RejsRejsRejs » Rejsekommentaren » Verdensrejser: Derfor rejser jeg ud i verden
Rejsekommentaren

Verdensrejser: Derfor rejser jeg ud i verden

Etiopien Jacob Gowland Jørgensen - rejser - rejsrejsrejs
Jacob har gjort sig tanker om, hvorfor han rejser, og hvad der inspirerer ham til at komme afsted. Måske kan du nikke genkendende til en ting eller to.
harzen banner Hotel Skt. Annæ banner

Verdensrejser: Derfor rejser jeg ud i verden af Jacob Gowland Jørgensen.

Malaysia - Verdenskort - kort med nåle - rejser, verdensrejser

Hvorfor rejser jeg? Verdensrejser og lokalrejser

Det spørgsmål dukker regelmæssigt op, og lige så hurtigt dukker der gode, konkrete grunde op til, at jeg da selvfølgelig skal afsted til Mols og Mozambique. Og det kan i virkeligheden kun gå for langsomt! Naturen, menneskene, byerne – det hele venter.

Nå ja, og så varmen selvfølgelig. Jeg er momentan klimaflygtning, når jeg bryder den danske vinter op i flere dele og plejer at sige, at jeg ikke er født til dette klima, mens jeg finder min sommer-uldtrøje frem…

konkurrence tropical islands
Jacob Gowland Jørgensen - rejser - rejsrejsrejs, verdensrejser

Verden er større end min fødeby

Men hvis man nu borer lidt mere, dukker der af og til andre svar op, som er lidt mere essentielle. Lidt mere grundlæggende. Svar, der kunne indikere, at jeg nok er et utroligt nysgerrigt menneske, der har brug for hjælp til at opleve, at verden er større end min fødeby.

Der hvor jeg voksede op, gik til sport, var træner og hvor mine forældre arbejdede. Og hvor jeg altid kendte mindst en, hvis jeg tog bussen eller cyklede ned i sportsklubben. Det var trygt, men det var også en lille boble.

Derfor blev jeg for år tilbage også medlem af De Berejstes Klub, hvor der var mennesker, der også tog på verdensrejser, som havde verdenskort med nåle i på væggen, både for steder de havde været, og steder de gerne ville hen, og hvor jeg får pirret min nysgerrighed.

Når jeg ser Madagaskar på kortet, begynder jeg at tænke over, hvordan hovedstaden mon ser ud, hvad de spiser, hvad for noget musik man kan høre. Og så kører tankerne. Og så møder jeg en, der lige har været der, der fortæller om lemurer, vandveje og baobab-træer. Det giver ideer. Og rejsedrømme.

Det var også på den måde jeg fik besøgt Iran, hvor jeg fik en helt speciel rejseoplevelse på en vennetur. Jeg havde fået så mange anbefalinger af landet af andre berejste, og selvom der kun er få lande der har fået mere dårlig presse igennem tiden end Iran, skulle det prøves.

Baden-Württemberg, banner, 2024, kampagne, europa-park, europa-park resort

Det er sjældent, at man føler man kommer hjem som et bedre menneske efter en rejse, men sådan havde jeg det der.

Afrika Uganda Vildsvin Rejser, verdensrejser

Modighedsmusklen skal trænes på verdensrejser

Jeg læste for nogle år siden rejsebogen “Direktøs”, hvor den ret berejste Ida Tin bruger udtrykket “At træne modighedsmusklen”.

Det udtryk satte sig fast, og da jeg heldigvis er udstyret med en vis portion handlekraft, får jeg derfor gjort mere ved mine rejsedrømme end gennemsnittet. Og af og til minder jeg mig selv om, at “træne modighedsmusklen”, som blandt andet førte min første solo-tur til Afrika med sig, hvor jeg alene rejste rundt i Etiopien og Djibouti, og tidligere i år med solo-ture til Nepal og Sri Lanka.

“There is nothing you can do that can’t be done”. Det gælder også rejselivet, selv når sygdomme og mærkværdigheder fylder nyhederne.

