RejsRejsRejs » Rejsemål » Europa » Østrig » Saalachtal: Natur for alle pengene
Østrig

Saalachtal: Natur for alle pengene

I Salzburger Saalachtal kan du finde aktiviteter til hele familien. Området byder på cykelruter i alperne, klatring, vandaktiviteter og vandreture - både i vintersæsonen og om sommeren.

Saalachtal: Natur for alle pengene af Ida Dreboldt Kofoed-Hansen

Østrig - Skiløber, sne - rejser

Saalachtal ved Salzburg

Regionen Salzburger Saalachtal ligger i den vestlige del af Østrig tæt på grænsen til Tyskland. Regionen består af områderne Unken, Lofer, St. Martin og Weißbach. Når man hører navnet ‘Østrig’, forbinder de fleste det med snedækkede bjerge, saltkringler og skiferie.

rrr banner 22/23

Men ski er ikke alt, et område som Salzburger Saalachtal har at byde på. Når sneen er smeltet væk, lokker de smukke landskaber stadig, og der er masser af spændende udfordrende aktiviteter for både børn og voksne. 

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Østrig, Kort over Saalachtal, Saalachtal

Familievenlige skiløjper 

Salzburger Saalachtal har ikke mange sorte løjper eller krævende offpiste. Til gengæld er området ideelt til en skitur for familien. Området har vundet flere priser for deres brede og flade pister, der er gode til såvel børn som voksne, der skal have opfrisket deres skievner.

Almenwelt Lofer og Heutal in Unken er oplagte steder at tage hen med 10 forskellige lifte og en speciel ‘Lofi Funline’ til børn og unge. I området kan du få et liftkort, der gælder til hele 6 skiområder. Så hvis I bliver trætte af Almentwelt Lofer, så tager I blot en dag i et andet område.

Er du til langrend, er der også mulighed for det. Gennem det kuperede terræn løber 80 km udfordrende ruter med smuk panoramaudsigt. 

Hvis du ønsker en anderledes langrendoplevelse, kan vi anbefale ‘Night Cross Trail’ i St. Martin. Her løber du på en 1,5 km lang rute gennem den stille nat. Oplevelsen af den frostklare natteluft, stjerner og blødt oplyste snelandskaber er noget, du vil huske længe.

Se de bedste rejsetilbud her

Find de billigste flybilletter til destinationen her

Østrig - Saalachtal, e-bikes, sø - rejser

Cykelruter i Alperne

Hvis du er til udfordrende cykelture gennem fantastiske alpine landskaber, er Salzburger Saalachtal noget for dig.

Der findes over 480 km afmærket cykelrute, der slynger sig gennem regionen. Hvis du ikke har lyst til at fortabe dig i de mange ruter, så kan du komme på tur med en cykelguide. Guiden sørger for at holde dig på sporet, giver tips til den rette teknik undervejs og sikrer, at du kan overvinde selv de mest anstrengende ruter.

Hvis formen ikke lige er til de krævende højderygge, så er der hjælp at hente. Du kan leje e-mountainbikes, der sikrer, at alle – uanset benkræfter – kommer med til tops. Der er flere muligheder for at tage en bus eller kabelbane mod de højtliggende cykelruter. På den måde kan du spare på benkræfterne og koncentrere dig om de forestående strabadser. Og så er det også dejligt at kunne tage en kabelvogn ned igen, når benene ekser efter en dag med cykeltur i Alperne.

Se meget mere om at rejse i Østrigs forskellige regioner

Banner Østrig, 2020-21
Østrig - Saalachtal, sne, vinter, vandring - rejser

Vandreture – både vinter og sommer 

Bjergene, der omgiver Salzburger Saalachtal, er ikke kun smukke at se på; de indbyder også til vandreture. Der er over 400 km vandrestier, der snor sig rundt i det storslåede landskab og lægger vejen forbi vand og skov.

Med gondolen Almbahn I og II kan du komme op til Almenwelt Lofer, hvorfra syv cirkulære vandreture tager deres begyndelse. Ruterne byder på panoramaudsigt over hele området. 

Om vinteren, når solen skinner i snedyner og istapper, glitrer hele landskabet, som var det dækket af krystal. Det snedækkede landskab skaber en fuldstændig stilhed, som er ret intens at opleve.

