RejsRejsRejs » Rejsemål » Asien » Filippinerne » Filippinerne: Her er de øer du skal opleve
Filippinerne Rejse-podcast

Filippinerne: Her er de øer du skal opleve

Filippinerne, strand, beach, rejser
Her er 9 øer, som helt klart er et besøg værd.
harzen banner Hotel Skt. Annæ banner

Filippinerne: Her er de øer du skal opleve er skrevet af Kristian Bräuner.

Lyt til artiklen her:

, kort, asien, kort over filippinerne, filipinerne, fillipinerne kort, filippinerne kort, asien kort, rejser

Hop rundt på Filippinernes 7.000 øer

Vidste du, at der findes mere end 7.000 øer i Filippinerne?

konkurrence tropical islands

Filippinerne er nemlig meget mere end de kendte øer Luzon, Boracay og Palawan – med det berømte rejsemål El Nido – og Filippinernes næststørste ø Mindanao.

Det sydøstasiatiske ørige er et paradis for dig, som elsker tropiske øer. Der findes et hav af unikke øer med få besøgende og et hav af kendte øer, som gemmer på fantastiske attraktioner.

Her på redaktionen har vi udvalgt ni af Filippinernes mange øer, du bør besøge.

Filippinerne, Bantayan, rejser

Bantayan Island

Kridhvide sandstrande og krystalklart vand – lyder det ikke fantastisk? Sådan beskrives Bantayan Island bedst. Den lille ø, som ligger vest for Cebus nordspids, er kendt for de mange bounty-strande. Især én skiller sig ud: Paradise Beach.

Det meste af året er stranden øde og fri for turister; her er nemlig ingen resorts eller barer. Øen er en oplagt destination for par og for honeymooners eller for dig, der gerne vil være “Palle alene i verden”.

Baden-Württemberg, banner, 2024, kampagne, europa-park, europa-park resort
Filippinerne, Cebu, hvalhaj, undervandsbillede, dykning, hav, rejser

Sumilon Island

“Den fortryllende ø Sumilon”; sådan beskriver mange rejsende øen.

Navnet Sumilon betyder faktisk ’tilflugt’, og den lille koral-ø er da også et usædvanlig smukt tilflugtssted, hvor du kan vandre i tropiske skove og slappe af på brede, postkortværdige strande.

Det største trækplaster på øen er dog dykning og snorkling. Ud for øen findes unikke dykkerområder med smukke koralrev og et pulserende farverigt undervandsliv, hvor også hvalhajerne svømmer et smut forbi. Ja, det er næsten fortryllende.

Filippinerne, filippinernes øer, ø, strand, båd, solnedgang, rejser

Cagbalete Island

Cagbalete er en lille ø øst for Filippinernes største ø Luzon. Den nordlige ø Luzon er der, hvor Filippinernes hovedstad Manila ligger. Det er muligt at sejle til Cagbalete fra den lille kystby Mauban på østkysten på under en time.

Princess cruises banners

Selvom Cagbalete ikke er langt fra storbyen Manila, er der mindst ligeså tropisk stemning som på de andre småøer.

Øen har mange unikke plante- og dyrearter, herunder en sjælden række fuglearter, så hvis du er naturelsker, er Cagbalete klart et must see.

Calamian Islands – dykkernes oplagte øer i Filippinerne

Øgruppen ligger mellem Palawan og Mindoro. Som mange af de filippinske øer, er Calamian kendt for sine snorkel- og dykkerspots. Men denne øgruppe er ikke bare hvilket som helst dykkersted. Det er faktisk blandt verdens bedste dykkerdestinationer. 

Verdensberømte skibsvrag fra anden verdenskrig ligger lige under den turkisblå havoverflade sammen med overdådige koralrev. Og hvis du er heldig, har du chancen for at møde både de sjældne dugonger – også kendt som søkøer – og hvalhajer.

Byen Coron er beliggende på øen Busuanga i Calamian-øgruppen. Her mødes du af smuk natur og mangroveskove, hvor du kan sejle kajak, og en jungle, der er perfekt til en halvdags-vandretur. 

                                                                 

Vidste du: Her er de 7 bedste madbyer i verden ifølge Tripadvisors millioner af brugere!

7: Barcelona i Spanien
6:  New Delhi i Indien
Få nummer 1-5 med det samme ved at skrive dig op til nyhedsbrevet, og kig i velkomstmailen:

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

                                                                 

Hvis du er til snorkling og flot badevand, skal du ikke snyde dig selv for den blå lagune. Det er den allerstørste attraktion i denne øgruppe og ligger mellem høje klipper.

Malapasqua, filippinerne, rejser, sandstrande, Malapasqua ø, palawan

Malapascua

Malapascua er en skøn lille paradisø; så lille, at du kan gå hele øen rundt på få timer. Øen tiltaler især rejsende, som ønsker at komme væk fra det store turist-cirkus, og derimod finder en ferie med tilbagelænet stemning meget mere givende.

Hvis du er lidt overtroisk, kan øen helt klart noget for dig. I en lille by på øen finder du en skøn lille kirke, som gemmer på den berømte ’Desamparados-helligdom’. En lille dukke, der menes at have reddet beboerne på øen fra både ildebrande og tsunamier. Godt klaret af den lille trædukke, der ikke selv kan brænde, og som endda ifølge de lokale også vokser i størrelsen.

