RejsRejsRejs » Rejsemål » Asien » Thailand » Sukhumvit i Bangkok: Det her skal du opleve på Sukhumvit og i de trendy kvarterer Ekkamai og Thong Lo
Thailand

Sukhumvit i Bangkok: Det her skal du opleve på Sukhumvit og i de trendy kvarterer Ekkamai og Thong Lo

Bangkok ekkamai Thong Lo Thailand rejser
Bangkok er Thailands hektiske hovedstad, og byens mylder kan være overvældende. Du kan starte her.
Skodsborg banner Tropical islands Berlin

Sukhumvit i Bangkok: Det her skal du opleve på Sukhumvit og i de trendy kvarterer Ekkamai og Thong Lo er skrevet af  Jacob Gowland Jørgensen.

Bangkok ekkamai Thong Lo Thailand rejser

Sukhumvit  er “One Night in Bangkok”

Sukhumvit-kvarteret er Bangkok, når storbyen er mest intensiv, vild og sjov.

Sukhumvit er Bangkoks brølende hjerte, hvor en kombination af tusindvis af mennesker, biler, tog, shoppingcentre, restauranter, barer og hoteller bliver blandet til en cocktail, som man ikke kan andet end at blive fascineret af.

Det kan også være nemt bare at blive overvældet og opgive, men hvis du er til storbyoplevelser, kan dette kvarter i den grad levere.

Så her er derfor både en guide til hvad du kan opleve i turistkernen af Sukhumvit Road, og også til de mere oversete – og ret trendy – kvarterer Ekkamai og Thong Lo.

Tilsidst deler vi også et par tips til nogle fredelige og spændende hjørner af storbyen Bangkok.

 • Bangkok sukhumvit Thailand rejser
 • Bangkok ekkamai skytrain station Thong Lo Thailand rejser
 • Bangkok sukhumvit Thailand rejser

Sukhumvit er en vej, et kvarter og et fænomen

Mange kender Sukhumvit som stedet, hvor Bangkoks effektive Skytrain kører oppe over vejen, og linjen, der kører her, hedder naturligvis Sukhumvit Line.

Sukhumvit Road er lang. Rigtig lang.

Faktisk er Suhkumvit en af verdens længste veje! Den strækker sig næsten 500 kilometer fra Bangkok til Cambodia, og er en af de vigtigste trafikårer i landet.

Sukhumvit Road lægger navn til hele kvarteret i det centrale Bangkok, hvor den starter, og langt væk fra centrum af Sukhumvit kan du finde sideveje, der bærer samme navn, fordi den netop er så lang.

Første trin er derfor at finde logikken i vejnavnene, så du kan finde rundt.

Selve Sukhumvit Road har almindelige numre derudaf, og rigtig mange sidegader, og det er sidegadernes numre man navigerer efter.

Sukhumvit Road lægger navn til hundredevis af disse “soi’s”, eller sidegader, og de kan i sig selv være flere kilometer lange og derfor vigtige. “Soi 18” i Bangkok bruges oftest som en forkortelse for netop “Sukhumvit Soi 18”.

Den første er naturligvis Soi 1.

De lige soi-numre ligger på den ene side af Sukhumvit Road, og de ulige på den anden. De følger ikke helt hinanden, så fx Soi 18 ligger overfor overfor Soi 23 på den anden side, og længere ude ligger Soi 50 over for Soi Soi 77.

Vær også opmærksom på, at der tit er sidegader med næsten samme nummer, hvor den første så fx er Soi 11, og den næste lidt nede af gaden er Soi 11/1, og først derefter kommer Soi 13.

Det er altid soi-numrene, du skal bruge til at navigere efter, og dem som en taxichauffør kender.

Nogle af de her sidegader er hovedveje i lokale kvarterer, og derfor sker det også, at de får dobbeltnavne. Fx hedder Soi 63 også Ekkamai Road, da det er en stor hovedvej i det lille trendy kvarter Ekkamai. Store sidegader kan derudover også selv have sidegader, som så fx hedder Ekkamai Alley eller bare et nummer.

Adressen “414 Sukhumvit Soi 63 26 Ekkamai Rd” kan derfor oversættes til Nummer 414 på gade 26, der er sidegade til Soi Sukhumvit 63, der også kaldes Ekkamai Road.

