Salzburgerland Banner 2022
RejsRejsRejs » Rejsemål » Asien » Cambodia » Cambodja-guide: De her templer skal du se
Cambodia

Cambodja-guide: De her templer skal du se

Cambodia - tempel - Angkor Wat
Mangler du rejse inspiration til Cambodja? I artiklen kan du lære mere om Cambodjas historie, spændende attraktioner og generelt hvorfor du skal besøge landets storbyer
Montenegro banner    

Cambodja-guide: De her templer skal du se er skrevet af Redaktionen, RejsRejsRejs.

Cambodia, cambodja, kort cambodja, kort cambodia, cambodja kort, cambodia kort, kort over cambodia, kort over cambodja, cambodia map, map of cambodia

Templernes land

Cambodja – også skrevet som Cambodia – er supereksotisk. Det er grønne rismarker med palmetræer, røde jordveje og træhytter på pæle. Det er også jungle, templer og smilende mennesker. Men det er ikke alt. Ved Cambodjas hovedattraktioner er der gode turistfaciliteter – til priser, som er lave efter danske standarder.

Cambodja byder på fantastiske oplevelser og templer, til enhver smag. Bliv klogere på, hvorfor Cambodjas hovedstad Phnom Penh er så fantastisk, hvorfor du skal sætte mere end én dag af til at besøge Angkor Wat og hvilke trope-øer du skal besøge.

I artiklen er der en lang række links til artikler her på RejsRejsRejs.dk og på forskellige gode rejseblogs. Du kan se hele listen nederst.

Asien, statue - rejser

Museer og seværdigheder i Cambodja

Der er masser af spændende museer, templer og seværdigheder rundt omkring i Cambodja. Her kan du nyde naturen. Eller du kan blive fortrolig med Cambodjas storslåede – og til tider tragiske – historie. Du vil med sikkerhed blive rørt og imponeret – også selv hvis du ikke sad forrest i historietimerne.

Khmerernes kultur er som skabt til turisme. Befolkningen er imødekommende, venlige og smilende. Som udlænding føler man sig meget velkommen og her er færre tegn på den turismetræthed og kynisme, man kan møde på overrendte destinationer. Et stort plus. Så… Cambodja er ubetinget et af vores yndlingslande. Det er unikt. Det er smukt. Og det har kant.

Hver af Cambodjas mange provinser har sit eget særpræg og sin egen identitet. Det ville være for omfattende at skrive om dem alle her, så derfor får du her udvalgte tips til steder og aktiviteter, som er noget ud over det sædvanlige.

munk tempel kultur - rejser

Angkor Wat 

Angkor var hovedstad i Khmerernes imperium. De storslående tempelkomplekser er Cambodjas største seværdighed – og klart på niveau med vidundere som Den Kinesiske Mur og Petra i Jordan. Angkor ligger lige nord for byen Siem Reap – et sted, som er godt rustet til turister med gode restauranter.

Angkors kongeansigter fortæller om en megaby, som blev forladt for snart 600 år siden. Tag det ind med alle sanser. Se trærødderne omklamre de massive sten og lyt til cikaderne under den bagende sol. Her brydes natur og fortid, selvom Khmer-imperiet for længst er væk.

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

ankor wat cambodia rejser - templer

Gå på opdagelse i spændende templer

Sæt mere end én dag af til de mange templer, for Angkor imponerer og tryllebinder.

For mange er Angkor synonymt med hovedtemplet, Angkor Wat. Men faktisk er Angkor et kæmpe område med masser af tempelkomplekser. Her kan du snildt bruge flere dage, hvis du er bare moderat interesseret i historie eller bygningsværker.

Templerne kan naturligvis ses i den rækkefølge, man vil. Men det kan være en idé at lægge en plan, så tiden bliver udnytter bedst muligt. Templerne er forskellige, og alle er som sådan et besøg værd.

Det mest kendte er naturligvis Angkor Wat-templet. Med de massive tårne og en arkitektur, der siger fald-bagover, er det bare et fascinerende bygningsværk. Se det langt fra, og du ser symmetrien og dimensionerne; fornemmer fordums storhed. Gå tæt på, og du ser detaljerne: gallerierne med de religiøse motiver fint hugget ind i de lange sandstensvægge. 