Hvis du er til vandring med et twist, så skal du prøve en af de mange ‘adventure hikes’. Langs den afmærkede rute findes der små opgaver eller spørgsmål, man skal løse. Ruterne varierer i længde og sværhed, så der er noget at finde for enhver smag.

Eksempelvis kan du opleve en anderledes vandreoplevelse i Weißbach, hvor der findes en finurlig ‘barfodsrute’. Her er ruten anlagt med forskellig belægning som mos, træflis, grus, småsten fra en bæk osv. Du tager turen på bare fødder og får på den måde en vandretur, hvor du i den grad kan mærke naturen.

Find et godt hoteltilbud til Saalachtal i Østrig her – tryk på “se tilbud” for at få den endelige pris

Østrig - Saalachtal, isklatring - rejser

Klatring i Salzburger Saalachtal

De takkede bjerge leder blikket mod himlen og giver én lyst til at bestige dem. Og det kan du heldigvis få lov til, for i sommerhalvåret er der rig mulighed for at få stillet klatrelysten. Specielt i byen Weißbach, hvor man blandt andet kan klatre med ‘via ferrata’-udstyr. Her kobler du dig på et stålkabel, der er sikret til klippen langs en fastlagt rute. På den måde kan du sikkert bevæge dig mod toppen.

Til dem, der endnu ikke er helt klar til at kaste sig ud i de eventyrlige højder, findes der i Loferer Steinberge og Reiter Steinberge klatreskoler til både børn og voksne. Her bliver du introduceret til forskellige klatreteknikker og får lov at prøve dine evner af på områder med blødt underlag.

Hvis du er i Salzburger Saalachtal i vinterperioden og er i klatrehumør, så bare rolig; du skal nok få stillet din klatrelyst.

Mellem Weißbach og Saalfelden kan du prøve kræfter med isklatring. Du klatrer direkte på de store – til tider skrøbelige – isoverflader på klipperne, og det skal siges, at isklatring ikke er for sarte sjæle. Det kræver stærke nerver at komme til tops. 

Læs alt om Østrig her

Østrig - Saalachtal, kajak, flod - rejser

Salzburger Saalachtal og det vilde vand

Hvis du tror, at det kun er ved stranden, der findes sjove oplevelser med vand, så tager du fejl. I Salzburger Saalachtal bugter den store flod Saalach sig gennem landskabet og er omdrejningspunkt for masser af fede oplevelser for hele familien.

Der er både rafting, kano, kajak, ‘stand-up paddle’ og selvfølgelig mulighed for at bade i de områder af floden, hvor strømmen ikke er så kraftig. For de modige, der har prøvet det ovenstående, kan vi anbefale at prøve “ekstrem-badning”, også kaldet ‘canyoning’.

Udstyret med våddragt, hjelm og en guide kan du tage en tur gennem de vilde vande, der skærer sig gennem de høje klipper. Undervejs svømmer du i det vilde vand, rapeller ned af vandfald, hopper fra høje afsatser ned i krystalklare søer og glider gennem naturlige klipperutschebaner. Der findes forskellige udgaver af disse ture, og nogle af dem er børnevenlige.

Hvis du kan lide smuk natur og gode oplevelser med familien, så er der masser af grunde til at tage til Salzburger Saalachtal. Og det gælder både sommer og vinter. Hvad venter du på?

Klik her for flere rejsetilbud til Østrig

God rejse til Salzburger Saalachtal!

Dette indlæg indeholder links til nogle af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil se, hvordan det foregår med samarbejder, så kan du trykke her.

nyhedsbrev banner 22/23

Om forfatteren

Ida Dreboldt Kofoed-Hansen

Ida er uddannet cand.mag i kommunikation og dansk litteratur. Hendes rejser fokuserer enten på naturoplevelser eller på kulturoplevelser. Som tidligere spejder har hun en forkærlighed for vandreture, rygsæk og bålmad. I familien er der lige blevet indkøbt et stor 10 personers telt med kabiner, så fremtiden byder på nye spændende friluftsoplevelser.

Når rejsen skal have et mere kulturelt fokus, er Ida glad for hovedstader. På storbyferien har hun altid en lang liste med historiske seværdigheder der skal opleves, og der bliver ikke brugt meget tid på hotelværelset. Hun har blandt andet været i London, Paris, Prague, Amsterdam, Venedig, Rom og Reykjavik.

Kommentér

Kommentér

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Emner

Rejsebilleder fra Instagram

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.