Det lyder sværere end det er. I praksis er det faktisk overraskende nemt at finde rundt, når man har gennemskuet logikken: Vejen går lige ud, og du skal altid navigere efter soi-numrene, og så kommer resten af sig selv.

Sådan kommer du rundt i Sukhumvit

Det er et stort kvarter, så find vandreskoene frem, find en god offline kort-app, og brug Skytrain (også kaldet BTS – se kortet her), metroen og Grab til at tage nogle længere stræk.

De mest interessante steder ligger fra Soi 4 til Soi 69. Der er klart mest gang i gaden mellem Soi 4 og 23, mellem Skytrain-stationerne Nana og Asok.

Derudover kan du tage den grønne Skytrain-linje Sukhumvit længere væk sydpå. Du kan nemt komme ned til floden, templer og fx til “The Ancient City”, der er et must see for alle med hang til arkitektur og historie – bare husk at leje en golfvogn, for det er et kæmpe område. Du skal af på endestation Kheka, og tage en taxi i 10 minutter derfra.

I samme retning, og på samme grønne Skytrain-linje, ligger der to store, og meget thai-autentiske madmarkeder, lige ved stationerne On Nut og Baering. Specielt den sidste er hyggelig om aftenen, hvor der ofte er livemusik, og meget få andre turister.

Fra stationen Bang Na på samme sydgående linje kan du komme ud til den grønne ø i floden, Bang Krachao. Det er en lille ø i flod-deltaet, og området kaldes også passende for Bangkoks “grønne lunger”. Tag derud en weekend, og nyd roen og udsigten til Bangkoks skyline.

I modsat retning på samme Skytrain-linje kan du komme til smukke Wat Arun, der er et gammelt tempelområde, og det er en fin og nem tur med Skytrain fra Sukhumvit til stationen Taksin og derefter en stor færge derud på floden. Færgerne sejler hele dagen, og du kan nemt kombinere med flotte Wat Pho med den kæmpe liggende Buddha, der er Thailands mest besøgte seværdighed, og derfra kan man gå til kongepaladset.

Men tilbage til selve Sukhumvit, hvor vi starter guiden i et af mere oversete kvarterer, nemlig Ekkamai.

 • Bangkok ekkamai skytrain station Thong Lo Thailand rejser
 • Bangkok ekkamai Thong Lo restaurant khao Thailand rejser
 • Bangkok ekkamai restaurant tuba Thong Lo bar Thailand rejser
 • Bangkok ekkamai restaurant tuba Thong Lo bar Thailand rejser
 • Bangkok ekkamai Thong Lo bar Thailand rejser
 • Bangkok ekkamai street food district w restaurant Thailand rejser

Ekkamai i Bangkok: Et hyggeligt og eksklusivt kvarter

Ekkamai og Thong Lo er nabokvarterer omkring Sukhumvit Soi 55-67 og er i et vist omfang vokset så meget sammen, at det kan være svært at skelne.

Der er dog en nem lille test: Hvis du kan høre fuglefløjt, er du nok i Ekkamai. For her er der stadig villaer med haver rundt omkring, mens Thong Lo er tættere bebygget og mere ungt og hipt. Ekkamai staves nogle gange også Ekamai, men det er samme kvarter.

Ekkamais hovedgade er Soi 63 og kaldes også Ekkamai Road.

I Ekkamai finder du hyggelige og kække steder som TUBA, der både er en god restaurant og et pudsigt lille spillested, der ligger ude ved Soi Ekkamai 21, der er sidegade til selve Ekkamai Road. Her er der fyldt med kreative indslag og genbrugsmøbler.

Man er ikke i tvivl om, at vi er i hipsterland, når man kommer derud, for der ligger både en tattoo-shop, en urban café og et brag af en kaffesalon kaldet Kaffe50 inden for 100 meter fra Tuba.

Resten af gaden er til gengæld ret uinteressant, og sådan er det lidt i det her område: Man skal gå på opdagelse, for der er mange skjulte perler.

Restaurant Hom Duan er en lokal favorit ved selve hovedvejen Ekkamai Road, hvor de kokkerer nordthailandske specialiteter. Og ja, der er bestemt forskel på madkvalitet selv i et gastronomisk paradis som Bangkok, og denne restaurant er en af de bedre.

