RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Konkurrenceartikel » Nordsjælland – en overset oase
Danmark Nordsjælland Hundested Trekanten rejser
Danmark Konkurrenceartikel

Nordsjælland – en overset oase

Denne artikel er en af finalisterne i årets skrivekonkurrence. Hvis du synes den er god, må du meget gerne stemme på den bagefter.
RejsRejsRejs Banner
 

Som nordsjællander kan jeg kun sige en ting… her er skønt, meget skønt endda, her i Nordsjælland. Vi har strand, skov, marker, skønne små byer og en kystlinie, der er meget smuk.

Der er dog et lille stykke, som jeg holder mere af end andre steder, nemlig Halsnæs, i den vestligste del af Nordsjælland.

Halsnæs er et næs. En halvø helt derude, hvor du ikke kan komme længere med mindre du sejler, svømmer eller måske hopper på et surfboard.

Danmark Nordsjælland Kitesurfing Lynæs rejser

Lynæs

Lynæs havn er et favoritsted for kitesurfing og almindelig surfing. Her kommer surfere fra det meste af Danmark og udlandet for at dyrke sport og hænge ud. Her er skønt og samtidig er der udsigt over de smukke skrænter mod Sølager og kysten ved Rørvig og Jægerspris.

Danmark Nordsjælland rejser Hundested Havn

Hundested

To minutter derfra ligger smukke Hundested havn. Hundested er opkaldt efter sælhundene som du stadigvæk kan se boltre sig i vandet ud for byen. Hundested er lille, hyggelig og med et væld af aktiviteter året rundt.

Om sommeren er der masser af lækre små butikker, sandskulpturer, musik, glaspusteri, Egeværket med helt unikke designs og besøg af mindre krydstogtskibe. Der bydes på lækker mad i de små restauranter, og Hundested har også sit eget bryghus.

Sådan kommer du afsted

Der er flere danske rejsebureauer, som kan hjælpe dig med rejsen, uden at det bliver dyrere af den grund. Find dem her: Rejsetilbud

Hvis du er på udkig efter bæredygtige rejser, så se her: Rejs bæredygtigt

Har du brug for tips og tricks til, hvordan du planlægger din rejse, kan du læse vores store rejseguide her. Du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev, der kommer 1-2 gange om måneden, hvis du vil holde dig opdateret med tips og tricks til rejser

I denne boks er der links til en eller flere af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil læse mere om, hvordan det foregår, så se her.

Alt sammen krydret med en fantastisk strand, Trekanten, med blåt flag. Nørregade, med butikker, cafeer og Sjællands bedste ishus Vaffelhjørnet.

Danmark Nordsjælland rejser Trekanten Hundested

Liseleje

Tager du turen langs med vandet kommer du til Melby, Asserbo og Liseleje med campingplads, dejlige spisesteder og et helt specielt sommerhusområde, som er et af de mest efterspurgte i landet.

Liseleje har den skønneste strand, sommermarkeder og selvfølgelig et dejligt ishus.

Danmark Nordsjælland rejser Kanalen Frederiksværk

Frederiksværk

Af lidt større byer i skønne Halsnæs har vi Frederiksværk, en gammel industriby med landets eneste stålværk. Der kan man besøge Krudtværksmuseet og se hvordan man lavede krudt før i tiden. En lille havn, en dejlig gågade og kanalen langs de smukke gamle huse er bestemt et kig værd. Det lille skib “Frederikke” sejler dig gerne rundt på Danmarks største sø, Arresø.

Ølsted ved Frederiksværk har en fin grusgrav med arrangementer som musik, teater og meget mere.

Danmark Nordsjælland rejser Knud Rasmussens hus

Kikhavn

Til sidst den lille glemte perle Kikhavn.

Kikhavn er et gammel gammel fiskerleje med stråtækte huse, som er mere end 100 år gamle. Her er bitte små veje, hvor biler er forbudt og hvor vejen ender ved den smukkeste udsigt ud over vandet og op mod Skansen.

Ved Skansen ligger Knud Rasmussens hus, et museum om danmarks mest kendte grønlandsforsker. Absolut et besøg værd, når du nu besøger Halsnæs i Kongernes Nordsjælland.

Om rejseskribenten

Birgit Pedersen

Birgit Pedersen

Jeg bor i Hundested med min forlovede Henrik og min yngste søn. Jeg er mor til 2 drenge og bonusmor til 3 drenge.
At rejse er at leve, udvide sin horisont og viden. Hvilket jeg holder meget af. Det gælder både under og over vandet. Elsker at se rejse/naturprogrammer og en god film. Birgit deltager i årets rejseartikel konkurrence

Kommentér

Kommentér

Show Buttons
Hide Buttons