Banner
RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejsemål » Asien » Filippinerne » Filippinerne: 5 oversete øer
Filippinerne, strand, beach
Filippinerne

Filippinerne: 5 oversete øer

Et udvalg af fem unikke øer i Filippinerne som er en smule oversete, men besøget værd.
blank

Af Kristian Bräuner

Filippinerne, kort, asien

Vidste du, at der findes mere end 7.000 øer i Filippinerne? Filippinerne er nemlig meget mere end de kendte øer Luzon, Boracay og Palawan, med det berømte rejsemål El Nido.

Landet i Sydøstasien er et paradis for dig, som elsker tropiske øer. Der findes et hav af unikke øer med få besøgende, og her på redaktionen har vi udvalgt fem du bør besøge.

Her er et godt flytilbud til Manila – tryk på “vælg” inde på siden for at få den endelige pris

Bantayan, Filippinerne

Bantayan Island

Kridhvide sandstrande og krystalklart vand; lyder det ikke fantastisk? Sådan beskrives Bantayan Island bedst. Den lille ø, som ligger vest for Cebu, er kendt for de mange bounty-strande. Især én skiller sig ud: Paradise Beach.

Det meste af året er stranden øde og fri for turister, her er nemlig ingen resorts eller barer. Øen er en oplagt destination for par og for honeymooners eller for dig, der gerne vil være “Palle alene i verden”.

Her er nogle lækre hoteller på Bantayan

Cebu, Filippinerne

Sumilon Island

“Den fortryllende ø Sumilon”, sådan beskriver mange rejsende øen.

Navnet Sumilon betyder faktisk “tilflugt”, og den lille koral-ø er da også et usædvanlig smukt tilflugtssted, hvor du kan vandre i tropiske skove og slappe af på brede bounty-strande.

Det største trækplaster på øen er dog dykning og snorkling. Ud for øen findes unikke dykkeområder med smukke koralrev og et pulsende farverigt undervandsliv, hvor også hvalhajerne svømmer et smut forbi – ja, det er næsten fortryllende.

Ø, Filippinerne

Cagbalete Island

Cagbalete er en lille ø øst for Filippinernes største ø Luzon. Luzon er der, hvor Filippinernes hovedstad Manila ligger. Det er muligt at sejle til Cagbalete fra den lille kystby Mauban på under en time.

Selvom Cagbalete ikke er langt fra storbyen Manila, er der mindst ligeså tropisk stemning, som på de andre småøer.

Øen har mange unikke plante- og dyrearter, herunder en sjælden række fugle, så hvis du er naturelsker er Cagbalete klart et must see.

Bohol Island, Filippinerne

Bohol Island

Landets 10. største ø, Bohol, ligger centralt i ø-riget og omringet af de andre filippinske øer. Her findes mange hoteller, og øen er ofte besøgt af turister – dog uden at være helt overrendt, specielt hvis du vælger et andet sted end Panglao Island, der er en lille ø med bro til Bohol.

Udflugterne til midten af Bohol er meget populære. Især turene til de kendte bjerge ‘Chocolate Hills’ tiltrækker mange folk.

Fra Bohol kan du også komme på en lang række ture til vands. Fra bådene, der blandet andet sejler langs øen tæt på regnskoven, kan du både se delfiner og hvaler.

What’s not to like?

Her er et godt flytilbud til Cebu – tryk på “se tilbud” inde på siden for at få den endelige pris

Port Barton, Filippinerne

Palawan

Man kan ikke sige Filippinerne uden at nævne Palawan, og særligt byen El Nido. Men har du hørt om Port Barton?

Port Barton er en mindre og mere afslappet version af El Nido. Aktiviterne er stort set det samme, men der er langt færre besøgende.

Derudover er prisniveauet er også lavere i Port Barton. Alt dette gør stedet perfekt for rejsende på budget, især backpackere, der kommer for snorkling og dykning. Og generelt er Palawan og de nærmeste øer et absolut fantastisk sted i denne verden.

God rejse til Filippinerne!

Rejsetilbud: Tag på ø-hop i Filippinerne

Om rejseskribenten

Kristian Bräuner

Kristian Bräuner

Jeg elsker at rejse, og jeg rejser så tit muligheden byder sig. Min passion for at rejse fik jeg allerede som barn, hvor mine forældre tog min søster og jeg med ud i den store verden.

Min rejseerfaring strækker sig fra de klassiske storbysferier i Europa, over roadtrip i USA, til backpacking i Asien og Australien.

At opleve nye kulturer, unik natur og anderledes samfund, hvor folk lever meget forskelligt fra livet Danmark, er det, der driver min rejselyst.

Kommentér

Kommentér