Mikkeller ligger bagved ved Ekkamai 10 – faktisk i en sidegade til en sidegade til en sidegade til Sukhumvit! Den danske øl-specialist har til huse i et lille hyggeligt hus i kvarteret, og selvom priserne er til den eksklusive side, er det bestemt værd at besøge.

Generelt er Ekkamai 10 et hotspot for Ekkamai-området. Her ligger fx The Cassette Music Bar, hvor hele fronten er en hyldest til kassettebåndet, og så ligger der en af de bedste restauranter i hele Sukhumvit: Restaurant Khao.

Restaurant Khao er en af Bangkoks Michelin-restauranter, og i ægte Ekkamai-stil ligger den lidt gemt væk et stykke nede af en sidegade.

Selvom madpriserne er gået amok mange steder i verden, er mad stadig rigtig billigt i Bangkok. Hvor ellers i verden ville du kunne spise på en flot moderne Michelin-restaurant med hurtig service for 100 kroner?

Du kan endda få rabat her ved at købe en voucher via Socialgiver, der samtidig støtter en grøn og bæredygtig udvikling i Thailand, så det er ren win-win.

Hos Khao står den på en blanding af mere traditionelle retter som kylling i grøn karry og papayasalat og til fiskesoufflé og seafood-retter. Uanset hvad du bestiller, er det lavet på gode råvarer af kokke, der ved, hvad de gør.

Khao kan klart anbefales. Bare husk det pæne tøj og at bestille bord.

I forlængelse af Ekkamai ligger Soi 69, og her finder du det lille område District W helt tæt på Skytrain og Sukhumvit Road. Den lokale station her er Phrakanong, som også er områdets officielle navn.

I District W ligger en af Bangkoks mange roof top bars, og efter sigende er Cielo den tagterrasse, hvor man bedst kan nyde Bangkoks skyline om aftenen, fordi den ligger lidt væk fra andre skyskrabere og derfor har frit udsyn.

I District W ligger der også noget så sjældent som en flot og udendørs street food, og den er kun åben om aftenen. Den ligger naturligvis også lidt gemt væk omme bagved den lille plads 50 meter efter 7-11 omme på den anden side af bygningen.

Der er masser af fantastisk street food i Bangkok, men denne her er stilmæssigt inspireret af lignende europæiske steder, og er gedigent hyggelig.

Bangkok er på godt og ondt også byggekranernes by, og det er ikke sikkert, at denne lille oase overlever, så prøv den mens du kan.

 • Bangkok ekkamai Thong Lo bar Thailand rejser
 • Bangkok ekkamai Thong Lo Thailand rejser
 • Bangkok ekkamai Thong Lo Thailand rejser
 • Bangkok ekkamai Thong Lo Thailand rejser

Thong Lo: Asien møder Bangkok

Soi 55 hedder også Thong Lo Road og er hovedgaden i det trendy kvarter, der også af og til staves Thong Lor.

Thong Lo er lige dele fest og der, hvor Bangkok møder Asien. Det er her, hvor thaierne selv går ud, når det skal være en særlig god bytur, eller man bare har penge nok.

Soi Thonglor 10 er centrum for den hyggelige del af festen. Her ligger fx Beast & Butter, der er et (dyrt) brag af et burgersted, og Atmos lige ved siden af, hvor der ofte er livemusik både på hverdage og i weekenden. Inden for 100 meter er der i øvrigt nok barer og musiksteder til at holde dig kørende en hel aften.

Hvis du vil prøve det asistiske køkken af, er Thong Lo også stedet. Faktisk er der så mange japanske restauranter midt på Soi 55, at det kaldes “Little Japan”.

Der er også et væld af koreanske restauranter, og i det hele taget er det svært at komme hjem fra Thong Lo uden at være mæt – og mættet af indtryk fra glade mennesker.

Den ungdommelige og trendy del af festen foregår også på Soi 55 i natklubber og barer med navne som Proud og Rabbit Hole. Det er tydeligvis for en udvalgt ung gruppe, der godt vil ses og godt vil se godt ud.

Bangkok er en meget international by, og det er ret tydeligt i Thong Lo, der stempler direkte ind som en hilsen til resten af verden.

