RejsRejsRejs » Rejsemål » Asien » Japan » UNESCO naturarv: Japan imponerer med sin skønhed
Japan, Tokuyama Dam, Ibigawa-chō, skov, sø, tåge, natur, rejser,
Japan

UNESCO naturarv: Japan imponerer med sin skønhed

Japan er et paradis for naturelskere, hvad enten man søger storslåede bjerge, frodige skove, vilde vulkaner eller smukke søer.
Piemonte GIF banner

UNESCO naturarv: Japan imponerer med sin skønhed skrevet af Redaktionen, RejsRejsRejs.

Japan, vandfald, vandløb, natur, rejser

Naturoplevelser og nationalparker i Japan  

En række øer i det sydvestlige Japan er i juli 2021 netop blevet anerkendt som UNESCO-verdensarv – som det femte naturområde i Japan. De knap 43.000 hektar dækker Amami-Oshima Island og Tokunoshima Island i præfekturet Kagoshima samt den nordlige del af Okinawa Island og Iriomote Island i Okinawa-præfekturet.

Der er i alt 25 steder og områder i Japan med status af UNESCO-verdensarv. Og vil man udforske mere af landets skønne natur, er der adskillige muligheder.

Japan består af 6.852 øer og strækker sig 3.300 km fra nord til syd. Hele 70 procent af landet er dækket af bjerge og skove, og dermed er Japan et sandt mekka for naturelskere – uanset om man drømmer om rå bjerglandskaber og vulkaner eller frodige skove og spejlblanke søer. Her er en introduktion til nogle af landets nationalparker og naturområder.

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Japan, Hokkaido, national park, blomster, marker, natur, rejser, UNESCO naturarv

En af landets smukkeste nationalparker: Hokkaido

Shiretoko National Park i Hokkaido er en af Japans smukkeste nationalparker og anerkendt som UNESCO naturarv. Området er hjemsted for 36 dyrearter på land, herunder brune bjørne, og 22 havdyr såvel som 285 fuglearter.

Det vulkanske landskab byder på både hav, flod og skov, der ændrer sig med årstiderne. Her kan man vandre langs blomstrende enge om sommeren og gå gennem frosne skove med snesko om vinteren.

Der er også mulighed for cykelferie langs bjergstierne. Besøger man parken for første gang, er den vestlige del et godt valg. Her finder man blandt andet de smukke søer Shiretoko Five Lakes, der som navnet antyder består af fem søer og et flot vandfald. Der er gode mulighed for fuglekiggeri både vinter og sommer.

Se de bedste rejsetilbud her

Find de billigste flybilletter til destinationen her

Czech Tourism Banner
Japan, solnedgang, Fukushima, Tohoku, bjerge, natur, rejser, UNESCO naturarv

Vulkansøer og vandreruter: Tohoku

Bandai-Asahi National Park i det nordøstlige Japan strækker sig over tre præfekturer: Fukushima, Yamagata and Niigata. Millioner af år med vulkansk aktivitet har skabt den dramatiske og varierede natur, der byder på tre hellige bjerge, tætte bøgeskove og turkisblå vulkansøer.

Området har flere historiske og kulturelle monumenter, ligesom der er adskillige vandreruter – også flerdagesture for erfarne trekkere. Blandt de mest ikoniske er Mt. O-asahi, der kan bestiges på tre-fire dage. Bjerget er 1.870 meter højt.

Find de bedste og billigste flybilletter her

2022 bliver et fantastisk rejseår – hvis du følger de her 5 rejsetips…

Banner - Backpack - 1024
Japan, Nikko National Park, sø, bjerge, natur, rejser

Kulturel cykel- og vandreferie: UNESCO naturarv i Kanto

Kun to timers togtur fra Tokyo ligger Nikko National Park, der er kendt for sine bjerge og skove, og nu også på listen med UNESCO naturarv. Området er især velbesøgt om efteråret, når træernes gyldne og orange blade næsten får området til at ligne et flammehav.

vandre– eller cykeltur i parken kommer man forbi søer og vandfald, ligesom parken er hjemsted for et af Japans mest kendte helligdomme, Nikko Toshogu Shrine. Der er flere muligheder for cykelture i parken – både dagsture og med overnatning. NAOC tilbyder både cykelture på elcykler og mere udfordrende mountainbike-ture, hvor man også kommer offroad.

Vil man have den fulde cykeloplevelse, laver Bicycle Tours cykelture af 1 til 11 nætters varighed. Mange af turene kombinerer cykling og vandring og byder desuden på flere kulturelle oplevelser, herunder selvfølgelig overnatning i traditionelle ‘ryokaner’.

Her finder du gode tilbud på overnatninger

Japan, solnedgang, vandre, bjerge, natur, rejser, UNESCO naturarv

Populær bjergbestigning og stjernekiggeri: UNESCO naturarv i Chubu

Chubusangaku National Park ligger i Japans nordlige alper og gemmer på fantastiske vandreruter i dramatiske landskaber. Området kan besøges både sommer og vinter og kan også udforskes på cykel. Mange kommer dog hertil for at bestige Mt. Yakedake, der er blandt de mest populære treks i området.

Der er flere forskellige ture – fra dagsture til flere dages vandring med overnatning på bjerget. Vil man hellere udforske skovene og søerne med en guide, kan man tage på guidet tur med Five Sense, der også laver stjernekigger-ture, når mørket er faldet på.

Gå på opdagelse i de bedste rejser og de bedste priser lige nu

Japan, bjerge, natur, Aso, Kyushu, rejser

Ridning og helikoptertur omkring et af verdens største kratere: Kyushu

Aso-Kuju National Park gemmer på vulkanlandskab, varme kilder, safirblå kratersøer og blomsterfyldte marker. Den sydlige del af parken er domineret af det majestætiske bjerg Mt. Aso, der er omgivet af et af verdens største kratere, der strækker sig over 18 km fra øst til vest og 25 km fra nord til syd.

Naturen kan selvfølgelig udforskes til fods, men mange vælger også at nyde området på hesteryg. Vil man beundre naturen fra oven, er der også mulighed for at tage på tur med luftballon, ligesom man kan komme helt tæt på den aktive vulkan oppefra i en helikopter.

Læs mere om at rejse i Japan her

Rigtig god rejse til Japan og til de nye UNESCO naturarvssteder!

Dette indlæg indeholder links til nogle af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil se, hvordan det foregår med samarbejder, så kan du trykke her.

nyhedsbrev rejsrejsrejs banner rejser
rejsebureau grafik 22/23
rejsebureau grafik 22/23
rejsebureau grafik 22/23
rejsebureau grafik 22/23
rejsebureau grafik 22/23
rejsebureau grafik 22/23
rejsebureau grafik 22/23

Om rejseskribenten

Redaktionen, RejsRejsRejs

RejsRejsRejs.dks faste redaktion deler både egne personlige tips og tricks og fortæller om alt det, der sker i rejseverdenen.
Vi skriver artikler og guides, laver konkurrencer og giver dig de bedste rejsetilbud, rejseforedrag og rejsesjov.

Kommentér

Kommentér

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Læs mere om:

Inspiration

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Rejsebilleder fra Instagram

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.