre-, mountainbike- eller zipline-tur. 

I Puntarenas finder du Monteverde. Her kommer man virkelig ind i den helt specielle tågeskov, Costa Rica er verdenskendt for. Monteverde er et vaskeægte slaraffenland for ekstremsportsudøvere. Her bør du besøge byens insekt- og reptilmuseum. Advarsel: Der er sindssygt mange slange- og edderkoppearter i Costa Rica!

Hører du derudover til de modige, så er der selvfølgelig også mulighed for en natsafari. Jeg har ladet mig fortælle, at mange af skovens kryb er selvlysende. Jeg sagde pænt nej tak. Tree House Restaurant var dog et sted, jeg godt turde nærme mig om aftenen. Helt sikkert et besøg værd og book gerne bord i forvejen.

Her finder du billige hoteller i Costa Rica

Costa Rica, Manuel Antonio, strand, rejser

Langfingrede pelsdyr

Manuel Antonio er endnu en af da naturskønne nationalparker. Denne park er også et must på rejsen til Costa Rica. Mit bedste råd er at medbringe så lidt som muligt – og kun noget, du ikke ville blive ked af at miste. Her er mange pelsede lommetyve… Vaskebjørnene og aberne på strandene er ikke menneskesky, og de er ikke blege for at hapse dine genstande. De er specielt glade for madpakker, og af samme årsag er det strengt forbudt at medbringe mad i parken.

Spis eventuelt en stor morgenmad inden du bevæger dig ind i parken, hvis du vil være sikker på at være mæt hele dagen. Her har du en unik anledning til at smage den typiske costaricanske morgenmadsplatte. Gallo Pinto er en herlig sammensætning af ris, bønner med stegt banan, pølse og hvid ost. Tilsæt eventuelt lidt Salsa Lizano, så er det lige før, du kan kalde dig tico

Her er et godt flytilbud til Costa Rica – tryk på “vælg” for at få den endelige pris

Corcovado Nationalpark i Costa Rica

Hvis naturen er det, du er kommet for i Costa Rica, så bliver du simpelthen nødt til at besøge Corcovado. Det er beliggende i den sydvestlige del af landet og grænser op til Panama.

Halvøen hedder Península de Osa og er alle transporttimerne værd. Både til lands og til vands er der noget at opleve, da der også i dette område er mange hvaler og hajer. På strandene er det ikke unormalt at møde tapirer på sin gåtur. Her er efterhånden bygget mange boutique-hoteller, som kan anbefales som overnatningsmulighed. 

Her finder du alle vores rejsetilbud til Sydamerika

Guanacaste, solnedgang, rejser

Howdy, Guanacaste 

Guanacaste ligger i den nordvestlige provins, som typisk tiltrækker surfere, backpackere og dem, der vil spille golf. For mig er Guanacaste den provins, der minder mest om Texas – med andre ord en rigtig stolt cowboy-provins. Det oplever man bedst, når man besøger byerne inde i landet. Som turist er det dog ofte ved kysten, man opholder sig.

Hvis muligheden opstår, bør du besøge en kaffefarm i dette område, så du kan mærke den landlige idyl. Spørg ved samme lejlighed, om du må høre ‘el grito’. Så skal du nok få en særlig oplevelse af den lokale kultur, en god snak om fælleskab og dét at være fra Guanacaste. 

Her finder du gode tilbud på overnatninger

Santa Teresa, strand, rejser

Surferparadis i Santa Teresa

Santa Teresa er surfernes paradis med sine lange, brede strande. Et generelt tip er, at hvor end du befinder dig på hele vestkysten, skal du huske at gå ned til stranden og se solnedgang, hvis du kan. Det er balsam for sjælen udover det sædvanlige.

Santa Teresa er en mindre by, og selvom den er placeret smukt, vil jeg kun anbefale den, hvis du er villig til at tage langt for god surfing.

Her finder du gode tilbud på afbudsrejser

Samoa - rejse til Samoa palmer - rejser

Playa Samara og Playa Carillo 

Playa Samara er en mindre strandby med god busforbindelse til Nicoya. En skøn by, der også bruges meget af de lokale, og som har en dejlig afslappede atmosfære uden for mange larmende turister. Lej eventuel et par cykler og tag til Playa Carrillo – et skjult paradis for turisterne fem kilometer væk. Der er ikke meget at komme efter udover en lang strand fyldt med palmer. Der skal nok være en restaurant eller to, men ellers er det primært et sommerhusområde.

Husk at tjekke om krokodillen stadig lever ovre i den lille flod, der går ud i havet. De lokale siger, den kun svømmer ud i havet om natten for at fange føde. Jeg har min tvivl, men det har ikke stoppet mig fra at bade på stranden utallige gange. Natbadning sprang jeg dog let og elegant over… 

Find et godt tilbud på biludlejning her

Tamarindo, strand, rejser

Tamarindo i Costa Rica

Hvis du er til golf og har teenagebørn, så er Tamarindo perfekt. Ja, der er mange turister her, som smitter af på gadebilledet. Men når det er sagt, så er det også bare en strandby, hvor folk kommer for at slappe af og være på ferie. Og her kan du alt: Surfe, leje katamaraner, prøve kræfter med en bananbåd eller tage lidt ud af byen og spille golf.

Her finder du også restauranter i alle prisklasser, barer og diskoteker. Herfra kan du også besøge kaffeplantager for at komme lidt væk fra poolen eller stranden. 

Det var et lille udpluk af nogle rejseråd fra en insider. I en utopisk verden ville mit bedste rejseråd være at flytte dertil. Er du bare en lille smule åben overfor at møde lokalbefolkningen, oplever du de sødeste og mest hjælpsomme mennesker. Det har været medvirkende til, at jeg aldrig har følt mig utryg ved at rejse rundt i landet. 

Jeg har primært brugt offentlig transport. Dog vil jeg anbefale at tilkøbe en tur med afhentning i San José, hvis du ønsker at udforske Tortuguero og Corcovado National Park.

Rejser du med hele familien, kan det også godt betale sig et leje en bil. Vær dog opmærksom på, at det skal være en firhjulstrækker, da der er visse steder omkring Monteverde og Arenal – og sikkert mange andre steder også – hvor det kræver ekstra hestekræfter at passere. 

Se meget mere om at rejse i Costa Rica her

God rejse, nyd Costa Rica og pura vida!

Dette indlæg indeholder links til nogle af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil se, hvordan det foregår med samarbejder, så kan du trykke her.

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

blank

Om rejseskribenten

Rikke Bank Egeberg

Rikke, der til daglig studerer Interkulturelle markedsstudier og med en bachelor i Spansk sprog og kultur fra Københavns Universitet, har altid været meget videbegærlig på verden. Mødet med nye kulturer og rejser til spansktalende lande står altid øverst på ønskelisten. Udover lokale busture igennem bananplantager, hvor døren altid er åben og halve farme er med som passagerer, er sejlads også en af hendes foretrukne rejsemåder med en forventning om at udforske Caribien i båd efter endt uddannelse. Rikke har iøvrigt boet i Costa Rica, Barcelona og Colombia.

1 kommentar

Kommentér

  • Fantastisk Rikke – rigtig gode og levende beskrivelser, du er bare god til at beskrive alle de steder du har været

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Rejsebilleder fra Instagram

Unsupported get request. Object with ID '17841405729241451' does not exist, cannot be loaded due to missing permissions, or does not support this operation. Please read the Graph API documentation at https://developers.facebook.com/docs/graph-api

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.