 • Bangkok sukhumvit hotel maitria Thailand rejser
 • Bangkok sukhumvit hotel maitria Thailand rejser
 • thailand streetfood, frugt i thailand, thailand madmarked, thai-mad, thaimad, thailandsk gadekøkken, pad thai, tom yum goon, panang gai
 • Bangkok sukhumvit taxi taxa Thailand rejser
 • Bangkok sukhumvit Thailand rejser

Sukhumvit Soi 4-23: Kernen af Sukhumvit

Som nævnt er det primært mellem Skytrain-stationerne Nana og Asok at der er ekstra meget gang i gaden. Det er fra Soi 4-18 på den lige side, og Soi 7-23 på den ulige side af vejen, og det er bestemt kernen af Sukhumvit-området.

Sukhumvit byder ind med så mange steder og hoteller, at det er svært at overskue. Her er dog nogle steder, som kan lidt ekstra.

Vi starter i den lige side.

Soi 8 er en hyggelig og festglad gade med hoteller, open air barer og restauranter, der mest er rettet mod turister. Men som de fleste steder kan du også i en turistzone finde steder, der kan lidt ekstra. Vesuvio Pizza er fx perfekt til, hvis du skal have en pause for thai-maden, og når der er glade italienere ved nabobordene ved man at de kan noget særligt.

Stable Lodge i Soi 8 er noget så usædvanligt som et skandinavisk hotel, hvor deres danske og svenske mad er anbefalet af Lonely Planet, og den lille tidsboble af et hotel leverer ganske rigtigt virkelig lækkert mad, så hvis du – eller din mave – savner rugbrødet er det bare med at kigge ind der.

Helt nede på hjørnet mod selve Sukhumvit Road på Soi 8 ligger Street Bar, der er så lille, at du nemt misser den.

Baren er højst 5 meter bred, og med nogle få stole foran er den lige så beskeden, som den er hyggelig. Her vælger du selv musikken på en skærm, så det er jukebox á la Bangkok, lige midt på gaden og med kolde øl og fin betjening. Det er Sukhumvit classic af den bedste slags.

Soi 10 er perfekt til dagen efter en aftentur på selve Sukhumvit, eller i Ekkamai og Thong Lo. Nede for enden ligger nemlig en stor park: Benchakitti Forest Park, med en fin sø.

Og apropos parker: Den nærliggende Lumpini Park (10 minutter i taxi eller tag metroen) er i øvrigt også oplagt, hvis du har brug for frisk luft. Den er efter sigende også oplagt, hvis du har børn med, da der er fritgående og fredelige firben i overstørrelse; de såkaldte monitor lizards, der i øvrigt er helt fredelige. De bor ofte ude på den lille kunstige ø, hvor du kan gå ud.

Soi 18 er en anden af de hyggelige gader, der også findes i kvarteret. Her boede vi på fine Maitria Hotel, der ligger lidt nede af gaden. Det er et 4-stjernet boutique hotel med store moderne værelser, en fantastisk tagterrasse med pool og i nem gåafstand fra Skytrain.

Vi havde ligesom med restaurant Khao også her booket via Socialgiver, så vi vidste, at det valgte hotel gør en ekstra miljøindsats. Socialgiver har en fin udregner, så man kan se, at vi også har støttet genplantning, og ikke mindst vedligeholdelsen af hele 240 træer, inklusiv i flere af parkerne omkring Sukhumvit. Det giver da god mening.

Vi foretrækker også Bangkok-hoteller, der giver noget til lokalmiljøet, så en lokal gade fx ikke bliver smadret af høje hotelvægge og massiv trafik, og Hotel Maitria har netop en rigtig god café i gadeplan, og den er åben for alle.

Det passede med gadens stemning, der var hyggelig og afslappet. Der lå flere gode restauranter i gaden, blandt andet den rigtig hyggelige café-restaurant-bar Palm @18, der er væsentligt mere thailandsk, end navnet antyder.

På den ulige side side af Sukhumvit Road ligger restaurant Krua Khun Puk, der betyder Fru Puks køkken. Restauranten er en ny-klassiker i Sukhumvit 11/1 helt ud til selve hovedvejen, lige over Soi 8.

Man skal ikke lade sig snyde af det ret almindelige udseende, det slidte menukort og det tungebrækkende navn, for dette er en lokal favorit. Hvis man er til ægte thai-mad, er deres Panang karry (Panang Gai) helt forrygende og nok noget af det bedste thai-mad, vi har prøvet i nyere tid.