Andre populære templer og tempelkomplekser:

 • Angkor Thom, imperiets sidste store hovedstad.
 • Ba Yon, der mest er kendt for tårnene med de enigmatiske stenansigter.
 • Det træbegroede Ta Prohm, let genkendeligt fra filmen Tomb Raider
 • Det stejle Phnom Bak Heng – populært ved solnedgang og solopgang.
Phnom Penh - Cambodia - storby

Phnom Penh, hovedstaden i Cambodja

find et godt tilbud banner 2023

Cambodjas hovedstad var engang kendt som Asiens Perle. Nu blomstrer den igen til glæde for lokale og besøgende. Her er en behagelig atmosfære, som er unik for Phnom Penh – og perfekt til hygge og afslapning. Mange tager en weekend på landet for at geare ned. Men det kan man også sagtens gøre i Phnom Penh; et sted, der egentlig ikke føles som en storby.

Den franske kolonimagt har sat dybe spor, og caféerne, villaerne og de brede boulevarder vidner om en lang periode under fransk indflydelse. Maden ligeså. Det er bare én af de ting, som gør Cambodja til en helt anden oplevelse end Thailand, som turister ofte sammenligner med.

Indimellem henledes tankerne på et tropisk mini-Paris. Indtil øjnene får øje på en forfalden bygning fra tresserne. Så kommer tankerne hen på, at Phnom Penh næsten var tømt for mennesker under De Røde Khmerer. Og at byen både før og efter har været ramt af dyb fattigdom.

Som turist kan du dog forvente et Phnom Penh der udstråler hverdagsoptimisme. For sådan er khmererne som folkefærd: modstandsdygtige og positive. Desuden er byen ved at gennemgå en rivende udvikling. Det er ikke mange år siden, at byen fik sin første rulletrappe. Nu er her skyskrabere.

Phnom Penh - Cambodja - tempel - templer

Oplevelser i Phnom Penh

Men hvad er der så at se? Og hvorhenne? Sisowath Quay er byens flodpromenade; et område som er særligt charmerende. Her er mange caféer, restauranter og steder at overnatte. Om aftenen hænger de lokale ud, og atmosfæren er familiær. Der ligger også flere interessante udflugtsmål i nærheden: kongepaladset, Sølvpagoden og nationalmuseet.

Det er også værd at tage en dyb indånding og besøge torturfængslet S-21, Tuol Sleng, samt Choeung Ek, som var De Røde Khmerers henrettelsesplads i udkanten af byen. Mange tusinder blev ført fra S-21 til Choeung Eks massegrave under Pol Pots styre. Begge steder får man en dyster oplevelse, som giver et indblik i nogle af de rædsler cambodjanerne har gennemlevet.

Banner - Asien - 1024

Er man mindre til det reflekterende og mere til “drengerøvsaction”, kan man besøge en skydebane, hvor det er muligt at affyre forskellige typer våben. Arsenalet byder blandt andet på stormgeværer og raketstyr. I 2018 mistede en lokal og en turist livet på en militærskydebane, så… vi anbefaler, at man lader være – uanset om det er lovligt eller ej.

Efterhånden har Phnom Penh fået et natteliv, som vi godt tør anbefale. Som alle steder gælder det, at man skal tænke sig om. Spil ikke smart. Smart er dumt. Men ellers kan du regne med en sjov aften ude. Der er et godt udbud af natklubber og barer. Og heriblandt nogle gamle klassikere, såsom Heart of Darkness.

Sihanoukville og tropeøerne i Cambodja

Lyst til en strandtur? Så bør du slå vejen forbi Sihanoukville i det sydlige Cambodja. Her finder du smukke, hvide sandstrande. Og de er ikke alt for overrendte – endnu. Af aktiviteter i og omkring byen kan nævnes: dykning og snorkling, sjove vandsportsgrene af forskellige slags samt et lokalt tempel, Wat Leu. Du kan også lære at lave cambodjansk mad eller se det smukke Kbal Chhay-vandfald.

Både om dagen og aftenen kan du gå på byens markeder og shoppe friske frugter og souvenirs. Ren hygge. Omkring rundkørslen med de gyldne løver, som i sig selv må regnes for en seværdighed, er der restauranter og barer, der også er værd at besøge. I det hele taget er Sihanoukville et sted, hvor du kan slå håret ud – og gå på udkig efter lidt selvforkælelse. 

