RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejseguides » Solo-rejser: 10 gode råd til når du rejser alene
Kvinde-Backpack
Rejseguides

Solo-rejser: 10 gode råd til når du rejser alene

Amanda har rejst alene til El Salvador. Hun kommer her med 10 gode råd, som du bør tage højde for og tænke over, når du ankommer til et nyt rejsemål; især når du rejser alene og som kvinde. Læs med her
Østrig-banner venter 2020-2021 Banner cafe globen

Solo-rejser: 10 gode råd til når du rejser alene Af Amanda Rico Abildskov

thumps up tommelfinger bjerg solo-rejser

Solo-rejser på den fornuftige måde

Da jeg fortalte venner og familie, at jeg havde besluttet mig for at rejse alene til Centralamerika, og at jeg havde bestilt min billet til El Salvador, så var de fleste af reaktionerne: “Jamen er det ikke farligt der?”

Og så kom ellers bekymringerne og spekulationerne. Ikke mine egne, men mine omgivelsers. For jo, der kan være farligt i El Salvador og især i hovedstaden – alt efter hvilket byområde du befinder dig. Men der er ikke mere farligt end så mange andre steder på jorden, og uanset om man rejser alene eller med andre, så er man nødt til at bruge sin sunde fornuft.

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

computer rejser Solo-rejser

Lær om landet, du skal besøge

Forskellige måder at se og være i verden på, kulturelle forskelle, attituder, holdninger, miljøer, religioner og så videre spiller en stor rolle, og man kan hurtigt komme til at gøre noget upassende, hvis man ikke har sat sig bare lidt ind i landets eller destinationens forhold og måde at gøre tingene på, inden man ankommer til den første destination på dine solo-rejser.

Jeg giver dig derfor 10 gode råd, som du bør tage højde for og tænke over, når du ankommer til et nyt rejsemål; især på dine solo-rejser som kvinde.

Find månedens bedste rejsetilbud her

Rejsetilbud: Rejs til regnskoven i Costa Rica

Banner - Backpack - 1024
Solo-rejser

1. Ankom mens det er lyst

Rejs og ankom – så vidt det overhovedet er muligt – mens det stadig er lyst. På den måde har du større overblik over, hvor du befinder dig, og du kan læse skiltene og bedre orientere dig. Ankommer du til et helt nyt sted, når det er blevet mørkt, kan det føles utrygt, fordi der ikke er så mange mennesker på gaden og butikker og kontorer er lukkede, så det kan være sværere at spørge om vej og den slags.

Her er et godt flytilbud til Thailand – tryk på “se tilbud” inde på siden for at få den endelige pris

Solo-rejser

2. Din første overnatning på din solorejse

Sørg for, at du som minimum har booket din første overnatning på din nye destination. Eventuelt tæt på den busterminal eller lufthavn du ankommer til. Det er ikke rart at stå et ukendt sted og ikke ane, hvor øst og vest er, eller hvordan man får fat i en taxi, samt hvor der overhovedet er et sted at overnatte – jeg taler skam af erfaring.

Her finder du gode tilbud på overnatninger

blank

3. Kort og adresse til solo-rejser

Sørg for at have downloadet de essentielle rejse-apps. Et ‘offline-kort’ på din mobil, så du altid kan orientere dig, om hvor du er – hvis du ikke har den mulighed, så lav et par screenshots af den adresse, du skal hen til på din mobil via et kort. Sørg også for at have den korrekte, fulde adresse noteret til dit overnatningssted både på din mobil og nedskrevet et sted på papir eller i din notesbog.

På den måde har du de vigtige informationer, hvis din mobil skulle løbe tør for strøm. Dobbelttjek adressen. Hvad ligger der af store seværdigheder i nærheden? Monumenter? Store hovedgader? Du kan nemlig ikke regne med, at din chauffør, hvis du fx tager en taxa, ved hvor adressen er, bare fordi du har printet den ud og viser ham et kort, så det er godt at have en kendt bygning at navigere omkring.

