RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejseguides » Guide: Sådan flytter du til udlandet
guide - flytte udlandet - rejser
Rejseguides

Guide: Sådan flytter du til udlandet

Østeuropa - gastronomibanner - rejser blank

Af Nicoline Berthy

Sådan flytter du til udlandet

At flytte til udlandet er en kæmpe beslutning. Hvad enten det er for et par måneder, et par år eller planen er aldrig at vende hjem, er der mange ting, der skal tages stilling til og holdes styr på. Til trods for et brændende ønske bliver mange desværre skræmt væk i denne proces, men hvis du går og drømmer om at skifte de trygge rammer i Danmark ud med nye, spændende omgivelser, så fortvivl ej. I denne guide får du en lang række råd og anbefalinger samt overvejelser, du bør gøre dig i forbindelse med at flytte til udlandet.

Rejsetilbud: Krydstogtsrejse i Asiens vinderlige omgivelser

Kort Atlas planlægning rejser

Inden du tager afsted Hvor skal du flytte hen?

Det allerførste spørgsmål, du bør stille dig selv i forbindelse med at flytte til udlandet, er, hvor du skal flytte hen? Har du en drøm om at gå i skole i Stockholm eller Sydney? At arbejde fra en tropisk ø med fødderne i poolen på Bali eller Bora Bora? Eller at arbejde i naturskønne omgivelser i Nepal eller New Zealand? Uanset hvor du ønsker at flytte hen, er det vigtigt, at du laver en masse research af din ønskede destination og finder ud af, om det vil være det rette sted for dig at flytte til. Hvis du har mulighed for det, er det også en rigtig god ide at tage dertil på forhånd, så du kan få et godt indtryk af kulturen, stemningen og omgivelserne.

Rejsetilbud: Den store Australiens rejse

Penge - rejser

Har du råd til at flytte til udlandet?

Før du går i gang med den helt store flytning, er det en god ide at finde ud af, om du rent faktisk har råd til det. Der er ikke meget sjov over at bo i et andet land, hvis du ikke har mulighed for at opleve, hvad det har at byde på. Sørg derfor for at undersøge de økonomiske forhold i landet og lav et budget. Det kan være rigtig svært at vide, hvilke poster du skal skrive på, og hvor meget du skal regne med at bruge på de forskellige poster, men her kan en hurtig google-søgning ofte være til stor hjælp.

Find billige flybilletter her

guide - flytte udlandet - rejser

Visa og reglerne for visa

Når du har bestemt dig for, hvor du gerne vil hen og har fundet ud af, at du har råd til det, er det næste step at finde ud af, om du rent faktisk kan komme dertil. Afhængig af din ønskede destination og formål med at flytte til udlandet, er der forskellige visa, du kan søge. Og det er vigtigt, at du vælger det rigtige fra start. Du er derfor nødt til at sætte dig grundigt ind i reglerne for visa og sørge for at overholde alle krav for at sikre, at du kan få lov at opholde dig på din ønskede destination. Visaprocessen kan i nogle tilfælde være uoverskuelig og lang, men den er desværre central for, at du kommer afsted. Hvis du er i tvivl om noget i ansøgningsprocessen, kan du ofte kontakte de nationale myndigheder, der kan være behjælpelige. Alternativt kan du, hvis du tager til udlandet med en organisation, spørge dem til råds.

Se vores webshop her, hvor du blandt andet kan få rejseudstyr og visum til dine rejser

Kuffert - rejsetaske - rejser

Pak minimalt og lav dit reseach

Afhængigt af hvor du skal hen, hvor længe du skal være afsted, og om der er nogen krav for, hvor meget du må have med, kan det anbefales at tage så lidt med som muligt. Hvis du tager til et iland, kan du købe langt det meste, og hvis du tager til et uland, vil du formentlig opleve, at du prioriterer materielle goder anderledes.

