RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejsemål » Asien » Filippinerne » 5 steder du bør besøge i Filippinerne
Filippinerne - Boracay, både - rejser
Filippinerne

5 steder du bør besøge i Filippinerne

RejsRejsRejs Banner
 

Filippinerne er stadig forholdsvis uspoleret og et rigtig godt alternativ til de efterhånden meget turistede destinationer i Thailand og på Bali. Så hvis du endnu ikke har booket en tur i vinterferien og gerne vil slippe for slud og sne, så er Filippinerne et rigtig godt bud.

Se mere om forfatteren Anne Marie Simonsen her

Filippinerne er nok mest af alt kendt for sine hvide sandstrande, men landet byder også på en rig historie og kultur og fantastiske naturområder. Filippinerne består af mere end 7000 øer og klimaet er varmt og tropisk. Der er normalt tre årstider, men som sådan er der ikke noget dårligt tidspunkt at besøge landet på. Selvom man kommer i regntiden, som ligger fra juni til november, regner det som regel kun et par timer om dagen, og man får derfor stadig masser af sol for pengene.

Det er nemt og billigt at rejse rundt på Filippinerne – både hvad angår transport, men også hvad sproget angår, da alle taler engelsk. Det giver dig en unik mulighed for at komme helt tæt på lokalbefolkningen, som er noget så søde og hjælpsomme.

Jeg er kommet i Filippinerne de sidste 15 år, og selvom jeg har været de fleste steder i Sydøstasien, er Filippinerne min absolutte favoritdestination.

Filippinerne - strand, personer - rejser

Her er mine 5 bedste anbefalinger til Filippinerne

Manila

De fleste skynder sig ud af Manila, Filippinernes hovedstad, der med sine 21 millioner indbyggere er en af verdens mest befolkede byer. Manila kan uden tvivl være overvældende og uoverskuelig, men byen rummer en del kulturperler, som er værd at se for at få en bedre forståelse for landets interessante og til tider voldsomme historie.

Start med at besøge det nye Ayala Museum i finansdistriktet Makati, hvor du vil få indblik i den kulturelle smeltedigel, Filippinerne er. Filippinerne har tidligere været under spansk herredømme og siden amerikansk, og det ses og høres tydeligt, hvor stor indflydelse Vesten har haft på landet. Manila byder ligesom Bangkok på fremragende og billig shopping og et væld af spændende restauranter.

Filippinerne - Manila, skyline, nat - rejser

Næste stop er Rizal Park og Intramuros, som er byens ældste og oprindelige bydel. De gamle bymure blev bygget af spanierne i det tidlige 1500-tal, og det er imponerende, hvor velholdt alt er. Her bliver det tydeligt, hvor stor indflydelse spanierne havde; de gamle koloniale huse er holdt i spansk stil med parker, åbne pladser og kirker samt to store imponerende katedraler. Det anbefales at få en guidet tour i Intramuros, og book gerne i god tid over nettet, da de guidede ture er meget populære.

De fleste får hurtigt nok af hektiske Manila, så brug ikke mere end en dag eller to i megabyen, før turen går enten nord- eller sydpå.

Banaue

Banaue i det nordlige Filippinerne er et område, som er kendt for sine 2.000 år gamle risterrasser. De er optaget på Unescos verdensarvliste og kan ses på Filippinernes 20 pesos-pengeseddel. Filippinerne selv kalder dem ”verdens ottende vidunder”, og man forstår godt hvorfor, når man står der. De er imponerende.

Filippinerne - Banaue, risterrasser - rejser

Risterrasserne dækker 10.000 km², og det siges, at hvis man lagde terrasserne ud i en lang linje, ville de gå halvvejs rundt om jorden. Selvom det er en forholdsvis lang tur fra Manila, og der kun er få gode hoteller i området, så er det hele turen værd. Jeg vil helt klart anbefale at blive en nat i Banaue, før turen går nordpå til nogle af de mere øde strande. Jeg endte selv med at booke et hus gennem Airbnb med udsigt over Banaue; det kostede det halve af hotellerne i området og var mindst ligeså godt.

Artiklen fortsætter efter boksen

Sådan kommer du nemt til Filippinerne

Der er flere danske rejsebureauer, der har kvalitetsrejser til Asien.

Fly til Filippinerne
Der er ikke direkte flyforbindelser mellem Danmark og Filippinerne, men du kan sagtens finde attraktive ruter med en mellemlanding undervejs. Emirates har en af de bedste ruter, da de ankommer til Manila om eftermiddagen, så du lettere kommer over eventuelt jetlag. Og samtidig er forplejningen og underholdningen om bord på flyet i top. Hvis du rejser fra 20. februar til 1. marts, er der billetter med Emirates til 4680,- og ned til 3500,- med andre selskaber. Tjek mulighederne på Momondo og find den ideelle rute for dig.

Bo i Filippinerne
I Manila er der utallige hoteller og overnatningsmuligheder, så det er bare om at gå på opdagelse på eksempelvis Booking.com og finde det, der passer dig bedst. På Boracay boede forfatteren på Diniview Villas, som ligger ned til stranden og byder på afslapning i verdensklasse.