Rejsetilbud: Oplev traditionsrige guatemala og Honduras

Solo-rejser

4. Valuta

Det er en god idé at have nogle kontanter på dig i den lokale valuta, når du ankommer. Du kan ikke være sikker på, at der modtages kreditkort, og i offentlige transportmidler samt taxi modtager de sjældent kreditkort, hvis du er udenfor storbyerne. Hvis du ikke har mulighed for at veksle til den lokale valuta inden din solorejse, så rejs som minimum med amerikanske dollars.

De er ofte nemmere at veksle til lokal valuta, end danske kroner er. Du skal heller ikke rejse med flere tusinde kroner i kontanter, da man i forvejen som turist, rygsæksrejsende og kvinde stikker ud og signalerer, at man rejser med værdigenstande.

Se vores webshop her, hvor du blandt andet kan få rejseudstyr og visum til dine rejser

Solo-rejser

5. Kontanter og kort

Sørg for, at du har dine kontanter flere forskellige steder, og det samme gælder, hvis du har flere kreditkort med dig. Har du det hele samlet i samme pung og samme taske, så står du uden nogen kort eller kontanter, hvis du skulle være så uheldig, at nogen frarøver dig din taske. Så mit råd er at have dine kontanter og kort spredt i både din store rejserygsæk, i din håndbagage samt have kontanter og kort direkte på dig.

Her finder du gode tilbud på afbudsrejser

globus mennekse solo-rejser rejser

6. Stol på dig selv – og lyv

Det er vigtigt, at du lytter til din mavefornemmelse og stoler på dig selv og dine egne beslutninger, når du er på en solorejse. Der er altid nogle venlige sjæle, som vil tilbyde sin hjælp og tilbyde en ‘god’ service, når du ankommer til et nyt sted, mens du står der sårbar og forvirret med din bagage og kigger dig omkring. Vigtigst af alt er din egen sikkerhed og at rejse sikkert videre. Det er ikke altid prisen, som nødvendigvis skal afgøre, hvordan du kommer fra A til B. Stol på din mavefornemmelse, når folk henvender sig til dig. Hvis du ikke er tryg, så lad være med at gå med.

Hav hele tiden opsyn med dine ting, og du skal ikke stå og fumle med penge eller mobil et offentligt sted, hvor alle kan holde øje med dig. Stil dig ind til en mur eller sæt dig et sted og sæt bagagen fra dig, så du har ro på, mens du skaber dig et overblik. Måske vil nogle af de lokale hilse på dig, og du vil blive spurgt af fremmede, om du rejser alene. I disse situationer er du nødt til nogle gange at ‘lyve’ og fortælle folk, når de spørger dig, at du venter på din ven eller rejser med en større gruppe og bare venter på dem. Uanset hvor ubehageligt det må føles at lyve, så kan det være en god strategi for ikke at have fremmede og nysgerrige sjæle for tæt på dig, hvis ikke du ønsker det.

Find billige flybilletter her

transport taxa solorejse rejser

7. Vælg dit transportmiddel med omhu, på din solorejse

Hvis du ikke allerede har arrangeret, at nogen kommer og henter dig fra et bestemt transportfirma eller en ‘shuttleservice’ fra dit hostel eller lignende, så har du flere muligheder. Ankommer du til en lufthavn, anbefaler jeg, at du enten køber en billet til en shuttle videre fra lufthavnen, inden du forlader selve lufthavnen, eller at du tager en almindelig taxa og informerer dig om prisen, inden du stiger ind.

Grunden til, at du skal købe din billet, inden du går ud af lufthavnen, er, at der oftest står mange chauffører udenfor lufthavnenes udgange og vifter med diverse brochurer og tilbud og råber efter alle de ankomne og konkurrerer om kunderne. Der er det ikke altid nemt at sige nej tak eller finde ud af, hvad der bedst kan betale sig.

