visit østrig, visit austria, banner
RejsRejsRejs » Rejsemål » Europa » Sverige » Skanør og Falsterbo: To svenske perler i Skåne

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Rejsebilleder fra Instagram

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Sverige skanör Falstebo rejser
Sverige

Skanør og Falsterbo: To svenske perler i Skåne

Tag med over Øresund og til højre til hvad Maiken kalder sit svenske paradis: De to små charmerende skånske byer Skanør og Falsterbo.
visit østrig, visit austria, banner

Skanør og Falsterbo: To svenske perler i Skåne er skrevet af Maiken Ingstrup

Skanør - Sverige - Skanör - Falsterbo - Øresund - kort - rejser

Øresunds svenske paradis

‘Mit lille svenske paradis’ kalder jeg de to små tvillingebyer Falsterbo og Skanør – eller Skanör, som svenskerne skriver det. De ligger i Skåne.

Banner, engelsk banner, top banner

Har du også lyst til at besøge dette paradis, skal du køre over Øresundsbroen til Sverige. Når du er drejet af mod Trelleborg, lander du i et T-kryds, hvor valget står mellem Skanør til højre og Falsterbo til venstre. Du starter i Skanør.

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Skanør - Falsterbo - Sverige - Skanör cykler natur rejser

Cykeltur i skønne Skanør

Stil bilen i Skanør ved den lokale benzintank og lej nogle gode cykler med kurv til 60 kroner for en dag. Du kan cykle ad hovedgaden mod det lokale supermarked, ICA. Bag ved dette finder du Café Stationen, som er en lille hyggelig café med udmærket mad til beskedne priser.

Fortsætter du i stedet 200-300 meter ned ad hovedgaden, møder du på din højre hånd Hotell Spelabäcken, hvor du kan få en enkel, men lækker morgenbuffet til 70 kroner.

Rejsetilbud: Spaophold i Ystad saltsjöbad, Sverige

Hovedgaden i Skanør består af charmerende gamle pastelfarvede huse. For enden af hovedgaden møder du den flotte Skanør Kirke, der er bygget i 1300 tallet og bestemt et besøg værd. Ved siden af ligger et andet hotel, Hotell Gäslingen, som serverer mad for ikke-boende gæster.

Vi holder af at sidde udenfor ved poolen og nyde vejret og freden. Hunde er velkomne på udearealet. Det er i det hele taget min erfaring, at Sverige er meget hundevenligt.

Her er et godt hoteltilbud til Skanør – tryk på “se tilbud” inde på siden for at få den endelige pris

2022 er et brag af et rejseår! Se her hvorfor og hvordan

sverige Skanør Falsterbo solnedgang havn rejser

Restaurant og røgeri på havnen i Skanør

Et stykke fra hovedgaden, Mellangatan, kommer Skanørs lystbådehavn. Her er altid gang i den med flere små caféer og restauranter, samt et enkelt røgeri.

Den lange tange ud til havnen er omgivet af naturreservatet Flommen, som er et fredet område med mange ynglende fugle og sjældne frøer. På cykelstien kan du cykle langs Flommen, som slutter ved Flommen Golfklub. I golfklubben er du er velkommen til at sætte dig og nyde både mad og drikke.

Efter 3 minutter mere på cykel når du byskiltet til selve Falsterbo.

Find de bedste og billigste flybilletter her

Flotte Falsterbo har det hele

Falsterbo har det hele; både brugs, et lille hotel, kirke, museum, den udendørs Café Kust – som serverer de lækreste rejemadder på smørstegt brød – samt Sveriges tredjeældste golfbane, som er berømt blandt golfspillere. Ved golfbanen er der en bred sti, som fører ud til det gamle fyrtårn fra 1700-tallet. Fyrtårnet har åbent på forskellige datoer i løbet af året.

Se vores webshop her, hvor du blandt andet kan få rejseudstyr og visum til dine rejser

Sverige Falsterbo strand hus rejser

Badestrande og badehytter i Falsterbo

Skanør og Falsterbo har begge nogle flotte badestrande – især Falsterbos sandstrand. Begge steder finder du de smukke badehytter i flotte farver på 2×2 meter.

I Falsterbo ligger hytterne gemt dels bag klitterne 100 meter fra stranden og dels inde i den lille skov nær ved stranden. I Skanør ligger hytterne tættere på stranden med en smuk udsigt direkte ud over havet.

Der er et meget rigt fugleliv i området og fugleelskere valfarter til især Falsterbo to gange om året for at iagttage de mange trækfugle. Hvis du er heldig, kan du spotte tårnfalkene, når de ligger på deres reder.

Eftermiddagen kan sluttes af på Hotell Spelabäckan i Skanør i den tilhørende skønne baghave. Her gøres livet ekstra behageligt i den skyggefulde hængekøje eller i solen i de store loungemøbler.

Restauranten har et godt udvalg af små lækre kager, og også her kan du nyde lækre rejemadder, som synes at være en specialitet i området.

Læs om endnu flere fede rejsedestinationer her

Fra i år er det ikke længere muligt at leje cykler på benzintanken, som man kunne tidligere. I stedet kan du gennem Hyrenhoj leje en cykel for en sum af 100 svenske kroner om dagen. Cyklerne finder du foran Hotell Gäslingen.

God rejse til Skanør og Falsterbo i Sverige – lige over broen og til højre!

Dette indlæg indeholder links til nogle af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil se, hvordan det foregår med samarbejder, så kan du trykke her.

Banner, engelsk banner, top banner

rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022

Om rejseskribenten

Maiken Ingstrup

Maiken er 59 år og elsker at rejse, hun har besøgt 83 lande på 6 kontinenter og har sin egen lille rejseblog: www.gingittravels.com og på facebook Gingit Travels. Næste rejse går til Laos.

Kommentér

Kommentér