Hvis du har brug for tips og tricks til, hvordan du planlægger din rejse til Filippinerne, kan du læse vores store rejseguide her. Du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev, der kommer 1-2 gange om måneden, hvis du vil holde dig opdateret med både tips og tricks til Filippinerne eller til rejser andre steder i Asien.

I denne boks er der links til en eller flere af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil læse mere om, hvordan det foregår, så se her

Taal-vulkanen

Filippinerne har 37 vulkaner, hvoraf en del er aktive og lukkede, og andre som ikke har været i udbrud i mange år. En af de nok mest kendte er vulkanen Taal, som er aktiv, men som man stadig kan besøge. Hvis man kommer fra Manila, kan man nemt leje en chauffør til at køre en til Taal-vulkanen, medmindre man selv har mod på at prøve at køre i den kaotiske filippinske trafik.

Taal-vulkanen, som ligger cirka 2 timers kørsel syd for Manila, er 400 meter høj og befinder sig på en ø i en kratersø. For at komme ud til krateret skal man derfor ud på en cirka 20 minutters sejltur.

For at komme op til toppen kan man enten vælge at gå eller leje en hest. Vi lejede godt nok nogle heste, men endte med at gå et godt stykke, da vi syntes, det var synd for de små heste, at de skulle bære på os hele vejen op i det varme vejr. Der er en helt utrolig flot udsigt fra toppen, og det er noget af et vidunder at stå på en stadig aktiv vulkan.

Filippinerne - Boracay, båd, skumring - rejser

Boracay

Boracay er beliggende i det nordvestlige hjørne af Panay Island, der hører til øgruppen Visayas. Boracays White Beach bliver hvert år udråbt som en af verdens smukkeste strande, og det er der en grund til.

Jeg besøgte Boracay for første gang i 2004, og besøgte øen igen sidste år, og der er sket noget de sidste par år. Det er nu blevet et af landets mest populære turistmål og en international turistdestination for både asiatiske og vestlige turister.

Jeg ville uden tvivl anbefale at bo på den nordlige del af øen ved Diniwid Beach, Punta-Bunga Beach eller Bulabog Beach, som er meget mere lokalt og mindre turistet. Igen brugte jeg Airbnb, hvor jeg fandt det skønneste sted med udsigt over vandet og ejet af en svensk filippinsk familie. Diniwid Beach er blot en 10 minutters gåtur langs stranden fra White Beach, som er fyldt med restauranter, caféer og barer og et fint sted at tage hen, hvis man har brug for lidt liv og en tur i byen. I forbindelse med White Beach ligger D-Mall med masser af små cafeer, spændende butikker og et mylder af liv.

Filippinerne - Boracay, Puka, strand - rejser

Bortset fra at dase ved vandkanten på stranden og tage en dukkert i det krystalblå hav kan du også leje en af de traditionelle både og sejle rundt om øen og gøre holdt for at nyde de lækreste lokale retter med friskfanget fisk ved Puka og Iligan Beach. Alternativt kan du komme nemt rundt med en af de lokale motorcykeltaxaer – det er hurtigt, billigt og utrolig støjende.

Se de 5 oversete øer du skal besøge på din rejse i Thailand

Bohol

I det centrale Visayas, ikke langt fra Cebu, ligger Bohol Island. Og selvom øen ikke er stor, byder den på store naturoplevelser. Bohol er nok mest kendt for de sjove Chocolate Hills, som er mere end 1000 små runde bakker, der i den tørre periode skifter farve og ligner kæmpe chokoladetoppe. På Bohol kan du også være heldig at spotte den mindste abe i verden, tarsier-aben eller spøgelsesaben, som er lille og sky med store runde øjne. Ved Balicasag Island er der også rigtig god snorkling, og det kan anbefales at tage sit dykkercertifikat her, da det er en del billigere end i Danmark, men stadig af høj international standard. Så hvis du har rigelig med tid eller for eksempel flyver til Cebu, så er turen til Bohol utvivlsomt et must. Malapascua er en anden spændende mulighed fra Cebu.

Men husk nu at besøge Filippinerne, før det er fuldstændig overrendt med andre danske turister. Rigtig god tur!

Om rejseskribenten

Anne Marie Simonsen

Anne Marie Simonsen

For Anne Marie er det at rejse meget mere end en passion - det er en livsstil. Hun er vokset op i en familie, der er spredt over hele jordkloden, så det at rejse og udforske verden har altid været en naturlig del af hendes liv. Hun har været bange for at flyve og måtte i et par år stille rejselysten ved at rejse Europa tyndt i tog, men efter at have rejst rundt i hele Bangladesh i små gamle lokale propelfly er skrækken ved at være kureret.

Anne Marie har en helt særlig forkærlighed for Sydøstasien og Vestafrika, hvor hun har boet og arbejdet i en årrække, og derved kommet helt tæt på lokalbefolkningen. Hun rejser altid med sin notesbog og kamera for at indfange det lokale liv på bedst mulig vis.

Kommentér

Kommentér

Show Buttons
Hide Buttons