RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejsekommentaren » Karantæne eller ej på rejsen? De her lande er klar til turister
Rejsetilbud - rejser
Cypern Finland Færøerne Grækenland Irland Island Italien Norge Polen Portugal Rejsekommentaren Schweiz Slovenien Spanien Storbritannien Sverige Tjekkiet Tyskland Ungarn Østrig

Karantæne eller ej på rejsen? De her lande er klar til turister

Verdens lande åbner og lukker for turister, og reglerne skifter på daglig basis. Her er det, der gælder lige nu.

Karantæne eller ej på rejsen? De her lande er klar til turister er skrevet af Redaktionen, RejsRejsRejs.dk. Artiklen er opdateret og korrekt ved redaktionens afslutning, 16. august 2021.

Indien Dharamshala Prayer Flag Rejser

Verden er i farver

Der er næsten lige så mange forskellige måder at håndtere corona på, som der er lande i verden.

Derfor giver vi dig her et overblik over hvad der sker i verden og også specifikt i Europa. Så du kan tage dine egne oplyste valg om at rejse i corona-tiden og genåbningen. Hvis du vil vide mere om at rejse i corona-tiden kan du finde flere corona-vejledninger og artikler her, og også tjekke vores test af Sydeuropas restriktioner.

De vigtigste links til regler ved rejse i og efter corona er:

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

guide - flytte udlandet - rejser

Verden: Sådan er udviklingen i karantæne, smittetal og indrejserestriktioner

En stribe lande verden over har indtil videre lukket for turister. Det er i sidste ende landene selv, der bestemmer, om de vil have gæster, og det er der nogle af de ellers populære rejselande – eksempelvis Australien – der ikke vil lige for tiden.

Andre populære rejselande, fx Thailand, har fundet en modeller for genåbning for visse grupper af turister i visse områder startende med populære Phuket.

De danske myndigheder har fra start valgt at fraråde alle ‘ikke-nødvendige’ rejser til alle lande uden for Europa og Schengen uden at se på smittetryk i de enkelte lande. Den ordning er nu ændret, så verdens lande nu også skifter farve fra uge til uge.

Hvis du kun skal være i transit i en lufthavn, så er du i reglen ikke rejst ind i landet. Hvis du skal skifte lufthavn eller hente din bagage for at checke ind igen med et andet selskab, så kan der gælde andre regler afhængigt af, hvor i verden du er.

Husk at tjekke på hvert kort, hvad de forskellige farver betyder; det kan nemlig variere en smule.

Find de billigste flybilletter her

Se månedens bedste rejsetilbud her

Corona - Europa, kort, september 2021 - rejser

Europa: Åbne og lukkede grænser

Fra 1. juli er Europa generelt åbent for danskere. Europa er dog delt op i forskellige farver, og det samme gælder regioner inden for de enkelte lande. I Danmark bruger vi grøn, gul, orange og rød som markering, hvor grøn er den mest åbne og uden restriktioner, og rød er den mest lukkede med de fleste restriktioner.

Farverne har betydning for, om du skal i karantæne, når du kommer hjem igen, og om du skal testes inden hjemrejse. Reglerne ved hjemkomst kommer an på
1) Din egen sygdoms- og vaccinationssituation
2) Regionens farve
3) Om du rejser direkte, og hvem du rejser med

Som udgangspunkt gælder reglerne for 12 år og op – men ikke altid – og hvis du er færdigvaccineret og/eller kan dokumentere tidligere sygdom, slipper du for test før hjemrejse, men transitlande kan stadig kræve test. Pt. slipper de fleste for test før hjemrejse pga. regionernes farve – se link herover om “hjemrejse”.

Det er værd at holde øje med udviklingen helt frem til afrejse – og også undervejs – da farverne kan skifte hurtigt, hvis smittetallet går op eller ned.

EU-, EØS- og Schengenlandene er gået sammen om et fælles corona-pas og fælles genåbningsregler, men det er dog stadig de enkelte lande, der i sidste ende afgør indrejsereglerne. Tjek derfor de enkelte landes regler og rejsevejledninger hos Udenrigsministeriet.

Vær i den sammenhæng opmærksom på, at Storbritannien ikke længere er med i EU og derfor har deres egne regler.

Da Færøerne og Grønland er med i Rigsfællesskabet, laver Udenrigsministeriet ikke vejledninger dertil. I stedet kan du finde de seneste de senest opdaterede regler og restriktioner på Færøernes landslæges corona-side og Grønlands landslæges corona-side.

2021 bliver et brag af et rejseår! Se her hvorfor og hvordan

Banner - Bulli - 1024

Strand, parasoller, tom - rejser

De vigtigste rejselande til sommerferien

Nogle af de vigtigste rejselande for danskere har særlige formularer, du skal udfylde for at rejse ind. Herunder er links direkte til rejsevejledninger og formularer. Husk også at tjekke de aktuelle test-regler der, hvor du skal rejse hen.

Frankrig

Tro- og loveerklæring for rejsende til Frankrig
Udenrigsministeriets side om Frankrig

Grækenland

‘Passenger Locator Form’ for rejsende til Grækenland
Udenrigsministeriets side om Grækenland

Italien

‘Digital Passenger Locator Form’ for rejsende til Italien
Udenrigsministeriets side om Italien

Spanien

Indrejseformular for rejsende, som ankommer med fly til Spanien
Udenrigsministeriets side om Spanien

Tyskland

Det tyske indenrigsministeriums side om corona
Udenrigsministeriets side om Tyskland

Østrig

‘Pre Travel Clearance’-formular for rejsende til Østrig
Udenrigsministeriets side om Østrig

Find alle Udenrigsministeriets rejsevejledninger her – de opdateres løbende

corona, mundbind, rejser

Vigtigt at huske

Både transitlande og flyselskaber kan have krav om test – uanset at Danmark fx ikke har – men så fortæller flyselskabet det inden afrejse. Fx Frankrig og Holland har tidligere stillet dette krav. Ved kør-selv-ferie i bil skal du derfor være ekstra obs på transitregler, også selvom I ikke overnatter. Se regler for hvert land.

Husk som altid rejseforsikring – hvis din egen ikke dækker i øjeblikket, kan du nemt tilkøbe en, der gør. Tjek med din egen forsikring til at starte med.

Hvis du vil gøre det nemt: Bliv PCR-testet inden afrejse, udfyld lokale indrejse-apps helt korrekt med dato og navn, og flyv så direkte du kan, hvis du skal flyve. Og så god rejse – det er sikkert nemmere end du tror når du først er afsted, og alle vil gerne hjælpe. God tur!

Se flere guides og artikler om at rejse i coronatiden her

Dette indlæg indeholder links til nogle af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil se, hvordan det foregår med samarbejder, så kan du trykke her.

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Om rejseskribenten

Redaktionen, RejsRejsRejs

RejsRejsRejs.dks faste redaktion deler både egne personlige tips og tricks og fortæller om alt det, der sker i rejseverdenen.
Vi skriver artikler og guides, laver konkurrencer og giver dig de bedste rejsetilbud, rejseforedrag og rejsesjov.

Kommentér

Kommentér

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Rejsebilleder fra Instagram

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.