RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejsemål » Europa » Østrig » Arlberg – ski og afterski i topklasse
Østrig arlberg rejser
Østrig

Arlberg – ski og afterski i topklasse

Arlberg er ski og afterski i topklasse med udfordrende pister, off-piste og heli-skiing.

Hvis du er til udfordrende pister, smuk natur og munter afterski, så er Arlberg stedet for dig. Selvom området også rummer muligheder for børnefamilier, er der primært fokus på en masse muligheder for den mere erfarne skiløber.

Læs mere om forfatter Ida Dreboldt Kofoed-Hansen her

Ski og snowboard over 300 km

Tidligere udgjorde off piste-mekkaet St. Anton am Arlberg samt pisterne ved Lech Zürs to separate områder. Etableringen af en ny lift, Flexenbahn-liften, smeltede de to områder sammen til én stor destination, som er blevet en af verdens bedste. Der er nu 305 km sammenhængende pistekilometer, så der er masser af plads at boltre sig på.

Østrig Kort Arlberg

Østrigs bedste offpiste og heli-skiing

Arlberg byder desuden på Østrigs bedste offpiste, og freeridere fra hele verden strømmer til for at opleve de unikke forhold.

Fra toppen af det 2.809 meter høje Valluga fører en af Alpernes mest legendariske ruter ned mod dalen via stejle bjergsider, gennem smalle kløfter og over åbne passager.

Som det eneste sted i Østrig kan du dyrke heli-skiing, og det er muligt at besøge ellers utilgængelige bjergtoppe. Der foretages en flyvning pr. dag,  og du tilmelder dig som en del af en gruppe. Med helikopter flyves gruppen til en bjergtop, og med følgeskab fra en guide kører I af den ellers utilgængelige off-piste mod bunden af dalen.

Artiklen fortsætter efter boksen

Sådan kommer du nemt til Arlberg

Der er flere danske rejsebureauer, der har kvalitetsrejser til Østrig.

Der er mange flyafgange fra Danmark til Innsbruck Lufthavn. Du kan se et eksempel fra Momondo her

Området har en lang stribe hoteller, her er et par eksempler:
Den billige løsning
Den lidt dyrere løsning

Du kan læse om flere aktiviteter i Arlberg her

Hvis du er på udkig efter bæredygtige rejser, så se her: Rejs bæredygtigt

Hvis du har brug for tips og tricks til, hvordan du planlægger din rejse, kan du læse vores store rejseguide her. Du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev, der kommer 1-2 gange om måneden, hvis du vil holde dig opdateret med tips og tricks til rejser

I denne boks er der links til en eller flere af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil læse mere om, hvordan det foregår, så se her.

Funpark i Rendl

I Rendl har de skabt et fantastisk ‘community’ til freestyle ski og snowboarding med navnet STANTON Park. Området har to lifte, så du hurtigt kan komme fra bund til top.

Teamet bag parken har skabt tre forskellige baner med forskellig sværhedsgrad. ‘Prolinen’ er for de øvede, med store kickers og masser af rails og boxes. ‘Medium Kickerline’, som ligger i midten af området, har noget for de fleste som eksempelvis hop på mellem 7 og 11 meter. Sidst, men ikke mindst, har vi ‘Jibline’ – en bane, der opfordrer til sjov og ballade med mange forskellige slags rails og boxes.

Når du trænger til en pause fra de mange tricks, har de kloge hoveder bag området anlagt en stor terrasse med bar og restaurant. Her har du udsigt til de forskellige baner og kan nyde synet af de mange fede trick-kombinationer og få lidt inspiration til senere.

freerider-ski

Flest fadøl pr. kvadratmeter

Når dagen på pisterne er slut, og du trænger til en sjov aften, så er der også gode muligheder for det. St. Anton am Arlberg er kendt for afterski, og der er noget for enhver smag. Mest kendt er baren The Mooserwirt, der siden 1989 har givet gæsterne masser af fadøl og dans på bordene.

Det er her, du skal tage hen, hvis du er til klassiske ‘schlagerhits’ i technoversion. Baren har desuden ry for at være det sted i Østrig, der sælger flest fadøl pr. kvadratmeter.

Visit Austria Vinter Banner Rejser

Krazy Kanguruh er bestemt også anbefalelsesværdig.

Baren ligger midt på en piste, hvilket kan være udfordring, når du skal forlade den efter flere timers fest. I modsætning til The Mooserwirt, så er dette ikke stedet med den klassiske afterski-musik.

I stedet for techno-schlagere er det mere en blanding af jazz, rock, og hvad der ellers er oppe i tiden. Baren har ligget i St. Anton siden 1965 og er nærmest et must-visit, hvis du er i festhumør.

Læs mere om Østrig her

Om rejseskribenten

Ida Dreboldt Kofoed-Hansen

Ida Dreboldt Kofoed-Hansen

Ida er uddannet cand.mag i kommunikation og dansk litteratur. Hendes rejser fokuserer enten på naturoplevelser eller på kulturoplevelser. Som tidligere spejder har hun en forkærlighed for vandreture, rygsæk og bålmad. I familien er der lige blevet indkøbt et stor 10 personers telt med kabiner, så fremtiden byder på nye spændende friluftsoplevelser.

Når rejsen skal have et mere kulturelt fokus, er Ida glad for hovedstader. På storbyferien har hun altid en lang liste med historiske seværdigheder der skal opleves, og der bliver ikke brugt meget tid på hotelværelset. Hun har blandt andet været i London, Paris, Prague, Amsterdam, Venedig, Rom og Reykjavik.

Kommentér

Kommentér