RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejsemål » Europa » Østrig » Arlberg – ski og afterski i topklasse
Østrig - arlberg - sne - bjerge - alper -rejser
Østrig

Arlberg – ski og afterski i topklasse

Arlberg er ski og afterski i topklasse med udfordrende pister, offpiste og heli-skiing. Arlberg giver dig over 300 pistekilometer med masser af plads til at boltre dig på.
blank blank

Arlberg – ski og afterski i topklasse af Ida Dreboldt Kofoed-Hansen

Kleinwalsertal - Østrig - Vandre - rejser

Hvis du er til udfordrende pister, smuk natur og munter afterski, så er Arlberg i Østrig stedet for dig. Selvom området også rummer muligheder for børnefamilier, er der primært fokus på en masse muligheder for den mere erfarne skiløber.

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Ski og snowboard over 300 km i Arlberg

Tidligere udgjorde offpiste-mekkaet Sankt Anton am Arlberg samt pisterne ved Lech Zürs to separate områder. Etableringen af en ny lift, Flexenbahn-liften, smeltede de to områder sammen til én stor destination, som er blevet en af verdens bedste. Der er nu 305 km sammenhængende pistekilometer, så der er masser af plads at boltre sig på.

Se månedens bedste rejsetilbud her

Østrig Kort Arlberg

Arlberg: Østrigs bedste offpiste og heli-skiing

Arlberg byder desuden på Østrigs bedste offpiste, og freeridere fra hele verden strømmer til for at opleve de unikke forhold.

Ligesom Brixental, så byder Arlberg på mange unikke skiaktiviteter. Fra toppen af det 2.809 meter høje Valluga fører en af Alpernes mest legendariske ruter ned mod dalen via stejle bjergsider, gennem smalle kløfter og over åbne passager.

Som det eneste sted i Østrig kan du dyrke heli-skiing, og det er muligt at besøge ellers utilgængelige bjergtoppe. Der foretages en flyvning pr. dag,  og du tilmelder dig som en del af en gruppe. Med helikopter flyves gruppen til en bjergtop, og med følgeskab fra en guide kører I af den ellers utilgængelige offpiste mod bunden af dalen.

Se meget mere om at rejse i Østrigs forskellige regioner

Banner Østrig, 2020-21
ski

Funpark i Rendl

I Rendl har de skabt et fantastisk ‘community’ til freestyle ski og snowboarding med navnet STANTON Park. Området har to lifte, så du hurtigt kan komme fra bund til top.

Teamet bag parken har skabt tre baner med forskellig sværhedsgrad. ‘Prolinen’ er for de øvede, med store kickers og masser af rails og boxes. ‘Medium Kickerline’, som ligger i midten af området, har noget for de fleste som eksempelvis hop på mellem 7 og 11 meter. Sidst, men ikke mindst, har vi ‘Jibline’; en bane, der opfordrer til sjov og ballade med mange forskellige slags rails og boxes.

Når du trænger til en pause fra de mange tricks, har de kloge hoveder bag området anlagt en stor terrasse med bar og restaurant. Her har du udsigt til de forskellige baner og kan nyde synet af de mange fede trick-kombinationer og få lidt inspiration til senere.

Klassisk storbyferie i Østrig – tryk på “Vælg” for at se den endelige pris

freerider-ski

Flest fadøl pr. kvadratmeter

Når dagen på pisterne er slut, og du trænger til en sjov aften, så er der også gode muligheder for det. Sankt Anton am Arlberg er kendt for afterski, og der er noget for enhver smag.

Rejsetilbud: Spa og bjergidyl i de østrigske alper

Mest kendt er baren ‘MooserWirt’, der siden 1989 har givet gæsterne masser af fadøl og dans på bordene. Det er her, du skal tage hen, hvis du er til klassiske schlagerhits i technoversion. Baren har desuden ry for at være det sted i Østrig, der sælger flest fadøl pr. kvadratmeter.

Se tilbud på billeje i Sankt Anton am Arlberg

Krazy Kanguruh er bestemt også anbefalelsesværdig. Baren ligger midt på en piste – hvilket kan være udfordring, når du skal forlade den efter flere timers fest. I stedet for techno-schlagere er det mere en blanding af jazz, rock, og hvad der ellers er oppe i tiden. Baren har ligget i Sankt Anton siden 1965 og er nærmest et must-visit, hvis du er i festhumør.

I det hele taget får du i Arlberg alt det bedste af det hele. God tur til Arlberg!

Se alle rejsetilbud til Østrig her

Denne artikel indeholder links til en eller flere af vores samarbejdspartnere. Se hvordan det foregår her.

blank

Om rejseskribenten

Ida Dreboldt Kofoed-Hansen

Ida er uddannet cand.mag i kommunikation og dansk litteratur. Hendes rejser fokuserer enten på naturoplevelser eller på kulturoplevelser. Som tidligere spejder har hun en forkærlighed for vandreture, rygsæk og bålmad. I familien er der lige blevet indkøbt et stor 10 personers telt med kabiner, så fremtiden byder på nye spændende friluftsoplevelser.

Når rejsen skal have et mere kulturelt fokus, er Ida glad for hovedstader. På storbyferien har hun altid en lang liste med historiske seværdigheder der skal opleves, og der bliver ikke brugt meget tid på hotelværelset. Hun har blandt andet været i London, Paris, Prague, Amsterdam, Venedig, Rom og Reykjavik.

Kommentér

Kommentér

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Rejsebilleder fra Instagram

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.