RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejsemål » Afrika » Madagaskar » Madagaskar-safari i et fascinerende dyrerige
Madagaskar - rejser
Madagaskar

Madagaskar-safari i et fascinerende dyrerige

Tag på safari på Madagaskar og kom helt tæt på det unikke dyreliv.

Madagaskar-safari i et fascinerende dyrerige er skrevet af Anne-Marie Boye.

Madagaskar - Madagascar dyreliv - rejser - Madagaskar safari

Tag på Madagaskar-safari om natten

Vi går så stille som muligt bag vores guide Jimmi på den smalle sti. Alle sanser er i brug. Hver en lille lyd tiltrækker vores fulde opmærksomhed. Vi kan høre havet og bølgernes brusen til højre for os. Det er bælgragende mørkt, og vi kan kun se, hvad der er i lommelygtens lyskegle.

Jimmi stopper op ved et træ og lyser på stammen. Vi kigger begge intenst på lyspletten på træstammen, men kan ikke få øje på noget. Laver Jimmi sjov med os? Vi kigger forundret på ham og tilbage på træet. Pludselig får vi begge øje på den – en bladhalegekko, men kun fordi den lige bevæger sig et kort sekund for at slikke sig på øjet.

Dette mærkelige dyr kan kamuflere sig så godt, så det er umuligt at se for den utrænede. Min kæreste Rasmus knipser løs med kameraet, og vi giver en lydløs high five, inden vi lister videre efter Jimmi. Vi er på safari på Madagaskar midt om natten, og allerede nu har det været det hele værd.

Snart gør Jimmi igen tegn til, at vi skal stoppe op. Noget pusler forude. Vi venter i stilhed. Igen kan vi høre havet og vores eget åndedræt. Der går ikke lang tid før, at vi kan se noget, som hopper ind og ud af lyskeglen. Det er den lille, nuttede muselemur – verdens mindste lemurart, som er nataktiv.

Det er præcis disse dyr, vi har håbet på at se i aften. Vi ved, at de lever her på øen Nosy Mangabe, som er et ideelt sted at tage på safari på Madagaskar. Men vi er selvfølgelig ikke sikre på, at vi kommer til at se dem. Muselemuren hopper fra gren til gren, men snart er den væk igen.

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Madagaskar - rejse

En uforglemmelig rejse til Madagaskar

Med sine 590.000 km2 er Madagaskar verdens fjerdestørste ø. Den har været isoleret fra det afrikanske kontinent i millioner af år og har således et helt unikt dyreliv. Derfor bliver øen også nogle gange kaldt verdens ottende kontinent, da en stor del af øens flora og fauna kun findes dette ene sted på kloden. Det er naturelskernes paradis – og en Madagaskar-safari har rigtig meget at byde på.

Vi har besøgt Madagaskar to gange. Første gang rejste vi hovedsageligt i det nordvestlige hjørne af landet. Og på trods af, at vi havde fem uger, fik vi kun set en brøkdel af alt det fantastiske, som findes her. Blandt andet var vi heldige at se verdens mindste kamæleon. Den er så lille, så den kunne sidde på det yderste af min pegefinger.

Den er ellers af indlysende årsager ikke nem at finde, så igen var det godt at have en erfaren guide med. Den gemmer sig under visne blade, og forsøger du at samle den op, spiller den død som forsvar. På vores anden rejse til Madagaskar brugte vi fire uger i den sydlige del af landet og en uge på Mauritius.

2021 er et brag af et rejseår! Se her hvorfor og hvordan

Banner - Bulli - 1024

Madagaskar - Madagascar dyreliv - rejse - Afrika - Madagaskar safari

Naturelskernes land

Madagaskars infrastruktur er ikke, som vi kender det fra Europa. Så man lærer lynhurtigt at sætte stor pris på asfalterede veje samt busser, der kører til tiden, og hvor man har sit eget sæde. Så for at undgå for meget ventetid samt 18 svedende mennesker i en Toyota Hiace, havde vi denne gang lejet bil og chauffør to af ugerne på vores safari.

Det gav os friheden til at køre af sted i vores eget tempo, stoppe undervejs og komme helt over på vestkysten for at se den berømte ‘Baobab Allé‘. Jeg havde godt nok brokket sig over at køre så langt for at se en række træer, men jeg måtte overgive mig, da vi tidligt om morgenen stod på alléen og nød solopgangen.

At vi samtidig også var heldige at se en fossa – Madagaskars største rovdyr, som jager lemurer i træerne – retfærdiggjorde i endnu højere grad den lange køretur. Der er mange skønne steder for naturelskere rundt om på jorden, men Madagaskar er noget helt særligt, og vi er klar til et gensyn.

Vil du gerne opleve vilde dyr i Afrika, så er en Madagaskar-safari det helt rigtige at tage på. Dog kræver det, at der bliver sat godt med tid af, da mange af de mest spændende oplevelser er spredt ud over hele den enorme ø.

Vores bedste råd til en safari på Madagaskar er at vælge at fokusere på et afgrænset område af landet. Udforsk det område intensivt i stedet for at bruge alt for meget tid på transport rundt på hele øen – afstandene er enorme.

Ud over det spændende dyreliv byder Madagaskar også på smukke landskaber, en utrolig venlig befolkning og en masse sproglige udfordringer, som alt sammen bidrager til eventyret.

God rejse til Madagaskar – safari- og naturelskernes paradis!

Find flybilletter til din Madagaskar safari her

Dette indlæg indeholder links til nogle af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil se, hvordan det foregår med samarbejder, så kan du trykke her.

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Om rejseskribenten

Anne Marie Boye

Anne Marie elsker at rejse til anderledes destinationer, hvor der er mulighed for at få store rejseoplevelser og gerne komme ud i naturen og tæt på dyrene. Hun er med i De Berejstes Klub, og har været i mere end 60 lande, og flere er på vej. Hun rejser med sin kæreste Rasmus, og sammen skriver de på twodanesontour.com

Kommentér

Kommentér

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Rejsebilleder fra Instagram

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.