RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejsemål » Asien » Thailand » Alt om rejsen til Thailand
Thailand - Koh phi phi
Thailand

Alt om rejsen til Thailand

Banner RejsRejs Rejs
 

Danskerne har virkelig fået øjnene op for Thailand, og landet er hyppigt besøgt i den danske vintertid, når vi alle går herhjemme og sukker efter sol og sommer. Foruden varme og god mad har Thailand en masse at byde på, og der er noget for enhver smag uanset om man er børnefamilie, kærestepar eller backpackere. Vi har lavet denne oversigtsartikel, hvor du kan dykke ned i de forskellige muligheder for at få det maksimale ud af fantastiske Thailand. I artiklen er der en lang række links til artikler her på RejsRejsRejs.dk og på forskellige gode rejseblogs. Du kan se hele listen nederst.

Thailand – et af verdens nemmeste rejselande

Thailand består, udover fastlandet hvor du finder f.eks. Chiang Mai, Bangkok og Khao Lak, af små øer Bl.a. Koh Jum og Koh Surin.  Se her bud på 5 øer i Thailand du bør besøge. Er du til strand og afslapning skal du en tur sydpå, men er du mere til adventure og historie, er den nordlige del af Thailand måske mere dig. Tager du nogle uger afsted kan vi kun anbefale at kombinere de fantastiske muligheder som Thailand byder på.

Rejse til Nordthailand

Chiang Mai

Chiang Mai ligger ikke langt fra Laos og Myanmar, og der er gode muligheder for unikke kulturelle oplevelser. Stedet er også perfekt til shopping af lokalt fremstillede produkter. Chiang Mai er den største og mest kulturelle by i Nordthailand. Meditation, golf, kultur og cykling er bare en brøkdel af de ting vi kan anbefale, du fordyber dig i hvis du besøger området. Chiang Mai er en stor by i stadig vækst, og du kan finde et væld af markeder, restauranter og barer. Fx kan du besøge Chiang Mai Food Market.

Bangkok

I Bangkok er der en masse muligheder, og oplevelsen du får her er meget unik i sammenligning med resten af destinationerne i Thailand. Du kan fx besøge Wat Pho, som er et af de ældste templer i Bangkok, slentre ned af Khao San Road, og hvis du er lækkersulten og har hang til en luksusoplevelse, så prøv en high tea buffet. Foruden det pulserende storbyliv kan man med fordel opleve byen på cykel. Det foregår med en guide, og det er en god og sjov måde at se byen på, og det er velegnet til hele familien.

Kvinde danser i regnen i Chiang Mai, Thailand, rejserRiver Kwai

Floden er verdenskendt og er en af Thailands største turistattraktioner grundet dens kendte historie. Her kan man ikke tage til uden at besøge broen over floden, som i sin tid er bygget af blandt andet krigsfangere fra England, USA og Australien da Japan besatte Thailand under anden verdenskrig. Området omkring River Kwai er rig på historie og her er der gode muligheder for at opleve Thailand på en lidt anden måde end hvad du ofte hører og ser om Thailand.

Rejse til Sydthailand

Hua Hin

Der er kun tre timer fra Bangkok til Hua Hin. Strandbyen er særligt kendt for vandsport, kite surfing og golf. Det er indbyggernes, og faktisk også den kongelige families foretrukne feriested, og er du den aktive type, som særligt er glad for golf, kan en tur til Hua Hin bestemt anbefales.

Khao Lak

Idyl og afslapning kendetegner stedet, som endnu ikke er overrendt af turister. Det giver dig derfor rig mulighed for at finde plads på de lange smukke strande. Udover afslapning, har man i Khao Lak mulighed for dykning, snorkling og man kan fx også tage på udflugt til Khao Sok Nationalpark.

Thailand - Khao Sok National ParkKrabi

Krabi er efterhånden blevet til en af de største attraktioner for turister. I Krabi finder du alt hvad hjertet begærer og fordi området endnu ikke er hoppet med på bølgen hvor alt indrettes efter turister, kan du med fordel tage dertil for at opleve den lokale kultur. Dog er det ikke stedet hvis du gerne vil være lidt alene og ikke ønsker at støde ind i andre turister.

Rejse til øerne i Thailand

Phuket

Phuket er den største ø, og mange turister tager hertil. Mulighederne er utallige, men du kan fx tage på udflugt til Phang Nga Bay og se James Bond island og den flydende by, eller tage syd på og besøge Koh Racha Yai.

Thailand - Phuket - buddhaKoh Ngai

Øen er en af de mest kendte af de små øer. Øen emmer af stemning og idyl, hotellerne ligger ned til
stranden og består mest af bungalows; og selvom øen ikke er øde, kan stemningen og atmosfæren der hersker, sagtens få en til at føle at man er landet midt i en fortælling om Robinson Crusoe. Koh Ngai er kendt for lange hvide strande og de fleste tager der til for at dykke – for eksempel kan børnene snorkle direkte fra stranden.

Læs om familierejser her

 

Koh Jum

Koh Jum består nærmest af to dele – bjerge og klipper nord på og fladt landskab med lange strande mod syd. Øen er kendt som Koh Jum eller Koh Phu, men faktisk reflekterer de to navne øens to halvdele, hvilket den lokale befolkning går meget op i. På denne ø er der et hav af muligheder fordi du både får bjerge og strande, hvilket giver dig en unik mulighed for både at prøve lidt af hvert. Bjerget Mount Phu på den nordlige halvdel er knap 500 meter højt og kan nemt bestiges, hvis du er i bare nogenlunde almindelig form.

Sydpå kan du snorkeldykke i det klare vand og nyde den afslappende atmosfære på den lange strand. Der er dog en del klipper i vandet på denne ø hvilket kan gøre badning lidt besværligt. Til gengæld er klipperne skyld i at de flotte fisk ofte kommer langt ind mod land. Øen er ikke overrendt af turister, så dette er et sted hvor man kan få lov at opleve lokalbefolkningen. Oplev for eksempel øen ved at leje en af de populære tuk-tuk.

Man kan også besøge Koh Tao eller Phi Phi øerne.

Thailand - elefanterKoh Surin

Er et af de smukkeste steder i Thailand. Øen er en del af Surin øerne og er faktisk gjort til Koh Surin Nationalpark. Øen har smuk uspoleret natur med jungle og lange hvide sandstrande med
krystalklart vand.

Koh Chang

Denne ø er fantastisk, og der er rig mulighed for virkelig at komme ud og bruge benene. Blandt andet er vandring yderst populært og man kan komme afsted med fantastiske lokale guides som kender området som deres egen bukselomme. Det er en unik måde at se øen på, og samtidig slipper du for danske/skandinaviske rejseguides. Man kan også besøge øen i regntiden som dette blogindlæg anbefaler, da der, på det tidspunkt, er et mindre antal turister og lavere priser.

Thailand - Koh changKoh Chang kan også kombineres med en tur til Cambodia, hvis du gerne vil udnytte muligheden når du alligevel er der.

Læs om Cambodia her

 

I denne artikel er der links til følgende blogs: A World of Backpacking, Rejseri.com, Danish Adventurer, Helles Univers, Golfersglobe, Eventyrstyrelsen.dk, Voresrejseoplevelser.dk, 5 fodspor, Gaths-rejseside.dk og Brians Blog.

Emner

Om rejseskribenten

Redaktionen Rejs Rejs Rejs

Redaktionen Rejs Rejs Rejs

Læs mere om redaktionen her

Kommentér

Kommentér

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ca. to gange om måneden.

Rejseinspiration

Show Buttons
Hide Buttons