Mere spændende bliver en paradisø ikke – eller vent… Malapascua er faktisk også på top-5 over bedste dykkersteder i Filippinerne.

Malapascua – nu kommer jeg!

Bohol Island, Filippinerne

Bohol Island – chokoladebjerge i midten af det filippinske ørige

Landets 10. største ø, Bohol, ligger centralt i øriget og omringet af de andre filippinske øer. Her findes mange hoteller, og øen er ofte besøgt af turister. Det er dog uden at være helt overrendt, specielt hvis du vælger et andet sted end Panglao Island, der er en lille ø med bro til Bohol.

Udflugterne til midten af Bohol er meget populære. Især turene til de kendte bjerge ‘Chocolate Hills’ tiltrækker mange folk.

konkurrence tropical islands

Fra Bohol kan du også komme på en lang række ture til vands. Fra bådene, der blandt andet sejler langs øen tæt på regnskoven, kan du både se delfiner og hvaler.

What’s not to like?

Luzon, risterasser, sagada, cardillera, rejser, bjerge

Luzon

Filippinernes største ø er Luzon. Det nordlige Luzon taler direkte til surfernes hjerte. Pagudpud er nemlig lidt af en overset gave for surfere især i sommermånederne, hvor forholdene er perfekte.

Udover at ligge inde med en fantastisk surferdestination oppe nordpå byder øen Luzon også på tusind år gamle menneskeskabte risterasser – verdens ukendte 8. vidunder

Så med unikke oplevelser som ’de hængende kister’ i byen Sagada og den aktive vulkan Taal, som faktisk er en vulkan i en sø i en vulkan på en ø, har Luzon helt klart en masse at byde på. 

Der er i hvert fald noget for enhver rejsende på øen, og så gør det ikke noget, at Filippinernes hovedstad Manila også ligger på øen Luzon, så det er nemt at komme til og komme rundt.

Port Barton- Filippinernes øer

Filippinernes mest kendte øer: Feriefavoritten Palawan

Man kan ikke sige Filippinerne uden at nævne Palawan, og særligt byen El Nido. Men har du hørt om Port Barton?

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Port Barton er en mindre og mere afslappet version af El Nido. Aktiviteterne er stort set de samme, men der er langt færre besøgende.

Derudover er prisniveauet også lavere i Port Barton. Alt dette gør stedet perfekt for rejsende på budget – især backpackere, der kommer for snorkling og dykning. Og generelt er Palawan og de nærmeste øer absolut fantastiske steder at besøge.

Boracay, Puka, Filippinernes øer strand - rejser

Boracay

Boracay har i en del år været en af de mest populære øer i Filippinerne, og er mindst lige så populær en ø-destination i Filippinerne som Palawan er. En idyllisk tropeø med krystalblåt hav, lange hvide sandstrande og palmer, der rejser sig fra sandet. 

Den lille ø kan meget af det samme som de førnævnte øer, men i modsætning til de øer, som mest excellerer i snorkling og dykning, byder Boracay også på adrenalinfyldte aktiviteter. Windsurfing og kiteboarding er helt sikkert et hit, men har du overvejet at springe i faldskærm eller afprøve en vandscooter i høj fart? Boracay er stedet hvor du kan få prøvet dig selv af.

Selvom mange af de filippinske øer kan virke ens, gemmer de altid på noget helt unikt hver især. Du bliver derfor altid budt på nye oplevelser og udflugter, uanset om du vælger at sejle op mod de nordlige øer i Filippinerne, eller om de sydlige øer tiltaler dig mere.

God rejse til de smukke øer i Filippinerne!

Vand ved øer- filippinerne - rejser

De her 9 øer skal du besøge, når du rejser til Filippinerne

  • Bantayan
  • Sumilon
  • Cagbalete
  • Panglao
  • Malapascua
  • Bohol
  • Luzon
  • Palawan
  • Boracay

Vidste du: Her er top-7 bedste naturdestinationer i Asien ifølge Booking.coms millioner af brugere

7: Pai i det nordlige Thailand
6: Kota Kinabalu på Borneo i Malaysia
Få nummer 1-5 med det samme ved at skrive dig op til nyhedsbrevet, og kig i velkomstmailen:

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Der kan være links til samarbejdspartnere i denne artikel - du kan se hvordan det foregår her
Baden-Württemberg, banner, 2024, kampagne, europa-park, europa-park resort
  Princess cruises banners

Om forfatteren

Kristian Bräuner

Jeg elsker at rejse, og jeg rejser så tit muligheden byder sig. Min passion for at rejse fik jeg allerede som barn, hvor mine forældre tog min søster og jeg med ud i den store verden.

Min rejseerfaring strækker sig fra de klassiske storbysferier i Europa, over roadtrip i USA, til backpacking i Asien og Australien.

At opleve nye kulturer, unik natur og anderledes samfund, hvor folk lever meget forskelligt fra livet Danmark, er det, der driver min rejselyst.

Tilføj kommentar

Kommentér her

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Rejsetilbud

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.