Når du flytter til udlandet, vil du højst sandsynligt opleve, at tingene ikke fungerer på samme måde, som de gør i Danmark. Inden du tager afsted, er det derfor en god ide at du sætter dig ind i praktiske ting såsom arbejds-/skoleforhold, bank, bolig, forsikring, læge, transport og så videre. Det er en god ide at du taler med for eksempel din læge og bøjletandlæge inden afrejse, så du er helt sikker på at have de rette vaccinationer, at du får afsluttet eventuelle behandlingsforløb og har den rette medicin og/eller din tandbøjle med, så du undgår dyre regninger for behandling i udlandet, hvor de ikke kender din historik. Du vil formentlig ikke kunne planlægge det hele hjemmefra, men du gør det meget nemmere for dig selv ved at være godt forberedt. Sørg også for at vide præcis, hvad du skal gøre, når du lander i dit nye land. Du bør sætte dig ind i de lokale love, regler og normer på forhånd.

Find billige pakkerejser her

Rejs - pige bil strand - rejser

Sproglige barrierer

Hvis du flytter til et land, hvor du ikke på forhånd kan sproget, kan det være en rigtig god ide at investere i noget sprogundervisning, så du kender til de mest basale ord og kan kommunikere med folk omkring dig fra start. På den måde gør du overgangsfasen meget lettere for dig selv, når du lander i dit nye land. Derudover vil du formentlig opleve, at du sprogligt udvikler dig hurtigere, fordi du kender til fundamentale ord og grammatiske regler.

drikkedunk flaske mennesker rejser

Hav ja-hatten og giv dig selv tid til at vænne dig til nye omgivelser

At flytte til udlandet er en stor beslutning og kan være svært – i særdeleshed i starten. Det kan være en kæmpe udfordring at lande i et nyt land og måske ikke kende nogen, måske ikke have et sted at bo og måske ikke vide, hvordan tingene foregår i det respektive land. Det er derfor vigtigt, at du er indstillet på, at de første par uger måske ikke bliver de sjoveste, og at det er helt okay. Det tager tid at vænne sig til nye omgivelser, så giv dig selv et par uger til en måned til at lande og falde på plads. Vær derudover opmærksom på og accepter, at det er okay at savne det derhjemme under hele dit udlandsophold.

En af de rigtig fede ting ved at bo i udlandet er, at der ofte sker en masse andre ting, end der gør derhjemme, og det kan anbefales at være åben og sige ja til det hele i starten – især hvis du ikke kender nogen. Det er ofte den bedste måde at møde nye mennesker og få venner og lære kulturen og normerne i dit nye land bedre at kende.

Her finder du alle vores rejsetilbud til Australien og Oceanien

Galesnjak Island

Meld dig ind i relevante Facebook-grupper

For langt de fleste destinationer i verden er der relevante Facebook-grupper, som det kan være en god ide at melde sig ind i. Det kan være grupper for danskere, grupper for skandinaver, grupper for folk, der er interesserede i det ene eller det andet og så videre. Mange af grupperne laver forskellige arrangementer og komsammener, der kan være en fin måde for dig at møde ligesindede og udvide dit netværk.

Som sagt tidligere er det at flytte til udlandet en kæmpe beslutning, der bør overvejes nøje. Men hvis du beslutter dig for at tage springet og følger disse råd og anbefalinger, får du uden tvivl en oplevelse for livet!

Held og lykke med at flytte til udlandet!

blank

Om rejseskribenten

Avatar

Nicoline Berthy

Nicoline er en eventyrlysten journalist og fotograf, der har en stor passion for at rejse. I en ung alder har hun set alverdens fantastiske steder og blandt andet oplevet dyrelivet i Borneos regnskov og på Galapagos, vild natur på roadtrips i New Zealand og i USA og storslåede vandfald i både Brasilien og Zimbabwe. Derudover har Nicoline tidligere boet i Sydney, Australien, og driver desuden rejsebloggen
theserenityjournal.com. Nicoline har det bedst, når der er et par rejser i kalenderen at se frem til og især roadtrips og oplevelsesrejser har en stor betydning. Hun drømmer netop nu om at besøge Grønland, Japan og Nepal men siger ikke nej, hvis andre rejsemuligheder opstår. Nicoline er ansat som rejseskribent og medredaktør hos RejsRejsRejs.

Kommentér

Kommentér