RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejsemål » Asien » Filippinerne » Filippinerne: 5 oversete øer
Filippinerne, strand, beach
Filippinerne

Filippinerne: 5 oversete øer

Et udvalg af fem unikke øer i Filippinerne som er en smule oversete, men besøget værd.

Vidste du, at der findes mere end 7.000 øer i Filippinerne? Filippinerne er nemlig meget mere end de kendte øer Luzon, Boracay og Palawan med det berømte rejsemål El Nido.

Her er et godt flytilbud til Manila – tryk på “vælg” inde på siden for at få den endelige pris

Landet i Sydøstasien er et paradis for dig, som elsker tropiske øer. Der findes et hav af unikke øer med få besøgende, og her på redaktionen har vi udvalgt fem du bør besøge.

Rejsetilbud: Tag på ø-hop i Filippinerne

Filippinerne, kort, asien

Bantayan Island

Bantayan, Filippinerne

Kridhvide sandstrande og krystalklart vand; lyder det ikke fantastisk? Sådan beskrives Bantayan Island bedst. Den lille ø, som ligger vest for Cebu, er kendt for de mange bounty-strande. Især én skiller sig ud: Paradise Beach.

Her er nogle lækre hoteller på Bantayan

Det meste af året er stranden øde og fri for turister, her er nemlig ingen resorts eller barer. Øen er en oplagt destination for par og for honeymooners eller for dig, der gerne vil være “Palle alene i verden”.

Sådan kommer du til Filippinerne

Der er flere danske rejsebureauer, som kan hjælpe dig med rejsen til Filippinerne, uden at det bliver dyrere af den grund. Find dem her: Rejsetilbud

Hvis du er på udkig efter bæredygtige rejser, så se her: Rejs bæredygtigt

Hvis du har brug for tips og tricks til, hvordan du planlægger din rejse, kan du læse vores store rejseguide her. Du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev, der kommer 1-2 gange om måneden, hvis du vil holde dig opdateret med tips og tricks til rejser.

I denne boks er der links til en eller flere af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil læse mere om, hvordan det foregår, så se her.

Sumilon Island

Cebu, Filippinerne

“Den fortryllende ø Sumilon”, sådan beskriver mange rejsende øen.

Navnet Sumilon betyder faktisk “tilflugt”, og den lille koral-ø er da også et usædvanlig smukt tilflugtssted, hvor du kan vandre i tropiske skove og slappe af på brede bounty-strande.

Det største trækplaster på øen er dog dykning og snorkling. Ud for øen findes unikke dykkeområder med smukke koralrev og et pulsende farverigt undervandsliv, hvor også hvalhajerne svømmer et smut forbi – ja, det er næsten fortryllende.

Cagbalete Island

Ø, Filippinerne

Cagbalete er en lille ø øst for Filippinernes største ø Luzon. Luzon er der, hvor Filippinernes hovedstad Manila ligger. Det er muligt at sejle til Cagbalete fra den lille kystby Mauban på under en time.

Selvom Cagbalete ikke er langt fra storbyen Manila, er der mindst ligeså tropisk stemning, som på de andre småøer.

Øen har mange unikke plante- og dyrearter, herunder en sjælden række fugle, så hvis du er naturelsker er Cagbalete klart et must see.

Bohol Island

Bohol Island, Filippinerne

Landets 10. største ø, Bohol, ligger centralt i ø-riget og omringet af de andre filippinske øer. Her findes mange hoteller, og øen er ofte besøgt af turister – dog uden at være helt overrendt, specielt hvis du vælger et andet sted end Panglao Island, der er en lille ø med bro til Bohol.

Her er et godt flytilbud til Cebu – tryk på “se tilbud” inde på siden for at få den endelige pris

Udflugterne til midten af Bohol er meget populære. Især turene til de kendte bjerge ‘Chocolate Hills’ tiltrækker mange folk.

Fra Bohol kan du også komme på en lang række ture til vands. Fra bådene, der blandet andet sejler langs øen tæt på regnskoven, kan du både se delfiner og hvaler.

What’s not to like?

Palawan

Port Barton, Filippinerne

Man kan ikke sige Filippinerne uden at nævne Palawan, og særligt byen El Nido. Men har du hørt om Port Barton?

Port Barton er en mindre og mere afslappet version af El Nido. Aktiviterne er stort set det samme, men der er langt færre besøgende.

Derudover er prisniveauet er også lavere i Port Barton. Alt dette gør stedet perfekt for rejsende på budget, især backpackere, der kommer for snorkling og dykning. Og generelt er Palawan og de nærmeste øer et absolut fantastisk sted i denne verden.

God rejse til Filippinerne!

Om rejseskribenten

Kristian Bräuner

Kristian Bräuner

Jeg rejser så tit muligheden byder sig. Min passion for at rejse fik jeg allerede som barn, hvor mine forældre tog min søster og jeg med ud i verden. At opleve en ny kultur og en anderledes natur - samt et helt andet samfund, hvor folk lever meget forskelligt fra i Danmark, er det, der driver min rejselyst.

Kommentér

Kommentér