Er du nødt til at skifte transportmidler undervejs, så vær så velinformeret som muligt inden din ankomst omkring dine muligheder. Hvis du beslutter dig for at tage videre med en taxa, så spørg altid om prisen til din destination, inden du stiger ind i taxaen. Er der wifi i området, så bestil en ‘Uber’.

Ligger det indenfor gåafstand, så sørg for at have orienteret dig om retningen og adressen grundigt, inden du begynder at gå, så du ikke undervejs skal stå og fumle med mobil og udprintede kort. Hav gode solide sko på. Sørg for at have pakket din bagage så ‘smooth’ som muligt, så du let kan spadsere hen til den adresse, du skal til med så frie hænder som muligt.

Rejsetilbud: Singlerejse for voksne i Nordcypern

bjerge udsigt mennesker vandring solo-rejser rejser

8. Spot andre backpackere på dine solo-rejser

Når man rejser, vil man ofte møde andre backpackere og som også er en solorejse. Selvfølgelig afhængig af hvor du er, og hvornår på sæsonen du rejser. Nogle gange kan man allerede spotte de andre rejsende i lufthavnen, på busstationer, i selve bussen, eller når du ankommer et sted. Ofte er de også på udebane ligesom dig.

Hvis det føles naturligt, så henvend dig til dem, spørg hvor de er på vej hen, og om I eventuelt skal dele en taxi eller en Uber. På den måde kan det føles trygt for begge parter at have nogen at følges med. Måske kan den anden rejsende give et godt råd eller et fif til et sted, du skal besøge.

Her finder du alle vores rejsetilbud til Europa

tablet telefon solo-rejser rejser

9. Meld din ankomst på dine solo-rejser

Hvis du føler, at det er rart at nogen ved, cirka hvornår du ankommer til din destination, så informér dit overnatningssted om dit ankomsttidspunkt, så de ved, hvornår de kan forvente at se dig. Og giv dem dit mobilnummer, så de kan kontakte dig, hvis der skulle være nogle ændringer. Du kan også lave en aftale med det sted, du rejser fra, at du kontakter dem og meddeler dem, når du er vel ankommet og kan takke for god behandling og service.

Her finder du alle vores rejsetilbud til Australien og Oceanien

solorejse mennesker rejser

10. Tag på en gruppetur på dine solo-rejser

Et nyt sted, en ny by, nyt land. What to do? Det er altid godt givet ud at købe en guidet rundtur der, hvor du er havnet. På den måde får du den vigtigste information om stedet, seværdigheder, ting du skal tage højde for, og du vil helt sikkert møde andre på den guidede tur, som også rejser alene, eller som man kan falde i snak med. Og hvem ved; måske aftaler I at mødes og spise aftensmad sammen eller noget helt tredje.

God solorejse!

Denne artikel indeholder links til en eller flere af vores samarbejdspartnere. Se hvordan det foregår her.

Østeuropa - wellnessbanner - rejserBanner cafe globen

Om rejseskribenten

Amanda Rico Abildskov

Amanda Rico Abildskov

Amanda driver sin egen rejserelaterede hjemmeside samt Facebook-side. Hun er halvt dansk og halvt spansk og opvokset i en Andalusisk landsby. Hun rejser til Spanien flere gange om året både på familiebesøg, men også for at udforske nye spændende steder. Hun er uddannet rejseleder og har arbejdet både i Spanien, Tyrkiet og Thailand.

De fleste af Amandas rejser går til de spansktalende lande, og hun har bl.a. været rygsækrejsende i Costa Rica, Cuba og Mexico. Amanda er, udover rejseleder, uddannet skolelærer samt musiker. Hendes tilgang til det lokale liv er netop ofte musikken, snorkling og dykning eller ture på mountainbike. Hun vil befinde sig i Central Amerika samt Sydamerika indtil ultimo 2019.

Kommentér

Kommentér

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Instagram

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Translate »