RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejsemål » Asien » Sri Lanka » Mine 5 yndlingssteder i Sri Lanka
Sri Lanka - kultur - eventyr - rejser
Sri Lanka

Mine 5 yndlingssteder i Sri Lanka

RejsRejsRejs Banner
 

Sri Lanka er en feriedestination, som mange danskere er ved at få øjnene op for. Sri Lanka er stadig et relativt uspoleret land i forhold til turismen, og infrastrukturen er også stadig i udvikling. Man rejser langsomt pga. mindre gode vejforhold. I bjergene tøffer togene afsted med 5-15 km i timen, så der er god tid til at fotografere de grønne te-plantager ud af togets åbne vinduer.

Indtil 2009 var Sri Lanka plaget af en 26 år lang borgerkrig, men i dag er der fred, og rejsende fra hele verden rejser til Sri Lanka, for bl.a. at opleve de intet mindre end otte steder på Unescos Verdensarvsliste.

Se mere om forfatteren Trine Handskemager her

 

Fra jeg besøgte Sri Lanka første gang, har jeg været overvældet af naturen og især af det vilde dyreliv. På min blog er Sri Lanka det land jeg har skrevet mest om, og jeg har rejst tilbage igen og igen. Der er så mange smukke steder og mulighed for vilde, eksotiske oplevelser, og selvom det er svært at vælge er her mine 5 yndlingsteder i Sri Lanka.

Yala med de vilde leoparder

Yala ligger i det sydøstlige Sri Lanka og er mest kendt for den store nationalpark, der er en af Sri Lankas største turistattraktioner. Her kan man tage på jeepsafari, på samme måde som man gør i Afrika. Området er habitat for bl.a. leoparder, læbebjørne, asiatiske elefanter, krokodiller, aber og næsehornsfugle, og det er et sindsygt spændende område. For en natur-nørd som mig, er en jeepsafari sammen med alle de andre turister bare ikke nok. Derfor har jeg flere gange boet i området, der ligger i udkanten af Yala National Park. Der er ikke hegn rundt om nationalparken, og derfor kan man opleve mange af de samme dyr som inde i selve parken.

Sri Lanka - Leopard - Natur - Rejser

Habarana: Den ideelle base for udflugter

Habarana er en lille by, der nærmest ligger lige midt på Sri Lanka.

Byen i sig selv udgør ikke nogen turistattraktion, men det er en ideel base for udflugter til en lang række af Sri Lankas bedste seværdigheder. Herfra kan man på få timer nå de gamle kongebyer Anuradhapura og Polonnaruwa. Man kan også komme til løveklippen i Sigiriya og til huletemplerne i Dambulla. Det er alle sammen steder, der er listet på UNESCO’s Verdensarvsliste. Blandt de mindre kendte attraktioner er nationalparkerne Minneriya og Kaudulla, hvor enorme flokke af elefanter samles på bestemte tider af året. Vi talte mere end 90 elefanter, der gik og hyggede sig ved søbredden. Et syn man ikke sådan lige glemmer.

Sri Lanka - Natur - Elefanter - Rejser

Artiklen fortsætter efter boksen

Sådan kommer du nemt til Sri Lanka

Der er flere danske rejsebureauer, der har kvalitetsrejser hertil.

Det kan sagtens lade sig gøre at planlægge meget fra Danmark. Man kan bestille sit visa online – det går nemt og hurtigt. Det er også muligt at booke overnatning online selv til de mindre byer. De kendte sider som fx Booking.com har et stort udvalg af både de billigere og dyre overnatningsmuligheder, og anmeldelserne giver et godt indtryk af kvaliteten. Et godt tip er at sikre sig, at der er aircondition på værelset – det er dog ikke nødvendigt i højlandet, hvor det er væsentligt køligere.

Her er et par hoteller på Sri Lanka, som redaktionen kan anbefale:

Hvis du planlægger at opleve flere steder på Sri Lanka og gerne vil benytte dig af tog, så kan de også nemt bookes hjemmefra. Dog er det kun muligt, at booke billetter til de strækninger, hvor der køres på 1. klasse, men det er generelt også en rigtig god ide, fordi det sikrer aircondition, og det er stadig meget billigt i forhold til her i Danmark. Du finder en god vejledning på seat61.com, som altid er godt sted at starte, når det gælder togrejser.

