blank
RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejsekommentaren » Åbning og karantæne: Disse europæiske lande er klar til turister
Tyskland Slesvig Schleswig Danevirke Museum Rejser
Cypern Færøerne Grækenland Island Italien Norge Polen Portugal Rejsekommentaren Schweiz Slovenien Spanien Sverige Tjekkiet Tyskland Ungarn Østrig

Åbning og karantæne: Disse europæiske lande er klar til turister

Af Redaktionen, RejsRejsRejs.dk

Europa åbner stille og roligt fra karantæne

Opdateret 27. juni 2020

Find alle Udenrigsministeriets rejsevejledninger her – de opdateres løbende

De fleste europæiske lande åbner stille og roligt deres grænser for turister igen. Det er især de lande, hvis økonomi i høj grad afhænger af turister.

Ligesom alt andet angående coronavirus ændrer tingene sig hele tiden. Vi vil derfor altid opfordre til, at du dobbelttjekker andre steder, inden du overvejer noget, og altid – uanset hvad – tjekker med din egen rejseforsikring.

Den danske regering har med virkning fra 27. juni ændret rejsevejledningerne for de fleste europæiske lande, og derfor et det muligt at rejse til disse lande, som er de gule på kortet herover. Husk dog at være opmærksom på, hvilke regler, der gælder, hvor du er. Og vær også opmærksom på, at reglerne kan ændre sig med meget kort varsel, hvis smittetallet i det pågældende land stiger.

Hvis du rejser til lande, som regeringen endnu ikke har sat på ‘ok-listen’, vil du kunne risikere karantæne ved ankomst, eller endda ved hjemkomst til Danmark, eksempelvis hvis din arbejdsgiver kræver det. Derudover er der forskellige regler gældende for andre landes statsborgere, så de informationer, du finder i denne artikel, vil kun være gældende for danskere.

Da Storbritannien og Irland kræver 14 dages karantæne ved indrejse, fraråder Udenrigsministeriet danskere at rejse til disse to lande.

Også Sverige, Portugal, Rumænien og Malta frarådes indtil videre.

Danskere bliver generelt frarådet at rejse til andre lande end Schengen-landene indtil 31. august. Om man rejser til lande, der frarådes, er – uanset corona eller ej – ens eget valg under naturlig hensyntagen til andre.

Der vil altid være lande, der står som ikke-anbefalet, og i øjeblikket er det fx lande som Somalia, Yemen og Mali, hvor der stadig er folk, der rejser til. For arbejde eller for eventyr. Grænserne er åbne ud af Danmark – og ind igen som dansk statsborger.

På redaktionen anbefaler vi som udgangspunkt altid, at du følger Udenrigsministeriets retningslinjer. De nedenstående informationer er korrekte per dags dato, 27. juni 2020.

Har du spørgsmål eller brug for hjælp i forbindelse med rejseplanlægningen, så er der altid hjælp at hente i vores aktive rejsefællesskab i Rejsegruppen på Facebook.

Hvis du alligevel skal afsted, kan du blive testet for coronavirus i Kastrup Lufthavn i et hvidt telt på pladsen foran Terminal 2. Dette er en god mulighed, hvis du skal rejse til nogle af de lande, som kræver en aktuel test, der beviser, at du ikke har coronavirus.

Københavns Lufthavn har udmeldt, at det nu er obligatorisk at bære maske i alt den tid, du er i lufthavnen og under flyveturen. Masker bør medbringes hjemmefra, men de kan også købes hos 7-Eleven i lufthavnen og i automater samme sted.

Herunder følger åbningsinformation for udvalgte lande.

Spanien rejser

Spanien

Spanien har fra 21. juni åbnet grænserne for alle turister fra Schengen-lande – og dermed Danmark.

Island rejser

Island

Island er nu åben for turister. Ved ankomst kan man enten vælge at gå i karantæne i 14 dage, eller lade sig teste for coronavirus.

Testen foretages i lufthavnen, og indtil 1. juli bliver den betalt af den islandske stat. Fra 1. juli og frem skal man selv betale for testen, som koster 15.000 islandske kroner, hvilket svarer til 750 kroner.

Disse restriktioner gælder ikke for børn født i 2005 eller senere.

Island anerkender pt ikke test udført i Danmark inden rejse.

Italien Venedig rejser

Italien

Italien er åben for indrejse fra EU- og Schengen-lande uden krav om karantæne. Der er dog krav om, at du bærer mundbind i forskellige sammenhænge landet over. Tjek de lokale regler, hvor du skal hen.

Grækenland Athen rejser

Grækenland

Ved ankomst i Grækenland kan du blive udtaget til test for coronavirus og indkvarteret på hotel – for egen regning – i 24 timer, indtil resultaterne for prøven er kommet. Selvom Danmark har et lavt smittetryk, kan du risikere at blive udsat for stikprøvekontrol.

Rejsende til Grækenland skal udfylde en formular ved ankomst eller på forhånd.

Vær opmærksom på, at du ved visse lejligheder skal bruge mundbind i det offentlige rum.

