RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejseguides » At arbejde er at rejse – tips til at kombinere rejse med et arbejde
Arbejde på strand - kombinere rejse og arbejde
Rejseguides

At arbejde er at rejse – tips til at kombinere rejse med et arbejde

RejsRejsRejs Banner
 

Skab dit eget job og rejs jorden rundt samtidig! – ja, det er faktisk muligt.

I 2014 blev jeg færdiguddannet og skulle egentlig til at søge mit første “voksenjob”. Under min studietid havde jeg rejst meget og blandt andet taget et år af min kandidat i Beijing, Kina. Tanken om at skulle være fastlåst til det samme kontor i en længere periode fik mig til at tænke på, om der ikke var andre veje.

Se mere om forfatteren Michelle Rødgaard-Jessen her

 

Jeg ville gerne rejse rundt. Opleve kulturer, lære sprog, møde spændende mennesker. Jeg ville have friheden til at kunne gøre det, men samtidig have følelsen af, at jeg ikke blev sat tilbage karrieremæssigt. Sammen med min kæreste, der var selvstændig og godt kunne klare sit arbejde online og dermed rejse samtidig, besluttede vi at prøve det af i et år. At kombinere rejse med at arbejde.

michelle rødgaard-jessen - forfatter - RejsRejsRejs

Sagen var bare den, at jeg jo ikke havde noget arbejde. Det skulle først skabes. Jeg anede ikke hvordan, men der skulle penge i kassen, og et eller andet måtte der ske arbejdsmæssigt.

Jeg startede ud småt ved at få overblik over mine kompetencer. Projektstyring, administration og tekstforfatning. Det var ting, jeg vidste jeg kunne. Men var der mon nogle, der ville betale for at få mig til at udfylde disse opgaver for dem? Der var kun én måde at finde ud af det på. Jeg startede op som en virtuel personlig assistent og fik de første kunder gennem mit netværk.

Langsomt begyndte der også at komme kunder via min hjemmeside og anbefalinger fra de få kunder, jeg allerede havde. Samtidig begyndte flere og flere kunder at efterspørge, om ikke også jeg kunne hjælpe dem med at skrive deres nyhedsbreve, sætte deres Facebook-annoncer op og generelt hjælpe med deres markedsføring. Jeg sagde, jeg kunne give det et forsøg. Og sådan tog min forretning pludselig en uventet drejning, som endte med, at jeg i dag udelukkende hjælper kunder med deres online markedsføring, som jeg sidenhen har specialiseret mig i.

Det er nu 3 år siden, og jeg har siden da arbejdet fra samtlige verdenshjørner. Fra megabyer i Asien til små landsbyer i de franske alper.

work abroad - arbejd i udlandet

Men hvis du lige nu forestiller dig, at jeg det meste af tiden har tilbragt tiden i skyggen af en palme med en drink i hånden, må jeg skuffe dig. Det har været hårdt arbejde at opbygge min forretning, og ofte har jeg været de mest fantastiske steder i verden uden egentlig at have tid til at nyde og opleve det, fordi arbejdsbunkerne har hobet sig op. Sådan er livet som digital nomade også af og til.

Hvis du også drømmer om at kombinere rejse med at arbejde, så husk at der er 100 måder, du kan skrue det sammen på. Der er ikke kun én måde at få det til at ske på. Så før du siger dit job op og går all in på at rejse jorden rundt, så overvej lige om ikke der er en smartere måde. Det kan nemlig tage tid at skabe sit eget job.

Få flere tips til at kombinere rejse og arbejde her

 

Fem gode måder  at kombinere rejse og arbejde

1: Til næste lønforhandling kan du spørge din chef, om ikke du må arbejde nogle måneder fra udlandet hvert år, fx i stedet for at få din bonus

2: Se om du kan starte en lille forretning op ved siden af dit fuldtidsjob, så du lige så stille kan opbygge en indtægt, der ville kunne tages med til udlandet. Det kan fx være som freelancer, hvis du eksempelvis er god til at skrive, kode, lave design m.m

3: Tag et job i udlandet og få stillet rejselysten på den måde

4: Se om du kan få et remote job. Der findes masser af portaler hvor du kan lede efter den slags job

5: Find din egen vej! Der er så mange muligheder, og du skal finde den, der passer til dig og din situation. Overvej fx frivilligt arbejde, udstationeringer eller at finde et arbejde, hvor du regelmæssigt arbejder i udlandet.

Rigtig meget held og lykke med det. Vi ses derude.

 

Om rejseskribenten

Michelle Rødgaard-Jessen

Michelle Rødgaard-Jessen

Michelle arbejder uafhængigt af geografi og har de sidste snart tre år rejst jorden rundt samtidig med, at hun har startet sit firma, workhero.dk, hvor hun hjælper danske virksomheder med deres online markedsføring sammen med to ansatte, som også arbejder, hvor i verden de vil. Hun har arbejdet fra alle verdenshjørner som bl.a. Tokyo, Sao Paulo, Chamonix, Dhaka og Nairobi.

Kommentér

Kommentér

Show Buttons
Hide Buttons