RejsRejsRejs » Rejsemål » Europa » Tyrkiet » Antalya – det ultimative ferieparadis
Tyrkiet

Antalya – det ultimative ferieparadis

Havn, både, Antalya havn, udsigt, hav, rejser, tyrkiet,
Tyrkiet rimer på sol og sommer, kebab og kultur, Middelhav og moskéer. Det får du i rigt mål i Antalya. Og der er meget mere at komme efter.

Antalya – det ultimative ferieparadis er skrevet af Cecilie Saustrup Kirk.

Vandfald, Döner vandfald, natur, rejser Antalya,

Byen, der kan det hele: Antalya

Mange forbinder Tyrkiet med enten store kulturoplevelser, luksus badeferie eller smuk natur. Danskere søger oftest enten imod kulturskattene i Istanbul – den spraglede metropol, som spreder sig ud over to kontinenter – eller mod kystbyer som Alanya med kilometervis af lange hvide sandstrande.

rrr banner 22/23

Hører man til de mere naturelskende er Kappadokien et populært mål med regionens majestætiske og surrealistiske bjerge, som bedst ses fra luftballon. Men det fabelagtige ved Tyrkiet er, at man flere steder kan kombinere alle oplevelser og få det hele på engang – fx i underskønne Antalya på Tyrkiets middelhavskyst. 

Antalya er en velkendt størrelse i Danmark, og der flyver da også flere fly direkte fra Danmark hertil. I modsætning til mange andre kendte kystbyer langs Middelhavet, så er det lykkes Antalya at bevare sin sjæl, hvilket gør, at du kan få et reelt kig ind i den lokale kultur frem for en masseproduceret turismeoplevelse. Samtidig får du en storby, der tager fremragende imod sine gæster.

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

  • Turkish delight, butik, tyrkiet, rejser
  • krydderier, krydderibod, turkiet, rejser

Kultur og natur kombineret i Antalya

I Antalya står oldtidens ruiner side om side med nybyggede hoteller, og specielt det gamle historiske centrum Kaleici er et eftertragtet område. Her ligger blandt andet den næsten 2000 år gamle Hadrians Port kun to minutters gang fra hotellet RuinAdalia.

Hotellet er gået ekstra langt for at bygge et moderne hotel med respekt for fortidens historie. For mens hotellet er opbygget i ægte tyrkisk stil med gårdhave i midten, lækker swimmingpool og hyggelig restaurant og bar, så giver vinduer i gulvet et kig ned til hotellets ægte skatkammer.

Under dine fødder ser du ruiner helt fra det Østromerske eller Byzantinske Rige, gennem det Osmanniske Rige og helt frem til starten af Republikken Tyrkiet i det tyvende århundrede. Der er adgang til museet og de forhistoriske ruiner for offentligheden mod betaling, mens gæsterne på RuinAdalia har fri og gratis entre.

Området har masser af andre fantastiske attraktioner at byde på. Eksempelvis ligger Antalyas klokketårn og lystbådehavnen i den gamle bydel tæt på, og det samme gør flere gode shoppingsteder med både den seneste mode og tyrkiske delikatesser.

På det gamle marked finder du stadig butikker med alverdens farverige krydderier liggende ude foran og delikatessebutikker med turkish delight i alle eksotiske smagsvarianter.

Hører du til dem, der værdsætter naturoplevelser mere end shoppingcentre, så behøver du slet ikke forlade Antalya. Indenfor byens mure finder du Düden-vandfaldene, som er fordelt på to forskellige lokationer.

De øvre vandfald ligger i Düden Park og er en række af smukke vandfald, der leder ned gennem parken og gennem underjordiske grotter. Det nedre vandfald ligger derimod ud mod kysten og er et imponerende syn med de voldsomme mængder vand, der bliver smidt ud over klippekanten og falder ned og bliver en del af Middelhavet.

Se de bedste rejsetilbud her

Find de billigste flybilletter til destinationen her

Hav, udsigt, solnedgang, Kas,

Kast dig ud i det azurblå hav

Og Middelhavet må siges at være fantastisk at være den del af; heldigvis findes der et hav af muligheder for at blive en del af det.

Tag en af de mange både, der dagligt forlader havnen, og nyd en dag på havet. Her er der rig mulighed for at svømme, snorkle, dykke eller blot solbade på dækket. Dyk under overfladen og vær så heldig at møde farvestrålende fisk, havskildpadder eller endda små hajer.