Hvis du har brug for tips og tricks til, hvordan du planlægger din rejse til Sri Lanka, kan du læse vores store rejseguide her. Du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev, der kommer 1-2 gange om måneden, hvis du vil holde dig opdateret med både tips og tricks til Sri Lanka eller til rejser andre steder i Asien.

I denne boks er der links til en eller flere af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil læse mere om, hvordan det foregår, så se her.

Sinharaja, Sri Lankas tropiske regnskov

Sinharaja-regnskoven er for de eventyrlystne natur-elskere. Sinharaja ligger i et bjergområde i den sydvestlige del af Sri Lanka. Den første udfordring er at komme hertil. Vejene er dårlige og snor sig, så selv den bedste bliver køresyg. Ikke alle privatchauffører er vilde med at køre denne vej med deres fine biler. Den næste udfordring er iglerne, som på fugtige dage bare står og venter på de turister, der er fjollede nok til at gå ind i skoven til dem. Belønningen er en vild og utæmmet natur, og muligheden for at finde eksotiske dyr, som f.eks. slanger, skolopendre, granvoksne edderkopper og skorpioner. Regnskoven er også hjemsted for mange af Sri Lankas endemiske fuglearter, bl.a. Sri Lanka blue magpie.

Palmestrandene på Sri Lankas sydkyst

Hvis du vil have lange smukke palmestrande, skal du tage til Sri Lankas sydkyst. Strandene gør sig også utrolig godt på billeder. Jo længere væk fra Colombo man kommer, jo flere steder kan man opleve at have hele stranden for sig selv. Eller, hvis man er heldig, sammen med en havskildpadde, der kommer op af havet, for at lægge sine æg i sandet. Fra havnebyen Mirissa, kan man sejle ud på havet i de tidlige morgentimer. Her kan man opleve delfiner, kaskelothvaler og blåhvaler. Sri Lanka skulle efter sigende være det sted i verden, hvor der er størst chance for at se blåhvalen, verdens største dyr.

Sri Lanka - Strand - Rejser

Læs mere om at kombinere Sri Lanka med Maldiverne her

 

Bjerglandsbyen Ella

Siden jeg kom til Ella første gang, har jeg haft en helt speciel følelse af at “komme hjem”. Ella er en bjerglandsby i den centrale del af det sydlige Sri Lanka. Byen er omringet af grønne teplantager og har nogle helt vidunderlige bjergudsigter. Atmosfæren er afslappet. Landsbylivet og bjergluften gør, at man kommer til at trække vejret helt ned i lungerne. Ella er et rigtigt rart sted at være.

God rejse til smukke Sri Lanka!

Om rejseskribenten

Trine Handskemager

Trine Handskemager

Webdesigner og rejseblogger, Trine Handskemager‘s arbejde kræver blot et kamera, en computer og en internetforbindelse. Dette giver hende mulighed for at leve livet som digital nomade og at arbejde, mens hun er på farten.

Mange af Trine’s rejser er solorejser, der bliver booket spontant få dage inden afrejse. Rygsækken er hurtigt pakket, for hun rejser kun med håndbagage. Også på de lange ture. Familien kommer med, så ofte som det kan lade sig gøre, når fast arbejde og uddannelse skal passes. Rejsemålene er mange, og de må gerne give oplevelser, der stikker dybere end en badeferie.

Sri Lanka er indtil videre blevet det land hun har rejst mest i. Det er et land med bjerge, regnskov og strande, kultur, natur og dyreliv. Og så er det et land, der bliver ved med at overraske. På Trine’s blog miss-world.dk har hun bl.a. et stort tema om Sri Lanka og en tilhørende Facebook-gruppe, for danskere, svenskere og nordmænd, der skal til Sri Lanka på ferie eller som er fastboende dernede. Men det er bestemt ikke det eneste land på bloggen, som er fyldt med billeder af vilde dyr, smuk natur og rigtig mange palmer.

Du kan følge Trine's rejser på hendes facebook side: https://facebook.com/MissWorld.dk/

Kommentér

Kommentér

Show Buttons
Hide Buttons