Banner
RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejsemål » Nordamerika » USA » Toadstool Rimrock – en helt ny verden
USA - Toadstool - rejser
USA

Toadstool Rimrock – en helt ny verden

blank

Rigtig mange danskere på roadtrip i det sydvestlige USA kører gennem byen Page, der ligger i grænselandet mellem Arizona og Utah. Page er et trafikmæssigt knudepunkt for turister, der er på vej fra fx Grand Canyon til nationalparkerne Zion og Bryce. Desuden er Page kendt for sine flotte ‘slot canyons’ i Antelope samt Horseshoe Bend, der for foden af Coloradofloden tryllebinder sit publikum.

Se mere om Michael Bo Christensen og Drivingusa.dk her

Som om det ikke var nok, ligger Page ved smukke Lake Powell, hvor den store dæmning og bro varskoer kør-selv-folket om, at de går noget særligt i møde.

Som by betragtet er Page til gengæld ikke noget at skrive hjem om. Den ligger på en bakketop med en ucharmerende hovedgade med hoteller, benzintanke, restauranter og supermarkeder. En kedelig by omkranset af et naturområde i særklasse.

USA - Toadstool, himmel - rejser

Nu er endnu et fantastisk naturområde “skudt op” – eller blevet opdaget. Lidt uden for Page har ‘Bureau of Land Management’ (BLM) valgt at gøre Toadstool Rimrocks kendt. I flere år har det kun været kendt af især fotografer og roadtrip-entusiaster som mig selv. Kun få vidste således, at man skulle holde øje med vejskilt nr. 21 og derefter parkere i rabatten. Man skulle derefter lede efter en lille sti, der ville føre en op i området. BLM valgte sidste år at etablere en lille parkeringsplads samt sætte et skilt op ude ved Highway 89. Kommer du forbi, bør du sætte et par timer af.

Toadstool har en kombination, jeg holder af: Området er utrolig smukt, let tilgængeligt og ligger på en populær roadtrip-rute. I Toadstool finder man millioner år gamle såkaldte ‘hoodoos’. Mange af disse har træk, der får en til at tænke på paddehatte. Farverne i Rimrocks-lagene er mest hvide og rødbrune.

Sådan kommer du nemt til Toadstool Rimrock

Der er flyafgange med mellemlandinger fra København til Las Vegas, hvorfra du kan leje en bil og drage videre mod Toadstool Rock. 

Hvis du har brug for tips og tricks til, hvordan du planlægger din rejse til Toadstool Rock, kan du læse vores store rejseguide her. Du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev, der kommer 1-2 gange om måneden, hvis du vil holde dig opdateret med både tips og tricks til USA og til rejser andre steder.

I denne boks er der links til en eller flere af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil læse mere om, hvordan det foregår, så se her.

USA - Toadstool, hoodoo - rejser

Se de tre områder First Red ToadstoolWhite Toadstool og White Toadstool Valley. På sidstnævnte finder du de flotteste hvide hoodoos i kombination med vilde blomster og smukke plateauer. De mange farver gør hele området utrolig fotografisk, ikke mindst ved solnedgang.

Fra trailhead tager det kun 20 minutter at gå op på plateauet. Følg blot den udtørrede ‘wash’, dvs den rende vandet skaber, når det løber ned af bjerget. Toadstool er stadig ikke overrendt. I påsken 2017 var der kun en 8-10 mennesker, men det ændres sikkert snart.

Se også guiden til de amerikanske nationalparker her

 

Om rejseskribenten

Michael Bo Christensen

Michael Bo Christensen

Michael Bo Christensen ejer rejsesitet Drivingusa.dk
Michael har en særlig kærlighed for små ukendte naturperler, som sikkert ikke bliver ved med at være ukendte. Han færdes hjemmevant i indianerreservaterne og har en stor viden om disse.

Med sit rejsesite som bagkatalog holder Michael gerne foredrag om sine snart 20 rejser til USA. Over de sidste 40 år har han fået et nært og kærligt forhold til amerikanerne og sætter stor pris på deres umiddelbare og imødekommende facon.

Mange kør-selv-rejsende får en hånd af Michael, når deres ruteplan skal strikkes sammen, og det samme gør flere rejsebureauer, når de produktudvikler deres rejser.

Michael arbejder til dagligt som skolepædagog, og i fritiden svinger han stikkerne i jazz- og swingbands og nyder sin familie.

Kommentér

Kommentér