Ikke langt fra Antalya, i sydvestlig retning mod byen Kaş, kan du kombinere badeferien med kultur og besøge den sunkne by Kekova tæt på øen med samme navn eller slottet Simena, alt imens du forbliver på båden.

Fortrækker du at blive på land, byder den tyrkiske kyst på masser af strande. Besøg fx Çıralı strand, som ud over at være et smukt område med natur og hav også byder på oldtidsbyen Olympos. Her ligger ruinerne fra gamle templer, markeder, mausoleer og kirker og giver et indblik i, hvordan folk har levet gennem tusinder af år.

Selve stranden er ganske køn, men er af sten, så det anbefaledes at leje nogle af områdets liggestole, medmindre man hører til dem, som nyder en ‘fuldkropsmassage’ leveret af områdets muligvis skarpeste og hårdeste sten.   

Tager du endnu længere mod sydøst, rammer du byen Kaş. Med en beliggenhed på en halvø er der herfra frit udsyn til havet på alle sider. Her finder du nogle lidt bedre strande og en enormt hyggelig by med en levende bymidte med plads til ren afslapning.

2022 er et brag af et rejseår! Se her hvorfor og hvordan

  • mad, brød og dip, tyrkiet, rejser
  • mad, rejer, tyrkiet, rejser
  • mad, svampe, tyrkiet, rejser

Smagsoplevelser fra hele paletten

Med så oplevelsesrige dage skal der også noget i tanken for at holde kroppen kørende. Heldigvis befinder vi os i et land, som elsker at kræse for smagsløgene og gerne med rigelige mængder.

De fleste restauranter i Antalya og resten af Tyrkiet starter gerne middagen med et lækkert udvalg af områdets grøntsager – gerne akkompagneret af luftigt brød med tzatziki, humus, haydari, svampe og lækre oste. Selv om de smager lækkert, så prøv alligevel at holde igen med det, for det er alt for nemt at spise sig mæt, inden hovedretten overhovedet når at ankomme.

Langs kysten er lokalbefolkningen naturligvis stærkt inspireret af Middelhavet, og nogle af deres mest udsøgte retter indeholder fisk, rejer og andet godt fra havet.

Langs de mange floder som ligger imellem havet og Taurusbjergene ligger små restauranter, som specialiserer sig i lækre fiskeretter. Oplevelsen når nye højder, når du får lov at spise din middag på ægte tyrkisk stil; siddende på puder ved lave borde ombord på en tømmerflåde på floden.

Selvom kystområdet forstår sig på deres fisk, skal du ikke snyde dig selv for de kendte tyrkiske specialiteter som döner kebab, biber dolmasi (fyldte peberfrugter), tavuk şiş (kyllingespyd) eller karnıyarık (fyldt aubergine,) som du kan finde overalt i Antalya.

Et andet højdepunkt i restaurantopleverne er Seraser Fine Dining Restaurant, som ligger i Antalyas gamle historiske centrum. Med en fantastisk hyggelig gårdhave, overlegen service og udsøgt mad lavet af råvarer af højeste kvalitet bliver det et restaurantbesøg, du sent vil glemme.

Så hvad end du søger store kulturoplevelser, luksus badeferie eller smuk natur – eller masser af lækker mad – så er Antalya stedet at besøge. God fornøjelse og velbekomme.

Se meget mere om at rejse i Tyrkiet hele året rundt her

RejsRejsRejs havde Joyvoy Studio som samarbejdspartner på turen. Alle holdninger er som altid redaktionens egne.

Dette indlæg indeholder links til nogle af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil se, hvordan det foregår med samarbejder, så kan du trykke her.

nyhedsbrev banner 22/23

Om forfatteren

Cecilie Saustrup Kirk

For Cecilie er verden hendes legeplads, og jo oftere hun kommer derud, jo bedre.

Hun har rejst det meste af hendes liv og oplevet alt fra Paris romantiske gader til Tokyos elektroniske neonskilte og Accras naturskønne vildtparker.

Hun elsker at lede efter de skjulte perler inden for kultur, oplevelser og mad, og fortrækker altid den lokale madbod og de autentiske forestillinger, frem for de internationale kædebutikker.

Hun har boet et halvt år i Sydkorea, og er fast besluttet på at bo i et andet land igen engang i fremtiden.

Næste mål på listen er Canadas storslåede vandfald og Australiens farverige koralrev

Kommentér

Kommentér

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Emner

Rejsebilleder fra Instagram

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.