Polen Warsawa rejser

Polen

Polens grænse er åben fra 13. juni. Karantænereglerne er ophævet – du kan dog stadig blive udtaget til stikprøvekontrol ved ankomst.

Vær opmærksom på lokale regler med hensyn til brug af mundbind med mere i det offentlige rum.

Østrig Wien rejser

Østrig

Østrig har ikke længere rejserestriktioner for danskere ved indrejse. Vær dog opmærksom på, at der vil være restriktioner, hvis du kommer ind i Østrig fra Italien.

Færøerne

Fra 15. juni er Færøerne åben for danske turister. Der er samme anbefalinger som i Danmark om at holde afstand, vaske hænder og undgå forsamlinger.

Udover dette kræver Færøerne, at du har en negativ coronatest, som er maksimalt 5 dage gammel.

Tyskland bro rejser

Tyskland

Tyskland er åbent for danskere fra 15. juni uden krav om karantæne eller lignende ved ankomst. Udenrigsministeriet fraråder ikke længere ophold i de største byer som Berlin og Hamburg.

Da Tyskland er en føderal stat med selvstyrende forbundslande, skal du være opmærksom på regionale forskelle med hensyn til krav om mundbind osv.

Byerne Gütersloh og Warendorf i delstaten Nordrhein-Westfalen i det vestlige Tyskland er lukket ned som følge af et udbrud af Covid-19 i området.

Portugal - Lissabon, skyline - rejser

Portugal

Portugal er pt et af de få europæiske lande, som den danske regering fraråder at rejse til – se teksten øverst i denne artikel.

Landet er dog åbent for turister uden krav om karantæne, hvis du rejser til eksempelvis Lissabon, Algarve eller Porto på fastlandet. Du skal dog bruge maske i lufthavnen.

Vær opmærksom på, at øgrupperne Madeira og Azorerne har særlige krav om at udfylde en helbredsformular inden ankomst og at fremvise en negativ coronatest, som højest må være 72 timer gammel.

Bergen-norge

Norge

Norge er fra 15. juni åbent for danskere. Vær opmærksom på, at grænsen mellem Sverige og Norge endnu ikke er åben for svenskere, men det er muligt for danskere at køre igennem Sverige til Norge uden at skulle i 10 dages karantæne ved ankomst til Norge. Kør den korteste vej og undgå så vidt muligt at gøre holdt undervejs.

Hvis du overnatter i Sverige på vejen til Norge, skal du i 10 dage karantæne ved ankomst til Norge.

Følg de skiftende lokale anbefalinger via den danske ambassade i Oslo.

Sverige havn rejser

Sverige

Sveriges grænser er åbne for danskere. Vær opmærksom på, at Udenrigsministeriet stadig fraråder ikke-nødvendige rejser til dele af Sverige og anbefaler 14 dages karantæne ved hjemkomst, hvis du besøger disse områder.

NB: Grænsen mellem Sverige og Norge er fortsat lukket for svenskere, men det er muligt for danskere at køre gennem Sverige til Norge uden at skulle i 10 dages karantæne ved ankomst til Norge. Det kræver, at du kører den korteste vej og ikke gør holdt undervejs.

Tjekkiet - Prag, Karlsbroen - rejser

Tjekkiet

Tjekkiet har åbnet grænserne for blandt andre danskere og tillader nu også forsamlinger på op til 500 personer.

Cypern - Afrodites klippe - rejser

Cypern

Fra 9. juni er det muligt for danskere at rejse til Cypern. Der kræves en negativ coronatest, som er højest tre dage – 72 timer – gammel. Der er mulighed for test ved ankomst mod betaling. Samtidig skal du have et Cyprus Flight Pass, som du kan søge 3 dage, før du skal flyve.

Fra 20. juni bortfalder testkravet for danskere ved indrejse til Cypern.

Belgien - Gent - By - byguide - rejser

Belgien

Belgien er åben for indrejse for lande i EU, Storbritannien samt Schweiz, Norge, Island og Lichtenstein.

Finland Helsinki rejser

Finland

Finland er nu åbent for indrejse fra en række lande, herunder Danmark. Hvis man rejser ind fra nogle af de lande, som Finland ikke har åbnet op for endnu, anbefaler de 14 dages karantæne.

Udsigt over Paris fra Sacre Coeur, Montmartre, Paris, Frankrig, rejser

Frankrig

Frankrig er åbent for indrejse fra de fleste EU-lande, uden at man skal i karantæne ved ankomst.

Hvis du ankommer til Frankrig fra Spanien eller fra Storbritannien, opfordrer de franske myndigheder til, at du går i 14 dages frivillig karantæne ved ankomst.

Find alle Udenrigsministeriets rejsevejledninger her – de opdateres løbende

Husk bare, at ligesom med alt andet angående coronavirus, ændrer tingene sig hele tiden. Dobbelttjek med oplysninger fra landenes egne informationssider inden du overvejer noget, og tjek med din egen rejseforsikring. Og overvej naturligvis, om det er vigtigt at du kommer afsted i denne sommer.