Der er også gode muligheder for et rimelig uforstyrret strandliv på Koh Rong, Koh Rong Saloem og Koh Thmei.

 Cambodja - Tempel - Natur - templer

Tour de Khmer Rouge i Cambodja

Interesseret i Cambodjas nyere historie? Så tag på din helt egen “Tour de Khmer Rouge”. Der er mange steder, som har tilknytning til tiden under De Røde Khmerer. Og sætter du dig ind i historien, er de rigtig mange interessante steder at besøge. Også selvom de ikke nødvendigvis er rettet mod turisters smag for komfort.

Er man ikke så meget til det historiske, kan de foreslåede steder være gode at besøge alligevel. For fik vi sagt det? Der er masser af smukke omgivelser i Cambodja.

Hvad med et besøg til Anlong Veng nær grænsen til Thailand? Her finder du De Røde Khmerers sidste bastion, Pol Pots gravsted og de skønne Damrek-bjerge. Historiens vingesus er stærk, og udsigten over det lavtliggende land er fantastisk.

Her kan du også se Ta Moks sø med de døde træer, hovedløse Khmer Rouge-statuer i en klippevæg og resterne af de sidste Khmer Rouge-lederes boliger. Det hele er en smule bizart, men det er også en unik oplevelse.

Preah Vihear - rejser - templer

Flere templer i Cambodja

Preah Vihear-templet er et andet oplagt sted at besøge, der ligger tæt på Anlong Veng og grænser op til Thailand. Her har De Røde Khmerer også huseret. Der er i det hele taget meget historie forbundet med Preah Vihear. Området har blandt andet været genstand for en langtrukken grænsestrid mellem Thailand og Cambodja. Men der har været ro i området den del år.

Når du har passeret tempelkomplekset – som er ret stort – kan du stille dig på klippekanten. Her får du en storslået udsigt. Templet er bygget i samme stil, som man kender det fra Angkor. Alligevel er Preah Vihear specielt nok til at være et besøg værd. Du skal nok regne med, at du må rejse lidt efter et sted at overnatte. Men vi tror alligevel ikke, at du vil fortryde det.

Vores sidste anbefaling er Pailin. Den lille by ligger cirka 80 kilometer fra Cambodjas andenstørste by, Battambang. Ligesom Anlong Veng er Pailin en af de sidste Khmer Rouge-højborge. Udover at gætte på, hvem af indbyggerne der mon er (tidligere) Rød Khmer, kan du: bade i en yndig flod, besøge Flamingo Casinoet eller måske hænge ud i Bah Hoi Village.

Det er iøvrigt oplagt at kombinere Cambodja med det endnu mere oversete land mod nord, Laos.

God rejse til Cambodja!

Angkor Wat, tempel - rejser - templer

Hvad skal du se i Cambodja? Seværdigheder og attraktioner:

 • Angkor Wat-templet
 • Angkor Thom-templet
 • Flodpromenaden Sisowath Quay
 • Torturfængslet S-21 (Tuol Sleng)
 • De Røde Khmerers henrettelsesplads Choeung Ek
 • Wat Leu-templet
 • Kbal Chhay-vandfaldet
 • Øen Koh Rong
 • Khmer Rouges højborge
 • Anlong Veng
 • Landsbyen Bah Hoi

I denne artikel er der links til følgende blogs: Rejsetanker.dk, Backpackerne.dk, josephine.helbrandt.dk, Afterglobe, 5 fodspor, OnTrip og Gaths-rejseside.dk.

Dette indlæg indeholder links til nogle af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil se, hvordan det foregår med samarbejder, så kan du trykke her.

Om forfatteren

Redaktionen, RejsRejsRejs

RejsRejsRejs.dks faste redaktion deler både egne personlige tips og tricks og fortæller om alt det, der sker i rejseverdenen.
Vi skriver artikler og guides, laver konkurrencer og giver dig de bedste rejsetilbud, rejseforedrag og rejsesjov.

Kommentér

Kommentér

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Emner

Rejsebilleder fra Instagram

Cannot call API for app 591315618393932 on behalf of user 10223349763506603

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.