Krua Khun Puk er en åben restaurant uden aircondition, men med vifter. De har menukort på engelsk, og den ligger lige ved Skytrain-stationen Nana. Den er med rette populær.

Belga rooftop bar & brasserie er en af byens bedste restauranter i Soi 13, og den har en fantastiske udendørs terrasse på 32. sal. Selvom den er fremragende er den stadig “casual”, så du behøver bestemt ikke have det helt fine tøj på her, mens du nyder de europæiske specialiteter.

Hvis du vil se mangfoldigheden i Sukhumvit, kan du fortsætte med at udforske den ulige side.

Soi 7 og 7/1 er nogle af Bangkoks frække gader, der sammen med fx Nana Plaza i Soi 4, “Soi Cowboy” i Soi 23 og Soi 33 er med til at give Bangkok en del af sit rygte som legeplads for voksne. Det kan være en idé at undgå de gader, hvis du rejser med børn.

Derefter går du videre til Soi 5, der er som om, Mellemøsten er landet i Bangkok, med halal-restauranter, falafel-boder og af og til burka-klædte kvinder. Soi 3 er igen helt anderledes med et stort indkøbscenter.

Og apropos shoppingcentre: Der ligger en række kæmpe shoppingcentre i netop dette område, med Terminal 21 som det kendte, og trendy Emsphere med en IKEA i som det nyeste skud. De er alle i gå-afstand fra Asok Skytrain-station.

Sukhumvit er vildt, overdrevet og ganske fascinerende, og kvarterene Ekkamai og Thong Lo er bestemt to oversete perler, hvor du nok ikke lige støder ind i din nabo. For her er det mest lokale, der kommer, og det har bestemt sin charme.

Hvis du vil opleve en helt anden del af byen er Khao San Road en anden Bangkok-klassiker, og også her er der gemte perler ned mod floden.

God tur til Bangkok og god rejse til det altid dejlige Thailand.

10 restauranter og barer du skal opleve i Sukhumvit-området

 • Restaurant Khao – Michelin-restaurant
 • The Cassette Music Bar – sjov bar
 • Cielo – en af de bedste rooftop barer
 • Beast & Butter – godt burgersted
 • Atmos – her er der øl og live musik
 • Bar Palm @18 – god thailandsk cafe og restaurant 
 • Vesuvio Pizza – rigtig god pizza
 • Street Bar – hyggeligt bar
 • Krua Khun Puk – bedste thai-mad i området
 • Belga rooftop bar & brasserie – europæisk top-restaurant med fantastisk udendørs terrasse

Om forfatteren

Jacob Jørgensen, redaktør

Jacob er en munter rejsenørd, der har rejst i snart 100 lande fra Rwanda og Rumænien til Samoa og Samsø. Jacob er medlem af De Berejstes Klub, hvor han har været bestyrelsesmedlem i fem år, og han har en omfattende erfaring med rejseverdenen som foredragsholder, magasinredaktør, rådgiver, forfatter og fotograf. Og naturligvis vigtigst af alt: Som rejsende. Jacob nyder både at rejse traditionelt som fx bilferie til Norge, krydstogt i Caribien og storbyferie i Vilnius, og mere ud-af-boksen rejser som solotur til Etiopiens højland, road trip til ukendte nationalparker i Argentina og vennetur til Iran.

Jacob er landeekspert på Argentina, hvor han har været 10 gange indtil videre. Han har tilbragt næsten et år i alt på at rejse igennem de mange forskelligartede provinser, fra pingvinlandet i syd til ørkener, bjerge og vandfald i nord, og har også boet i Buenos Aires i et par måneder. Derudover har han særlig rejseviden om så forskellige steder som Østafrika, Malta samt landene omkring Argentina.

Udover rejseriet er Jacob en hæderlig badmintonspiller, Malbec-fan og altid frisk på et brætspil. Jacob har desuden haft en karriere i kommunikationsbranchen i en årrække, senest med titel af Communication Lead i en af Danmarks største virksomheder, og har i en del år desuden arbejdet med den danske og internationale mødeindustri som konsulent, bl.a. for VisitDenmark og Meeting Professionals International (MPI). Jacob er i dag også ekstern lektor på CBS.

Tilføj kommentar

Kommentér her

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Rejsetilbud

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.