Gør din egen verden større – tag på verdensrejser

Princess cruises banners

Per Uldal, også kendt som rapperen Per Vers, har i et interview luftet sine egne tanker om nogle af de samme emner, og personligt tænker jeg, at det er noget af det mere begavede, der er sagt om rejselyst og nysgerrigheden på verden:

“Jeg forstod først, hvad Einstein mente med, at alt var relativt, da jeg havde været uden for Danmark. Som barn udvider vores verden sig fra mors skød, til hjemmet, til vejen, til byen man bor i. Men den almenmenneskelige opgave er at fortsætte udvidelsen.”

“Nogen kan udvide sig mentalt uden at rejse fysisk. Men de fleste har brug for hjælp, og hvis man har mulighed for det, er det noget af det mest fantastiske, når man gør sin egen verden større ved at opleve hele den planet, vi bebor.”

Han fortsætter: “De fleste mennesker i verden hænger deres selvværd op på national stolthed, men heroppe i Danmark, bør den altid rammes ind af en ydmyghed over for heldet at være født i den rigeste del af verden. Dén bevidsthed er den mest berigende sindstilstand at være i.

På mit nummer synger jeg: Det er på samme sprog, vi græder og griner / jeg har aldrig mødt nogen, jeg ikke ligner. Den bedste måde at huske sig selv på det er, at man rejser ud med et åbent sind”.

Så kom bare afsted på dine verdensrejser, og husk at få lært mest muligt om verden når du er afsted. Så vil du hurtigt se, at verden er i farver – både fysisk og mentalt.

                                                                 

Vidste du: Her er 7 oversete mad-oplevelser du skal prøve i Østrig! 

7: Gourmet i 3,000 meters højde på Ice Q restaurant i Tyrol
6: Spis ost på oste-gaden i Bregenzerwald ved Vorarlberg
Få nummer 1-5 med det samme ved at skrive dig op til nyhedsbrevet, og kig i velkomstmailen:

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

                                                                 

God rejse!

Find billige flybilletter til Afrika her

Der kan være links til samarbejdspartnere i denne artikel - du kan se hvordan det foregår her
Baden-Württemberg, banner, 2024, kampagne, europa-park, europa-park resort
  Princess cruises banners

Om forfatteren

Jacob Jørgensen, redaktør

Jacob er en munter rejsenørd, der har rejst i mere end 100 lande fra Rwanda og Rumænien til Samoa og Samsø.

Jacob er medlem af De Berejstes Klub, hvor han har været bestyrelsesmedlem i fem år, og han har en omfattende erfaring med rejseverdenen som foredragsholder, magasinredaktør, rådgiver, forfatter og fotograf. Og naturligvis vigtigst af alt: Som rejsende. Jacob nyder både at rejse traditionelt som fx bilferie til Norge, krydstogt i Caribien og storbyferie i Vilnius, og mere ud-af-boksen rejser som solotur til Etiopiens højland, road trip til ukendte nationalparker i Argentina og vennetur til Iran.

Jacob er landeekspert på Argentina, hvor han har været 10 gange indtil videre. Han har tilbragt næsten et år i alt på at rejse igennem de mange forskelligartede provinser, fra pingvinlandet i syd til ørkener, bjerge og vandfald i nord, og har også boet i Buenos Aires i et par måneder. Derudover har han særlig rejseviden om så forskellige steder som Østafrika, Malta samt landene omkring Argentina.

Udover rejseriet er Jacob en hæderlig badmintonspiller, Malbec-fan og altid frisk på et brætspil. Jacob har desuden haft en karriere i kommunikationsbranchen i en årrække, senest med titel af Communication Lead i en af Danmarks største virksomheder, og har i en del år desuden arbejdet med den danske og internationale mødeindustri som konsulent, bl.a. for VisitDenmark og Meeting Professionals International (MPI). Jacob er i dag også studielektor på CBS.

Tilføj kommentar

Kommentér her

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Rejsetilbud

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.